Wpisy użytkownika zuza8
Łącznie 2 855 wpisów w archiwum, pokazane od nr 844 200. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
chyba skorzystam tu dzisiaj z waszych podpowiedzi, bo u mnie czarna rozpacz
dziewczyny zakładacie jakieś gremium? i robicie szturm na TS?jak tak to się chetnie przyłączę
http://www.joemonster.org/filmy/35687/Jak_zrobic_dowcip_kumplowi_pod_prysznicem_
to moze i ja cos upieke weekend już....
klaudiss, zdradź sekret dobrego ciasta
klaudiss, zdradź sekret dobrego ciasta
Jakie jest najśmieszniejsze zwierzę na świecie?
Odp. Kura ,bo ciągle robi sobie jaja
Odp. Kura ,bo ciągle robi sobie jaja
Jaki jest największy matematyk na świecie?
Odp.: Kobieta, bo dodaje urody, ujmuje lat, mnoży dzieci i dzieli łoże
Odp.: Kobieta, bo dodaje urody, ujmuje lat, mnoży dzieci i dzieli łoże
- Dlaczego zakonnice chodzą w czarnych majtkach?
- Żeby im się błona nie naświetlała.
pa pa do wieczora
- Żeby im się błona nie naświetlała.
pa pa do wieczora
- Jaki jest największy szczyt chamstwa dla motocyklisty?
Odp.: Powiedzieć mu, żeby rozpiął rozporek i poczuł wiatr we włosach!
Odp.: Powiedzieć mu, żeby rozpiął rozporek i poczuł wiatr we włosach!
kto zgadnie
Pewien facet jest ubrany na czarno. Ma czarne spodnie, skarpetki, kurtkę, rękawiczki i czapkę. Idzie tak ulicą, na której nie świeci się żadna latarnia, niebo jest zachmurzone, w oknach domów też nie widać żadnych świateł. Z naprzeciwka jedzie czarny samochód z dużą prędkością, z wyłączonymi światłami. Mimo to kierowca zauważył pieszego i zatrzymał się przed nim. Jak to możliwe?
Mamy 10 worków z monetami. W 9 workach znajdują się prawdziwe monety ważące 14 gramów, natomiast w jednym worku są fałszywe monety ważące 15 gramów. Do dyspozycji mamy wagę elektroniczną, dokładnie pokazującą wagę położonych na nią przedmiotów. Jaka jest najmniejsza ilość ważeń, aby ze 100% pewnością wskazać worek z fałszywymi monetami?
harge
Bierzemy z pierwszego worka 1 monetę, z drugiego 2 monety, z trzeciego 3 itp., więc na wadze mamy 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55 monet
- Jeśli wszystkie monety byłyby prawdziwe to waga powinna wskazać 55*14=770 gramów
- Jeśli waga wskaże o 1 gram więcej to w pierwszym worku są fałszywe monety
- Jeśli waga wskaże 2 gramy więcej to owe monety są w worku drugim
- Natomiast jeśli waga wskaże 775 gramów (5 gramów więcej) to fałszywe monety są w piątym worku itd., itp.
Bierzemy z pierwszego worka 1 monetę, z drugiego 2 monety, z trzeciego 3 itp., więc na wadze mamy 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55 monet
- Jeśli wszystkie monety byłyby prawdziwe to waga powinna wskazać 55*14=770 gramów
- Jeśli waga wskaże o 1 gram więcej to w pierwszym worku są fałszywe monety
- Jeśli waga wskaże 2 gramy więcej to owe monety są w worku drugim
- Natomiast jeśli waga wskaże 775 gramów (5 gramów więcej) to fałszywe monety są w piątym worku itd., itp.
Trzech gości w hotelu zadzwoniło po obsługę hotelową i zamówiło dwie duże pizze. Dostawca wkrótce je dostarczył razem z rachunkiem na $30,00. Każdy z gości dał mu banknot $10,00 i chłopak wyszedł. Na razie wszystko jasne. Kiedy dostawca daje kasjerowi te $30,00 ten mówi mu, że zaszła pomyłka. Rachunek powinien być tylko na $25,00, a nie na $30,00. Kasjer daje chłopakowi pięć banknotów $1,00 i mówi mu żeby zaniósł je z powrotem trzem gościom, którzy zamówili pizze. Na razie wszystko OK. W drodze do ich pokoju chłopak wpada na pewną myśl. Przecież oni nie dali mu napiwku, więc kalkulując iż i tak nie da się podzielić tych $5,00 na trzy równe części, on zatrzyma sobie $2,00 jako napiwek, a im zwróci $3,00 . Jak dotąd wszystko w porządku. Chłopak puka w drzwi i jeden z gości otwiera. Chłopak wytłumaczył jaka zaszła pomyłka i daje mu $3,00 po czym odchodzi ze swoimi $2,00 napiwku w kieszeni.
Niezupełnie.
Każdy z trójki gości dał początkowo $10,00.
Każdy dostał z powrotem $1,00 reszty. To oznacza, że każdy zapłacił $9,00 co pomnożone przez 3 daje $27,00.
Dostawca (czyli "chłopak" zatrzymał sobie $2,00 napiwku. $27,00 plus $2,00 równa się $29,00.
Każdy z trójki gości dał początkowo $10,00.
Każdy dostał z powrotem $1,00 reszty. To oznacza, że każdy zapłacił $9,00 co pomnożone przez 3 daje $27,00.
Dostawca (czyli "chłopak" zatrzymał sobie $2,00 napiwku. $27,00 plus $2,00 równa się $29,00.
W sali balowej zrobiło się na chwilę ciemno. Gdy zapaliło się światło, okazało się, że jednej z pań ukradziono drogocenny naszyjnik. W wyniku dochodzenia wyłoniono czterech podejrzanych. Oto co powiedzieli prowadzącemu śledztwo komisarzowi:
- W chwili gdy zrobiło się ciemno, akurat stałem na drugim końcu sali i rozmawiałem z mecenasem Olszewskim o moich rodzinnych problemach. Mecenas może to potwierdzić - zeznał pan A.
- Przyznaję, że kiedy to się stało, akurat tańczyłem z poszkodowaną. Ale to naprawdę nie ja ukradłem ten naszyjnik! - zapierał się pan B.
- Kiedy zgasło światło, byłem zajęty podkładaniem papierka pod jedną z trzech nóg stolika, przy którym siedziałem, bo strasznie się kiwał. Państwo Wróblewscy, którzy ze mną siedzieli, mogą to potwierdzić. - ze spokojem odparł pan C.
- W tym momencie nie pamiętam, co wtedy robiłem. Prawdopodobnie rozmawiałem z takim grubym jegomościem w zielonej marynarce. Nie znam jego nazwiska, ale myślę, że gdyby go odszukać, potwierdziłby moje alibi - tłumaczył pan D.
Pytanie: Komisarz już wie, kto z tej czwórki jest najbardziej podejrzany. A ty?
- W chwili gdy zrobiło się ciemno, akurat stałem na drugim końcu sali i rozmawiałem z mecenasem Olszewskim o moich rodzinnych problemach. Mecenas może to potwierdzić - zeznał pan A.
- Przyznaję, że kiedy to się stało, akurat tańczyłem z poszkodowaną. Ale to naprawdę nie ja ukradłem ten naszyjnik! - zapierał się pan B.
- Kiedy zgasło światło, byłem zajęty podkładaniem papierka pod jedną z trzech nóg stolika, przy którym siedziałem, bo strasznie się kiwał. Państwo Wróblewscy, którzy ze mną siedzieli, mogą to potwierdzić. - ze spokojem odparł pan C.
- W tym momencie nie pamiętam, co wtedy robiłem. Prawdopodobnie rozmawiałem z takim grubym jegomościem w zielonej marynarce. Nie znam jego nazwiska, ale myślę, że gdyby go odszukać, potwierdziłby moje alibi - tłumaczył pan D.
Pytanie: Komisarz już wie, kto z tej czwórki jest najbardziej podejrzany. A ty?
- Ile wazysz zajaczku? - pyta lew.
- 60 kg.
- Zajaczku, bez jaj!
- Aaa, bez jaj to 2 kg.
- 60 kg.
- Zajaczku, bez jaj!
- Aaa, bez jaj to 2 kg.
Jaki jest najmniejszy ogrodnik na swiecie?
Odp.: Mężczyzna, bo ma jedną łodygę a dwa pomidory.
Odp.: Mężczyzna, bo ma jedną łodygę a dwa pomidory.
Blondynka nabrała ochoty na obejrzenie jakiegoś dobrego filmu ***. Poszła do wypożyczalni i wybrała tytuł, który podobał się jej najbardziej. Wraca do domu, włącza video, wygodnie rozsiada się na kanapie i nic.Zdenerwowana telefonuje do wypożyczalni
- Przed chwilą pożyczyłam u was kasetę i jest zepsuta.
- Proszę mi opisać co się dzieje.
- Obraz cały czas - śnieży i słychać tylko jakieś szumy.
- Proszę podać"tytuł filmu.
"Czyszczenie głowic".
- Przed chwilą pożyczyłam u was kasetę i jest zepsuta.
- Proszę mi opisać co się dzieje.
- Obraz cały czas - śnieży i słychać tylko jakieś szumy.
- Proszę podać"tytuł filmu.
"Czyszczenie głowic".
Na co trzeba uważać w seksie grupowym?
Na to, żeby nie zostać pominiętym!!!
Na to, żeby nie zostać pominiętym!!!
Który z dwóch łysych jest bardziej łysy?
Ten, który ma większą głowę.
Ten, który ma większą głowę.
- Dlaczego policjanci śpią na brzuchu?
- Żeby nikt im pały nie ukradł.
- Żeby nikt im pały nie ukradł.