Wpisy 1 223 171 – 1 223 270
11 listopada 2012 17:29 → 11 listopada 2012 19:01, 100 wpisów
Złoty.. .
--------------
--------------
Dzikus. .
-------------
-------------
hej
ale tu cisza
dzikus i to w jeden dzień?
ja wypiję jedno piwo i śpiewam jużgratuluję takiego wyniku
dzikus >> to pozdrów swoja wątrobę.
Dopóki macie jeszcze kontakt.
Dopóki macie jeszcze kontakt.
Monet nie piję codziennie jak moi kumple.
Dwa dni w tygodniu delikatnie.
Dwa dni w tygodniu delikatnie.
wątroba jak wątroba ale gorzej z bialymi meszami i metrowymi pająkami a potem AA
taaa i białe myszki
do AA należałem króciutko dwa spotkania,
ale to było 20 lat temu
ale to było 20 lat temu
umnie facet wyskoczyl z balkonu z pierwszego piętra to znaczy chcial isc po następną flaszke ale pomylil dzwi z balkonem
jasne,pierwszego kwasa wypiłem
mając 11 lat niezbyt miłe przeżycie
mając 11 lat niezbyt miłe przeżycie
a ja lece do zb coś puscic na 22 może coś wygram to kupilmby sobbie jutro paliwo i nmienil dwie zimówki z przodu
a ja sobie pyszniutką kolacyjkę przyrządziłami winko do tego
złoty ale kolektury to chyba dziś pozamykane są
musze dopisac do swojego programu statystyke na jedna liczbe, wtedy zwieksze duzo prawdopodobienstwo wygrania
angierski >> a ten Twój program uwzględnia również wariancję statystyczną?
monet warinacja to raczej nie, matematyka w formie wlasnej statystyki
Zagral z Was ktos systemem na 12 skreslen w mini lotto?
ciężko ,ale bez tego to tylko daty i cyferki.
A analiza bez wariancji tylko taka jak nam w oczkach albo główce się poukłada.Interpretacja w pełni dowolna.
A analiza bez wariancji tylko taka jak nam w oczkach albo główce się poukłada.Interpretacja w pełni dowolna.
acha,jak przyjde z zb toteż sobie przygotuje dobrą kolacje którą zjem z żoną a potem będziemy uprawiac sex dobranoc wszystkim
Monet ... masz np 20 losowan ostatnich w nich 6 razy liczba padla, prawd padniecia jest co 4 losowania czyli (20 / 4) / 6 - gestosc = 0,83 czyli obliczasz do dla kazdej liczby i sortujesz warttosci razem z przypisanymi liczbami od najlepszej do najgorszej - bierzesz np 10 pierwszych to moja interpretacja statystyki
za jakis czas wprowadze statystyke wektorowa, w lotto i mini daje bardzo dobre rezultaty
juz prawie koncze osttania wersje programu i juz raczej nie bede go rozwijal chyba ze na swoje potrzeby
a jeśli w tych 20 losowaniach wpada 10 pod rząd? (teoretycznie)
to w 21 losowaniu będzie najlepsza czy najgorsza do typowania?
to w 21 losowaniu będzie najlepsza czy najgorsza do typowania?
Zobaczcie co znalazłem w śmietniku
obok żółtej budki.
Foto w profilu.
obok żółtej budki.
Foto w profilu.
5 to jest srednia i jedne liczby wypadna czesciej inne rzadziej
a jeszcze w programie mam statystyke ktora z kolei liczba wchodzi
tylko watpie zeby ktos cos zrozumial, jak napisze modul wlasnej statystyki to kazdy bedzie mogl w prosty sposob przetestowac swoja statystyke i porownac wyniki
angierski>>
"czyli tyle ile maksymalnie moze pasc np od 5 do 10 razy max"
Zadnej kulce nie zabronisz wpaść 11 razy.
I to jest właśnie problem w grze bo po pięciu wejściach szóste wydaje się mało prawdopodobne ale nie jest niemożliwe.
"czyli tyle ile maksymalnie moze pasc np od 5 do 10 razy max"
Zadnej kulce nie zabronisz wpaść 11 razy.
I to jest właśnie problem w grze bo po pięciu wejściach szóste wydaje się mało prawdopodobne ale nie jest niemożliwe.
void pobierzWlasciwosciLiczbyMultiMulti(int liczba) {
float g = numer[liczba].pobierzGestoscWsp((int)(30f * parm.losgestosc.floatValue()));
float g4 = numer[liczba].pobierzGestoscWsp((int)(10));
float g5 = numer[liczba].pobierzGestoscWsp((int)(20));
float s = numer[liczba].pobierzSerie();
float wystlos;
float s0 = numer[liczba].pobierzSerieZero() + 1;
wystlos = numer[liczba].iloscWystapien(12) + 1;
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka3.value()][liczba][1] = numer[liczba].p[0] / g - s * g * parm.prognoza.floatValue();
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka2.value()][liczba][1] = numer[liczba].p[0] + numer[liczba].p[1] / g * parm.przerwy1.floatValue() - numer[liczba].p[2] / g * parm.przerwy2.floatValue() - s * g;
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka1.value()][liczba][1] = + g + (g5 / g4) * parm.gestosc.floatValue();
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka0.value()][liczba][1] = +wystlos * g - (numer[liczba].p[0] * g) * parm.serie.floatValue();
tabwlasc[IloscWlasciwosci][liczba][1] = numer[liczba].p[0] ;
if(g < 1) wycofajNrZeStat(liczba);
/*
float wzorpewniak = (-numer[liczba].p[0] * g / 2) ;
if(wzorpewniak > pewniaki[0][1] && numer[liczba].p[0] < 6) {
pewniaki[0][0] = liczba;
pewniaki[0][1] = wzorpewniak;
}
*/
}
float g = numer[liczba].pobierzGestoscWsp((int)(30f * parm.losgestosc.floatValue()));
float g4 = numer[liczba].pobierzGestoscWsp((int)(10));
float g5 = numer[liczba].pobierzGestoscWsp((int)(20));
float s = numer[liczba].pobierzSerie();
float wystlos;
float s0 = numer[liczba].pobierzSerieZero() + 1;
wystlos = numer[liczba].iloscWystapien(12) + 1;
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka3.value()][liczba][1] = numer[liczba].p[0] / g - s * g * parm.prognoza.floatValue();
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka2.value()][liczba][1] = numer[liczba].p[0] + numer[liczba].p[1] / g * parm.przerwy1.floatValue() - numer[liczba].p[2] / g * parm.przerwy2.floatValue() - s * g;
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka1.value()][liczba][1] = + g + (g5 / g4) * parm.gestosc.floatValue();
tabwlasc[wlasciwosc.statystyka0.value()][liczba][1] = +wystlos * g - (numer[liczba].p[0] * g) * parm.serie.floatValue();
tabwlasc[IloscWlasciwosci][liczba][1] = numer[liczba].p[0] ;
if(g < 1) wycofajNrZeStat(liczba);
/*
float wzorpewniak = (-numer[liczba].p[0] * g / 2) ;
if(wzorpewniak > pewniaki[0][1] && numer[liczba].p[0] < 6) {
pewniaki[0][0] = liczba;
pewniaki[0][1] = wzorpewniak;
}
*/
}
wiesz nie wszystkie liczby wypadaja ponad 10 ale sa takie co wystepuja 6, 7, 8
te co rzadko wystepuja to wlasnie ich sie nie oplaca skreslac bo mozesz latwo trafic na taka ktora nie padnie ponad 20 losowan
no w takiej formie to niewiele.
Ale skoro bawisz się w statystyki to jest inny -w mojej ocenie najważniejszy problem.To właściwie sprowadza dostępne nam statystki z TSa do "gadżetu" którym można się pobawić Nic więcej.
Ten problem to PWL.
Ale skoro bawisz się w statystyki to jest inny -w mojej ocenie najważniejszy problem.To właściwie sprowadza dostępne nam statystki z TSa do "gadżetu" którym można się pobawić Nic więcej.
Ten problem to PWL.
stwierdzilem ze jednak wybieranie liczb do losowania powinno opierac sie na ostatnich 4 losowaniach max
w sumie tak, ja w innych wersjach napisze w programie takie cos
START TYPOWANIE(Liczba a)
jezeli przerwa a > 10 wyrzuc
KONIEC TYPOWANIE
START TYPOWANIE(Liczba a)
jezeli przerwa a > 10 wyrzuc
KONIEC TYPOWANIE
kazdy bedzie mogl sobie wlasna stat stworzyc, beda funkcje matematyczne sortowania itp a potem na koncu sprawdzi we wszystkich losowaniach
START SORTOWANIE
sortuj_rosnaco_wartosci typowanie1
wybierz 5 liczb pierwszych
wybierz pewniaka 10;
KONIEC
sortuj_rosnaco_wartosci typowanie1
wybierz 5 liczb pierwszych
wybierz pewniaka 10;
KONIEC
no zobaczymy co z tego wyjdzie, chodzi mi o to zeby kazdy mogl napisac wlasna statystyke albo taka jaka sie posluguje w typowaniu i sprawdzic ja typujac liczby na kazde losowanie w podsumowaniach
ale nie to ze cala wyplata pojdzie na lotto, tylko analizowal bede wyniki i typowal juz jako expert
ale bede gral co losowanie albo raz albo dwa razy na tydzien z sumy uzbieranych zakladow tych co moglem puscic codziennie
pytam.
Jak uważasz ,czy maszyna losująca ma świadomośc że jest na wizji prowadzone jest losowanie tzw. głowne?
Czy wiesz ile jest przeprowadzanych prób,testów maszyny poza wizją?
Jak uważasz ,czy maszyna losująca ma świadomośc że jest na wizji prowadzone jest losowanie tzw. głowne?
Czy wiesz ile jest przeprowadzanych prób,testów maszyny poza wizją?