Wpisy 1 660 836 – 1 660 935
12 sierpnia 2013 11:47 → 12 sierpnia 2013 12:38, 100 wpisów
sprostowanie-ze znaczków nic się nie zarobi, ale jak klient wpadnie po znaczki to i zakupy zrobi
U nas sami to zawiesili gdzie mogę z tym iść ? Ale za abonament radiowo TV chcieli oczywiście pieniądze.
w dzisiejszych czsach nawet potpisujac umowe to jest cieszko co kolwiek wywalczyc
Może napiszę do TS że u nas mieszka w regionie około 1500 osób i na pewno dużo ludzi by chodziło zagrać.
najlepiej idz do adwokata albo radcy prawnego poszukaj sa za darmo udzielaja pomocy
to nie jest takie proste bo monopoliści państwowi tacy jak poczta i przedsiębiorstwa energetyczne w ustawach bardzo często mają prawo do tzw. służebności na cudzych nieruchomościach oraz inne rozwiązania prawne dzięki którym naprawdę dużo mogli zrobić i to za darmochę. Dlatego tak trudno sie z nimi walczy o pieniądze za na przykład słupy na swojej posesji
zgadzam sie z toba medunia
żeby iść do prawnika, to trzeba mieć jakiś papier umowę, bo to że skrzynka wisiała to w świetle prawa mało znaczy, teraz kwit jest ważny
tesa
tesa
ulka
Ja ostatnio pomagałam babce, której teściowie nieopatrznie się zgodzili na umiejscowienie studzienek i jeszcze kilku innych urządzeń sieci kanalizacyjnej na swojej działce. Wójt zwolnił ich na rok z podatku od nieruchomości a tymczasem oni po każdym większym deszczu mają kłopot bo kanalizacja wybija No i chyba się o sąd oprze, bo starsi państwo nie wiedzieli, że ustanowili na swojej nieruchomości służebność gruntową dla gminy no i teraz gmina może ale nie musi im płacić
ulka
Ja ostatnio pomagałam babce, której teściowie nieopatrznie się zgodzili na umiejscowienie studzienek i jeszcze kilku innych urządzeń sieci kanalizacyjnej na swojej działce. Wójt zwolnił ich na rok z podatku od nieruchomości a tymczasem oni po każdym większym deszczu mają kłopot bo kanalizacja wybija No i chyba się o sąd oprze, bo starsi państwo nie wiedzieli, że ustanowili na swojej nieruchomości służebność gruntową dla gminy no i teraz gmina może ale nie musi im płacić
poradzic sie moze a jakis swiatkow chyba ma ze skrzynka wisiala przez tyle lat i sa uszkodzenia
poczta co prawda jest już sprywatyzowana medi, ale to nie zmienia faktu, że to moloch i mają armię swoich prawników
ulka zapłaci ze 200 stówy za poradę i nic nie wskóra, lepiej samemu zaszpachlować dziury, zamalować i się nie użerać z dziadostwem
Wiem odtworzę wędzarni jak ma ciocia i wujek w Ostródzianie. Bo kojarzycie nazwisko Lange ? A do tego kolektura .
wiem ze z nimi jest trudno wygrac ale porada na ten temat nie zaszkodzi
To im więcej sprzedam zakładów tym większy dla mnie zyska tak ?
no stary jakbyś porządną wędlinkę robił, to w tych czasach skarb, ale czy podołasz z przygotowaniem interesu, sanepid ma zajebiaszcze wymagania w takich sprawach.....
moja porada jest za darmo, odpuścić bo to przegrana sprawa na 100%
Muszę u wujka się podszkolić.
tesa w sklepie nie ma,a im większe zakłady to bardziej ciulaja
rafalski
Zgadzam się z Tobą przy skali uszkodzeń o których tu mowa wygrać można ale za mało by się opłacało do tego dokładać czyli ponosić koszty prawników, biegłych i opłat sądowych do czasu wygranej. Plus ryzyko przegranej i ponoszenia całości kosztów jeśli prawnicy poczty nas pokonają
Zgadzam się z Tobą przy skali uszkodzeń o których tu mowa wygrać można ale za mało by się opłacało do tego dokładać czyli ponosić koszty prawników, biegłych i opłat sądowych do czasu wygranej. Plus ryzyko przegranej i ponoszenia całości kosztów jeśli prawnicy poczty nas pokonają
U wujka jadłem wędzone mięso drobiowe i rybę mówię wam bardzo dobrze zrobione.
ja kupuję mięso i sama od lat we ogrodzie wędzę jest super bez żadnych konserwantów
tesa i o to chodzi, teraz tak tylko można coś osiągnąć w tym kraju byle czego. Czasami to myślę, że mieszkam w chinach, bo co nie kupię to za chwilę do wyrzucenia. A żarcie, kiedyś nasze kiełbasy to słynne były, a teraz taki sam syf jak w całej uni
Ile mam % szans że założę kolekturę a może na polu co lepsze było by zrobienie trawiastego kortu tenisowego czy mini golfa ? Dobre pomysły mam ?
krzysztof jak już to golf, o ile tereny dobre to wcale nie mini
tris z piórami czy bez
widzialam te piora w kielbasie teraz jak kupuje to sprawdzam czy nie ma tam nic
nas zaprosi troche pogramy sobie
no i krzysztof rozbujał czata
Albo inaczej za nami jest pole o powierzchni około 0,43 Ha a nie daleko o 1,5 Ha i nierówny teren do tego bagno. Tam ładne by pole golfowe ale tata się nie zgodzi bo zboże tam będzie a szkoda. Jak go przekonać ? Od nas takie pole to najbliżej jest w Naterkach. Bym brał oczywiści opłaty za granie. Opłaciło by mi się ? Tylko że trochę nasion trawy musiał bym kupić worków. A mini golf jest w Nowej Wsi jak kojarzycie jak na Ostródę się jedzie.
Szkoda że nie płacą mi za to ?
Najbardziej śląską lubię.
krzysztof wysyp obierów, dziki przyjdą zryją zboże i tata się zgodzi
Ale mamy już skoszone zboże chodzi o to jak przekonać do pola golfowego na moje trochę byśmy zarobili co ?
krzysztof to zalezy od mieszkancow wsi czy sie zainteresuja takim sportem
Chociaż bym chciał za nami zrobić kort trawiasty i mini golf dobry pomysł a z czasem jak by dobrze interes się rozwijał więcej.
i formułą 1 Lili
Pewnie tak.
lilcia
No toru F1 to raczej u nas na wsi nie zrobię raczej gokartów może co najwyżej.
krzysztof kurna otwórz salon gier ps3, tego nam w kraju brakuje
T
krzysiu glowka cie rozboli od tych pomyslow
Ty taki salon gier nawet dobry pomysł.
krzysztof
tylko daj czasem ludziom pograć, nie blokuj sam sprzętu 24h
Lili chciałem tak zgodnie do jego zainteresowań
tris znowu zagadka
to chyba nie dupa
to chyba nie dupa
koncernu nie będzie wiedział jaki interes otworzy od tych rad
dziś pleya każdy szczyl ma juz w domu wiec nie wiem czy to dobry pomysł
sory za pomylke
uka no niby racja, a już mu narobiłem smaka
A zagłosujecie na mnie ? Starczy mi polityk.
Tylko muszę do partii się zapisać.
no nie tylko nie tam
krzysztof..nom musisz.Oni tam już na Ciebie z otwartymi ramionami czekają
oni sami bija sie o stolek tam nie masz szans
chyba ze bysmy ci sfalszowali wybory moze bys sie dostal na stolek
to jest ok tris
to by bana dostal za nietrzezwosc
juz dzwonią z roboty, czy wracam.....po roku ja pindolę
Lila
To mięso to broń biologiczna jak koce z ospą dla Indian W końcu niedługo Rosjanie będą święcić wygnanie Polaków z Kremla więc podpicie nacjonalistycznego bębenka w postaci wrażych zamiarów lackich niektórym będzie bardzo na rękę
To mięso to broń biologiczna jak koce z ospą dla Indian W końcu niedługo Rosjanie będą święcić wygnanie Polaków z Kremla więc podpicie nacjonalistycznego bębenka w postaci wrażych zamiarów lackich niektórym będzie bardzo na rękę
ta, albo wypowiedzenie na biurku czeka