Wpisy 1 409 039 – 1 409 138
22 lutego 2013 14:41 → 22 lutego 2013 15:12, 100 wpisów
Więc inspektor szlaku wezwał maszynistę do kancelarii i mówi: "Na szesnastym torze jest lokomotywa numer 4268. Ja wiem, że pan nie ma dobrej pamięci do liczb, a gdy się panu jaką liczbę wypisze na kartce, to pan kartkę gubi. Skoro więc ma pan taką słabą pamięć do liczb, to proszę uważać, a ja panu dowiodę, że to bardzo łatwo zapamiętać sobie jakąkolwiek liczbę. Patrz pan: lokomotywa, którą ma pan odstawić do Łysej nad Łabą, ma numer 4268. Więc baczność: pierwsza liczba -czwórka, druga -dwójka. Możesz pan już zapamiętać 42, to jest dwa razy dwa, o ile bierze się rzecz od dwójki, albo też mamy 4 podzielone przez 2, równa się dwom i znowuż masz pan 4 i 2 obok siebie. A teraz, tylko nic się pan nie bój, ile to będzie dwa razy cztery? Osiem, nieprawdaż? Więc wbij pan sobie w pamięć, że ósemka z tej liczby jest ostatnią w szeregu. Gdy więc pan już wie, że pierwsza liczba jest 4, potem idzie 2, a czwarta jest 8, to i trzecią zapamiętać nietrudno, jeśli się sprytnie zabrać do rzeczy. Strasznie to proste, bo chodzi o 6. Pierwsza 4, druga 2, czyli że razem 6. Murowane i pewne, że tej szóstki z trzeciego miejsca zapomnieć nie można. I oto masz pan liczbę 4268 utkwioną w głowie na zawsze.
wiesiek
multi multi
drapek
4268 to numer nieprzypadkowy, gdyby ktos nie zauwazyl... jak w ciagu fibonacciego, kazda kolejna cyfra jest suma dwu poprzednich (za wyjatkiem pierwszej oczywiscie)... ale szwejk wolal ja zapamietac na swoj sposob
jocia stwierdziłem że TS kłamie z emisjami losowań bo na ich stronie zawsze pisało że to polsat wypowiedział umowę TS-owi a okazuję się że odwrotnie (TS)
Precz z...matematyką w grach losowych.. .
-----------------------------------
??
coś słabiutko ostatnio mi idzie,chyba ktoś urok rzucił
chce wyslac liczb 5/5
Jeden gość brak na ch /t 4 Jokery i dostał na każdym kuponie joker 21
wędrowca netowy
Zakładając, że ta formuła jest coś warta na wieczór powinny wejśc liczby : 9,27,45,60,77,6,15,47,56,65
wg szwejka byl jeszcze prostszy sposob:
Więc zaczął mu objaśniać ten łatwiejszy sposób, żeby numer lokomotywy 4268 nie wyleciał z pamięci. Gdy się od 8 odejmuje 2, zostaje 6. A więc już masz 68. Sześć mniej dwa równa się cztery, jest więc i czwórka, czyli 4 -68,a gdy się wstawi na drugie miejsce dwójkę, to się ma całą liczbę: 4268. Można tę rzecz zrobić jeszcze łatwiej, przy pomocy mnożenia i dzielenia a rezultat jest taki sam. Pamiętaj pan tylko tyle, że dwa razy 42 równa się 84. Rok ma dwanaście miesięcy. Odliczamy więc dwanaście od 84 i pozostaje 72, od tego odliczamy jeszcze 12 miesięcy, mamy 60. Szóstka jest już murowana a zero odrzucamy. Wiemy już 42, 68, 4. Kiedyśmy już skreślili zero, to skreślimy i tę czwórkę na końcu i znowuż ogromnie jasno i wyraźnie otrzymujemy 4268, czyli numer lokomotywy, którą trzeba odstawić do Łysej nad Łabą.
Więc zaczął mu objaśniać ten łatwiejszy sposób, żeby numer lokomotywy 4268 nie wyleciał z pamięci. Gdy się od 8 odejmuje 2, zostaje 6. A więc już masz 68. Sześć mniej dwa równa się cztery, jest więc i czwórka, czyli 4 -68,a gdy się wstawi na drugie miejsce dwójkę, to się ma całą liczbę: 4268. Można tę rzecz zrobić jeszcze łatwiej, przy pomocy mnożenia i dzielenia a rezultat jest taki sam. Pamiętaj pan tylko tyle, że dwa razy 42 równa się 84. Rok ma dwanaście miesięcy. Odliczamy więc dwanaście od 84 i pozostaje 72, od tego odliczamy jeszcze 12 miesięcy, mamy 60. Szóstka jest już murowana a zero odrzucamy. Wiemy już 42, 68, 4. Kiedyśmy już skreślili zero, to skreślimy i tę czwórkę na końcu i znowuż ogromnie jasno i wyraźnie otrzymujemy 4268, czyli numer lokomotywy, którą trzeba odstawić do Łysej nad Łabą.
mirnam61
emerytka 46
kupiłem zrapke za 5złoty i nic nie miałem
Medea.
Multi
Multi
przemek-graj o całą pulę
Wiesiek.. .
.......................
Multi.. .
..............................
.......................
Multi.. .
..............................
wojtas chyba wiem kto
multimulti plus pomocy
przemek
Jeśli chodzi o zdrapki to poza szczęściarzami takimi jak kolega zdrapek większość z nas tak ma.
A propos zdrapek zgodnie z moim sposobem wzięłam wczoraj Cash nr 35,5,12 no za każdym razem 5 złotych. Pozostałych numerów szczęśliwych nie było więc poprosiłam o wypłacenie 5 złotych
Jeśli chodzi o zdrapki to poza szczęściarzami takimi jak kolega zdrapek większość z nas tak ma.
A propos zdrapek zgodnie z moim sposobem wzięłam wczoraj Cash nr 35,5,12 no za każdym razem 5 złotych. Pozostałych numerów szczęśliwych nie było więc poprosiłam o wypłacenie 5 złotych
wojtas..to monopolista... więc robia co chca..konkurencję zagraniczną nam odcięli ustawą ( małe u ), to jest państwo w państwie
Mirnam.. .
.......................
.......................
przemuś idż do Tuska on kasę ma i to dużo
jocia dokładnie
tego ***a
tego p e d a ł a
dobra ja juz uciekam juz
medea, a jak dużo piątek jest w paczce to może tam być 50, a nawet 100zł
przemek nie ładne słówka
wiesiek i na ile mam robic dzisiaj na jutro ?? odp
drapek kurczę a ja sierota jedna nie wiedziałam a dziś tej paczki pewnie nie będzie bo jak ludziska zobaczyli, ze coś w zdrapce jest to chyba wszyscy w kolejce zadeklarowali chęć zakupu
wiesiek a jak nie beda takie
medea 3 x 5zł jeszcze o niczym nie świadczy, dopiero z 8x5zł może sugerować taką wygraną
drapku 71 powinna myslę,ze na 95.9 % to tak wg. mnie i 01 .. i nie wiem
Na stronie lotto.de pisze tak:
LOTTO 6aus49
JACOPT
ca 12 000 000
Kto blisko granicy mieszka, niech gra. Na nasze złotówki to.... 50 00 000 pln.
.................................
LOTTO 6aus49
JACOPT
ca 12 000 000
Kto blisko granicy mieszka, niech gra. Na nasze złotówki to.... 50 00 000 pln.
.................................
przemek jak nie będą takie to będą inne proste nie
dobra ide papa
drapek i jocia moim zdaniem musi wreszcie wleźć to cholerne 66 i to z 69 do kompletu
drapek,jocia a może przedział 71-80 warto dać jak myślicie
medeo..nie zaprzeczam, ale musi..to nie musi moze 66 chce być wielkim spiochem Ts wie co robi , ale nie zaprzeczam, że moze wejdzie , ale chyba jutro
Znikam. .
................
................
mm+
nie chcą losować z 6-7 70tek lub z 6-7 z pierwszej dziesiątki - bo wiedzą że na tym tracą kasę
nie chcą losować z 6-7 70tek lub z 6-7 z pierwszej dziesiątki - bo wiedzą że na tym tracą kasę
test wieczur w 6 losowaniach
niebyło
1 , 9 , 10 , 17 , 20 , 24 , 35 , 40 , 66 , 71 , 73
, 74 , 76 , 80
prubuje tak co 6 losowan kturych niebylo i wchodzą liczby
niebyło
, 74 , 76 , 80
prubuje tak co 6 losowan kturych niebylo i wchodzą liczby
ma szanse ..hmm 07..ale nie daje gwarancji , nie wiem poddaje sie..moze byc na zmyłkę
drapek no wiadomo trzeba być cierpliwym choć myślę że niedługo będzie taki przedział
jocia u mnie 7 nie ma szansy, ale los lubi płatać niespodzianki więc dałem na pukon
jocia aktualnie ja mam liczbę 7 na kuponie i oczywiście w profilu
multi multi, mozliwe, nie mam pojęcia ..moim sdaniem beda lepsze..ale moze
Drapku..jadłam
Drapku..jadłam
test wieczur w 6 losowaniach
niebyło
, 74 , 76 , 80
prubuje tak co 6 losowan kturych niebylo i wchodzą liczby .ostanio miałem 5/9 i 7/14 liczb
zobaczymy wieczór
niebyło
, 74 , 76 , 80
prubuje tak co 6 losowan kturych niebylo i wchodzą liczby .ostanio miałem 5/9 i 7/14 liczb
zobaczymy wieczór
drapek
Ostatnio na forum zgłębiam temat typowania na podstawie starego kuponu mm tego z 16 piątkami. W nim 33 tworzy aktywne linie skośne "trójki" z 3,18 oraz 50,67 natomiast 48 takie same linie z 14,31 oraz 63,78 stąd pomysł na liczby. 66 tworzy częstą parkę z 49 a to już kilka razy wpadło bez niej w tym wczoraj. Pionowa piątka 5,21,37,53,69 wkazuje, ze o 14 -stej łącznie z wejściem wieczorem 5 weszło już 4/5 z tej piątki bez 69. Stąd moje pomysły na typy
Ostatnio na forum zgłębiam temat typowania na podstawie starego kuponu mm tego z 16 piątkami. W nim 33 tworzy aktywne linie skośne "trójki" z 3,18 oraz 50,67 natomiast 48 takie same linie z 14,31 oraz 63,78 stąd pomysł na liczby. 66 tworzy częstą parkę z 49 a to już kilka razy wpadło bez niej w tym wczoraj. Pionowa piątka 5,21,37,53,69 wkazuje, ze o 14 -stej łącznie z wejściem wieczorem 5 weszło już 4/5 z tej piątki bez 69. Stąd moje pomysły na typy
medea
na wieczorne los. myślimy podobnie, tą 10/10 w/w wysyłam i tyle
na wieczorne los. myślimy podobnie, tą 10/10 w/w wysyłam i tyle
franek próbuje , wieczór , których , nie było