Wpisy użytkownika ludzik
Łącznie 218 wpisów w archiwum, pokazane od nr 1 126 396. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
nie znam osoby, która by ręcznie klikała w cyfre od 1 do 80 w pół sekundy
no kuźwa w taki strecie, kiedy myszka może zejść na lewo/prawo - tego nie może robić człowiek!!!
Gdzie można zdobyć dokumentację techniczną tzw. lottomatów oraz algorytmu "chybił-trafił"? Czy można poznać wyniki badań kontrolnych dotyczących testów losowości zarówno lottomatów "chybił trafił" jak również losowań w grach liczbowych za pomocą maszyn losujących?
Pytanie: Czy Totalizator Sportowy procedował pomysł, aby losowania odbywały się w studiu przy szklanych szybach przy publiczności?
Panie Macieju, jaka firma produkuje lottomaty w punktach Lotto- nie mylić z maszynami losującymi w studiu?
Panie Macieju, czy jest możliwość żeby na stronach internetowych Lotto w dziale wyniki, znajdowała się informacja o ilości wszystkich zakładów oraz ile osób korzystało z chybił-trafił? Trochę więcej statystyk można prosić ?
chodzi mi o ilość wszystkich zawartych zakładów, nie tylko tych które "wygrały" włącznie z ilością zakładów systemowych - w grze Lotto
Dlaczego TS nie zamieszcza na stronach internetowych bardziej szczegółowych statystyk np. ilość zawartych zakładów, ilość zakładów chybił-trafił, ilości zakładów systemowych itd.?
najlepiej to kupić wszystkie produkty firm smartplay, GTech i je przetestować
podobno papier, na którym drukuje się kupony nie może przebywać na słońcu, kto produkuje ten papier?
niestety Pan Maciej nie odpowiedział mi na pytanie, dlaczego TS nie podaje statystyk, ile osób grało metodą chybił-trafił a ile systemami.
na hazard wydałem w swoim życiu około 200zł - uwzględniając poziomy inflacji.
bez sensu te kamery - nic nie widac, jak kulki podchodza do góry
uzasadniał to, że więcej szcześliwiec trafiający 6, może wygrać. Czy sie różni wygrana 20 od 30 mln>
ja zadałem pytanie odnośnie chybił trafił i nie otrzymałem odpowiedzi
ubogie statystyki na stronie Lotto sprawiają wrażenie, że TS ma grających za idiotów
wiarygodniejszą maszyną do losowania/typowania liczb jest własnoręczne zbieranie papierów
Czy Pasko możesz wprowadzić możliwość znaczników postów na forum? Kopiowanie kotwic itd?
jakby 100 razy z rzędu padła ta sama sekwencja, to zacząłbym się zastanawiać nad przekrętem
może sie okazać, że te ich maszyna jadą na okrągło losują testowo
bo niby skąd wiedzą, że spełniają kryteria losowości, skoro tutaj potrzeba na prawde dużej liczby prób
no własnie do tego zmierzam! najlepiej losować generatorem ale swoim
ale jeśli chybił trafił spełnia fajne kryteria losowości, to nie ma znaczenia jakie liczby się typuje - za to większe znaczenie ma maszyna losująca w studio
jakby tak zamieszać tą maszyną minutę a nie kilka sekund przed wysysaniem kulek, byłoby pewnie jeszcze bardziej losowo
@lottomat:tak, jednak kombinacja wygrywa, ale spójrz na to tak: TS oszukuje i na chybił trafił wysyła tylko 30% całej możliwej przestrzeni zestawów liczb. Wtedy prawdopodobieństwo trafienia szóstki przez chybił trafił jest 3x mniejsza niż przez typowanie ręczne.
prawdziwa losowość wynika z pojęcia chaosu a raczej z dziedziny nauki
nie ma absurdalnych zestawów liczb, jeśli korzysta się z zewnętrznego generatora
gorzej, jeśli większość korzysta z tego samego generatora jak jest np. w przypadku chyb-traf
tańczącyzwilkami, JA PODAŁEM TYLKO PRZYKŁAD, nie twierdze że tak jest, ale teoretycznie to jest możliwe nic nie stoi na przeszkodzie z technicznego punktu widzenia
a ja zauważyłem, że moje numery na chybił trafił są średnio - dość równomiernie rozłożone, rzadko mi się zdarzało żeby wytypowano mi wszystkie liczby z jednej dziesiątki
angierski, tutaj nie chodzi o żadne liczby tylko o symbole; równie dobrze można by losować litery lub kształty albo chińskie napisy
to, czy ktoś dziś trafi szóstkę nie zależy od tego, czy gra już 30 lat czy po raz pierwszy
maszyny mechaniczne są zdecydowanie lepszym rozwiązaniem czyż generatory pseudolosowe
a rzecz tkwi w teorii chaosu lub przynajmniej z teorii sterowania
no chyba że 40 lat temu kupił sobie zakład na wszystkie losowania aż do 40 lat na przód
żadnego nie ma, ponieważ każde losowanie jest tak jakby nowym eksperymentem, przeszłość się nie liczy
ja zadałem pytanie Panu Maćkowi i jeszcze mi nie odpisał, nie musi przecież :-)
JEDYNY szwindel, jaki mógłby robić TS to mataczenie z chybił trafił, innego nie dopatruję się
nie w tym rzecz, żeby generator zachowywał się tak, aby obstawić wszystkie możliwości, czyli załóżmy że wygenerowano chybił trafił 14mln zakładów i wtedy wg. Ciebie powinna paść szóstka na 100%?? To jest zły generator liczb.
pytasz o dokładnośc pomiaru? - wystarczająca żeby była zachowana losowość
moc ssania jest na tyle duża, że różnice w masach kul są pomijanle