Wpisy 1 410 776 – 1 410 875
23 lutego 2013 11:40 → 23 lutego 2013 12:37, 100 wpisów
widzisz śląsk ma od cholery tych drapek, u sławka w ustroniu to jeszcze zdrapmana nawet mają, co ja już tego od 2-3m-cy nie widział
człowiek nie wie czy w tych pensjach sa te główne wygrane czy nie bo duzo na forach pisze ze ludzie szukaja 3 x ex pensja napis a jak maja 2 to wywalaja,,,
pensji mogło zostać ok. 4% co oznacza ok. 180.000 drapek w obiegu, co oznacza szansę na exp. 1:90.000
drapek, u mnie jest i stara ekstra pensja, i zdrapman, i nawet xingo na koniec mi przywiezli... tylko ze ja z zakupu zdrapek zrezygnowalem
unhappy ja nie rezygnuję, w tym tyg. wygrane papierowe dały ok. 200zł brutto, w tym dziś 40zł
zdrapki kupie, gdy wygram w mm co najmniej 7/10... czyli niepredko
tri
ale koszty też były, bo jenda 3 druga 5 trzecia 2 kosztuje, szykowałem się na kolejne 50 w zodiaku, ale ktoś u jolki 10zł drapnął no i nie ma w tej paczce 50ki
ale koszty też były, bo jenda 3 druga 5 trzecia 2 kosztuje, szykowałem się na kolejne 50 w zodiaku, ale ktoś u jolki 10zł drapnął no i nie ma w tej paczce 50ki
ja dzis w lotto nie gram w mm tez nie... tylko mini puscilem 2 zaklady
u mnie w żb zdrapki maja jako uszczelniacze do okien aby im nie wiało
musi sprzedać wszystkie bo w takiej paczce jest jeszcze jedna dycha i 1x20, a to za niskie wygrane
Mimo że seks był w ZSRR tematem tabu, a proletariat, "jako wschodząca klasa, całkiem nie potrzebował upajania się seksualnym niepohamowaniem" (Włodzimierz Lenin), do sztuki przenikały motywy erotyczne. Okazuje się, że każda okazja do pokazania ponętnej kobiety jest dobra, nawet jeśli obiekt męskich westchnień miałby zachęcać do chowu świń i pozyskiwania wieprzowiny...
poleciałem do kiosku , dziś była żona właściciela , powiedziała że jej też by się przydała taka wygrana
nie wiem kurcze, jak to bylo kiedys z tymi zdrapkami, tak ze 20 lat temu... ale pamietam, ze gdy ojciec nam (mnie i siostrze) je przynosil, to te wygrane chyba jakos czesciej padaly... pamietam, jak stale latalem do kiosku ruchu je wymieniac (wtedy widocznie zdrapki byly jeszcze w kioskach)...
w ogole nie interesowalem sie jakos szczegolnie historia lotto, ale kiedys dotarlem do informacji, ze gomulka wprowdzil limit na wygrane... podobno nie mozna bylo wygrac wiecej niz 1 mln zl...
ciekawe, jakie to mialo przelozenie na ceny zakladow i ilosci wygranych... bo ts tez raczej nie mogl sie nadmiernie bogacic... jak wiec ten problem rozwiazywano?
ciekawe, jakie to mialo przelozenie na ceny zakladow i ilosci wygranych... bo ts tez raczej nie mogl sie nadmiernie bogacic... jak wiec ten problem rozwiazywano?
unhappy mi sie wydaje nawet że w 2005 tak do 08' było łatwiej wygrać niz dziś często grałem w mm na 9 skreslen i padało nawet 7/9 a potem jak nożycami byś uwalił nic nie idzie i finito
proporcjonalnie wiecej przeznaczano na wygrane nizszych stopni?
trisetum, spotkalem sie juz kiedys z takimi opiniami... sam nie wiem, co o tym myslec, bo dopoki nie zaczalem grac jakies 3 lata temu, w ogole o ts-ie i jego wytworach nawet nie myslalem... po prostu ta sfera dla mnie nie istniala...
ograniczenie wprowadzili jak ludzie zaczeli masowo grać i z wpływów główna przewyższała ponad milion a niekiedy dochodziła do kilku milionów co na tamte czasy było sumą ogromną w porównaniu do cen artykułów
ale w swietle deklaracji o dbaniu przez ts o 'pelna losowosc' (cokolwiek to znaczy), zastanawiaja mnie np. takie historie jak joker 22 wystepujacy po raz 5. w ostatnich 72. losowaniach... widac dbaja o owa 'pelna losowosc' tam gdzie im wygodnie i tak, jak im wygodnie...
joker to w ogóle jest przekręt , choć teoretycznie są duże szanse na zwrot 1do 8
nawet w 99 r. mozna bylo wygrac 500 tys. w zdrapce za 1 zl: http://www.lotto.pl/zdrapki/archiwum?year=1999
a teraz robia szum, bo daja cash z wygrana 250 tys. za cene 5 zl
a teraz robia szum, bo daja cash z wygrana 250 tys. za cene 5 zl
cześć wszystkim
unhappy ale nie wiadomo jakie były wtedy wygrane i ile niższych stopni
franko hay
franko hay
a w kasie na życie 4 tys w reke reszte przez 4 lata,,jaka to strata
z wczorajszego multi
Łącznie wypłaconych wygranych: 519 392.00 zł
Szacowana ilość zawartych zakładów: 532 664
zostało 812268 zł
Łącznie wypłaconych wygranych: 519 392.00 zł
Szacowana ilość zawartych zakładów: 532 664
zostało 812268 zł
widzą, że "znajdzie się głupi i kupi", to jadą bez trzymanki...
...
cena, ilość losowań, ilość graczy i zawieranych zakładów /owe panówzlottonaczacie - 'pokrycie'/ , oprócz tego, co się wyturla, też ma przecież znaczenie , ale owe "obserwacje losowości" - tak, to jest wielce ciekawe stwierdzenie...
...
cena, ilość losowań, ilość graczy i zawieranych zakładów /owe panówzlottonaczacie - 'pokrycie'/ , oprócz tego, co się wyturla, też ma przecież znaczenie , ale owe "obserwacje losowości" - tak, to jest wielce ciekawe stwierdzenie...
jackwar
ale 0.5zł z każdego zakładu odlicz od razu bo to ministrów od razu idzie
ale 0.5zł z każdego zakładu odlicz od razu bo to ministrów od razu idzie
drapek, gorzej niz teraz na pewno byc nie moglo, bo zawsze minimum 50% musza przeznaczyc na wygrane... za to mogles kupic sobie 5x tyle losow...
przypuszczam, ze wygrane nizszego stopnia rozkladaly sie mniej wiecej tak samo lub bylo ich nawet wiecej/byly wyzsze - by ten wymog >50% spelnic, skoro mniej bylo tych wyzszych... tylko te najwyzsze dawali w mniejszej ilosci...
przypuszczam, ze wygrane nizszego stopnia rozkladaly sie mniej wiecej tak samo lub bylo ich nawet wiecej/byly wyzsze - by ten wymog >50% spelnic, skoro mniej bylo tych wyzszych... tylko te najwyzsze dawali w mniejszej ilosci...
cześć trisetum , drapek
robal ta delkaracja o 'dbaniu o losowosc' ma tak naprawde daleko idace konsekwencje, jesli jest prawda
ja kupiłem 5 zodiaków i lipa zero dziś
cześć unchappy
Prawdziwymi szczęściarzami są mieszkańcy Wenezueli. Płacą za benzynę zaledwie 0,06 dolara za galon, czyli 5 groszy za litr.
p.maciek pisał że w cenie zakładu jest jeszcze chyba 20% podatek od gier/ oprócz tych 25% na stadiony, także to nie sam ts się bogaci na tym tylko ..rostowski i budżet
ilości zakładów i trafień - u nich zgodnie z regulaminem - dość szybko znikają, ale jeszcze można 'wyczaić' - popatrzcie tam sami...
i dlatego - jeden dzień tylko w tygodniu zróbcie
z niższą ceną i wygranymi
panowie obserwanci z totalizatora
bez badania opinii publicznej przez renomowane biuro
i dlatego - jeden dzień tylko w tygodniu zróbcie
z niższą ceną i wygranymi
panowie obserwanci z totalizatora
bez badania opinii publicznej przez renomowane biuro
drapek zgadza się , przez te podatki są mniejsze wygrane a że społeczeństwo biedne to liczy na łut szczęścia . by zachęcić to dają wygrać w małych miejscowościach .
drapek, od loterii jest to 10%... w cenie koncowej jest to wiec ponizej 10%...
W Kuwejcie benzyna kosztuje 0,81 dolara za galon. W przeliczeniu na złotówki to około 0,66 zł za litr. Kuwejtczycy wydają na benzynę około 0,59 procent swoich dochodów.
W Arabii Saudyjskiej galon benzyny kosztuje 0,45 dolara, co daje 0,37 zł za litr. Wydaje się tam na paliwo średnio 0,45 procent dochodów
dla kaskady i drapek po 2 zl jkest to bodajrze 1,82 + 10% = 2,002 zl ~2 zl
Polacy wydają na benzynę średnio 6,67 dolara za galon, co daje 5,46 zł za litr. Wydajemy na benzynę 2,03 procent naszych dochodów
unhappy
tak i to niezależnie od tego, co b y chcieli
powiedzieć, że n a p r a w d ę mieli na myśli...
zostawiam
dobrego
tak i to niezależnie od tego, co b y chcieli
powiedzieć, że n a p r a w d ę mieli na myśli...
zostawiam
dobrego
na dw. centralnym swego czasu (ze 2l. temu były pączki po...50gr)
Amerykanie wydają na benzynę średnio 3,29 dolarów za galon. Daje to 2,69 zł za litr. Amerykanie wydają na benzynę aż 2,87 procent swoich dochodów.
r36
wróć się jeszcze na chwilę, pamietasz może czy w pierwszej edycji exp została jaena czy 2 exp?
wróć się jeszcze na chwilę, pamietasz może czy w pierwszej edycji exp została jaena czy 2 exp?
Rosjanie wydają na benzynę średnio 3,47 dolarów za galon, czyli około 2,84 zł za litr. Rosjanie wydają na benzynę 1,96 proc. swoich dochodów.
Turcja - tu benzyna kosztuje aż 9,89 dolarów za galon. To około 8,1 zł za litr. Turek wydaje na benzynę 0,89 proc. swoich dochodów.
1410805. trisetum 2013-02-23 (11:59) . .
>>...w 2005 tak do 08' było łatwiej wygrać...<<-
a po mojemu, to tak 2007/2008
drapek
dwie
>>...w 2005 tak do 08' było łatwiej wygrać...<<-
a po mojemu, to tak 2007/2008
drapek
dwie
tez mnie to zastanawia, dlaczego nie podaja wygranych w archiwum