Wpisy 107 559 – 107 669
23 kwietnia 2010 00:00 → 23 kwietnia 2010 14:45, 100 wpisów
podane przez Ciebie nicki zostały dziś zablokowane przeze mnie na forum.
Witam wszystkich jak uż pisałem ts odradia straty i mamy dlatego kolejną kumulację
madzia77(lukrecja)>>>skarżyłaś się i wyskarżyłaś bany ale od dzisiaj będziesz niszczona gdzie się tylko pojawisz. Czepiasz się że nie typujemy ale już ci tłumacze ośla łąko że nie będe typował jeśli czegoś nie jestem pewien przynajmniej w 90%. Po co robić coś co nie przynosi satysfakcji a tylko tobie kretynko sprawia przyjemność przegrywanie.
Wal się!
Wal się!
Dawno nie pisałem na tym forum ,ale myślę że osoby które tu tak wulgarnie odnoszą się do innych po prostu byli lub są bardzo źle traktowani przez swoich rodziców. Potrzebują akceptacji i mają niskie poczucie własnej wartości.Formą odreagowania jest notoryczne poniżanie i agresja która zmusza innych do pisania na ich temat. Takim sposobem szukają dowartościowania którego nie dostali od najbliższych.
Dziękuję wszystkim tym którzy starają się podać odpowiednie zestawy liczb ,Takich szanuję , drobnych hazardzistów (sam nim jestem)obu płci ,którzy próbują wygrać z monopolem LOTTO.
Dziękuję wszystkim tym którzy starają się podać odpowiednie zestawy liczb ,Takich szanuję , drobnych hazardzistów (sam nim jestem)obu płci ,którzy próbują wygrać z monopolem LOTTO.
Dostałem prywatną informację, że pewna osoba w swoich wpisach cały czas używa mojego nicka do swoich wojenek na tej stronie. Proszę uszanować decyzję Admina z przed miesiąca o wyrzuceniu mnie z tej strony, a moją o odejściu. Z korespondencji tej wynika, że pewna osoba z tej strony widzi mnie codziennie wszędzie w każdym temacie pod postaciami kobiet i mężczyzn obecnych na forum i na czacie . No cóż, na omany nie mam wpływu.
Witam.Przeczytałem wczorajsze wpisy,i wpis ADMINA który sie usprawiedliwia że nie jest w stanie w porę interweniować na chamstwo.Drogi ADMINIE to tak jak by barman nalewał drinki do brudnych szklanek i tłumaczył się tym że nie ma czasu na mycie bo słucha muzyki.Albo sie jest barmanem ,albo muzykiem.Jak jedno wyklucza drugie to należy z czegoś zrezygnować.Dopuszczono do eskalacji chamstwa zamiast przeciąć to chamstwo w zarodku.Na co czekałeś jak się to rozwinie.Po drugie ta cała sytuacja wygląda tak jak by chorda kundli goniła za kotem.I kot jako sprytniejszy ucieka zygzakami,a kundle gonią.Jak by kot pomyślał to wlazł by na drzewo i kundle by tam dwa dni postały a potem zaczęły by się nawzajem oskarżać kto dopuścił ,że kot jest na drzewie i zaczeliby własne ogony obgryzać.To tyle i jeszcze jedno jest przykre że kobiety miedzy sobą potrafią sie tak zachowywać.Mało wam życie w dupę daje,mało w realu różnych oszołomów,z którymi na co dzień musimy sie zmagać.To sobie jeszcze w wirtualnym świecie takie piekiełko zrobili.Gówno wszystko jest warte jak nie ma humoru,zgody,wzajemnych dobrych stosunków.Nie chce mi sie już więcej pisać bo pogoda śliczna i do poniedziałku nie będę pisał na czacie,A na forum to przemyśle w takiej atmosferze smrodu,to wole Świerze powietrze.Pozdrawiam
tak wlasnie rencino za duzo smrodu tu powstaje jak zaczynasz pisac wiec idz juz na poczte i odbierz rente
Kogucik-----w 100% cię popieram!!!
Taki syf się tu zrobił ze szkoda pisania z coniektórymi dzieciakami a czytania to wogóle się odechciewa najgorsze jest to że przez paru debili odchodzą stąd fajni ludzie a kto to wiedzą ci co trochę tu juz piszą
Taki syf się tu zrobił ze szkoda pisania z coniektórymi dzieciakami a czytania to wogóle się odechciewa najgorsze jest to że przez paru debili odchodzą stąd fajni ludzie a kto to wiedzą ci co trochę tu juz piszą
Barany od smrodu a nie przeszkadza wam jak skunks pisze pod kilkoma nickami i rozpoczyna te afery. Menda się wczoraj żaliła że cień, że pułkownik itd. a jakoś nie wspomniała o lukrecji. Jesteście tak dobrzy jak ta wasza kretynka madzia więc mordy w kubeł flaki.
Kogut-święta racja.
Zastanawia mnie jednak,czy Admin nie widzi jak pewna "sfrustrowana gwiazda" stronę mu rozwala.
Nie wierzę,że nie widzi i tym bardziej mnie to ciekawi.
A Ty brazil,nudny jesteś z tym atakowaniem koguta.
Zadbaj lepiej o to,żebyś Ty mógł co miesiąc do banku po jakąś gotówkę wyjść a nie tylko po aluminum na katuch.
Zastanawia mnie jednak,czy Admin nie widzi jak pewna "sfrustrowana gwiazda" stronę mu rozwala.
Nie wierzę,że nie widzi i tym bardziej mnie to ciekawi.
A Ty brazil,nudny jesteś z tym atakowaniem koguta.
Zadbaj lepiej o to,żebyś Ty mógł co miesiąc do banku po jakąś gotówkę wyjść a nie tylko po aluminum na katuch.
Ludzie pomyślcie - to jest kogut więc złotego jaja wam nie zniesie a co najwyżej pokaże wam jak przegrać pieniądze. Ja rozumiem że jego stać ale niech napisze: podaje chu#jowe typy bo mnie na to stać i lubię przegrywać - wtedy będzie uczciwie.
kogucik19 >>> ja na razie w chwili obecnej również w Twoim wątku zaprzestanę typowań - nie widzę sensu,a użerać się z ......,zamiast skupić się na grze to bez sensu.
Mam nadzieję,że na "troli" w przyszłości będzie szybsza reakcja admina,bo powiadamiać ciągle o tych dziwnych stworzeniach to mi się też po prostu nie chce,a po za tym nie w moim interesie leży wiedzieć, co na stronce się dzieje.
pozdrawiam wszystkich i miłego dnia.
Mam nadzieję,że na "troli" w przyszłości będzie szybsza reakcja admina,bo powiadamiać ciągle o tych dziwnych stworzeniach to mi się też po prostu nie chce,a po za tym nie w moim interesie leży wiedzieć, co na stronce się dzieje.
pozdrawiam wszystkich i miłego dnia.
donosiciel wyszedł z nory. Skończ śmierdzieć łajzo. Przecież i tak pojawisz się jako lukrecja i będziesz wtykać nos w nie swoje sprawy. A co do typowań to nikt nie straci a co najwyżej zyska. Wal się!
Witam. Drogi Cieniu, wyjmij smoczek, jak mówisz, to po pierwsze:): po drugie ,czy widziałeś stado owiec bez Przewodnika??(TY także jesteś w tym stadzie,więc ??)
Ps.admin@multipasko.pl, to tylko propozycja, zażegnania tej niekończącej się waśni: pozbawić co niektóre osoby VIP-a, jeśli nie potrafią się zachowywać jak przystało na VIP-a(to ,że tu są, nie powinno być uwzględnione od ilości wypowiedzi, a WYPOWIEDZI, bo tu jest różnica.
Ps.admin@multipasko.pl, to tylko propozycja, zażegnania tej niekończącej się waśni: pozbawić co niektóre osoby VIP-a, jeśli nie potrafią się zachowywać jak przystało na VIP-a(to ,że tu są, nie powinno być uwzględnione od ilości wypowiedzi, a WYPOWIEDZI, bo tu jest różnica.
I wielonikowa gwiazda wyjaśniła że ciągle donosi na wszystkich. Tak trzymaj. W poprawczaku Ci się sprawdziło to może i tutaj.
klarak>>>może i tak może i nie. jedno jest pewne: niech się ta menda(madzia) we wszystko nie wpieprza.
brazil>> Sympatyczna osobo, zaprzestań ciągłego odsyłania Kogucika na pocztę, bo nie codziennie rentę, czy emeryturę płaca , sam to wiesz ,ale by dopiec koledze,celowo i z rozwagą to piszesz:):)cieniu>> kogucik sam się tu próbuje uczyć (od najlepszych) Nic Tobie czy innym nie narzuca... także daj spokój.
klarak >>> widzę,ze próbujesz ustawić wszystkich na właściwy "tor" myślenia i postępowania.
Powodzenia:)
Oby Ci się udało:)
Pzdr.
Powodzenia:)
Oby Ci się udało:)
Pzdr.
Panowie na stronce w typowaniach na żywo jest zapis Jasia, czy możecie przeczytać i ustosunkować się do tej wypowiedzi.
mam pytanie. Od czego zależy status jaki sie posiada ?
Dzieci kochane,robaczki jedyne, oczywiście zapytam was:
Czy nie powinniście być o tej porze w szkole?
Pan doktor edi, jest na pewno na uczelni, a jeśli wy będziecie tak często wagarować to się na was tam nie doczeka, żeby dać wam prawdziwą lekcję dobrego wychowania, kultury i ogłady.
Pozdrawiam was serdecznie.
Czy nie powinniście być o tej porze w szkole?
Pan doktor edi, jest na pewno na uczelni, a jeśli wy będziecie tak często wagarować to się na was tam nie doczeka, żeby dać wam prawdziwą lekcję dobrego wychowania, kultury i ogłady.
Pozdrawiam was serdecznie.
tomcio1972>> Witam Serdecznie.Proszę zobacz na ten zapis , co TY o tym sadzisz, Twoje zdanie jest bardzo Ważne i liczące się JAK ZAWSZE:): pozdr.
klarak >>> przedsięwzięcie na skalę światową;)
Nigdy tego nie robiłem(nie próbowałem) także ciężko cokolwiek napisać mi na ten temat.
Od dawna nie gram również w nasze Lotto (6z49).
Może osoby które to próbowały powiedzą coś więcej na ten temat.
Nigdy tego nie robiłem(nie próbowałem) także ciężko cokolwiek napisać mi na ten temat.
Od dawna nie gram również w nasze Lotto (6z49).
Może osoby które to próbowały powiedzą coś więcej na ten temat.
OLO RZEZNIK >.zjedz rolką na sam dół tam masz regulamin:): zapoznaj się z nim:): powodzenia:)
Dziękuje Tomku:):) poczekamy za innymi opiniami(może takie będą)
admin@multipasko.pl>.Pana także proszę o opinię?
admin@multipasko.pl>.Pana także proszę o opinię?
kathy witaj
klarak czytałam ciekawa koncepcja,warta zastanowienia,analizy.
A teraz najważniejsze gdzie - są moje "papatki i witaski" :(:(:( ?
klarak...
przeczytałam wpis jasia i pomijając wszystkie szczegóły dotyczące jego pomysłu, zakładając (nie) i wielkie wygrane
nie wyobrażam sobie jednego... momentu dzielenia się tymi wygranymi...
pozdrawiam
przeczytałam wpis jasia i pomijając wszystkie szczegóły dotyczące jego pomysłu, zakładając (nie) i wielkie wygrane
nie wyobrażam sobie jednego... momentu dzielenia się tymi wygranymi...
pozdrawiam
sunmen>>> wciskasz kit na forum. Dlaczego nie napiszesz że żeby z wami zagrać to trzeba mieć przygotowane dobre 5000zł jak nie więcej. Trafione parki macie na progach nr 17 i 19 a żeby dojechać do tego progu trzeba zamrozić trochę kasy. W bukmacherce nie lepiej bo ostatnio graliście już kupon na progu 12 za 1000zł a zamrożone były 3000zł. Pisz jak sprawa wygląda a nie tylko mamisz wygranymi.
I nie piszcie że nie traci się pieniędzy tylko je zamraża bo to pieprzenie. Przecież nawet debilowi uda się trafić raz na 20 losowań bądź zdarzeń sportowych tylko kogo stać na tyle prób. Wiem, wiem są tu dziani ludzie i ich na to stać ale oni się tego nie chwycą a normalni mogą dużo stracić.
Madzia vel lukrecja. Znowu chcesz zacząć zadymę. Nawet Kogucik ma Cię dość bo napisał że "przykre że kobiety miedzy sobą potrafią sie tak zachowywać." ,a jedyną "kobietą" która daje tu popis chamstwa i złego wychowania jesteś Ty Wielonikowa77.
Moja opinia- autor tego pomysłu obiecuje " gruszki na wierzbie". Nie warto tego artykułu czytać. Granie ODRADZAM!!!
sunmen>>wciskasz kit na forum. Dlaczego nie napiszesz że żeby z wami zagrać to trzeba mieć przygotowane dobre 5000zł jak nie więcej. Trafione parki macie na progach nr 17 i 19 a żeby dojechać do tego progu trzeba zamrozić trochę kasy. W bukmacherce nie lepiej bo ostatnio graliście już kupon na progu 12 za 1000zł a zamrożone były 3000zł. Pisz jak sprawa wygląda a nie tylko mamisz wygranymi.
I nie piszcie że nie traci się pieniędzy tylko je zamraża bo to pieprzenie. Przecież nawet debilowi uda się trafić raz na 20 losowań bądź zdarzeń sportowych tylko kogo stać na tyle prób. Wiem, wiem są tu dziani ludzie i ich na to stać ale oni się tego nie chwycą a normalni mogą dużo stracić
cień....Witam serdecznie:P
kathy.....Siemka:P
kulkomaniak....Dzień dobry:)
Lukrecja....WAL SIĘ!
kathy.....Siemka:P
kulkomaniak....Dzień dobry:)
Lukrecja....WAL SIĘ!
Cień pomimo tego "smoczka" :):)myślisz , i sam już wiesz NIE MA żadnego 100% systemu (uwaga na naciągaczy).
Ps. lila. witam
Ps. lila. witam
cień....w tej katastrofie samolotowej wzięli udział nie ci pasażerowie co trzeba ha ha ha.Zapomnieli o lukrowej.
Cześć Lila. Dobrego dnia życzę. Jeżeli ta wielonikowa mąciwoda nie przestanie szukać zaczepki to będę raportował do Pasko o bana na wszystkie jej nicki.
klarak>>> a co smoczek ma do tego? Przecież każdy tu od smoczka zaczynał, a nie którzy(madzia, lukrecja, itp) nawet kilka razy. A naciągaczy należy tępić na każdym kroku.
Lila>>> jakby zebrać jej wszystkie nicki to zabrakłoby miejsca w samolocie:)
kulkomaniak...w moim imieniu też raportuj:)Mam jej już dosyć.Zobacz jak flanelcia czeka na mnie,żeby zacząć zadymę.
madzia teraz siedzi i kopiuje nasze wpisy a około 22 ruszy do admina z petycją o bany. Nie zapomnij mendo o lukrecji.
Wędrowca netowy>>Dziękuję za opinie. pozdr..
Ps Cieniu "smoczek", to nie Twój pierwszy, prawda?
Ps Cieniu "smoczek", to nie Twój pierwszy, prawda?
cień...niech kopiuje,tylko tyle jej zostało,a bana się nie boję tylko,żeby ona pierwsza nie załapała BANANA:)
Pierwszy ale nie ostatni. Wkrótce pojawi się cień1, cień2 itd. W końcu ja też chcę popisać na forum a dzięki kapusiowi nie mogę. Na pewno wydam oświadczenie że występuje pod nowym nickiem.
Pretensje za zaśmiecanie czatu proponuję kierować do admina który podpuszczony przez madzie77 obdzielił banami i nie możemy już korzystać z forum i naszego tematu kłótnie, kłótnie. A wszystko było na swoim miejscu.
cień...wyłapałeś bana? kto jeszcze dostał?teraz będzie pewnie czas na mnie po skargach lukrecjowej.:P
cień jak to jest twój pierwszy nick tutaj to ja jestem matka Teresa, pisz pisz byle tematycznie do stronki jak i kulkomaniak,bo na razie same banialuki łącznie z szefową :PPPP
lukrencjo....jak na razie to ty też nie piszesz na temat.Widzę,że stęskniłaś się za mną i nie mogłaś doczekać kiedy się w końcu pojawię.Więc jestem tempa strzało,ale jak dla mnie nie istniejesz.
lila tak to mniej więcej wyglądało:
madzia77:
Pasko >>> a jaka jest Twoja decyzja odnośnie kulkomaniak,cień,porucznik skryba ?
Przecież oni na Twojej stronce prócz ubliżania,nie robią kompletnie nic.
Nie ma ich w dziale typowań a i w żadnym z wątków nie oddają wpisów związanych z Twoja stronką?
madzia77:
Pasko >>> a jaka jest Twoja decyzja odnośnie kulkomaniak,cień,porucznik skryba ?
Przecież oni na Twojej stronce prócz ubliżania,nie robią kompletnie nic.
Nie ma ich w dziale typowań a i w żadnym z wątków nie oddają wpisów związanych z Twoja stronką?
Odpowiedź prezesa:
"po skargach lukrecjowej"?
dowody na to dowody, a nie teorie spiskowe niczym nie poparte.
Zresztą wcale nie trzeba extra powiadamiać admina tutaj na czacie ma możliwość czytania waszych mądrości.
Zresztą wcale nie trzeba extra powiadamiać admina tutaj na czacie ma możliwość czytania waszych mądrości.
Typy na dziś:
Legia W.-Piast G. typ 10 kurs 1.02
Widzew-GKP Gorzow typ 10 kurs 1.01
Teraz madzia możesz mi skoczyć - są typy:)
Legia W.-Piast G. typ 10 kurs 1.02
Widzew-GKP Gorzow typ 10 kurs 1.01
Teraz madzia możesz mi skoczyć - są typy:)
bananowa gdyby ciebie tu nie było,byłby spokój,uwierz mi.
1,2,3MM na 14-tą :P
1,2,3MM na 14-tą :P
Pasko również napisał: "madzia77 nie jest żadną moją ulubienicą, co więcej jest bliska bana na forum i nie tylko." To się niedługo stanie powinno tylko objąć Jej wszystkie nicki.
a wiesz,że to samo pomyślałam o tobie lila cieniu i kulkomaniaku.
rano był spokój jak was nie było
rano był spokój jak was nie było
bananowa skoro był spokój to po co się o mnie pytałaś?????
Już od rana tu siedzisz? Daj spokój,nie masz nic innego do roboty?
Już od rana tu siedzisz? Daj spokój,nie masz nic innego do roboty?
no no staracie się widzę, ale wątpię aby Pasko ulegał czyjejś sugestii i robił to co chce ktoś zwłaszcza,że to jego stronka.
no ale próbować zawsze możecie może się uda kto wie?
no ale próbować zawsze możecie może się uda kto wie?
więc szczęścia życzę i pilnować się z epitetami bo z tego co zauważyłam Admin nie lubi jak się klnie na jego stronce.
lila, ale Ona jest i musisz się z tym pogodzić,to Ty dziś zaczęłaś , wchodzisz na chat, i witasz się lukrecja-Wal SIĘ!!! tak się zachowuje Kobieta,"podobno jesteś "Damą" tylko jakiej klasy? , pomyśl nim napiszesz, teraz Ty nakręcasz innych> np.>Cienia. Masz forum gotowanie, lecz podejrzewam ,że Ty nawet wodę potrafisz przypalić, potem wmówisz Wszystkim ,że to jej naturalny smak.
lukrecja 2010-04-23 (13:36)
Każdy Twój wpis niezależnie od niku ma adres IP , który zmienia się co 24 godziny. Każdy adres IP można w prosty sposób umiejcowić geograficznie. Jednak twój mały móżdżek nie pozwala ci tego zrozumieć.
Każdy Twój wpis niezależnie od niku ma adres IP , który zmienia się co 24 godziny. Każdy adres IP można w prosty sposób umiejcowić geograficznie. Jednak twój mały móżdżek nie pozwala ci tego zrozumieć.
klarak...to z nią się tak witałam a nie z tobą to po pierwsze a co do gotowania to możesz mi wierzyć,że robię to świetnie.
kto powiedział,że jestem damą?
jestem normalną dziewczyną którą lukrecjowa wkurzyła i to wszystko.Damą to można być w wieku 89 lat.Matroną.
jestem normalną dziewczyną którą lukrecjowa wkurzyła i to wszystko.Damą to można być w wieku 89 lat.Matroną.
Każdy jest dorosły i nie muszę nikogo nakręcać.Wszyscy mają o niej takie samo zdanie.
Ludki wy naprawdę nie macie co robić tylko się opluwać?
Żal na to patrzec czytać.....brak słow
Żal na to patrzec czytać.....brak słow
ale za to są na topie jak to potrafią epitetami operować zakres słownictwa normalnie miód malina - elita tej stronki nic tylko czytać
"WSZYSTKICH" nie wypowiadaj się za wszystkich! Tylko to potrafisz : spadaj, wal się, ignor. Żałosne , jak TY, !! sprzyjałaś z nią , lecz jak zrozumiałaś ,że jest mądrzejsza niż Ty.. to teraz nakręcasz innych na nią.BANA TO TY POWINNAŚ DOSTAĆ ZA TAKIE ZACHOWANIE JAK DZIŚ. TO JA CIEBIE ŻEGNAM. NIE POMYL!!
mariuncio75 no coś ty niech się wyłądują niech wyzywają ubliżają niech sobie ulżą w końcu, no co ty nie rozumiesz ich.
Siemanko Lilka :-)
O co tu biega z tą lukrecją?
Nie chce mi się czytac wszystkiego ale zdaje się że panna? weszła ci za skórkę :-)
POZDRO
O co tu biega z tą lukrecją?
Nie chce mi się czytac wszystkiego ale zdaje się że panna? weszła ci za skórkę :-)
POZDRO
Widzę, że jest grubo zadyma na całego he he he
mariuncio75...Witaj.Szkoda słów,lepiej nie czytaj bo to jest pustak .Pozdrawiam.
Lotto test- te liczby prawdopodobnie nie będą wylosowane w sobotę.
01, 09, 11, 13, 16, 19, 21, 30, 35, 38, 41, 43.
01, 09, 11, 13, 16, 19, 21, 30, 35, 38, 41, 43.
lukrecja jak zawsze, jaka to ona jest biedna i wszyscy na nią,pewnie jak wejdzie do obory to byk też na nią.
temat twój jest dla mnie zamknięty.Dla mnie nie istniejesz a jak będziesz do mnie znowu coś pisała pierwsza, to pojadę po tobie jak inni.I nie wypisuj bzdetów a gdzie moje witaski i papatki bo cię to powinno g... interesować.
Ty byś nawet pewnie papieża wtrąciła z równowagi.
temat twój jest dla mnie zamknięty.Dla mnie nie istniejesz a jak będziesz do mnie znowu coś pisała pierwsza, to pojadę po tobie jak inni.I nie wypisuj bzdetów a gdzie moje witaski i papatki bo cię to powinno g... interesować.
Ty byś nawet pewnie papieża wtrąciła z równowagi.
107592. status lukrecja 2010-04-23 (12:53)
kathy witaj
TYLKO na tyle cię stać,na podpuszczanie innych i żeby Pasko ich banował a ty dalej zostajesz księżniczką tego czata.No i na wklejanie cudzych postów i ich kopiowanie oczywiście.
kathy witaj
TYLKO na tyle cię stać,na podpuszczanie innych i żeby Pasko ich banował a ty dalej zostajesz księżniczką tego czata.No i na wklejanie cudzych postów i ich kopiowanie oczywiście.
Posłuchaj" Dziewucho niekumata" Ty Ojca Świętego nie naruszaj!!!!!!Wstydu nie masz za grosz!!!!
witam wszystkich
zbanowanych
niezbanowanych
i tych co zbanowanymi będą :)
zbanowanych
niezbanowanych
i tych co zbanowanymi będą :)
ty mnie nie wkurzasz a rozśmieszasz klarak rozumie istotę sprawy a ty nie,hehe dyktować warunki na tej stronce to może jedynie Pasko i nikt po za nim.
A w swoim regulaminie dokładnie napisał "nie używać wulgaryzmów" a ty będąc na jego stronce łamiesz ten jego regulamin za co zgadzam się w tym wypadku z klarak BAN i to odpowiednio długi żebyś mogła się przemyśleć.
z tego co pisałaś to nie zależy ci na tej stronce i na tym że blokadę zaliczysz więc co ty tutaj robisz.
A w swoim regulaminie dokładnie napisał "nie używać wulgaryzmów" a ty będąc na jego stronce łamiesz ten jego regulamin za co zgadzam się w tym wypadku z klarak BAN i to odpowiednio długi żebyś mogła się przemyśleć.
z tego co pisałaś to nie zależy ci na tej stronce i na tym że blokadę zaliczysz więc co ty tutaj robisz.