Wpisy 1 610 640 – 1 610 739
10 lipca 2013 00:48 → 10 lipca 2013 01:35, 100 wpisów
Jocia..postanowilam juz ze spelnie jego wole..ojej..jak ja rycze,,
czasami tak myślę, że ten u góry...o ile istnieje, ma nas tylko za kupę mięsa, na uj te choroby, małe dzieci chore na nowotwory...stary Ty naprawdę istniejesz...
Ulexxa,ja miałam mame chora na raka ,meczarnia cały rok,tez załatwilismy jej hospicjim ,ale ona nie chciała tam byc ,mielismy ja w domu
Nie rycz.....
Rób wszystko aby odchodził godnie i BEZ bólu....
Wszyscy kiedyś odejdziemy....
Rób wszystko aby odchodził godnie i BEZ bólu....
Wszyscy kiedyś odejdziemy....
Rafalski....
wiesz..chcę wierzyć, że WSZYSTKO ma swój sens.
Za mali jesteśmy aby zrozumieć....
Dzieciom łatwiej....One wiedzą i rozumieją...
wiesz..chcę wierzyć, że WSZYSTKO ma swój sens.
Za mali jesteśmy aby zrozumieć....
Dzieciom łatwiej....One wiedzą i rozumieją...
Właśnie bez bólu,ulexxa to najwazniejsze dla niego,bo ból jest okropny
wczoraj jak mnie chwycil za reke..ojej..ii ten blagalny wzrok..ojej..nie moge..
pięknaja właśnie dzieci nie rozumieja i niczemu winne....i to jest niesprawiedliwe, bo my wiekowi to potrafimy się już z tym pogodzić.
Codziennie widze te dzieciaki i uwierz mam wkarwa na to wszystko...
Codziennie widze te dzieciaki i uwierz mam wkarwa na to wszystko...
Piekna..wiem..wiem..tu ojej..jak dam rady nie wiem..musze kogos do pomocy poprosic..oboze..ahh
ulexxa..w przeciągu.. czterech lat mam i miałam w sumie trzech członków rodziny.. chorych w domu i sobie radzę .
Musisz dać rade,nie masz wyjścia.Ogarnij się i walcz o reszte czasu dla Was
Rafalski.....świetnie rozumieją.
I jak same odchodzą....
i jak muszą pożegnać
I jak same odchodzą....
i jak muszą pożegnać
pięknaja widze, że Ty wierząca jesteś....no cóż mi wiara w takich momentach słabnie....
Ulexxa.....dasz radę.
Wynajmij pielęgniarkę hospicyjną.
Lekarza coby zadbał o ból i....
Dasz radę.
Wynajmij pielęgniarkę hospicyjną.
Lekarza coby zadbał o ból i....
Dasz radę.
Powiem Wam ,moja mama zmarła jak ja miałam 21 lat ,malutkie dzieci i miałam ja w domu ,dałam rade ze wszytskim.
Rafalski...
Wierząca?....hm.....
Owszem...wierzę, że wszystko co się dzieje ma swój cel.
Wierząca?....hm.....
Owszem...wierzę, że wszystko co się dzieje ma swój cel.
Jocia..jestem bardzo slaba psychicznie..moj synus zostal w de.tam zdobywa zawod..mam tu siostre ale Ona czasami wiecej mi nerwow napsuje niz pomoze..ehhhh
Jocia ja tez bym tak chciała,Myk i Cie nie ma jak juz tak ma być
Co NIE znaczy, że się nie buntyję.....
że się zgadzam....
że uważam to za ...normalne.....
Ale też WIEM, że tego zmienić nie mogę...
że się zgadzam....
że uważam to za ...normalne.....
Ale też WIEM, że tego zmienić nie mogę...
pięknaja ja może bardziej przyziemnie-cel to ma budowanie drogii, by mogły jeździć po niej samochody. W cierpieniu dzieci nie widzę żadnego celu...
Piekna..jak mam to zrobic?..zarowno ja jak i maz mamy ubezpieczenie w de.....Moment cos pomysle...
ulexxa.. takie sprawy wzmacniają - uwierz,sama robie zastrzyki..i wszystko przy chorych ..
kidys mdlałam na widok igły
kidys mdlałam na widok igły
Nie powiem żebym oczekiwał na spotkanie z 13maxem zbyt niecierpliwie,ale jak się napatoczy to będę musiał pogonić go jeszcze raz
Rafalski...
wiesz co..ja też nie widzę celu w cierpieniu...
jedynie wierzę, że jakiś być musi...
Polecam Ci....warto....
http://www.blogger.com/home?pli=1
wiesz co..ja też nie widzę celu w cierpieniu...
jedynie wierzę, że jakiś być musi...
Polecam Ci....warto....
http://www.blogger.com/home?pli=1
ojej jak strasznliwie WAM..bardzo dziekuje..jak dobrze z Kims pürozmawiac...
aniu..nie jestem lekarzem i nie jestem pielęgniarką , ale zastrzki robiłam ..lekarzowi też ..na przedstawicielu tego zawodu trenowalam
złota igła
Moja mama była pielegniarka ,dopóki dawała arde to sama sb robiła ,eh
Kurde tak jej współczuję,czasem sie zastanawim po co nam zyc,pracować na to wszytsko jak potem odchodzisz i w sumie nic nie masz
jutro sie musze duzo dowiedziec..ojej..ale dzieki Wam..moze cos dam rady.....
Ulexxa odzywaj sie tutaj codziennie i melduj co się dzieje,a może będzie dobrze,przecież my tego nie wiemy.Jedno Ci doradzę,bierz go do domu i postaraj sie byc z nim jak najwięcej czasu
najbardziej to mnie wkierwia taka propaganda w tv"zrób rakowi wspak" a karwa jak chcesz się przebadac to ci powiedzą kolejka 2 lata czekać...
Ja podchodzę do zycia teraz troszke inaczej.Nie uganiam sie za piniedzmi,zyjemy sb normalnie i spedzamy mnóstwo czasu razem z dzieckami .Nie warto inaczej ,bo zycie minie i koniec a Ty potem sie zastanawiasz
Raf....
masz rację.
Są kolejki.
Profilaktyka w Polsce też...kuleje.
Ale dla chcącego.....
masz rację.
Są kolejki.
Profilaktyka w Polsce też...kuleje.
Ale dla chcącego.....
...albo bogatego....
Raf..jedno co mi sie podoba w de. to to..ze np.jak zbliza sie termin nawet kontroli lekarskiej..to lekarze sami dzwonia i ustala sie termin wizyt..sama tak mialam gdyz przeszlam rowniez powazna operacje w Bremen..ale co do medycyny to powiem Wam..jest naprawde
Nie...nie koniecznie bogatego.
Osoby podwyższonego ryzyka mają możliwość szybszych badań......jesteś pewny, że to robią?
Ci co już chorują też jakoś przecież są leczeni....nie czekają.....
W Polce przede wszystkim brak pewnych nawyków, kultury zachowań, profilaktyki
Osoby podwyższonego ryzyka mają możliwość szybszych badań......jesteś pewny, że to robią?
Ci co już chorują też jakoś przecież są leczeni....nie czekają.....
W Polce przede wszystkim brak pewnych nawyków, kultury zachowań, profilaktyki
a tak naprawdę są możliwości, bo i jakiś tam sprzęt coraz lepszy, ale co z tego NFZ refunduje jakąś ilośc pacjentów i potem nowoczesna aparatura stoi pół roku bezczynnie i to na fakcie mówię
Haju / złote twarze - pan życia i śmierci
piekna tak są leczeni, tylko dlaczego badziewiem, czemu dobre leki są za gigantyczne pieniądze, dlaczego państwo pozwala na taki monopol firmom farmaceutycznym...
aa jeszcze Wiecie Panstwo co..ha az usmiech zrobie..
ordynatorem tej specjalizacji..jest POLKA..
ordynatorem tej specjalizacji..jest POLKA..
Firmy farmaceutyczne...z tego co się orientuję...
mają pozycję silną nie tylko w Polce - to raz.
A dwa? u nas przede wszystkim trzeba by "pozamiatać" po minionym ustroju, zmienić nawyki...
No i oczywiście - pieniądze.
Dość marnie wyglądamy na tle innych....
Ale...z pustego..i tak dalej...
mają pozycję silną nie tylko w Polce - to raz.
A dwa? u nas przede wszystkim trzeba by "pozamiatać" po minionym ustroju, zmienić nawyki...
No i oczywiście - pieniądze.
Dość marnie wyglądamy na tle innych....
Ale...z pustego..i tak dalej...
najlepsi nasi specjalisci sa za granica..chociaz operowal mnie Rosjanin....ale Pani Ordynator byla obecna..
Co wy tak o tych chorobach i śmierci
http://worldtennis24.wordpress.com/
Piekna..ja wcale ani nic nie jestem bogata..absolutnie jestem taka normalna..naprawde..
pięknaja ktoś bierze za patent jakiegoś tam leku gigantyczne pieniądze, a wyprodukowanie go kosztuje grosze
podam Ci przykład lek remicade- cena kilkadziesiąt tysięcy za dawkę, nie wiem ile kosztuje produkcja tego ale domyślam się...
podam Ci przykład lek remicade- cena kilkadziesiąt tysięcy za dawkę, nie wiem ile kosztuje produkcja tego ale domyślam się...
My trafimy tam do charliego karwaa
Wszyscy kiedyś przejdziemy na...drugą stronę....
http://www.youtube.com/watch?v=kAvOTL_wOJ4
http://www.youtube.com/watch?v=kAvOTL_wOJ4
ulexxa nic.. okropna jest bezsilność ..
Wściekła jestem na lekarza rodzinnego.. lekarkę, która siostrze powiedziała, w jakich bólach umierają chorzy na raka trzustki..
zostawie to bez komentarza.
Wściekła jestem na lekarza rodzinnego.. lekarkę, która siostrze powiedziała, w jakich bólach umierają chorzy na raka trzustki..
zostawie to bez komentarza.
Raf....
masz absolutnie rację.
Tak jest....pieniądz rządzi.
Wszędzie.
masz absolutnie rację.
Tak jest....pieniądz rządzi.
Wszędzie.
jocia każdy rak to chyba niewyobrażalny ból oprócz raka płuc podobno
5,6,11
To była znajoma mojej siostry..lekarka, nawet jej nie zawiadomiłam o smierci siostry..za co miała póxniej do mnie pretensje.. Wtedy jej powiedziałam co o niej mysle,ze powinna zmienic specjalizacę, ze powinna zostac anotomopatologiem
Jocia....
o tym własnie mówię...trzeba trafić na CZŁOWIEKA.
I...trzeba zmusić wszystkich lekarzy w Polce, aby do leczenia bólu podeszli normalnie.
Tak jak powinni podchodzić.
Bp można.
Bo są na to środki.
Są leki.
I jest człowiek, którego NE MA prawa boleć
o tym własnie mówię...trzeba trafić na CZŁOWIEKA.
I...trzeba zmusić wszystkich lekarzy w Polce, aby do leczenia bólu podeszli normalnie.
Tak jak powinni podchodzić.
Bp można.
Bo są na to środki.
Są leki.
I jest człowiek, którego NE MA prawa boleć
piękna zasługujesz nabo z tobą to można jak z kobietą i jak z facetem...
Jocia..dlatego tlumacze mezowi aby wziasc mieszkanie w de. ale on nie chce..zdziwicie sie ale pokochal Polske..jego korzenie pochodza z Goleniowa i Szczecina..wiec nie mam wyjscia..
Raf....
NIE musi i NIE powinno boleć.
Są dobre leki....już są.
NIE musi i NIE powinno boleć.
Są dobre leki....już są.
Przepraszam,przez tego durnia nie przywitałem się:
UlexxaJociaRafalskiFranz
UlexxaJociaRafalskiFranz
gonzo dla mnie ta emotka z prawej, czy z lewej, czy mam sobie wybrać
Mojej mamie juz morfina nie pomagała,wtedy zaczeła sie tragedia jak pomóc ,i wiecie co,nic nie pomagało przez ostatni tydzien.
Rafalski wyobraż sobie, ze siostra ostatni tydzień spędziła w szpitalu, bo miała żótaczkę i do czasu pobytu w szpitalu wystarczyły jej tabletki.. ketonali i tramal.. az takich bóli nie miała .