Wpisy 150 636 – 150 735
23 sierpnia 2010 19:05 → 23 sierpnia 2010 22:14, 100 wpisów
Jak zniknie Joker to zapewne wprowadzą znowu jakieś cudo, aby ludzie nie odwiedzali kwater TS a wypłatki mieli przyzwoite.
A wogóle jak ma się trafić to za 2,50 też się trafi i koniec ze sponsoringiem typu "poproszę 50złotych-dziekuję".
Ryszard>>
3250000 za 5 może być ?
Przy prawdopodobieństwie 1:8 mln, z pewnego punktu widzenia, wygląda to lepiej niż mm
PS
za 5 bo "ładuję" 23 i 34
w mm z + jedyne co lepiej - sam wybierasz liczby
3250000 za 5 może być ?
Przy prawdopodobieństwie 1:8 mln, z pewnego punktu widzenia, wygląda to lepiej niż mm
PS
za 5 bo "ładuję" 23 i 34
w mm z + jedyne co lepiej - sam wybierasz liczby
a po jakiemu to
i dlaczego to?
ricardos chcesz mi powiedzieć że facet ma gorzej bo sam robi remont czy co chcesz mi powiedziec?
cos sie rozmowanie klei , ani nic sie ze był temat a teraz cisza, tyle osób online(40), ehhhh....
kathy > masz małe mieszkanko i problem, a co taki biedny Komorowski ma powiedzieć jak mu przyjdzie pomalować BIAŁY DOM ?????Tak więc spójrz na to z tej strony, a problemy od razu staną się bledsze .Powodzonka.
a skad wiemy ze nikt tego nie czyta hahah xD lepiej wysylac cos innego a co innego typowac od tak 

Witam wszystkich.
Boguś już widze jak wspomniany przez ciebie maluje 

a odciski kto by leczył?
ja w przeciwienstwie do niego robię wszystko sama
W.n. witaj
vento... juz pędzisz do pomocy?

a odciski kto by leczył?ja w przeciwienstwie do niego robię wszystko sama

W.n. witaj

vento... juz pędzisz do pomocy?

no właśnie mnie to ciekawi, czy to ktoś w jakiś sposób analizuje? Chyba nie mają takiej potrzeby bo komputerek odpowiednio dobiera kuleczki na podstawie złożonych zakładów...
ja tesz

komputerek,srerek,rowerek......zamiast tak podejrzewać,mącić i domniemywać weźcie ksiązki do ręki i poczytajcie o rachunku prawdopodobieństwa.
Jeśli coś się zdarza raz na 17 milinów to tyle zakładów musicie posłać(i to różnych), aby padło 10/10.....
a jak posyłacie 100 tysiecy zakładów i to nie zawsze różnych to na 10/10 możecie czekać do usr.....nej, bo każde losowanie to oddzielna historia, i niema bata,karuzela kręci się dalej, a ty bujaj się "frajerze"!!!!

Jeśli coś się zdarza raz na 17 milinów to tyle zakładów musicie posłać(i to różnych), aby padło 10/10.....
a jak posyłacie 100 tysiecy zakładów i to nie zawsze różnych to na 10/10 możecie czekać do usr.....nej, bo każde losowanie to oddzielna historia, i niema bata,karuzela kręci się dalej, a ty bujaj się "frajerze"!!!!

czy możesz mi jaką konkretną pozycję z literatury matematycznej zapodać?
a to wszystko tłumaczy bo ja tylko 99 tysięcy zakładów puszczam i dlatego nie wygrywam... a ja podejrzewałem że jakieś machloje lotto robi
mniejsza z tym, czy widział ktoś Darka?
vento, bo sobie głowę rozwalisz
hmm no to mnie zagiąłeś 

Najlepiej Klasyczna definicja prawdopodobieństwa
Niech Ί będzie skończonym wzorem wszystkich zdarzeń elementarnych. Jeżeli zajście każdego zdarzenia elementarnego jest jednakowo prawdopodobne, to prawdopodobieństwo zajścia zdarzenia A â Ί jest równe
'[wzór]'
gdzie |A| oznacza liczbę elementów zbioru A, zaś |Ί|- liczbę elementów zbioru Ί.
Własności prawdopodobieństwa
0⤠P (A) ⤠1
dla każdego zdarzenia A â Ί
P (Ί) = 1
Ί - zdarzenie pewne
P (Ă) = 0
Ă - zdarzenie niemożliwe (pusty zbiór Ί)
P (A) ⤠P (B) gdy A â B â Ί
P (A ⪠B) = P (A) + P (B) - P (A ⊠B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί,
zatem P (A ⪠B) ⤠P (A) + P (B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί.
Zdarzenia niezależne
Zdarzenia A â Ί, B â Ί są niezależne, gdy
P (A ⊠B) = P (A) ¡ P (B)
Prawdopodobieństwo warunkowe
Niech A, B â Ί będą zdarzeniami, przy czym P (B) > 0.
Prawdopodobieństwem warunkowym P (A | B) zajścia zdarzenia A pod warunkiem, ze zaszło zdarzenie B, nazywamy liczbę:
'[wzór]'
Twierdzenie o prawdopodobieństwie całkowitym
Jeżeli zdarzenia B1, B2, ..., B â Ί spełniają warunki:
1. Bi ⊠Bj = Ă dla 1 ⤠i ⤠n, 1 ⤠j ⤠n, i â j
2. B1 ⪠B2 ⪠... ⪠Bn = Ί,
3. P (Bi) > 0 dla 1 ⤠i ⤠n
to dla każdego zdarzenia A â Ί zachodzi równość:
P (A) = P (A | B1) ¡ P (B1) + P (A | B2) ¡ P (B2) + ... + P (A | Bn)¡ P (Bn)
Schemat Bernoulliego
Prawdopodobieństwo uzyskania dokładnie k sukcesów w schemacie n prób Bernoulliego wyraża się wzorem :
'[wzór]'
gdzie:
p- prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie,
q- prawdopodobieństwo porażki w pojedynczej próbie.
Fragment pochodzi z opracowania "Wybrane wzory matematyczne" 2005, Centralna Komisja Egzaminacyjna, Egzamin maturalny z matematyki, Matura 2005
Inne na ten temat: Matematyka w tabelach i zestawieniach, więcej Âť
Niech Ί będzie skończonym wzorem wszystkich zdarzeń elementarnych. Jeżeli zajście każdego zdarzenia elementarnego jest jednakowo prawdopodobne, to prawdopodobieństwo zajścia zdarzenia A â Ί jest równe
'[wzór]'
gdzie |A| oznacza liczbę elementów zbioru A, zaś |Ί|- liczbę elementów zbioru Ί.
Własności prawdopodobieństwa
0⤠P (A) ⤠1
dla każdego zdarzenia A â Ί
P (Ί) = 1
Ί - zdarzenie pewne
P (Ă) = 0
Ă - zdarzenie niemożliwe (pusty zbiór Ί)
P (A) ⤠P (B) gdy A â B â Ί
P (A ⪠B) = P (A) + P (B) - P (A ⊠B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί,
zatem P (A ⪠B) ⤠P (A) + P (B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί.
Zdarzenia niezależne
Zdarzenia A â Ί, B â Ί są niezależne, gdy
P (A ⊠B) = P (A) ¡ P (B)
Prawdopodobieństwo warunkowe
Niech A, B â Ί będą zdarzeniami, przy czym P (B) > 0.
Prawdopodobieństwem warunkowym P (A | B) zajścia zdarzenia A pod warunkiem, ze zaszło zdarzenie B, nazywamy liczbę:
'[wzór]'
Twierdzenie o prawdopodobieństwie całkowitym
Jeżeli zdarzenia B1, B2, ..., B â Ί spełniają warunki:
1. Bi ⊠Bj = Ă dla 1 ⤠i ⤠n, 1 ⤠j ⤠n, i â j
2. B1 ⪠B2 ⪠... ⪠Bn = Ί,
3. P (Bi) > 0 dla 1 ⤠i ⤠n
to dla każdego zdarzenia A â Ί zachodzi równość:
P (A) = P (A | B1) ¡ P (B1) + P (A | B2) ¡ P (B2) + ... + P (A | Bn)¡ P (Bn)
Schemat Bernoulliego
Prawdopodobieństwo uzyskania dokładnie k sukcesów w schemacie n prób Bernoulliego wyraża się wzorem :
'[wzór]'
gdzie:
p- prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie,
q- prawdopodobieństwo porażki w pojedynczej próbie.
Fragment pochodzi z opracowania "Wybrane wzory matematyczne" 2005, Centralna Komisja Egzaminacyjna, Egzamin maturalny z matematyki, Matura 2005
Inne na ten temat: Matematyka w tabelach i zestawieniach, więcej Âť
no to chwilę szukałeś
dziękuję
Kathy. Witaj.
Dzisiaj deszcz ominie Gdańsk. Najmocniej będzie lało w Olsztynie. Pozdrawiam.
Dzisiaj deszcz ominie Gdańsk. Najmocniej będzie lało w Olsztynie. Pozdrawiam.
rico>>
Jak myślisz, Ci bohaterowie reportażu z tvn-u ( ciut niżej masz odnośnik) bardzo przejmowali się WZORAMI na rp ?
Podejrzewam, że niektórzy mieli FART i ten dział spędzili na wagarach
Jak myślisz, Ci bohaterowie reportażu z tvn-u ( ciut niżej masz odnośnik) bardzo przejmowali się WZORAMI na rp ?
Podejrzewam, że niektórzy mieli FART i ten dział spędzili na wagarach

Czesc robal
ja myślę że mieli to daleko w dupie, podobnie jak zdecydowana większość grających - w tym także i ja.
Jeśli rachunek prawdopodobieństwa miał by tym wypadku zastosowanie to byłbym bardzo bogaty a nie jestem
Jeśli rachunek prawdopodobieństwa miał by tym wypadku zastosowanie to byłbym bardzo bogaty a nie jestem
moja prośba o literaturę była ironiczna, gdyż na rp zjadłem zęby jak to się mówi potocznie, a efekty przyniosło znikome.
mniejsza z tym, powodzenia życzę wszystkim grającym stosującym rachunek prawdopodobieństwa czy inne metody wyliczania zdobycia majątku, a także tego samego życzę grającym niczego nie stosującym gdyż oni też mają taką samą szansę na wygranie jak każdy inny wymądrzający się "geniusz"
Darek, jak będziesz to odezwij się na GG
na tym m.in polega losowość......, że nawet ktoś na poziomie zmrożonej małży może trafić szóstkę, a jeśli tego ktoś nie potrafi pojąć, to jest niestety poniżej tego poziomu!

lotto to podatek od głupoty - zawsze to mówię
można grać dla zabawy
ale jeśli ktoś twierdzi że ma "cudowny" system - to jest oszustem
cześć ośmiornica
cześć
masz 100% rację że nie ma cudownych systemów a co chwilę w internecie można spotkać takowe
no właśnie
tylko, że jakby takie były to by ich nie sprzedawali za 50zł czy ileś tam ale byłyby bezcenne 

lotto - jak ruletka - zawsze wygrywa
dokładnie, ale my się dajemy rolować bo zawsze jest nadzieja że tym razem będzie inaczej hehe
gdyby były takie systemy to by ich nie sprzedawano
tylko twórcy sami ograliby lotto
ograć lotto - hehe
no bo pomyśl, czy jakbyś miał 100% system to sprzedałbyś go komuś żeby ktoś go używał i odsprzedał dalej? No to jakby tak było kilkanascie osób z tym systemem to na pewno lotto coś by zmieniło żeby i system się zmienił
jest zajebisty system gry polegający na progresji, ale w wypadku grania w kolekturach nie ma on racji bytu bo jest ograniczona ilość stawkowania
MM>> 33.
ktoś kto wymyślił lotto dobrze wyliczył ilość kombinacji
co innego jak kiedyś można było grać w totomix ale oni poszli po rozum do głowy i lotto wycofało się z totomixa
od dawna grasz?
co to był totomix ?
gram do paru lat ale nieregularnie i najwyżej za 2.50
jest nadal - bukmacher naziemny
na podstawie statystyki trafiłem 4 x 7/10
mapa z pasco + intuicja
no to całkiem przyzwoicie
nie wydaje mi się, żeby udało wydusić się więcej niż 7/10
ja kilka razy w dużym zaszalałem bo dwa razy 5/6 i kilka razy 4/6 i w expresslotku 4/5 no i w multi 6/7 i 7/8 ale to wszystko było na pałę skreślane na zasadzie chybił/trafił
to i tak nieźle
tak, ale to było już chwilę temu a od jakiegoś czasu straszna posucha
zobaczcie ile jest pewniaków
80 

a ile zakładów w typowaniach
bawić się można oczywiście
pocieszę Cie - już za 9 minut bedziemy bogaci - jak codziennie

yes yes yes
i jedziemy na Kanary
na 

nie grałem dzisiaj
jak nie czuję bluesa to nie gram