Wpisy 1 481 807 – 1 481 906
4 kwietnia 2013 14:48 → 4 kwietnia 2013 15:22, 100 wpisów
uczyć się, a nie przesiadywać na czacie krzysztof, ot cała tajemnica
krzysztof
Czy ty piszesz o części, w której masz się wykazać czytaniem ze zrozumieniem ? Bo jeśli tak to tu żadnych cudów nie ma.
Czy ty piszesz o części, w której masz się wykazać czytaniem ze zrozumieniem ? Bo jeśli tak to tu żadnych cudów nie ma.
Chyba się nie rozumiemy ?
siema
pewniak myśle
55
pewniak myśle
55
Ale ja muszę po prostu muszę ją mieć !!!
Ania dobra dobra juz pamietam kiedys twoja dobra passe xd tylko szkoda ze nie obstawialem wtedy w realu ;d
Polka potrafi...
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/szczecin/miala-10-promili-alkoholu-we-krwi-wytrzezwiala-i-u,1,5459681,wiadomosc.html
.
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/szczecin/miala-10-promili-alkoholu-we-krwi-wytrzezwiala-i-u,1,5459681,wiadomosc.html
.
nikt nic nie musi. a jak chcesz miec mature to sie nauczc i zdaj albo sobie kup mature
Mi chodzi o wypracowanie jak je napisać bo zresztą wiem że są zmiany w tym. Mianowicie pierwszy temat związany z lekturą a drugi jakiś nie przerabiany tekst. No i jak go opisać tent drugi temat ?
?
wygrasz kupisz i po sprawie
Masz pomysły widzę !!!
Medea.. .
..................................
..................................
matura to egzamin dojrzałości a Ty widocznie nie jesteś dojrzały zeby taki papierek miec i tyle
żeby ją zdac to trzeba się uczyć,uczyć,uczyć i liczyć na szczęście
1 481 813. krzysztof c 2013-04-04 (14:48) Krotoszyny
Wiec zamiast przesiadywać na potralu i swojej istocie hazadrowym to do książek i materiału!
Wiec zamiast przesiadywać na potralu i swojej istocie hazadrowym to do książek i materiału!
Ania wiesz gdzie masz w lubinie dobra kolekture? na lipowej pamietam nawet na chybil trafil jak bralem tam to wygrywalem ;d i zdrapki maja dobre
Pytam jeszcze raz jak napisać wypracowanie ?
długopisem najlepiej i na papierze
a co robiłeś w szkole podczas języka polskiego pani profesor nie uczyła?
kupony wypełniał
zadziwiajace ze teraz ludzie koncący szkole srednia prezentuja wyjatkowo niski poziom inteligencji
Nadal pada snieg.
......................................
Przylatuje do mnie:
około 40 wróbelków,
około 15 sikorek,
jeden kos.
......................................................
......................................
Przylatuje do mnie:
około 40 wróbelków,
około 15 sikorek,
jeden kos.
......................................................
Tacy mądrzy to powiedzcie bo pewnie sami nie wiecie ?
Pytam jeszcze raz jak napisać wypracowanie ?
wstęp
rozwinięcie
zakończenie
puenta
wstęp
rozwinięcie
zakończenie
puenta
Przysmakiem wróbli są...chrabąszcze majowe i lipcowe.
.............................................
.............................................
wiesz ja maturę zdawałm 20 lat tamu wtedy były inne zasady. wttedy byś tez nie zdał
jak ty po 12 latach nauki nie umiesz wypracowania napisać
jak ty po 12 latach nauki nie umiesz wypracowania napisać
andromeda nie mów, bo on jeszcze to przepisze na wypracowaniu
Ulala.. .
.......................................
Ulala: myłaś ostatnio okna ????
..............................................
.......................................
Ulala: myłaś ostatnio okna ????
..............................................
Andruska.. .
.....................................
.....................................
witam wszystkich
sorelka zgadzam sie z Tobą,ja zaobserwowałam ze ludzie obecnie konczacy szkołę średią coraz mniej wiedzą...
sorelka zgadzam sie z Tobą,ja zaobserwowałam ze ludzie obecnie konczacy szkołę średią coraz mniej wiedzą...
moze nie wszyscy ale zdecydowana wiekszośc. bo w szkolach teraz nie uczą myślenia tylko wypełnianai durnych testów
Ulala.. .
Nie. Tylko tak się zapytałem.. .
...................................
Nie. Tylko tak się zapytałem.. .
wiem to po moich dzieciach. dzis był egzamin szostoklasity i co bały sie ze zle peselki wpisza...
a egzamin tez slabo poszedł, skupialy sie nie na tym na czym trzeba
a egzamin tez slabo poszedł, skupialy sie nie na tym na czym trzeba
O jeny szóstoklasisty ja tu o maturze mówię bez urazy.
Sorelka własnie szkoła nie uczy teraz myślenia...te testy czesto rozwiązuje sie mechanicznie..
Ulala.. .
Niedługo powinna się pojawić liczba...45.{{diabelek
Niedługo powinna się pojawić liczba...45.{{diabelek
Szukam ale coś nie mogę znaleźć przykładowych wypracowań na pisemną ?
zadaj mu pytanie z czym nie ma problemu
Jeszcze raz na pisemnej będą dwa tematy: pierwszy z lektury a drugi nieznany utwór nieprzerabiany !!! I teraz cały sęk jak posiłkować się na danym fragmencie tekstu co będzie na maturze ?
krzysztof mam dla Ciebie super temat na maturę, napisz o totalizatorze, tym zabłyśniesz na 100%
Nie chodzi mi o lektury tylko o tekst !!!!!!!!!!!
krzysztof_c
Ale zachowujesz się jak szóstoklasista. Proponuję powrót do źródeł czyli podszkolenie się w sztuce pisania rozprawek oraz czytanie lektur a nie opracowań, vademeców, gotowców itp. wynalazków. To tyle w temacie tematu związanego z lekturą szkolną. Jeśli chodzi o tekst to z tego co pamiętam należy go przeczytać a następnie napisać krótką wypowiedź potwierdzającą, że zrozumiało się tekst.
Ale zachowujesz się jak szóstoklasista. Proponuję powrót do źródeł czyli podszkolenie się w sztuce pisania rozprawek oraz czytanie lektur a nie opracowań, vademeców, gotowców itp. wynalazków. To tyle w temacie tematu związanego z lekturą szkolną. Jeśli chodzi o tekst to z tego co pamiętam należy go przeczytać a następnie napisać krótką wypowiedź potwierdzającą, że zrozumiało się tekst.
Jak się na nim posiłkować trzeba !!!!!!!!!
Ale teraz zmiany są wiesz ?
dziś o 14 00 2 x 10 tys i czemu tym się nie chwalą?? ale w keno jak padnie 10 koła od razu w tabelke "wysokie wygrane" omg
krzysiu jesli chodzi o temat drugi to musisz sie skupić na tekście (to często jest wiersz)..i znać zasady analizy i interpretacji dzieła literackiego..
krzysztof
Musisz po prostu zrozumieć o co w nim chodzi. Jeśli rozumiesz tekst to napisanie czegokolwiek związanego z jego treścią lub tematem to sprawa prosta jak drut
Musisz po prostu zrozumieć o co w nim chodzi. Jeśli rozumiesz tekst to napisanie czegokolwiek związanego z jego treścią lub tematem to sprawa prosta jak drut
gaja
Ja zdałam język polski wstyd się przyznać na piątkę, ale to były czasy tematów typu Samotność człowieka w literaturze
Ja zdałam język polski wstyd się przyznać na piątkę, ale to były czasy tematów typu Samotność człowieka w literaturze
No to się dowiedziałem.
i cały czas modliłam się, żeby nie musieć interpretować i analizować wierszy, bo tego nigdy się nie nauczyłam w błędnym w oczach polonistów przekonaniu, że wiersz się po prostu odczuwa a nie zastanawia czy onomatopeja czy nie
To lepiej wybrać temat z lekturą ? Tylko jakoś ja zrobiłem o lekturze w tamtym roki i co kicha dlaczego ja się pytam ?
krzysztof
A czego oczekiwałeś ? Że istnieje klucz uniwersalny, którego można się nauczyć i odtworzyć niezależnie od tego czy tekst dotyczy robotyki czy hodowli arbuzów w Armenii
A czego oczekiwałeś ? Że istnieje klucz uniwersalny, którego można się nauczyć i odtworzyć niezależnie od tego czy tekst dotyczy robotyki czy hodowli arbuzów w Armenii
Medusia ja tez zdawałam "po staremu",ale według mnie to nie była zła formuła,miało to swój urok na zasadzie przelania na papier zebranej przez 4 lata wiedzy z zakresu literatury i nauki o języku..takie swoiste podsumowanie..
O jeny !!!
Właśnie i dochodzimy do całego sensu jakim jest klucz !!!
Wielkie dzięki za pomoc .