Wpisy 1 108 387 – 1 108 486
14 września 2012 00:59 → 14 września 2012 06:57, 100 wpisów
ulexxa myslalem ze bylas w de dluzej choc 9 lat to tez dlugi okres
Scoli..ja mam tak ze mam wszelkie polskie prawa i niemieckie..moge zyc tu w pl. albo tam w de.
ulexxa...najlepiej uczyc się jezyka w danym kraju jak się ma do czynienia z tubylcami to prawda, szybciej przychodzi i lepiej z akcentem itd.
michellex nie puszczam bo sie bym za bardzo o nie martwil,maja duzy pietrowy dom do dyspozycji to biegaja do woli
Scoli..moj maz jest niemcem..ale typowym..zaden "mieszany-typisz dojcz"
ale jest bardzo chory..dlatego potrzebuje mieszkania tam..
ale jest bardzo chory..dlatego potrzebuje mieszkania tam..
ulexxa i powiedz mi jesli nie tajemnica gdzie masz zamiar w koncu zamieszkac w de czy pl bo ja wiesz powoli zaczynam miec dosc UK ale w pl to raczej siebie nie widze strach cokolwiek inwestowac bo mozna tylko wtopic
scolls...ok. rozumiemja właśnie też bym sie bała aby pies albo kot see chodził samopas, cały czas bym myślała co z nim i czy wróci
no ja tez tak do tego podchodze tym bardziej ze one nie sa nauczone biegac po ulicy samopas
Micheli..masz racje..ale powiem Ci..ze duzo z tv. sie nauczylam..myslalam ze nigdy nie pojme tego..dojczenia....bo oni mowia zdania odwrotnie jak my..ale jak to sie stalo ze potrafie..nawet nieraz snic"po ichnemu"..to tego juz nie wiem
scolls...czsami wypadek, a czasmi miły sąsiad otruje też słyszałam takie przypadki
ulexxa...śnisz po niemieckuja niemieckiego nigdy się nie uczyłam i nie wyobrażam sobie sie go uczyćchociaż jakbym musiała to kto wie
nie mieszkam z polakami chocby z uwagi na to ze mam kotki nie chcialbym aby ktos je zle traktowal jak mnie nie nie ma w domu
scolls...wiem, życie pokaże czego jeszcze trzeba bedzie sie nauczyć ja bym chciała umieć hiszpański ale od samego kupna książek i walniecia ich w kąt człowiek sie nie nauczy raczej
Scoli..hmm powiem tak..chociaz trudno mi to wyrazic..jestem w pl. 3 miesiace i nie potrafie sie odnalezc..czuje sie dziwnie..chociaz to moja kochana ojczyzna..kurde..w de. tez nie czulam sie za bardzo swojo..chociaz stopa zyciowa jest gucio..nie moge powiedziec zle naprawde..ale sama nie wiem..musze znalesc swoje miejse tu w pl. marzy mi sie malenka nawet miejscowosc..bez tych betonowych wielkich szumnych duzych miast..
ulexxa to tak jak ja mam dosc Londynu jak wroce do pl to tylko na wies
ale istnieje opcja ze wies tez bedzie nie za bardzo szczegolnie jak czlowiek cale zycie mieszkal w mniejszym badz wiekszym miescie
Scoli..j.franuskiego to ja sie uczylam w ogolniaku..ale juz prawie wszystko zapomnialam..ale jezyk jako sam w sobie do nauki..jest naprawde latwy
z tego co ja wiem i wloski i hiszpański jest prosty, bo mówi sie tak jak sie pisze podobno
ulexxa...na pewno nie mysli o czasach i odmianach itd.bardziej gimnastyka
scolls...i nauka jezyków nie jest wcale taka zlazobaczcie jak nam poszło
jedynie to jakis azjatyckich polamancow nie trawie chociaz przy pomocy jakiejs taiki to bym pewnie opanowal do perfekcji
dobra uciekam..boo sie tu fajnie jezykowa edukaca rozkreca(jeszcze mi sie cos jezykowego-przysni aa musze wczesnie wstac....kurna no..pogadalabym z wami..obojetnie po jakiemu..
scolls...by Cie dopadła mała chinka cikulinka to by poszło raz dwa
ulexxa no to jezykowychtzn,kolorowych snowja tez moje drogie kobitki uciekam
Scoli..dziekuje za jezykowekolorowe sny..i wzajemnie..jezyczkowychyyy..to jest bardzo kolorowych senkow
Michelinko..dobrj nocki..jakiej sobie zaczysz..cyferkowej..kolorowej..
Zakonku..dobranoc..kurcze gdzies mi uciekles..bo te wpisy tak lecialy..
24 Osobki na czacie
http://www.youtube.com/watch?v=M-kzAZEx034&feature=related
dobranoc Mpusie..
http://www.youtube.com/watch?v=M-kzAZEx034&feature=related
dobranoc Mpusie..
dobranoc panstwuuu ALL...
mnie się nie pytaj co myślę- nie mam szczęścia-wczoraj i przedwczoraj tylko 2zł wygrałem w mm
drapek ,a ty mysliz,ze jako pierwszy poslesz lotto plus to wygrana bedzie twoja?nie badz chytry
------
Dzien dobry.. .
--------------------------
Dzien dobry.. .
--------------------------
Dzień dobry
31 osób jest na Multipasko.. .
----------------
----------------
Ja już wychodzę.Miłego dnia
Tczewianka.. .
--------------------
--------------------
Drapek no no
drapciu a gdzies ty dorwał z rana lotka z + ???
witajcie
Wędrusiu
witajcie
Wędrusiu