Wpisy 1 410 941 – 1 411 040
23 lutego 2013 13:05 → 23 lutego 2013 13:42, 100 wpisów
skalar:
Potrzebujesz coś wędzonego (ja najbardziej lubię wersję "dietetyczną" czyli kurczaka) w dowolnej ilości (spokojnie wystarczy na 4 osoby jedno-dwa udka), opakowanie mrożonego kalafiora, dużo świeżego lub mrożonego zielonego koperku, curry, przyprawę do rodzaju mięsa jaki masz ( ja do kurczaka używam Galileo Kurczak orientalny ale doświadczenie pokazuje że może być właściwie każde), jogurt lub śmietanę do podbicia oraz kostkę rosowołową (opcjonalnie). Wędzone mieso rozdrabniasz dowolnie i podsmażasz z przyprawą. Potem wrzucasz kalafiora i leciutko obsmażać razem z miesem. Zalewasz wodą i doprawiasz dużą łychą albo i dwiema ( zależy ile masz wody) curry. Gotujesz aż kalafiorek zmieknie. Sprawdzasz smak i ewentualnie dorzucasz kostkę lub curry i przyprawy do mięsa której użyłaś (ja stosuję ten sposób) Wrzucasz dużo koperku i podbijasz jogurtem najlepiej bałkańskim lub greckim. Pychota
Potrzebujesz coś wędzonego (ja najbardziej lubię wersję "dietetyczną" czyli kurczaka) w dowolnej ilości (spokojnie wystarczy na 4 osoby jedno-dwa udka), opakowanie mrożonego kalafiora, dużo świeżego lub mrożonego zielonego koperku, curry, przyprawę do rodzaju mięsa jaki masz ( ja do kurczaka używam Galileo Kurczak orientalny ale doświadczenie pokazuje że może być właściwie każde), jogurt lub śmietanę do podbicia oraz kostkę rosowołową (opcjonalnie). Wędzone mieso rozdrabniasz dowolnie i podsmażasz z przyprawą. Potem wrzucasz kalafiora i leciutko obsmażać razem z miesem. Zalewasz wodą i doprawiasz dużą łychą albo i dwiema ( zależy ile masz wody) curry. Gotujesz aż kalafiorek zmieknie. Sprawdzasz smak i ewentualnie dorzucasz kostkę lub curry i przyprawy do mięsa której użyłaś (ja stosuję ten sposób) Wrzucasz dużo koperku i podbijasz jogurtem najlepiej bałkańskim lub greckim. Pychota
SKALAR http://waszakuchnia.pl/Przepisy/Zupy/Zupa-kalafiorowa-z-curry
Lila nawet wpadl mi pomysl na tak grupa Grupa mieszczaca wszystkie grupy pewniakow Cos w tym stylu Zebym mial czas to napewnobym cos takiego zalozyl ale nie zaloze
ula
spylam na obiad
ulka, proszę o przepis na te kotlety ziemniaczane, choc wiem, że mama na pewno jeden z nich ma
spylam na obiad
ulka, proszę o przepis na te kotlety ziemniaczane, choc wiem, że mama na pewno jeden z nich ma
Kondi kiedys sprobuje zrobic wtedy ocenie czy pychota Lila dzieki za link tej zupy
SKALAR..musiałby ktoś otworzyć nowy watek i wklejać tam wszystkie grupy jedna pod drugą
kondziu...w Twoich snachMi się dzisiaj śnił diabeł w moim salonie i salon cały dudnił i drżał jakby się miał zawalić,drzwi sama w całym domu trzaskały czyli nic nie wpadnie
ja grałem dosyc często ale bardzo mało wygrywałem teraz to tylko w mm gram
rejntowy..masz rację,lepiej grać w MM,tu przynajmniej sam możesz kreślić liczby
Lila u mnie juz nie dlugo bedzie z czasem kiepsko wiec sie tego nie podejme ale moge w miare mozliwosci bede pomagal ile bede umial i ile bede mial czasu
SKALAR..problem w tym ,że różnie w grupach typują,tzn o różnej porze i np jakbyś teraz chciał ich skopiować to w grupie E brakuje kilka typów.
lila....Diabeł - widzieć go - doznasz pokusy - mówić z nim - fałszywi ludzie oszukują cię
lila...az drugiego
Diabeł
unikniecie czyhającego niebezpieczeństwa rozmawiać z diabłem - masz fałszywych przyjaciół
Diabeł
unikniecie czyhającego niebezpieczeństwa rozmawiać z diabłem - masz fałszywych przyjaciół
fiolka....niebezpieczeństwa?wczoraj oglądałam przed snem film o diable może dlatego mi się przyśnił zbokol jeden
SKALAR..pewnie tak,ja sie tego nie podejmę raczej bo też będzie za chwilkę u mnie kiepsko z czasem
jackwar ..teraz rozumiałeś sam ..nie wszyscy wiedzą ..tak jest wstydz Żona Drzewieckiego i inyy osoby ..jak ona np premier w sejmie ..tez tak samo kradna kasa ludzie .. bogat pewnie nie lubi pracować ..kazdy człowiek tajemnicy są
lika..
ulala..
i znikam...
ulala..
i znikam...
Ale sam pomysł nie zly Moze sie kiedys takie cos pojawi Ide puscic kuponiki Narazie wam
fiolka..Mojrenos to może dostać siarczystego kopa jeszcze na tyle siły mam
torsan poczytaj na xxx moze ty sie zdecydujesz Dobra uciekam bo nie zdaze wuslac kuponikow
SKALAR...torsan i pilnowanie grupy,nie rozwalaj mniejemu samemu trzeba przypominać o zatypowaniu a Ty chcesz żeby robił podsumowania
fioLa..
lika ..ty przyjdz i masz kopać tyłka pasko nic nie grał ani kiedyś tak śmieje ze wszyscy mają nerwuchu i przegrane i znikam..
lika ..ty przyjdz i masz kopać tyłka pasko nic nie grał ani kiedyś tak śmieje ze wszyscy mają nerwuchu i przegrane i znikam..