Wpisy 1 636 776 – 1 636 875
28 lipca 2013 02:40 → 28 lipca 2013 09:36, 100 wpisów
Ja chyba tez tyle ..gdzieś .. w góry tamtędy jeździłam często dalej Chrzanów ...itd.
Przez Zator..nie w zarorach .. bardzo ładny jest Zator .. góra w środku miasteczka ..droga kręta
Panie Gonzaga , jeśli wolno mi zadac pytanie... czy zainstalowałeś Adobe Flash ...
Jest.... Benedyktynek
Pierwsza oficjalna wzmianka o wsi Zator pochodzi z roku 1228 w związku z nadaniem jej wojewodzie opolskiemu Klemensowi z Ruszczy. Ten z kolei uposażył, zwaną już wówczas wsią książęcą, klasztor benedyktynek w Staniatkach koło Krakowa. W 1281 roku Zator wszedł w skład nowo powstałego księstwa cieszyńskiego , które otrzymał książę cieszyński Mieszko.
Pierwsza oficjalna wzmianka o wsi Zator pochodzi z roku 1228 w związku z nadaniem jej wojewodzie opolskiemu Klemensowi z Ruszczy. Ten z kolei uposażył, zwaną już wówczas wsią książęcą, klasztor benedyktynek w Staniatkach koło Krakowa. W 1281 roku Zator wszedł w skład nowo powstałego księstwa cieszyńskiego , które otrzymał książę cieszyński Mieszko.
Prawnej inkorporacji księstwa zatorskiego do Polski dokonał Sejm Walny w Warszawie w 1513 roku. W wyniku sporu o wodę do stawów rybnych w 1513 roku ostatni książę zatorski Janusz został zamordowany przez kasztelana ze Spytkowic - Wawrzyńca M.
Łgarstwo-Nie został "zamordowany"-tylko zabity w honorowym pojedynku
Zerkne jutro ..ale i w Twoje wierze,bo wiedzę masz ogromną i w tej materii
Właśnie dlatego napisałam w ten sposób , a Rodzinka ogromna..dlatego i wiedza takoważ
Ze względów zasadniczychNie chciał bym z tobą zbyt bliskiego pokrewieństwa.Ale Kuzynka-może być
Dzień dobry.Miłej niedzieli.
http://zdjecia.nurka.pl/url/alekartki.pl-kartki-57-2-d-2357.gif.html
http://zdjecia.nurka.pl/url/alekartki.pl-kartki-57-2-d-2357.gif.html
liczba dnia moze być od 1-9...a dzis jest 5...
tris
tris
tris no a ja do pracy, wczoraj mi wszystko sie przyssało, a dzis pono ma byc jeszcze gorzej obłęd!!!
dziś i jutro zajebiste upały od wtorku +25 a za tydzień zas +33
tris
jednak się chyba sprawi to ze europa w tym roku bedzie pod rekordowymi upałami
jestem,,,
Isia
snilo mi sie, ze mialam wygrana 140 zl. na 3 kuponach co to oznacza, a wiecej nie pamietam
snilo mi sie, ze mialam wygrana 140 zl. na 3 kuponach co to oznacza, a wiecej nie pamietam
co sie agaci śniło?...
agatko na pewno musisz skreslic cyferki ze snu 14.40 3 moze wielokrotność i zaraz sprawdze co jeszcze...
tris tak...
agatko cyferki z wygranej to 1 i 10 choc sennik mówi ze wygrana to wcale nie tak dobrze...
agatko cyferki z wygranej to 1 i 10 choc sennik mówi ze wygrana to wcale nie tak dobrze...
tris a co to za złoto konkrety...bo nie mam za wiele czasu...
agatko nic złego w niedzielne sny pono się nie wierzy... głowa do góry u mnie sny wchodzą wieczorem...zwykle...
tris 6 39 ale monety to akurat ktoś cos knuje strzeż się..."dobrych przyjaciół" niby...
spadam do pracy miłego dzionka dla wszystkich...
Islandorka
agatkaa ...
agatkaa ...