Wpisy 1 406 209 – 1 406 308
21 lutego 2013 12:16 → 21 lutego 2013 12:36, 100 wpisów
kondziu..cza się chyba do wafki przejechać i przywrócić ich do pionu
ulexxa, nie wiem, wizyta u lekarza to co innego niż stały dodatek opiekuńczy, tutaj już wchodzi system ubezpieczeń społecznych, a koszt wizyty u lekarza jest kierowany do AOK, bo tak Unia karze robić, nie wiem według mnie wszystko powinno być uregulowane, ale system podatkowo ubezpieczeniowy niektórych państw jest skomplikowany
Lilus..nie "chlej"..blizniaczeczki maja byc zdrowiuskie..ati ati
lika...ty umiesz obliczyC matematyki i masz racja mało renta otrzymują w polsce nie jest wszystko .. zagranice wiecej i masz się dobrze zyć i dobra i juz tam,,
państwo opiekuńcze?
podaj mi jakieś plusy ostanich 10 lat (poza mistrzostwami i nowymi drogami)
podaj mi jakieś plusy ostanich 10 lat (poza mistrzostwami i nowymi drogami)
jackwar..od starania do dostania u nas w po***nym państwie dłuuuuuuuga droga
jackwar jak emeryt jest sam i ma emerytury 1500 zł, to dla państwa jest bogaty na maxa, dadatki są ponizej pewnej granicy finansowej
krzysio....mam teściów emerytów,w sumie razem maja pokaźną sumkę ale co z innymi?
nie ma reform (zmian) - nie ma -postępu. Stanie w miejscu (co robi Rostowski) to także cofanie się, bo wszystko idzie naprzód
Amorku..masz racje..ok.ale biora wszelkie skladki..wiec powinni to jakos rozwiazac..aa nie ze ja musze teraz brac mieszkanie w de.zeby dostac dodatek..przeciez mieszkanie wyjdzie drozej niz ten..dodatek..
Lila nie przesadzaj że mają dużo , dużo to mają w innych krajach a ceny takie same
jak wracam do domu to niemal zawsze widze patrol jak wlepia mandat za zakaz zatrzymywania się (z którego zdjęli tabliczkę, o wyłączeniu na 15 min.)
Tymczasem, jak jadę do pracy to ten sam patrol przejeżdza obok samochodu, który stoi na tym zakazie....
Tymczasem, jak jadę do pracy to ten sam patrol przejeżdza obok samochodu, który stoi na tym zakazie....
lika..ty masz powiesz uleexaa ..tam De wiecej płaca za praca ..widzi jak tanioo paliwa .aa w polsce odwrotnie za droogo ceny wszystkie..dlatego nie moze wiecej płaci ZUS za wiele problemy ..
Lilus..nio mam nadzieje ze z mleczkiem....aa ze w szmpanowkach..to nic nie szkodzi..nasza sprawa ii juz..zara tez se zrobie taka..
wy na poważnie o dodatkach mieszkaniowych
Paździerzowa rzeczywistość na poziomie lokalnym wygląda tak, że babsko obwieszone złotem jak choinka zajeżdża pod MOPS nowiutkim autem prosto z salonu a dodatek mieszkaniowy dzięki sprytnie zameldowaniom oraz oficjalnemu statusowi bezrobotnego męża zapierniczającego na saksach dostaje na swoje ponadstumetrowe mieszkanie a emeryt nie dostaje bo albo za duża powierzchnia na osobę o jakiś metr lub dochód nie taki o 10 złotych ponad dopuszczalny ustawą limit. A to Polska właśnie
Paździerzowa rzeczywistość na poziomie lokalnym wygląda tak, że babsko obwieszone złotem jak choinka zajeżdża pod MOPS nowiutkim autem prosto z salonu a dodatek mieszkaniowy dzięki sprytnie zameldowaniom oraz oficjalnemu statusowi bezrobotnego męża zapierniczającego na saksach dostaje na swoje ponadstumetrowe mieszkanie a emeryt nie dostaje bo albo za duża powierzchnia na osobę o jakiś metr lub dochód nie taki o 10 złotych ponad dopuszczalny ustawą limit. A to Polska właśnie
co miesiąc kupuję leki dla córki i co miesiąc kosztują inaczej: od 25 do 100 zł, za ten sam lek - jak to ***a jest!??
więc nie ***cie, że mamy opiekuńcze państwo - chyba, ze macie na muysli polityków, ktorzy sami sobą sie opiekuja
i dobra uciekam..
ulexxa, no tak to działa hehe, musiałabyś najlepiej prawnika z de zapytać, ale mimo, że teraz jesteś w PL, płacisz jakieś skłądki do AOK?
mój tata zanim kupi leki to objeżdża z 8 aptek i sprawdza gdzie taniej
medea, a skąd biorą sie te limity, np. dla obliczenia jakiegoś zsiłku czy coś? Patrza, ile ludze zarabiają, a potem ciach o 20 zł, aby sie nie załpali
ulexxaa..
ha ha Lilcia ciekawe jakie te kawusie by wyszly..az sprawdze..trojkatno..wzwyz..hmm ciekawie..
krzysio..ulexxa wie jak jest tam w DE bo mieszka i tu i tam,nie muszę jej nic tłumaczyć
kondziu..gorszej marudy i beksy jak przemek w życiu nie widziałam .Daj mu 200 to się uspokoi
lika...tak brat tam hola ..5.tysiaki na miesiąc ..to samo jak w polsce czas praca po 8 godz na dzien ..tu jest w poslce za cienka płaca ..nic nie bedzie bogate
1406215. kondi
bez urazy, ale
byłeś 'na żywca' na jakimś meczu ? A może tylko jakaś dziewoja promująca się w oko wpadła ? A te drogi ... Ooooo, wiesz - o kilkunastu sporych dziwach /np. nie zapłaconych rachunkach/ już czytałem, a czego jeszcze nie przeczytałem ?
bez urazy, ale
byłeś 'na żywca' na jakimś meczu ? A może tylko jakaś dziewoja promująca się w oko wpadła ? A te drogi ... Ooooo, wiesz - o kilkunastu sporych dziwach /np. nie zapłaconych rachunkach/ już czytałem, a czego jeszcze nie przeczytałem ?
mozna narzekać na powazne tematy, a nie na to, ze kuźwa komus na telefon brakuje, albo że chce sie za wszelką cenę (jak moja mała) na karuzeli przejechać
krzysio...ale 5 tysięcy euro czy 5 tysięcy złotych? Jeżeli 5 tysięcy przeliczone na złotówki to zarabia 125 euro,żadna rewelacja jakby miał tam w hola za to życ
potrzebuje 70zl na telefon naprawy tyle mi brakuje
lilka, nie ma sensu przelicać i oszczedzać, bo i tak na nic to, przyjdzie inlacja, śmierć, choroba i wszystko zabierze
lika..nie euro ..jak przyjecha do PL rozmienił kantora 5 tysiaki złi dobra juz tam..
PRZEMEK ZARÓB SE KARWA I NIE WKIERWIAJ MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PRZEMEK ZARÓB SE KARWA I NIE WKIERWIAJ MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ble lbe lbe lila
krzysio...czyli zarabia 1250 euro.W hola za samo mieszkani musiałby zapłacić z 700 euro i telefon,prąd itd niewiele by mu zostało
kondi, dokładnie, ale ludziom brakuje już na wszystko, zresztą podobno jesteśmy Centrum Universe green island, to powinno stać każdego na telefon i na BMW hehe itd, a tutaj ludzie,nie mają nawet na chleb
lila 1800 euro to jest miniumum, 1400 funtów w UK, wystarczy na wynajem mieszkania, rachunku, zakupy i jeszcze zostaje
amour - pakiet klimatyczny...emosja CO2...kto na tym zarabia i to obsługuje? Kto to wymyślił? No zgadnij
lila
41 w grupie
41 w grupie
pomozcie mi
amour..nie rozśmieszaj mniemasz przykładna krzysia bracie.Zarabia na rękę 1250 euro w szkopach też rewelacji nie ma
kondi
Sławetne kryterium dochodowe nie zmieniane przez kilka lat jest moim prywatnym zdaniem brane z sufitu bo za te środki nikt w tym kraju nie jest w stanie przeżyć. To typowy twór administracyjny opierający się na tzw. koszyku dóbr. Przynajmniej w teorii. Bo tak naprawdę to jak mi się wydaje urzędnicy po prostu dostosowują rzeczywistość do możliwości budżetu i vice versa.
Sławetne kryterium dochodowe nie zmieniane przez kilka lat jest moim prywatnym zdaniem brane z sufitu bo za te środki nikt w tym kraju nie jest w stanie przeżyć. To typowy twór administracyjny opierający się na tzw. koszyku dóbr. Przynajmniej w teorii. Bo tak naprawdę to jak mi się wydaje urzędnicy po prostu dostosowują rzeczywistość do możliwości budżetu i vice versa.
lika ..brat tam nie mieszka w Hola to jest praca na czarno czyli pracująca krótko np jak 3 miesiecy ..tylko sam kupować obiadki z narzęczoną ..i i kropka nie pisze juz uciekam..
a jak zarabia ktoś 1.100zł tu ?
krzysio...wiem jak jest bo mam tam znajomych ,byłam i widziałam,mieszkają tam już 5 lat i pracują przy tulipanach 7 dni w tygodniu,szału ni ma
lila, no 1250 to mało, ale mój kumpel zarazbia 1800 - 2000 euro i mówi i żyje sobie ok, ale w UK też jest inaczej
jak mnie nie wypisaliście z
grupy xxx to 41 pewniak
grupy xxx to 41 pewniak
amour, jak inflacja skoczy o 10% a premier czy kanlerz dojdzie do wniosku, że brakuje w budrzecie, to będzie śpiewał inaczej
franek, jak ktoś zarabia tutaj 1100 zł, to musi się do matki z powrotem wprowadzić hehe
lila
Bo jest zima pani kierowniczko
A pani kierowniczko, a dołoży pani do systemu na 12-ście ? oddaję z wygranej
'MIś' się jakoś, w pewnych okolicach, przyrody, kojarzy
Bo jest zima pani kierowniczko
A pani kierowniczko, a dołoży pani do systemu na 12-ście ? oddaję z wygranej
'MIś' się jakoś, w pewnych okolicach, przyrody, kojarzy
kto chce pożyczke w vivusie?
amour - nie trzeba daleko patrzeć - podatki w górę, płace w dół, ulg i odliczeń już prawie nie ma, ale....na nagrody w sejmie zawsze sie znajdzie
amour tak u nas jest
niestety
niestety
Amorku..wszelki skladki ubezpieczeniowe i opiekuncze..doslownie wsio place w de.chce tez tak miec i niech zostanie..gdyz opieka medyczna jest niestety ale tam lepsza..ale mam mozliwosc chodzenia do pl. lekarzy gdyz jest to ubezpieczenie europejskie..aa AOK.. wspolpracuje z nimi..i wszelkie koszta leczenia de. sciaga wowczas z pl.
lila dziękuje