Wpisy 1 260 839 – 1 260 938
5 grudnia 2012 11:54 → 5 grudnia 2012 13:02, 100 wpisów
unhappy z tymze maszyna rysujaca zdrapki musi wiedziec czy jest wygrana i ile, i co... a sam serwer z wygranymi moze jedynie numer seryjny znac.
Takie numery da się wygenerować komputerowo - drukarka kodów kreskowych, załóżmy wygeneruje 1000 takich numerów, odczytam przez lottomat i wybije wygraną za którymś razem
Takie numery da się wygenerować komputerowo - drukarka kodów kreskowych, załóżmy wygeneruje 1000 takich numerów, odczytam przez lottomat i wybije wygraną za którymś razem
nie trzeba znac akurat dokladnych danych - statystycznie ktoras zdrapka wygrgywa, no ale jesli chodzi o legalny odczyt to proponuje sttaystyke, czyli np przyjac ze w jednej paczce losy z parzystym numerem seryjnym maja wieksze wygrane... jest ciag wybieramy raz parzyste raz nieparzyste ktore sie czesciej trafiaja to losujemy czesciej np co 2 razy podwojnie - gramy az bedziemy na plusie
"unhappy z tymze maszyna rysujaca zdrapki musi wiedziec czy jest wygrana i ile,"
Angierski ..zlituj się ...co Ty wypisujesz???
Angierski ..zlituj się ...co Ty wypisujesz???
Totalizator zleca produkcję zdrapek. Daje numery kodów kreskowych, ilość wygranych, odpowiednią losowość wygranych, jak mają być posortowane, itd itd
maszyna "rysuje" to co jej operator każe.
I dodrawdy jest jej bardzo mocno wszystko jedno co "rysuje" i za ile. Tym się zajmują ludzie.
I dodrawdy jest jej bardzo mocno wszystko jedno co "rysuje" i za ile. Tym się zajmują ludzie.
Tak sądzę że tak jest. Na pewno dostęp postronnych ludzi jest bardzo ograniczony przy produkcji a maszyna nie wie co drukuję Maszyną steruje inny komputer
Maszyna drukująca jest tylko narzędziem. Zdrapki to takie inne banknoty dla TSa
musi byc baza wygranych np 1, 2, 3, 4.. stponia a reszte rzeczy typu slowa w krzyzowce itp generuje losowo
pytanie czy te dane sa w dwoch rozncy miejscach - u TS i u firmy prod zdrapki
TS pewnie udostępnia dane na czas produkcji a potem zabiera z powrotem
kiedys w krzyzowce nie wydrapalam 3 slow a byla wygrana, jak pod czytnik wzial zdrapke, ogolnie to sciema
tak samo jak w tej krzyzowce za 5zl nie wydrapalam nic oprocz bonusa5 pln a wygrana byla 10pln
Zdrapkę taką za 5 zeta to kilka razy sprawdzam zanim wyrzucę a jeszcze sprawdzam w maszynie.
U mnie tylko w Domino 20 zeta jedna kostka i była by główna wygrana
Ja raz kupiłem początkiem roku jeszcze niektóre kolektury mają Domino
pewnie te kolektury w małych miejscowosciach, bo tam ludzie nie kupuja tak często zdrapek
Ktoś wydrapał w Bitwie Morskiej 55 tyś a ta zdrapka już jakiś czas jest z nami
Wiedzą że dzisiaj ale nie podali gdzie. Chyba że podają po wybraniu wygranej ?
dla zainteresowanych, tak wyglada krzyzowka pomaranczowa... niestety tylko 3 zl (MMM)
http://i49.tinypic.com/be78s5.jpg
http://i49.tinypic.com/be78s5.jpg
bitwy morskiej nie kupowalem, bo jedna z glownych wygranych padla w wa-wie...
kocur, ja ja lubie... bo ogolnie lubie drapac te, gdzie trzeba sie choc troche poglowic i uwagi troche poswiecic... jest stara, wiec juz pula mocno przerzedzona, a 3 glowne wygrane wciaz do zgarniecia
Może sobie dzisiaj kupię te Xingo, jak będzie jeszcze do kupienia. Jeszcze się zobaczy....
lila,wczoraj sam sie wymasowałem, bo sprawdzałe prezent dla szwagra - elektryczna mata maująca
.
Ukryta kamera u doktora:
http://www.youtube.com/watch?v=yrBwafW7mxU
.
Ukryta kamera u doktora:
http://www.youtube.com/watch?v=yrBwafW7mxU
.
kondi, twoje imie mialem na zdrapce, ale niestety nie dalo mi wygranej
lila, słyszełem, że w Jaworze ktos skubnął 6-ke w lotto wczoraj, a medea nie widziałem dzisija
kondziu..medea pojechała z rana do Lądka zdroju o ile się nie mylę
lila, no przez neta kupowałem, to wolałem spradzic od raz, żeby na Wigilii kichy nie było
kondziu.....a mój prezent jutro zostanie dostarczony.Też kupiony przez neta
lila, trzeba zdrapywac litery i odkrywac pelne wyrazy... od liczby pelnych wyrazow zalezy wygrana... 3 zl za 3 slowa, 6 zl za 4 slowa itd.
mialem zdrapke z numerem 100... drapalo mi sie pieknie, na koniec zostaly niezdrapane tylko 2 litery, ale niestety okazala sie pusta (2 wyrazy)