Wpisy 1 162 361 – 1 162 460
11 października 2012 11:30 → 11 października 2012 12:15, 100 wpisów
senna, dzwoniłem do żony - babcia odbiera małą po obiedzie 12:30 i zapłaciliśmy blisko 200 zł
senna
Zanim zaczniesz sie z nimi kłócić to radzę ci dobrze przeczytać zasady obliczania opłat, bo gminom bardzo sie nie podobają te darmowe godziny na ich koszt no i kombinują przy zasadach opłatności tak by wyjść na swoje.
Zanim zaczniesz sie z nimi kłócić to radzę ci dobrze przeczytać zasady obliczania opłat, bo gminom bardzo sie nie podobają te darmowe godziny na ich koszt no i kombinują przy zasadach opłatności tak by wyjść na swoje.
z czego nigdy nie zdarzyło się, aby mała cały miesiac tam przesiedziala
odgórnie ustalona jest chyba tylko liczba darmowych godzin, ale które to godziny bedą to juz inna bajka
mówie o swojej gminie
tak czy siak opłaty sie dużo nie różnią w całym kraju
tak czy siak opłaty sie dużo nie różnią w całym kraju
swego czasu czytałam w gazecie prawnej, że jakaś gmina to wymyśliła coś takiego, że zgodnie z uchwalonym w tej kwestii prawem miejscowym jak odebrałeś dziecko o powiedzmy 13.03 to musiałeś płacić za następną godzinę
wiesiek
moje też czasami do 16 zostają, ale częściej o 13 wychodzą
moje też czasami do 16 zostają, ale częściej o 13 wychodzą
kondi1
Dokładnie państwo zrobiło rodzicom prezent w ramach pomocy rodzinom a że zapomniało dać gminom na to kasę to teraz co gmina to inny patent
Dokładnie państwo zrobiło rodzicom prezent w ramach pomocy rodzinom a że zapomniało dać gminom na to kasę to teraz co gmina to inny patent
senna
ale masz je zapisane do 16-tej,a to czy je odbierasz o 13-tej czy 15-tej nie obchodzi ich to
ale masz je zapisane do 16-tej,a to czy je odbierasz o 13-tej czy 15-tej nie obchodzi ich to
wiesiek
są zapisane do 16, ale zawsze przy odbieraniu wpisują godzinę o której jest dziecko odebrane
są zapisane do 16, ale zawsze przy odbieraniu wpisują godzinę o której jest dziecko odebrane
senna
jak byś miał zapisane do 13-tej to musisz je do tej godziny odebrać
jak byś miał zapisane do 13-tej to musisz je do tej godziny odebrać
każdy ma swoją umowe - deklarujesz, keidy dziecko przychodzi a kiedy wychodzi...
a jeszcze w przedszkolu jak kto chce to może zapisać dziecko na angielski i rytmike.dochodzi 50zł
u mnie też mała być rytmika ale w godzinach płatnych, nie wiem czy wszystcy rodzice się zgodzili
ja jeszcze mam mini na 10 losowan i tez gram 3-ką na 22:15 bo te wygrane 3/7 zaczynają mnie wpieniać. Stawka ta sama ale wygrana pewniejsza
wiesiek
A co ja mam powiedzieć jak mi popierniczoło we wtorek i wysłałam mini i lotto za prawie 20 złotych według wyliczeń na czwartek no i żegnajcie pieniążki miałam 2/5 w mini no i całe 1/6 w lotto
A co ja mam powiedzieć jak mi popierniczoło we wtorek i wysłałam mini i lotto za prawie 20 złotych według wyliczeń na czwartek no i żegnajcie pieniążki miałam 2/5 w mini no i całe 1/6 w lotto
moje ma 3 i pół i chodzi
i nawet już sie bije z chłopcami
cała podrapana jest
i nawet już sie bije z chłopcami
cała podrapana jest
wiesiek
moja młodsza ma 3 latka, a starsza 4, ale z chłopcami jeszcze się nie biją
moja młodsza ma 3 latka, a starsza 4, ale z chłopcami jeszcze się nie biją
lila
ale nawet sie nie przyznała,powiedziała że alinka ją podrapała (moja druga młodsza która ma 1 rok)
ale nawet sie nie przyznała,powiedziała że alinka ją podrapała (moja druga młodsza która ma 1 rok)
lila
zobaczysz że lepiej je wysłać do przedszkola, niż żeby w domu rozrabiało
zobaczysz że lepiej je wysłać do przedszkola, niż żeby w domu rozrabiało
zakłady bez nagród, a może sonda ?
user deprim dzisiaj PO 14-ej trafia ? nie, czy tak ? kto za ?
user deprim dzisiaj PO 14-ej trafia ? nie, czy tak ? kto za ?
kondziu...a ja nie wątpię.Niech każdy wychowuje swoja tak jak chce
też będzie z innymi ludźmi i dziećmi ale nie koniecznie musi chodzić do przedszkola
kondi
jestes w błędzie i to wielkim
dziecko tzw przebojowe na pewno szybciej sobie poradzi ze wszystkim niz dzicko wolniejsze,które sie każdego boi
jestes w błędzie i to wielkim
dziecko tzw przebojowe na pewno szybciej sobie poradzi ze wszystkim niz dzicko wolniejsze,które sie każdego boi
wiesiek ,dziecko juz na początku jest szybsze niz najszybsze z nas tutaj, bo nie zna ograniczajacych nas reguł
kondi
sorry mylałem że piszesz o moim,napisałem wpis ,a miedzy czasie wszystko sie wyjasniło
sorry mylałem że piszesz o moim,napisałem wpis ,a miedzy czasie wszystko sie wyjasniło
kondi
ale też jestem za tym żeby dziecko dorastało z rówieśnikami
ale też jestem za tym żeby dziecko dorastało z rówieśnikami