Wpisy 1 661 033 – 1 661 132
12 sierpnia 2013 13:36 → 12 sierpnia 2013 14:39, 100 wpisów
ula jakoś samo go to zainteresowało....bo ja tam nie jestem za tym, żeby w tym wieku naciskać na te sprawy
ula nie ma opcji
jakie tam cudowne
2 lata i 3 mies.
2 lata i 3 mies.
no to jak juz sie literkami interesuje to moze byc z niego dobry uczeń.
moje dzieci tez tak mały czytały jak miały 2,5 roku...
tez same z siebie sie literkami interesowaly moze dlatego ze u mnie duzo ksiazek sie czyta
moje dzieci tez tak mały czytały jak miały 2,5 roku...
tez same z siebie sie literkami interesowaly moze dlatego ze u mnie duzo ksiazek sie czyta
ula starczy tego szczęścia z dwoje
zresztą żonka trochę.....nie powinna po prostu więcej
zresztą żonka trochę.....nie powinna po prostu więcej
sorelka, ale słyszałem, że jak się dzieciaka ciśnie w tych sprawach, to później może być odwrotnie
rafalski38..wiem cos na ten temat
dlatego tez mam tylko jedno
tak w życiu bywa
dlatego tez mam tylko jedno
tak w życiu bywa
i tak ma szczęście, że ma to jedno
mamy
u mnie było tak ze one byl zaciekawione ksizkami potem tym jak to sie dzieje ze mama cos tam odczytuje..... i tAK poleciało...
w podstawówce dostły nagrode za przeczytane najwiekszej liczby ksiazek w historii szkoły.....
teraz w wakacje juz po okolo 50 przeczytały, ale to nie znaczy ze ciagle slecza z ksiazka,
w podstawówce dostły nagrode za przeczytane najwiekszej liczby ksiazek w historii szkoły.....
teraz w wakacje juz po okolo 50 przeczytały, ale to nie znaczy ze ciagle slecza z ksiazka,
sorelka, dlatego my nie naciskamy, sam chce, to ok
no i slusznie kupcie mu takie ksiazeczki - twarde okladki i jakies znane wierszyki - kiedys takie były. wtedy szybko zmairkuje o co chodzi i plis nie uczcie go pisac drukowanymi bo bedzie miał problemy w szkole z pisaniem
oj nie wiedziałem, on tylko drukowane umie
a tych książeczek to ma cały karton
a tych książeczek to ma cały karton
tiansh
Z nauką czytania to w ogóle jest ciekawa sprawa. Ja do drugiej klasy podstawówki byłam przez nauczycielki uważana za półanalfabetkę bo nie umiałam czytać. To znaczy znałam litery i bezbłędnie poznawałam słowa, ale za boga ojca nie umiałam czytać na głos tak jak oczekiwały to znaczy sylaba + sylaba+sylaba i na koniec słowo. Do dziś nie wiem czy to taka metoda czy wymysł owych pań. Mój wujek poznał moją przyszłą ciocię, która nie wiedząc co ze mną zrobić posadziła mnie przed swoją biblioteką i to dużą proponując oglądanie obrazków. Kiedy po dwóch godzinach przyszła okazało się, że jestem w połowie Mitologii Greckiej i to takiej bez obrazków. Po prostu usiadłam i zaczęłam czytać no i do dziś jestem molem książkowym
tylko czytać
no to jeszcze spoko.... jak sie weżmie ze piasnie to tylko mniej wiecej pisanymi- nie daj boze drukowanymibo sie bedzie mu trudno przestawić
medi lawenda
dot
medea znam taki przypadek. corka kuzynki znala litery, umiala sylabizowac, ale za chiny ludowe nie umiala calego wyrazu przeczytać, jak bylo drukowane, jak pisane to czytala..... i nikt nie wiedzial dlaczego..... dzisiaj jest lekarzem i nikt nie umie przeczytac tego co napiała.
a zapomniałam że to ten pan prowadzi idę po zakłady by zacząć robić konfettii ktoś się przyłącza
o pendolino juz w Polsce. Podobno maszynista z Hiszpanii ma go przetestować
Użytkownik multipasko dopisał wyniki multi multi
05,06,08,13,14,18,25,26,38,41,43,44,51,61,62,63,67,69,77,78
Plusem jest liczba: 08
05,06,08,13,14,18,25,26,38,41,43,44,51,61,62,63,67,69,77,78
Plusem jest liczba: 08
Do medea76 ....
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam.
Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee
Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde
iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być
caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu. Dzjiee się
tak paoinweż ldzkui usmył nie cztya kdaeżj lriety po keoli lecz słwoa jkao cśłaoć.
Nmietiswoae, co? No cóż, a ja zwasze małelyśem, że ogrifrtoaa jset wnżaa.
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam.
Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee
Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde
iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być
caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu. Dzjiee się
tak paoinweż ldzkui usmył nie cztya kdaeżj lriety po keoli lecz słwoa jkao cśłaoć.
Nmietiswoae, co? No cóż, a ja zwasze małelyśem, że ogrifrtoaa jset wnżaa.
torsan
no tak, tak też powiedział:
"magia spadających gwiazd'
hihi
i ilości, wysokości i częstotliwości wygranych
torsan
i po cichu Ci powiem - z bliska, w realu, to Ona nie bardzo
no tak, tak też powiedział:
"magia spadających gwiazd'
hihi
i ilości, wysokości i częstotliwości wygranych
torsan
i po cichu Ci powiem - z bliska, w realu, to Ona nie bardzo
bradam
Masz rację tylko szkoda, że nauczycielki tego nie wiedziały
Masz rację tylko szkoda, że nauczycielki tego nie wiedziały
medusia
... 086...
>>bonus powinien paść - bonus powinien paść<<
o tak, już ze 134 razy
... 086...
>>bonus powinien paść - bonus powinien paść<<
o tak, już ze 134 razy
ciekawe, co joci się ułożyło w tych 19-u wylosowanych liczbach
do torsana
ja wole grubego łysego bo przynajmniej coś wpada, jak jest ta ruda żydówka to nawet 2 złote nie da wygrac..
ja wole grubego łysego bo przynajmniej coś wpada, jak jest ta ruda żydówka to nawet 2 złote nie da wygrac..
medea76 - nauczycielki wiedziały i wiedzą lecz - nie mogą przyznać racji uczniowi - bo jak by to wyglądało ... cóż samo życie - a w sprawie bonusa w MM - pozwolicie, że go zgarnę ;-)
medea teraz tez wielu rzeczy nie wiedza albo nie chca wiedziec.... co gorsza nie widza ze dziecko jet w domu katowane..... a to widac......
ruda żydówka....wow ale agresja
MM to dziwna gra, przez 100-200 i ponad losowań główna wygrana nie pada, a popularność nieziemska
MM to dziwna gra, przez 100-200 i ponad losowań główna wygrana nie pada, a popularność nieziemska
rafalski
czy ja wiem czy taka nieziemska ta popularnosc...?
skonczyły sie złote czasy dla multi lotka, za drogo i bez sensu 2x losowania na dzien. dużo ludzi odeszła od multi na rzecz keno i kaskady
czy ja wiem czy taka nieziemska ta popularnosc...?
skonczyły sie złote czasy dla multi lotka, za drogo i bez sensu 2x losowania na dzien. dużo ludzi odeszła od multi na rzecz keno i kaskady
no cóż nie wiem ile kiedyś było zawierane zakładów na losowanie, ale około miliona dziennie teraz to niezły wynik, przez 200 losowań to 100mln i 10/10 często paść nie chce....dziwne toto
Dopisano wygrane multi multi
Bonus Multi Multi: 1 350 000 zł
specjalnie nie dadzą wygrac, żeby bonus puchnął
a puchnąc ma po to żeby ludzie dalej się łudzili i wysyłali..
a puchnąc ma po to żeby ludzie dalej się łudzili i wysyłali..
jak bonus pada to i tak tyle samo zakładów idzie....zresztą w Lotto jest podstawowa wygrana 2mln, więc co to taki bonus....
rafalski
kiedyś - na pojedyncze losowanie zawierane było dużo więcej...
I nawet mimo wycierania widać w niektórych miejscach /choćby tu/ tego typu dane ... Cóż, losowania, to są zdarzenia niezależne...
kiedyś - na pojedyncze losowanie zawierane było dużo więcej...
I nawet mimo wycierania widać w niektórych miejscach /choćby tu/ tego typu dane ... Cóż, losowania, to są zdarzenia niezależne...
wniosek taki, że kto lubi tą gre to grać będzie niezależnie od bonusu.....nie snuję oczywiście teori spiskowej co do MM, tylko dziwi mnie aż taka trudność trafienia tej dychy
alfa jeszcze nie wylosowana dzisiaj
faktycznie jedna osoba trafiła jednego dnia 2 fanty w loteriadzie, ciekawe ile kodów wysłał
albo czyj znajomy
rafalski
oj, wcale nie jestem pewien - co by się działo, gdyby całkiem zdjęli ten bonus z haczyka
oj, wcale nie jestem pewien - co by się działo, gdyby całkiem zdjęli ten bonus z haczyka
4/5 16 zawaliła interes
Robal 119....
kutwa, jak nie poleci 40 wieczórem to sie wnerwie
70,74 jocia....
70,74 jocia....