Wpisy 1 146 182 – 1 146 281
3 października 2012 14:54 → 3 października 2012 16:17, 100 wpisów
unhappy tak jest i inaczej sie nie da musi byc skladka na milionera
czy na czacie z ts-em padlo pytanie, dlaczego czlonkowie zarzadu ts-a moga grac w gry przez niego organizowane?
unhappy...albo chcesz byc ta jedna osoba, albo nie grajkażdy ma wybór
Padło. Moga grac. nie moga brac udzialu tylko w loteriadzie.
albin, spoko chodzi mi tylko o to, ze stawianie jako przyklad tych pojedynczych szczesliwcow wybranych z milionow skladkowiczow jako odpowiedz na pytanie, czy warto grac w lotto jest troche nie fair... a poza tym
dragon w MM zdaza mu sie byc na minusie i doplaca do tego
yyy... znacze chodzilo o pracownikow TSA nie wiem czy rownie z zarzad ma takie same prawa
Ciekawe czy TS tak jak w sumie obiecał wstawi na strone zwycieskie kupony.
skoro nie maja "niby" wplywu na losowania to czemu maja nie moc ?
michellex, zgoda, ale trzeba jasno i wprost to mowic: bedziesz przegrywal... oczekiwana wyplata z lotto jest w przypadku wiekszosci losowan ujemna... i wtedy jest to uczciwe postawienie sprawy: grasz ze swiadomoscia, ze mozesz przez cale zycie do tego doplacac... ale mowienie "powiedz, ze sie nie oplaca, tym, ktorzy wygrali", takim uczciwym postawieniem sprawy nie jest...
lottomat, a skad zalozenie, ze nie maja? to sa czyste spekulacje... z plotek i spekulacji poprawne wnioski mozna wyciagnac chyba tylko przypadkiem
Na zachodzie w regulaminach LOTTO jest chyba cos takiego ze zwyciezca musi sie upublicznic? W Polsce chyba jeszcze nie było takiego przypadku. Oprócz TS'a jedynymi znającymi zwycięzców są Urzędy Skarbowe
Pytanie padło, o wszystkich z teesa ...
odpowiedź-> mogą, bo to gra losowa
historia z poprzednim prezesem wypłacającym sobie jakąś tam wygraną, to wg. p Maćka mit miejski
- no, kto wie może znikło z netu, może ktoś wyssał z brudnego palucha ...
A ostatni prezes, przy kumulacji, kupujący szansę w tesco -
nie wiem cały czas się dziwię - taki brak wyobraźni ?
odpowiedź-> mogą, bo to gra losowa
historia z poprzednim prezesem wypłacającym sobie jakąś tam wygraną, to wg. p Maćka mit miejski
- no, kto wie może znikło z netu, może ktoś wyssał z brudnego palucha ...
A ostatni prezes, przy kumulacji, kupujący szansę w tesco -
nie wiem cały czas się dziwię - taki brak wyobraźni ?
siedze na czacie tutaj i widze mase osob gra na zywo dzien w dzien traktujac to hmmm jak codzienna czynnosc i mus
puszcza puszcza zamiast traktowac to jak okazyjna zabawe a moze cos trafie
majwoj23
skoro wiekszosc traktuje to jak nalog to czemu pozniej sie dziwia ze tyle trac ai nic z tego nie maja ?
skoro graja a nie opieraja sie na statystyce tzn ze sa glupcami nie ?
robal, no tak... odpowiedz godna odpowiadajacego... tak samo jak z zegarem... po co zegar w studio, skoro leci na pasku w tv... pasko, jesli jestes, to oficjalnie oswiadczam: takie czaty z ts-em nie maja najmniejszego sensu...
unhappy...jak nie wiesz jakie sa szansenie wiesz że wygrana 6/6, czy 10/10 to jest 1 do ilus tam milionów
Tak samo jak bedziesz mial firme Unhappy np swoja i ktos Ci powie ej nie mozesz tutaj korzystac z tego co dostepne, jestes tylko prezesem i koniec
1146187. albinlotto 2012-10-03 (14:55) Albinlotto vs TS
... w MM zdaza mu sie byc na minusie i doplaca do tego
podobno tak, wg szacunków ... Mogliby jednak dla transparentności, jako rzetelna przecież firma - informować o faktycznych ilościach zawartych zakładów
... w MM zdaza mu sie byc na minusie i doplaca do tego
podobno tak, wg szacunków ... Mogliby jednak dla transparentności, jako rzetelna przecież firma - informować o faktycznych ilościach zawartych zakładów
lottomat, no ok... wlasnie o tym pisze... graja, bo mami ich sie wygranymi, a ukrywa przed nimi fakt, ze ca. 99,9% z nich przez cale zycie do gry bedzie doplacac... wiec dlaczego sie ze mna nie zgadzasz?
bo to jest tak oczywiste ***a ze nie trzeba komentowac i jak grajacy tego nie rozumieja to ich sprawa ? lotto moze miec na to wyjebane
unhappy...aaa noo ..tu nasz MP duzo pytają do lootoo studio na chacie zegar powiiny postawi to się uwierzę ..a on nie słucha i coo
jak lotto zrobi zart i powie ze od jutra kupony po 50 zl to co ? glowy uzyjes zi powiesz ze chyba ich ***lo ?
czyli sie ze mna zgadzasz, tylko uwazasz, ze uczciwe stawianie sprawy nie ma sensu... moim zdaniem ma... a co z tym zrobia grajacy, to juz inna sprawa... ich sprawa, do ktorej ja nic nie mam
to tak samo niech ludzie podchodza do szans i tego ile wydaja na te papierki
ale jakie uczciwe ? lotto ma tablice przed wejsciem postawic z napisem EJ NIE GRAJ BO PRZEGRASZ I TAK ?
Robal_36 na poczatku to nawet informacji o wygranych w mm nie bylo teraz juz sa i dokonal sie postep
Robal_36 czyli te dane na stronie Pasko o ilości zawartych zakł. są tylko szacunkowe?
unhappy..
nie, dlaczego tablice? wystarcza jakies wywieszki w kolekturze... zauwazyles w JAKIEJKOLWIEK kolekturze informacje o prawdopodobienstwie wygranej?
aha, jak poprosiles... wnioski niech sobie kazdy wyciagnie sam...
Robal_36 Sugerujesz, że część kasy zabiera sobie TS, a tylko z tych "danych szacunkowych" robi wypłacaność na poziomie 51% czy tam 49% już nie pamietam.
przecież to jest logiczne, że większa szansa jest przegrać niz wygraćgrasz bo liczysz na szczęście, że los sie usmiechnie i tylejak się nie usmiechnie to płacisz podatek od marzeń
Twoim tokiem unhappy kazdy powinien miec wszedzie takie tablice
1146205. unhappy 2012-10-03 (15:01)
ależ mają, miał - zobacz, niby oczywiste oczywistości, ale -
1128899-
> Zwiększenie ceny spowodowało mniejsze pokrycie puli kombinacji liczb na każde z losowań. Stąd rzadsze szóstki i wyższe kumulacje.
1129052-
... co było powodem podniesienia cen zakładów?
> Chęć budowania wyższych kumulacji.
i http://www.multipasko.pl/ts - z 71.
...testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości....
znajdują przypuśćmy - kiedy i
co wtedy ?
...
ależ mają, miał - zobacz, niby oczywiste oczywistości, ale -
1128899-
> Zwiększenie ceny spowodowało mniejsze pokrycie puli kombinacji liczb na każde z losowań. Stąd rzadsze szóstki i wyższe kumulacje.
1129052-
... co było powodem podniesienia cen zakładów?
> Chęć budowania wyższych kumulacji.
i http://www.multipasko.pl/ts - z 71.
...testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości....
znajdują przypuśćmy - kiedy i
co wtedy ?
...
Fryzjerki sie nie bedziesz czepial ze nie poinformowala na tablicy Cie ze mozesz sie u niej zarazic wirusowymn zapaleniem watroby typu c ?
michellex... no nie... z tego co piszesz, mozna by wyciagnac wniosek, ze ludzie po prostu chca tracic pieniadze... a oni graja, bo licza na wygrana, tyle ze nie potrafia nawet ocenic szans na wygrana
tak, lottomat, takie wywieszki w kazdej kolekturze to powinna byc podstawa... to rozumie kazdy, kto ma mentalnosc inna niz typowego tzw. polskiego biznesmena...
Ale co to za SZUKANIE ODCHYLEŃ wskazujących BRAK LOSOWOSCI? Nie rozumiem tego, jest sobie maszyna - jeśli nie jest w żaden sposób zaprogramowana/ustawiona żadnej czarnej magii - to TO CO WYLOSUJE NIE JEST LOSOWE?
lottomat, sprowadzasz problem do absurdu... oczywiscie, ze fryzjerka nie moze wywiesic takiej informacji, bo rownie dobrze w tej samej chwili moglaby na zawsze zamknac swoj zaklad
dobra na wstepie unhappy powiedz mi jaka jest szansa trafienia w DL i ile kuponow musisz kupic zeby trafic glowna wygrana ?
nie rozumiesz, jak widze, ze u fryzjerki byloby to przyznanie sie do tego, ze niewlasciwie wykonuje swoja prace... w przypadku zas ts-a jest to jeden z istotnych parametrow umowy... cos jak sklad na opakowaniu produktu
teraz powiedz mi jaka jest szansa na dyche w mm ....
i pytanie glowne ile musisz kupic kuponow zeby miec na 100 % ta dyche
i pytanie glowne ile musisz kupic kuponow zeby miec na 100 % ta dyche
1146229. tańczącyzwilkami
nie, nie sugeruję, tylko chciałbym wiedzieć - ile jest faktycznie zawieranych zakładów
cholipka - jakoś razi mnie aż taka różnica w ilościach wysokich i brak zdarzeń typu kilka maksów w jednym losowaniu
nie, nie sugeruję, tylko chciałbym wiedzieć - ile jest faktycznie zawieranych zakładów
cholipka - jakoś razi mnie aż taka różnica w ilościach wysokich i brak zdarzeń typu kilka maksów w jednym losowaniu
lottomat, moze nie prowokuj bez sensu, tylko pisz o co ci chodzi
jestem w pracy i wlasciwie wpadlem na chwile... nie chce przerwac jednostronnie tej wymiany opinii, wiec albo zmierzamy do sedna, albo spadam do wieczora
unhappy jestes dorosly nie rob z ludzi debili, skoro ktos ma 20 lat np i nie rozumie szans w lotto to jest ***a sprawa
jego wlasna sprawa i dobrze ze lotto nie wywiesza tego otwarcie, niech traca kase do dna
unhappy...że jak? graja bo chca tracić pieniądzegrają bo chca wygraćbez kuponu nikt nie wygra, a za kupon trzeba płacića prawdopodobieństwo trafienia 6/6 w DL 1:13 983 816, 10/10 w mm 1:8 911 711, to chyba ktos musi być naprawde nieogarniety, zeby nie powiedzieć głupi, że to b. mała szansaludzie liczą na szczescie
robal, z tymi kumulacjami to chyba powtarzaja specjalnie przygotowana formulke... jak poslowie pis-u i po, ktorzy dostaja smsem tekst tego, co maja mowic mediom
michellex, ja sie z toba zaloze o co chcesz, ze zdecydowana wiekszosc grajacych (moim zdaniem jakies 90%, choc to tylko szacunki) nie potrafi odroznic miliona od 100000... z badan przeprowadzonych wsrod graczy wynika, ze jakies 2/3 z nich ma wyksztalcenie podstawowe i zawodowe... GORZEJ niz w calej populacji... w dodatku sa to ludzie w wiekszosci starsi...
dobra, ta wymiana opinii do niczego nie prowadzi... milego dnia
unhappy ale czemu tak sie martwisz o 99 % populacji ktorej nie znasz i nie poznasz ?
to jest ich sprawa dla mnie moga nawet srac na balkonie, wisi mi to
bede sie przejmowal ze ktos z miasta x wydaje 6000 zl na kupony ...
Zapraszam wszystkich chetnych na webinar dziś na godz.21.00
Darmowa rejestracja ,zarabiamy a Ty?
http://webinar.podstawybiznesu.pl/as1252#
http://www.bannersbroker.com/as1252
Darmowa rejestracja ,zarabiamy a Ty?
http://webinar.podstawybiznesu.pl/as1252#
http://www.bannersbroker.com/as1252
unhappy...nie naprawisz całego swiata, równie dobrze można powiedzieć, że inni też z nich zdzieraja bo reklamy, bo naciagają banki na kredyty ktorych nie splacą, bo tyle odsetek nalicza, każdy mysli za siebie....
no dokladnie michelle ;] przecie kazdy dookola chce Cie skubnac z kasy
michellex
.
http://natemat.pl/32441,amerykanie-zbuduja-las-vegas-w-europie-ma-dac-zatrudnienie-250-tys-osob-i-kosztowac-17-mld-euro
http://natemat.pl/33843,ponad-50-tys-polakow-uzaleznionych-od-hazardu
.
http://natemat.pl/32441,amerykanie-zbuduja-las-vegas-w-europie-ma-dac-zatrudnienie-250-tys-osob-i-kosztowac-17-mld-euro
http://natemat.pl/33843,ponad-50-tys-polakow-uzaleznionych-od-hazardu
.
Jeśli chodzi o wygrane to są dużo rzadsze niż wtedy gdy Multi było po 1,25
Wtedy przeciętnie padało w każdym losowaniu
0 do 2 10/10
1 do 3 9/10
1 do 6 8/8
1 do 10 7/7
obecnie
brak 10/10
0 9/10
0 do 1 8/8
1 do 2 7/7
Taka jest koszmarna rzeczywistość po wprowadzeniu nowych maszyn GTECH
Wtedy przeciętnie padało w każdym losowaniu
0 do 2 10/10
1 do 3 9/10
1 do 6 8/8
1 do 10 7/7
obecnie
brak 10/10
0 9/10
0 do 1 8/8
1 do 2 7/7
Taka jest koszmarna rzeczywistość po wprowadzeniu nowych maszyn GTECH
obserwatorzy z teesa
upieram się przekażcie to wyżej -
publikowanie danych o ilościach zawartych zakładów /- z rozbiciem w mm na rodzaj gry - ilość skreśleń/ a dalej - czy były z ch-t , czy samemu kreślone - trochę pomogło by uciąć spekulacje typu - "ustawiajcie" ...
- pogada niech ten wasz tajemniczy klient w punktach
wiem wiem - powtarzają się czasem zestawy
czasem kompletnie niechcący
upieram się przekażcie to wyżej -
publikowanie danych o ilościach zawartych zakładów /- z rozbiciem w mm na rodzaj gry - ilość skreśleń/ a dalej - czy były z ch-t , czy samemu kreślone - trochę pomogło by uciąć spekulacje typu - "ustawiajcie" ...
- pogada niech ten wasz tajemniczy klient w punktach
wiem wiem - powtarzają się czasem zestawy
czasem kompletnie niechcący
wie ktoś, jak to jest ? komu to przeszkadzało ? -
kiedyś "cała" Polska grała i czasem nawet ileś osób trafiało
/że mniejsze kwoty ? - oj, coś za coś... /
a kumulacje - rzadsze, a szybciej przyrastały ...
zaraz zaraz ? gry dla elit ?
jak i ?
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
dobrego dnia
kiedyś "cała" Polska grała i czasem nawet ileś osób trafiało
/że mniejsze kwoty ? - oj, coś za coś... /
a kumulacje - rzadsze, a szybciej przyrastały ...
zaraz zaraz ? gry dla elit ?
jak i ?
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
dobrego dnia
82. status LOTTO - Maciek 2012-09-28 09:38:32home Warszawa
â Apeluję o pozostanie przy kwestiach merytorycznych. Jeżeli w rozmowie będziemy powoływać się na zasłyszane pogłoski, to moja obecność na tym forum będzie stratą czasu i moją i Państwa. Nie chcę też, by to miejsce było używane jako pole do rozpowszechniania plotek.
versus
------
http://www.andrzejwronka.com/archiwumtxt/kulisy.htm
...
Ówczesny prezes Sławomir Sykucki, kojarzony z SLD były pracownik Departamentu Gier Losowych i Zakładów Wzajemnych w Ministerstwie Finansów, przepytywany był z innego rodzaju âosiągnięćâ â zakładania spółek zależnych (niepodlegających kontroli państwa) i wyprowadzania do nich pieniędzy. Miał także szczęśliwą rękę do gry â gdy parę lat potem odchodził z firmy, został przyłapany, jak odbiera wygraną piątkę. Co do jej wysokości mamy sprzeczne informacje. Mogła wynosić około siedmiu tysięcy złotych.
Czy to także przypadek, że odchodzący prezes zgarnia piątkę? â Grać może każdy, również pracownicy spółki â mówi jej rzeczniczka Magdalena Wojciechowska.
---------------------------------------
â Apeluję o pozostanie przy kwestiach merytorycznych. Jeżeli w rozmowie będziemy powoływać się na zasłyszane pogłoski, to moja obecność na tym forum będzie stratą czasu i moją i Państwa. Nie chcę też, by to miejsce było używane jako pole do rozpowszechniania plotek.
versus
------
http://www.andrzejwronka.com/archiwumtxt/kulisy.htm
...
Ówczesny prezes Sławomir Sykucki, kojarzony z SLD były pracownik Departamentu Gier Losowych i Zakładów Wzajemnych w Ministerstwie Finansów, przepytywany był z innego rodzaju âosiągnięćâ â zakładania spółek zależnych (niepodlegających kontroli państwa) i wyprowadzania do nich pieniędzy. Miał także szczęśliwą rękę do gry â gdy parę lat potem odchodził z firmy, został przyłapany, jak odbiera wygraną piątkę. Co do jej wysokości mamy sprzeczne informacje. Mogła wynosić około siedmiu tysięcy złotych.
Czy to także przypadek, że odchodzący prezes zgarnia piątkę? â Grać może każdy, również pracownicy spółki â mówi jej rzeczniczka Magdalena Wojciechowska.
---------------------------------------