Wpisy 111 008 – 111 110
11 maja 2010 18:44 → 11 maja 2010 21:41, 100 wpisów
Stary,Ty na pewno nie moher -Ty raczej na czerwono z wpisów wyglądasz.
Ale,Tobie też demokrację załatwili.
Ale,Tobie też demokrację załatwili.
oj daleko daleko mi od tej barwy wiele dla tego koloru potu w pracy wylałem ale to nigdy nie były moje barwy -nigdy.Budowałem" nowy dom "bo musiałem...
DO L. Kaczyńskiego parę lat temu tak samo podchodziliście jak teraz do J. Minie rok dwa i od nowa zacznę się narzekanie.
oj daleko daleko mi od tej barwy wiele dla tego koloru potu w pracy wylałem ale to nigdy nie były moje barwy -nigdy.Budowałem" nowy dom "bo musiałem...
Monet > Cześć. Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Dla mnie wybory prezydenckie nie powinny być nagrodą za dokonania z lat 80tych. Gdyby tak było, to byliby inni, bardziej zasłużeni w walce o demokrację aniżeli J.K. Tylko że Oni nie startowali i startować nie będą w wyborach prezydenckich. Bo co może prezydent w naszym kraju? Jeśli jest w opozycji, to przeszkadza rządowi w rządzeniu. Jeśli jest w koalicji, to podpisuje wszystko co mu "rodzina" podsunie. Co może jeszcze? Pokłócić się od czasu do czasu o krzesełko, samolocik i kto ma ładniejszy krawacik.
na poprawę humoru
http://finanse.wp.pl/kat,104126,title,Kaczka-warta-40-mln-euro,wid,12254201,wiadomosc.html
http://finanse.wp.pl/kat,104126,title,Kaczka-warta-40-mln-euro,wid,12254201,wiadomosc.html
Witajcie!
Każdy ma prawo do własnego zdania czy poglądów.Nasi politycy nie dorośli do swoich ról.Nie rozumieją istoty demokracje na ktorą sie powołją.Nie mam zamiaru głosować ale.... gdybym musiała to swoj głos oddałabym na Kaczyńskiego.Takie nasze demokratyczne prawo.
Moje typy na najbliższe 10 dni:2,10,12,22,31,35,46,47,73,78
i 1,2,12,17,45,46,47,50,52,64 tak mam zamiar skreslac do 21 maja a potem trochę pozmieniam
miłego wieczoru dla wszystkich
Każdy ma prawo do własnego zdania czy poglądów.Nasi politycy nie dorośli do swoich ról.Nie rozumieją istoty demokracje na ktorą sie powołją.Nie mam zamiaru głosować ale.... gdybym musiała to swoj głos oddałabym na Kaczyńskiego.Takie nasze demokratyczne prawo.
Moje typy na najbliższe 10 dni:2,10,12,22,31,35,46,47,73,78
i 1,2,12,17,45,46,47,50,52,64 tak mam zamiar skreslac do 21 maja a potem trochę pozmieniam
miłego wieczoru dla wszystkich
Romanx publikował byś swoje trójeczki trochę wcześniej niż 13 minut przed losowaniem :-) .
Monet...
patrząc na ten zestaw kandydatów to nie ma na kogo głosować,
a mam już dość wybierania "mniejszego zła"
więc J.P. znaczy.... przetłumacz sobie sam
pzdr
patrząc na ten zestaw kandydatów to nie ma na kogo głosować,
a mam już dość wybierania "mniejszego zła"
więc J.P. znaczy.... przetłumacz sobie sam
pzdr
Monet- Przypomnij mi gdzie to J. Kaczyński WALCZYŁ o demokracje bo jakoś nie pamiętam... Doskonale pamiętam za to inne jego czyny...:) a przede-wszystkim słowa... bo z tymi czynami to tez sie zapędziłem:)))
DanteV> Cześć.To również Twoje prawo-nie zgadzać się ze mną i moją opinią.Tylko gdzie ja napisałem,że wybory mają być jaką kolwiek i dla kogokolwiek nagrodą za jego wcześniejsze osiągnięcia?
Jest niezaprzeczalnym faktem,że bracia Kaczyńscy mieli swój całkiem niemały wkład w przemiany lat 80.Zmuszony potwierdzić to musiał nawet najbardziej zagorzały ich wróg ostatnich lat-były prezydent Lech W.
Start w wyborach J.Kaczyńskiego został niejako wymuszony zaistniałą sytuacją po tym co wydarzyło się miesiąc temu.W podobnej sytuacji jest Napieralski,którego wewnątrz partyjni oportuniści wsadzili na "wyborczego konia",wiedząc jak nikłe ma szanse .I Kaczyński i Napieralski wiedzą,że bardzo słaby wynik w wyborach to dla nich koniec politycznej kariery,dla tego pierwszego jest to również poważne zagrożenie dla dalszego istnienia partii,którą z bratem zakładał.
Jak myślisz,czy ewentualnie wybrany B. Komorowski będzie w stanie zawetować ustawę lub wyrazić skrajnie odmienną opinię niż jego dotychczasowy pryncypał Tusk?
Czy Komorowski obdarzony jest cechami które mają przywódcy,czy wystarczy mu potrzebnej do rządzenia charyzmy czy można powiedzieć,że ma cechy męża stanu? Czy odważy się przeciwstawić się swoim partyjnym kolegom,jeśli będzie miał przekonanie że tak właśnie każe mu uczynić nie jego dotychczasowy szef tylko sumienie?
Ja tak naprawdę to niestety nie widzę wśród kandydatów zgłoszonych tego którego naprawdę uznałbym ze godnego miana Prezydenta Rzeczpospolitej.
Pozdrawiam.
Jest niezaprzeczalnym faktem,że bracia Kaczyńscy mieli swój całkiem niemały wkład w przemiany lat 80.Zmuszony potwierdzić to musiał nawet najbardziej zagorzały ich wróg ostatnich lat-były prezydent Lech W.
Start w wyborach J.Kaczyńskiego został niejako wymuszony zaistniałą sytuacją po tym co wydarzyło się miesiąc temu.W podobnej sytuacji jest Napieralski,którego wewnątrz partyjni oportuniści wsadzili na "wyborczego konia",wiedząc jak nikłe ma szanse .I Kaczyński i Napieralski wiedzą,że bardzo słaby wynik w wyborach to dla nich koniec politycznej kariery,dla tego pierwszego jest to również poważne zagrożenie dla dalszego istnienia partii,którą z bratem zakładał.
Jak myślisz,czy ewentualnie wybrany B. Komorowski będzie w stanie zawetować ustawę lub wyrazić skrajnie odmienną opinię niż jego dotychczasowy pryncypał Tusk?
Czy Komorowski obdarzony jest cechami które mają przywódcy,czy wystarczy mu potrzebnej do rządzenia charyzmy czy można powiedzieć,że ma cechy męża stanu? Czy odważy się przeciwstawić się swoim partyjnym kolegom,jeśli będzie miał przekonanie że tak właśnie każe mu uczynić nie jego dotychczasowy szef tylko sumienie?
Ja tak naprawdę to niestety nie widzę wśród kandydatów zgłoszonych tego którego naprawdę uznałbym ze godnego miana Prezydenta Rzeczpospolitej.
Pozdrawiam.
Dziś idąc od punktu lotto przechądżąc koło lodziarni postanowilem kupić loda podchodzę patrzę wprost na panią i grzecznie dzień dobry i pytanie z mojej strony padło czy robi pani dobre lody nagle cisza i pada odpowiedż tak jak zawsze to ja uśmiech od ucha do ucha a w jakiej cenie pani duży czy mały ja na to jasne że duży to 3,50 to poproszę jednego a pani w śmiech he he
Maciekmaniak-byli najbliższymi współpracownikami i doradcami L.Wałęsy w Sierpniu.
Resztę bez problemu znajdziesz.
katy> przetłumaczyłem sobie Dobry wybór! Chyba tak samo wybiorę.Pozdr.
Resztę bez problemu znajdziesz.
katy> przetłumaczyłem sobie Dobry wybór! Chyba tak samo wybiorę.Pozdr.
Nie muszę szukać znam dalszą historię zakładają "spółkę" PC która tak dobrze jest zarządzana że zostaje bankrutem:) Po tym jak już wydali pieniądze i nie mieli zamiaru oddać zmieniają nazwę i znów maj ą pieniądze a jak już dochodzą do rządów to sobie te stare długi umarzają w świetle prawa i jakoś to ma niby nie dziwić ludzi... W sumie to jak dużo polskich businessmanów jedna spółka bankrutuje zmieniamy nazwę i druga już jest czysta:):) ale z tą różnicą że ICH nikt nie ściga bo u władzy mogą posprzątać stare długi i przeciwników. A jedyne co potrafią to krzyczeć, i mówić nie a u władzy nic nie zrobili tylko straszyli i szukali haków ja za taką partię i prezydenta który tylko potrafi wetować mówię stanowcze NIE NIE NIE
KOCIO_spróbuj wyciągnąć stary temat o seksie i wibratorach,jest tam na forum ;) będzie ciekawiej .Pozdr. ;)
Poza tym mieliśmy próbkę prezydentury J. Kaczyńskiego bo jak to sam określił były prezydent obejmując stanowisko "wykonał zadanie które dostał od Jarosława". A mi taka prezydentura w ogóle mi nie pasuje... I mam wielką nadzieję że nie tylko mi....
A ja się tak przyglądam temu naszemu cyrkowi i niesmak mnie ogarnia.
Jeden poczuł się pokrzywdzony,bo nie chcieli go zarejestrować,drugi się nic nie odzywa,bo w żałobie - natomiast trzeci dowala temu drugiemu,aby zyskać w sondażach.
Jeden poczuł się pokrzywdzony,bo nie chcieli go zarejestrować,drugi się nic nie odzywa,bo w żałobie - natomiast trzeci dowala temu drugiemu,aby zyskać w sondażach.
Maciekmaniak jak już pisałem -nie ma dla mnie kandydatury godnej w podanym nam zestawie.
Ale,chcę Cię zapytać.
Jak myślisz ,czyje zadanie wykonuje Komorowski?
Kto będzie rządził z "tylnego fotela"?
Każdy się jakąś partia podpiera i jest przez nią typowany.
Solista nie ma szans w tym "biznesie".
Ale,chcę Cię zapytać.
Jak myślisz ,czyje zadanie wykonuje Komorowski?
Kto będzie rządził z "tylnego fotela"?
Każdy się jakąś partia podpiera i jest przez nią typowany.
Solista nie ma szans w tym "biznesie".
Ja się tymi wyborami nie interesuję i nie wiem kto kandyduje.Moim zdaniem powinni wybrać kogoś młodego ok.30-35lat ,neutralnego w polityce z Rosją,Niemcami(przede wszystkim),co nie będzie się bał własnego cienia (tak jak większość polaków za granicą),ambitnego,nie katolasa, może być lewicowy itp. ...
Witam stałych bywalców,jakieś propozycje na dzisiejsze losowania?Mam na myśli liczby,a konkretnie zestaw liczb.Z góry dzięki i pozdrawiam:)
vento....a Ty przebywając za granicą odczuwasz strach przed własnym cieniem,czy być może źle odczytałem Twój wpis?
kombo moj zestaw 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 daj razy 10 z plusem i nie pozalujesz
Kocio_odpowiedziałem bez cynizmu, serio temat będzie ciekawszy od polskiej polityki .Pozdr.
A ja bym chciała prezydenta....takiego,który jest prawdziwym patriotą i na sercu leżało by mu dobro państwa i obywateli.
Takiego,który jest mądry i przy tym wielkiego serca.
I w żadnym z kandydatów nie dostrzegłam tych cech,więc nie idę głosować.
Takiego,który jest mądry i przy tym wielkiego serca.
I w żadnym z kandydatów nie dostrzegłam tych cech,więc nie idę głosować.
vento odpowiedziałeś a jak... 30 latek nie może ubiegać się o fotel prezydenta.
stary>>>Twój zestaw na sam widok wręcz rzuca na kolana:),musisz mieć dostęp do jakiś nie ziemskich rozpisek,w których prawdopodobnie nawet Ty się gubisz.Mimo wszystko dziękuję za propozycję:)Pozdr.
O tak Lepper może i byłby idealny ....tyle,że jego imię mi się nie podoba :PPPP
Monet >>> wiadomo kto będzie rządził z "tylnego fotela" i właśnie tego kandydata życzyłabym sobie najmniej.
Monet >>> wiadomo kto będzie rządził z "tylnego fotela" i właśnie tego kandydata życzyłabym sobie najmniej.
kombo kazdy ma prawo wyboru.chciales zestaw wiec masz o co ci chodzi
madzia77>>>Cześć:)) Co tam w typowaniach piłki kopanej?Jakieś sukcesy?:)) Pozdro.
stary,zestaw możliwy tak jak każdy inny.Nie nakręcaj się tak.Dopóki piłka w grze,jak to mawiał Górski,wszystko jest możliwe:)Pozdro.
Kombo_jestem bez kompromisowy i życie chwytam za grzywę i wale prosto w pysk,no niestety jeśli ktoś okazuje słabość jest automatycznie zdominowany przez "silniejszych" i w następstwie stajemy się pośmiewiskiem EU.Popatrz na Madzie77- ta Kobieta ma większe jajka,których brakuje polakom.Pozdr. ;)
neptun>>>a ja ciekawy jestem Twojego nastroju w okolicach godziny 22.20.
vento>>>czyżbyś był zafascynowany postacią madzi77?Jeśli tak to wystarczy tylko 100tyś podpisów i rejestracja kandydatury tejże osoby na liście wyborczej.
Monet, teraz po części z Tobą się zgodzę, masz rację że nie ma super kandydata ale...
Nie zależnie co myślę osobiście o Kwaśniewskim, pamiętam że potrafił sprzeciwić się "swojej macierzystej" partii... Tak nawiasem mówiąc to prezydent w Polsce nie ma zbyt wiele do powiedzenia i ogólnie jest osobą reprezentacyjną, która ma łączyć nas na formalnych spotkaniach ze światem i reprezentować a nie wszczynać awantury i niechęć do Polski... A w takiej roli wolę "zarządzanego z drugiej linii" niż bliźniaka który, czemu nie możesz obiektywnie zaprzeczyć, nie jest lubiany w świecie... za swoją postawę
Nie zależnie co myślę osobiście o Kwaśniewskim, pamiętam że potrafił sprzeciwić się "swojej macierzystej" partii... Tak nawiasem mówiąc to prezydent w Polsce nie ma zbyt wiele do powiedzenia i ogólnie jest osobą reprezentacyjną, która ma łączyć nas na formalnych spotkaniach ze światem i reprezentować a nie wszczynać awantury i niechęć do Polski... A w takiej roli wolę "zarządzanego z drugiej linii" niż bliźniaka który, czemu nie możesz obiektywnie zaprzeczyć, nie jest lubiany w świecie... za swoją postawę
kombo_ jasne ;) Madzia77 na prezydenta.Jest ambitna,pod postacią innego nika potrafi przywrócić do porządku nie jednego, ma własne zdanie ,zna języki( pracowała w Niemczech),formułuje bardzo rzeczowe odpowiedzi,jest zadziorna(czyli nieda sobie napluć w kaszę). Z cech osobistych to otwartość,czułość,ale trochę ta cholera cyniczna-w dyplomacji bardzo przydatne,krótko mówiąc Madzia77 -na prezydenta tylko ty ;)
Hipotetyczne rozważanie dotyczące wyborów prezydenckich.
Wyobraźmy sobie sytuację,w której prezydentem RP zostaje kobieta.Czy ktoś ma propozycję dotyczące określenia statusu jej męża?
Mężczyzna Prezydent,jego żona pierwsza dama itd.
Wyobraźmy sobie sytuację,w której prezydentem RP zostaje kobieta.Czy ktoś ma propozycję dotyczące określenia statusu jej męża?
Mężczyzna Prezydent,jego żona pierwsza dama itd.
Maciekmaniak >>> prezydent ma być lubiany czy poważany?
I żebyśmy się dobrze zrozumieli nie sympatyzuję z PIS ani z żadną inną partią,acz "władza absolutna" partii,która wpadła na pomysł blokad stron internetowych,no nawet nie myślę jak daleko mogliby się posunąć gdyby....
vento >>> proszę nie pisz już nic na temat żadnych jaj.
kombo >>> zaliczyłam kilka razy wtopę i aktualnie odpoczywam kibicując innym.
pozdrawiam
I żebyśmy się dobrze zrozumieli nie sympatyzuję z PIS ani z żadną inną partią,acz "władza absolutna" partii,która wpadła na pomysł blokad stron internetowych,no nawet nie myślę jak daleko mogliby się posunąć gdyby....
vento >>> proszę nie pisz już nic na temat żadnych jaj.
kombo >>> zaliczyłam kilka razy wtopę i aktualnie odpoczywam kibicując innym.
pozdrawiam
Czyli co Panowie?
Wybory rozstrzygnięte w pierwszej turze.
Mamy w końcu konkretną kandydatkę na Prezydenta RP.
Wybory rozstrzygnięte w pierwszej turze.
Mamy w końcu konkretną kandydatkę na Prezydenta RP.
Nawiązując do mojego pytania.
Prezydenta żona to pierwsza dama.
Natomiast mąż prezydentowej to....?
Prezydenta żona to pierwsza dama.
Natomiast mąż prezydentowej to....?
mąż prezydentowej to ferdek kiepski leży i ch....robi bo ona zbija kase
stary masz jakieś dowody na "niepowodzenia" madzi77 czy to tylko sugestie?
Witam
ja mam tylko pytanko do której godziny moge zakupić kupon lotto.... bo wiem że kiedyś było tak że jakiś czas przed losowaniem nie można było kupować a teraz nie mam pojęcia jak to jest i niewiem ile mam czasu...
ja mam tylko pytanko do której godziny moge zakupić kupon lotto.... bo wiem że kiedyś było tak że jakiś czas przed losowaniem nie można było kupować a teraz nie mam pojęcia jak to jest i niewiem ile mam czasu...
eee no panowie dajcie mi już spokój (całe życie z wariatami)ja tu poważnie usiłuję o naszych wspaniałych politykach,a Wy jaja sobie robicie.
Nieładnie.
Nieładnie.
madzia77...dlaczego tak nisko cenisz swoich rozmówców z czatu?
Czyżbyś była zatwardziałą feministką?Nawiązując do polityki,tam dopiero można takowych znaleźć bez większego wysiłku.Pozdro:)
Czyżbyś była zatwardziałą feministką?Nawiązując do polityki,tam dopiero można takowych znaleźć bez większego wysiłku.Pozdro:)
m.e.t.a.x.a>>
oby jak najwięcej ;)
a tak poważnie - system zamykają kwadrans przed losowaniem, a reszta to zależy...
madzia77>>
bo faceci to...
oby jak najwięcej ;)
a tak poważnie - system zamykają kwadrans przed losowaniem, a reszta to zależy...
madzia77>>
bo faceci to...
neptun>>>tego nie wiem co będzie jak wygra Jaruś,ale jestem pewien,że w sytuacji kiedy wygra PTYŚ to pierwszą damą będzie GĄSKA BALBINKA itp itd
przepraszam romanx
ma rację
13.57 i 22.05 to godziny graniczne
powodzenia
ma rację
13.57 i 22.05 to godziny graniczne
powodzenia
Obywatele i obywatelki nadeszła ta chwila,w której najważniejszą maskotkę, hipcio należy starannie dożywić przed nadchodzącym losowaniem.Do losowania została tylko godzina,więc trzeba wyciągnąć skarbonkę i czekać na napływ pieniążków.Osobom psującym maskotki mówimy stanowcze nie.
Robal 36 nic nie szkodzi :-)
m.e.t.a.x.a, nie dodałem, że zawierać zakałdy możesz od godziny 6.30
m.e.t.a.x.a, nie dodałem, że zawierać zakałdy możesz od godziny 6.30
Temat Wieczoru:
Wyższość browara nad sytuacją polityczną i gospodarczą Grecji.
Wyższość browara nad sytuacją polityczną i gospodarczą Grecji.
Warunki nadania;kupon nr.1:osoba przyjmująca zakłady;mężczyzna,wiek średni,pogoda;znośna.Kupon nr.2:osoba przyjmująca:kobieta,pogoda:deszcz.
Suplement do propozycji poprzedniego tematu.
Aktywność wulkaniczna na Islandii.Ograniczenia w ruchu lotniczym i straty przewoźników związane z tą sytuacją.
Aktywność wulkaniczna na Islandii.Ograniczenia w ruchu lotniczym i straty przewoźników związane z tą sytuacją.
hipopotan....a te mydełka koło doradcy to amulety na szczęście? Pozdr.
Doradca jest uczulony na brud,i musi się kąpać trzy razy dziennie,aby zachować czystość.
niemoralna propozycja numer 3.
długość kiecki prowadzącej, a wysokości wygranych...
-----------------------
A Ty gacie podciągnął ?
długość kiecki prowadzącej, a wysokości wygranych...
-----------------------
A Ty gacie podciągnął ?
Madzia77 poważany ale lubiany też inaczej stawia się mur miedzy ludźmi, prezydenci to zwykli ludzie na ogół i kierują sie również tym czy kogoś lubią czy nie... A z tego co obserwowaliśmy za czasów 4 RP jakoś Polskiej władzy nikt w Europie i Świecie nie cenił ani nie lubił chyba że słabsi patrz Gruzja
W drodze powrotnej zobaczyłem na chodniku szczura.Przebiegł przez środek chodnika i zniknął w dziurze płotu.
Jeszcze spotkałem sześc sztuk psów,jednego ptaka na trawniku.Jedynie braki kotów.
nie naprawilem,nie bylo szans.wywiozla go dzisiaj smieciara na wysypisko wiec nic nie trafisz bo to podobno pech
Witaj Burta,hipcio właśnie najedzony,na deser dostał trochę ciastka z galaretką.Pozdrawiam.
Maciekmaniak >>> nie chcę robić oceny Lecha Kaczyńskiego,ale patrząc obiektywnie - nie był taki dobry jakim zrobili go po śmierci,ani nie był taki zły jakim próbują go przedstawić jego przeciwnicy.
Tak odnośnie Gruzji - zastanów się komu przeciwstawił się Kaczyński dlaczego to zrobił i jakie mogły być (były,będą )tego konsekwencje.
pozdrawiam
Tak odnośnie Gruzji - zastanów się komu przeciwstawił się Kaczyński dlaczego to zrobił i jakie mogły być (były,będą )tego konsekwencje.
pozdrawiam
Pozostaje ci więc Stary naprawić błąd i biec po wszystkich wysypiskach śmieci w poszukiwaniu maskotki.
to jest nie mozliwe bo wczesniej zostala spalona i nic z niej nie zostalo a na wysypisko pojechalo kawalek szmatki bo tyle zostalo ze zwlok
Na szczęście kilka maskotek hipcio jest w dobrych rękach i twój niecny plan się nie powiedzie.