Wpisy 150 581 – 150 680
23 sierpnia 2010 17:09 → 23 sierpnia 2010 21:26, 100 wpisów
generalnie nawet jakbym teraz wygrał 8/8 to i tak byłbym parę tysi w plecy
Id33 nie tylko tobie się to zdarzyło ...nie na darmo jest powiedzenie: Żeby wygrać trzeba grać!"
o cześć Mysia
Cześć nikczemnick

id33 rozmawiałem z kilkoma osobami pracującymi w kolekturach i one same uważają że coś jest nie tak z lotto, że jest w jakiś sposób sterowane więc dla pocieszenia powiem Ci że jakbyś puściła te cyferki to może one by nie zostały wylosowane gdyż komputer przeanalizowałby że za dobrze by było jakbyś wygrała i kilka innych osób i wypadłyby inne cyferki
bo pewnie tak jest, jak zbyt wiele osob w Polsce skresli te same liczby to wtedy one nie sa wylosowane.
niestety ale to jest bardzo prawdopodobne, gdyby tak nie było to nie byłoby ograniczeń czasowych w stawianiu pukonów na kilka minut przed losowaniem tylko do chwili rozpoczęcia samego losowania.
gwarantuję ci że wszystko da się zaprogramować ale czasami zdarzają się błędy tak jak największa wtopa z wylosowaniem 81 kulek hehe
założę się o każde pieniądze, że gdybyśmy mieli dostęp do bazy danych lotto z najczęsciej TYPOWANYMI liczbami i wybieralibyśmy te z drugiego bieguna to byśmy wygrywali co kilka dni grubą kasę - dzięki za poprawkę
dlatego trzeba patrzec co inni typuja i grac tymi liczbami ktorych nikt nie typuje.
czesc korn748
no z tym też cięzko bo to forum obejmuje kilkadziesiąt osób w porywach kilkaset a grających jest parę milionów
moim skromnym zdaniem nie ma sposobu na ominięcie najczęściej typowanych kulek i tylko czasami się to udaje i wówczas cieszymy się z 4/6 czy 7/10
wiesz korn, ja straciłem koncepcje... już nie wiem jak typować. totalna posucha. chyba na chybił nietrafił puszczę
123, 456, 789... nie wiem
ja stawiam na 10 i 23
no 10 powinna wejść
Widzę że w końcu ktoś podziela moją opinię, że cała ta losowość MM to totalna bzdura i manipulacje TS!!! Nareszcie!
patrzylem teraz w mapach i okazalo zie do roku 2000r. plusem byly tylko cyfry w przedziale 60-80. To tez dziwne.
nie ma gho
ale tylko trochę
a bo wszyscy śnią i kulkach
no nic, to ja zmykam...
albo nie zmykam bo mi się nie chce
do kolektury ale mi się nie chce bo i tak pewnie będzie lipsko
no to może jednak pójdę
Ja już dokonałem inwestycji w kolekturze.Zaszalałęm za 2,50
Ale sponsorów to nie brakuje,gdyż swoje odstałem w kolejce a większość ładuje w Jokera tylko nie wiem po co.Przecież ta gra jest nie do ogarnięcia.
Ale sponsorów to nie brakuje,gdyż swoje odstałem w kolejce a większość ładuje w Jokera tylko nie wiem po co.Przecież ta gra jest nie do ogarnięcia.
ja też nie wiem po co ten Joker, ale skoro grają, to moze w tym coś być , ja tam zostaje przy MM.
Dla mnie ten cały Joker to chybił nie trafił, bo samemu nie można kreślić a ich wspaniałe komputery już dobrze wybiorą....co mi z jednej liczby jak pozostałe cztery to jakiś kosmos
Dla lubiących drobne kwoty proponuję 4,8,12 i niekoniecznie z plusem

Jak zniknie Joker to zapewne wprowadzą znowu jakieś cudo, aby ludzie nie odwiedzali kwater TS a wypłatki mieli przyzwoite.
A wogóle jak ma się trafić to za 2,50 też się trafi i koniec ze sponsoringiem typu "poproszę 50złotych-dziekuję".
Ryszard>>
3250000 za 5 może być ?
Przy prawdopodobieństwie 1:8 mln, z pewnego punktu widzenia, wygląda to lepiej niż mm
PS
za 5 bo "ładuję" 23 i 34
w mm z + jedyne co lepiej - sam wybierasz liczby
3250000 za 5 może być ?
Przy prawdopodobieństwie 1:8 mln, z pewnego punktu widzenia, wygląda to lepiej niż mm
PS
za 5 bo "ładuję" 23 i 34
w mm z + jedyne co lepiej - sam wybierasz liczby
a po jakiemu to
i dlaczego to?
ricardos chcesz mi powiedzieć że facet ma gorzej bo sam robi remont czy co chcesz mi powiedziec?
cos sie rozmowanie klei , ani nic sie ze był temat a teraz cisza, tyle osób online(40), ehhhh....
kathy > masz małe mieszkanko i problem, a co taki biedny Komorowski ma powiedzieć jak mu przyjdzie pomalować BIAŁY DOM ?????Tak więc spójrz na to z tej strony, a problemy od razu staną się bledsze .Powodzonka.
a skad wiemy ze nikt tego nie czyta hahah xD lepiej wysylac cos innego a co innego typowac od tak 

Witam wszystkich.
Boguś już widze jak wspomniany przez ciebie maluje 

a odciski kto by leczył?
ja w przeciwienstwie do niego robię wszystko sama
W.n. witaj
vento... juz pędzisz do pomocy?

a odciski kto by leczył?ja w przeciwienstwie do niego robię wszystko sama

W.n. witaj

vento... juz pędzisz do pomocy?

no właśnie mnie to ciekawi, czy to ktoś w jakiś sposób analizuje? Chyba nie mają takiej potrzeby bo komputerek odpowiednio dobiera kuleczki na podstawie złożonych zakładów...
ja tesz

komputerek,srerek,rowerek......zamiast tak podejrzewać,mącić i domniemywać weźcie ksiązki do ręki i poczytajcie o rachunku prawdopodobieństwa.
Jeśli coś się zdarza raz na 17 milinów to tyle zakładów musicie posłać(i to różnych), aby padło 10/10.....
a jak posyłacie 100 tysiecy zakładów i to nie zawsze różnych to na 10/10 możecie czekać do usr.....nej, bo każde losowanie to oddzielna historia, i niema bata,karuzela kręci się dalej, a ty bujaj się "frajerze"!!!!

Jeśli coś się zdarza raz na 17 milinów to tyle zakładów musicie posłać(i to różnych), aby padło 10/10.....
a jak posyłacie 100 tysiecy zakładów i to nie zawsze różnych to na 10/10 możecie czekać do usr.....nej, bo każde losowanie to oddzielna historia, i niema bata,karuzela kręci się dalej, a ty bujaj się "frajerze"!!!!

czy możesz mi jaką konkretną pozycję z literatury matematycznej zapodać?
a to wszystko tłumaczy bo ja tylko 99 tysięcy zakładów puszczam i dlatego nie wygrywam... a ja podejrzewałem że jakieś machloje lotto robi
mniejsza z tym, czy widział ktoś Darka?
vento, bo sobie głowę rozwalisz
hmm no to mnie zagiąłeś 

Najlepiej Klasyczna definicja prawdopodobieństwa
Niech Ί będzie skończonym wzorem wszystkich zdarzeń elementarnych. Jeżeli zajście każdego zdarzenia elementarnego jest jednakowo prawdopodobne, to prawdopodobieństwo zajścia zdarzenia A â Ί jest równe
'[wzór]'
gdzie |A| oznacza liczbę elementów zbioru A, zaś |Ί|- liczbę elementów zbioru Ί.
Własności prawdopodobieństwa
0⤠P (A) ⤠1
dla każdego zdarzenia A â Ί
P (Ί) = 1
Ί - zdarzenie pewne
P (Ă) = 0
Ă - zdarzenie niemożliwe (pusty zbiór Ί)
P (A) ⤠P (B) gdy A â B â Ί
P (A ⪠B) = P (A) + P (B) - P (A ⊠B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί,
zatem P (A ⪠B) ⤠P (A) + P (B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί.
Zdarzenia niezależne
Zdarzenia A â Ί, B â Ί są niezależne, gdy
P (A ⊠B) = P (A) ¡ P (B)
Prawdopodobieństwo warunkowe
Niech A, B â Ί będą zdarzeniami, przy czym P (B) > 0.
Prawdopodobieństwem warunkowym P (A | B) zajścia zdarzenia A pod warunkiem, ze zaszło zdarzenie B, nazywamy liczbę:
'[wzór]'
Twierdzenie o prawdopodobieństwie całkowitym
Jeżeli zdarzenia B1, B2, ..., B â Ί spełniają warunki:
1. Bi ⊠Bj = Ă dla 1 ⤠i ⤠n, 1 ⤠j ⤠n, i â j
2. B1 ⪠B2 ⪠... ⪠Bn = Ί,
3. P (Bi) > 0 dla 1 ⤠i ⤠n
to dla każdego zdarzenia A â Ί zachodzi równość:
P (A) = P (A | B1) ¡ P (B1) + P (A | B2) ¡ P (B2) + ... + P (A | Bn)¡ P (Bn)
Schemat Bernoulliego
Prawdopodobieństwo uzyskania dokładnie k sukcesów w schemacie n prób Bernoulliego wyraża się wzorem :
'[wzór]'
gdzie:
p- prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie,
q- prawdopodobieństwo porażki w pojedynczej próbie.
Fragment pochodzi z opracowania "Wybrane wzory matematyczne" 2005, Centralna Komisja Egzaminacyjna, Egzamin maturalny z matematyki, Matura 2005
Inne na ten temat: Matematyka w tabelach i zestawieniach, więcej Âť
Niech Ί będzie skończonym wzorem wszystkich zdarzeń elementarnych. Jeżeli zajście każdego zdarzenia elementarnego jest jednakowo prawdopodobne, to prawdopodobieństwo zajścia zdarzenia A â Ί jest równe
'[wzór]'
gdzie |A| oznacza liczbę elementów zbioru A, zaś |Ί|- liczbę elementów zbioru Ί.
Własności prawdopodobieństwa
0⤠P (A) ⤠1
dla każdego zdarzenia A â Ί
P (Ί) = 1
Ί - zdarzenie pewne
P (Ă) = 0
Ă - zdarzenie niemożliwe (pusty zbiór Ί)
P (A) ⤠P (B) gdy A â B â Ί
P (A ⪠B) = P (A) + P (B) - P (A ⊠B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί,
zatem P (A ⪠B) ⤠P (A) + P (B), dla dowolnych zdarzeń A, B â Ί.
Zdarzenia niezależne
Zdarzenia A â Ί, B â Ί są niezależne, gdy
P (A ⊠B) = P (A) ¡ P (B)
Prawdopodobieństwo warunkowe
Niech A, B â Ί będą zdarzeniami, przy czym P (B) > 0.
Prawdopodobieństwem warunkowym P (A | B) zajścia zdarzenia A pod warunkiem, ze zaszło zdarzenie B, nazywamy liczbę:
'[wzór]'
Twierdzenie o prawdopodobieństwie całkowitym
Jeżeli zdarzenia B1, B2, ..., B â Ί spełniają warunki:
1. Bi ⊠Bj = Ă dla 1 ⤠i ⤠n, 1 ⤠j ⤠n, i â j
2. B1 ⪠B2 ⪠... ⪠Bn = Ί,
3. P (Bi) > 0 dla 1 ⤠i ⤠n
to dla każdego zdarzenia A â Ί zachodzi równość:
P (A) = P (A | B1) ¡ P (B1) + P (A | B2) ¡ P (B2) + ... + P (A | Bn)¡ P (Bn)
Schemat Bernoulliego
Prawdopodobieństwo uzyskania dokładnie k sukcesów w schemacie n prób Bernoulliego wyraża się wzorem :
'[wzór]'
gdzie:
p- prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie,
q- prawdopodobieństwo porażki w pojedynczej próbie.
Fragment pochodzi z opracowania "Wybrane wzory matematyczne" 2005, Centralna Komisja Egzaminacyjna, Egzamin maturalny z matematyki, Matura 2005
Inne na ten temat: Matematyka w tabelach i zestawieniach, więcej Âť
no to chwilę szukałeś
dziękuję
Kathy. Witaj.
Dzisiaj deszcz ominie Gdańsk. Najmocniej będzie lało w Olsztynie. Pozdrawiam.
Dzisiaj deszcz ominie Gdańsk. Najmocniej będzie lało w Olsztynie. Pozdrawiam.

pamiętaj,że inni mają gorzej

nic nie mówiąc
mi
chciałbym pomuc