Wpisy 1 249 640 – 1 249 739
28 listopada 2012 18:48 → 28 listopada 2012 19:39, 100 wpisów
jaki krzyż??KRZYŻ to misto gdzie mieszkam hehe
ostatnio jakbym puscil o losowanie wstecz te liczby co na losowo to bym mial 6/9 z plusem
ide zaraz poprawiac program dla kogos, moze w przyszlosci zrobie w statystyce rozklad Pearsona i zaczne grac
Witam obecnych i nieobecnych
angierski program ale jaki, bo slyszalam ze ie ma programu
angierski program ale jaki, bo slyszalam ze ie ma programu
dziś tylko na chwile bo lecę jeszcze do pracy
narka
sielaw jak zawsze praca ,dom ,praca
narka
sielaw jak zawsze praca ,dom ,praca
hej poklika ktos jestem jarek
poczekam na nowa krzyzowke, kupie pare sztuk (podoba mi sie wizualnie)... jak nic nie upoluje, zdrapki znow pojda w odstawke
angierski, ja pytalem, co ty nim opisujesz... bo to rozklad ciagly
no niby ciagly, opisuje ilosc trafionych liczb w przerwie np ostatniej
te interpolacje mnie zastanowily... sa funkcje, ktore z baaaardzo malym bledem przyblizaja za pomoca funkcji elementarnych funkcje rozkladu normalnego
abramovitz, stegun, handbook of mathematical functions... tam sa m.in. opisane, jesli sie nie myle
unhappy trafienie 1000zł w krzyż. - 1:15tyś szansa, a w szy50 czeka 2x50k na ok.7-8% nakładu
spadam na dobranockę
sławek, unhapyy, angierski, agatka i popoooo
sławek, unhapyy, angierski, agatka i popoooo
klasyczna metoda najmniejszych kwadratow, ktora pewnie uzywasz do oszacownaia wspolczynnikow regresji wymaga przyjecia bardzo restrykcyjnych zalozen, jesli estymator ma byc zgodny, nieobciazony i efektywny... jestes pewien, ze je spelniasz
p.s.
panowie napiszcie program, w których żb i w jakich miejscowościach są gł. wygrane w zdrapkach
z góry dzięki
panowie napiszcie program, w których żb i w jakich miejscowościach są gł. wygrane w zdrapkach
z góry dzięki
drapek, niby wiem... ale nadal powstrzymuje mnie to, ze wygrane w zdrapkach sa zdeterminowane geograficznie... moge wykupic caly naklad w wa-wie, a glownej i tak moge nie trafic
a wlasnie w sumie powinienem bardziej sie zaglebic w matematyke, z tymze ja widze prostote losowan, wiec nie wiem czy skomplikowane wzory by cos pomogly
graczowi z legu tarnowskiego oczywiscie gratuluje swa zlosc ukierunkowuje na pewna firme
angierski
Ty jestes informatykiem, badz programista to jest Ci latwo a dla
mnie to niezrozumiale
Ty jestes informatykiem, badz programista to jest Ci latwo a dla
mnie to niezrozumiale
angierski, kazda metoda, ktora zadziala jest dobra... niestety a posteriori
coś mi mówi że kiedyś byłem w łęgu tarnowskim lub w bliskiej okolicy; a o/r nie chcę na oczy widzieć
jestem informatykiem i programista, ale do tej pory na swiecie chyba nikt nie opracowal idsealnej metody wyznaczania liczb
My musimy czekać na losowanie do godz. 22.15, a w niemieckim Lotto losowanie już było.. .
11, 21, 26, 40, 42, 45.....46,4
-----------------------
11, 21, 26, 40, 42, 45.....46,4
-----------------------
angierski
co mowisz to prawda nikt nie opracowal skutecznej metody nawet
"tegie glowy" nie
co mowisz to prawda nikt nie opracowal skutecznej metody nawet
"tegie glowy" nie
panowie jak napiszecie program i podacie np. tu 20liczb do mm i je wylosują i tak z kilka x pod rząd; to ja was zgłoszę do nagrody nobla ( bez złośliwości oczywiście)
ok ide na fajke, potem biore sie za przerabianie programu - komus obiecalem, nie mam czasu na tygodniu bo pracuje
angierski, jesli sie wychodzi z zalozenia, ze liczby sa losowane, to nie da sie ich przewidziec... koniec kropka...
mozna jedynie probowac wykorzystac pewna wiedze a priori pochodzaca np. z obserwacji niedoskonalosci procesu/mechanizmu generujacego dane... tylko tyle i az tyle
mozna jedynie probowac wykorzystac pewna wiedze a priori pochodzaca np. z obserwacji niedoskonalosci procesu/mechanizmu generujacego dane... tylko tyle i az tyle
intel secure wymyslil w ukladzie generator losowy, ktory losuje ponoc idealnie w procesorze to bedzie - zeby genberowac lepiej RSA
sie ma witam ponownie
agatka
drapek
wedrowce
unhapopy
angierski
slim
agatka
drapek
wedrowce
unhapopy
angierski
slim
jak tam dalej oboki
Liczby można przewidzieć.. .
Po to jest test na NIE, żeby nie skreślać liczb, których nie wylosują.. .
------------------------
Po to jest test na NIE, żeby nie skreślać liczb, których nie wylosują.. .
------------------------
angierski, ale komputerowy sposob generowania liczb, nawet ze wsparciem wprzetowym, raczej nie ma nic wspolnego z losowaniem kul przez maszyne pneumatyczna (raczej, bo kto ja tam wie, jak ona dziala)...
ale ostatnio lipa i oboki
i jak tu nie pic
samemu
i jak tu nie pic
samemu
wn, jak bedziesz mial JEDYNIE 50% skutecznosc, to nie bedzie ona wieksza niz przy rzucie moneta jesli bedziesz mial 90% skutecznosc (mierzona albo liczba pelnych zestawow trafnie odrzuconych/zaakceptowanych, albo przynajmniej 90% liczb z kazdego zestawu) w dlugim okresie, bede pelen podziwu