Wpisy użytkownika EstyMy
Łącznie 17 004 wpisów w archiwum, pokazane od nr 2 133 224. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Jociu, tam chodziło o Nigela i Barroso ? ? się domyślam...
(Wiesz musiałam od/ręcznie wpisać, bo tel. nie zaznacza całego linka i otw. się reklama Żubra ;-) no i Nigel vs. Barroso m.in.. )
(Wiesz musiałam od/ręcznie wpisać, bo tel. nie zaznacza całego linka i otw. się reklama Żubra ;-) no i Nigel vs. Barroso m.in.. )
Btw.
Dwujęzyczność w nazwach ulic np. (w opolskiem) to... daaawna tradycja, nic nowego.
W latach dziewięćdziesiątych już to było na pewno - w niektórych miejscowościach
(tam gdzie było stos. dużo "mniejszości" niemieckiej)
I to jest OK.
To było bardzo wyraźnie wyrażane.
Co innego w dolnośląskim np. ludzkość niemiecka, która miała wyjechać a nie wyjechała..
KRÓCEJ zdarzały się przypadki osób, które zostały we Wrocławiu i do końca życia nie nauczyły się polskiego, bo nie chciały (!) ideologicznie... a nazw dwujęzycznych nie było.
Dwujęzyczność w nazwach ulic np. (w opolskiem) to... daaawna tradycja, nic nowego.
W latach dziewięćdziesiątych już to było na pewno - w niektórych miejscowościach
(tam gdzie było stos. dużo "mniejszości" niemieckiej)
I to jest OK.
To było bardzo wyraźnie wyrażane.
Co innego w dolnośląskim np. ludzkość niemiecka, która miała wyjechać a nie wyjechała..
KRÓCEJ zdarzały się przypadki osób, które zostały we Wrocławiu i do końca życia nie nauczyły się polskiego, bo nie chciały (!) ideologicznie... a nazw dwujęzycznych nie było.
Poza tym w Bxl (Bruksela) są nazwy Wszystkich oznaczeń w trzech językach bodajże: francuski i flamandzki na pewno, ang. nie pamiętam, ale i tak każdy go zna. I TEŻ ŻADEN PROBLEM.
BO Litwini się Polski boją, tak jak Polacy niegdyś Niemców (Ci na z. zachodnich)
No właśnie do tego zmierzam - dwujęzyczność jest wyrazem pogodzenia bądź pogodzenia się (z faktami) a nie uprawianiem i "kultywacja" uprzedzeń Ad.277.
275. No widzisz, szwedzkie są a rosyjskie nie - i to o czymś świadczy!
Emeryt, w mojej przytomnej obecności o "PYRLANDII" nie mów!
To jest pejoratywne i nie na miejscu.
To jest pejoratywne i nie na miejscu.
284. i to jest dowodem na to, że nie zawsze należy wierzyć przewodnikowi a na pewno nie każdemu.
POZA TYM: mówi się, że podróże kształcą...
powiedziałbym - wykształconych.
powiedziałbym - wykształconych.
Marcinku, bo jak byś miał troszkę wolnego czasu to pan emeryt potrzebowałby Przewodnika po woj. opolskim.
Mówisz Marcinek, że jednak chciałbyś wejść w bliższy kontakt z panem emerytem ?
Widzisz, Gonzago, jak to internet przełamuje fakty
A Niechże będzie - przytulam.
A Niechże będzie - przytulam.
Hmm. A tai się składa :-), że ja Brzeg bdb znam, emeryt.
W tamtejszym Zamku bywasz ?
W tamtejszym Zamku bywasz ?
Powoli czas na mnie :-) (najslodszy uśmiech na Świecie)
Dobrej nocy,
śpijcie słodko !
Dobrej nocy,
śpijcie słodko !
Zdrowie i humor dzisiaj dopisuje ludności widzę
Wszystkim dzień dobry !
Wszystkim dzień dobry !
Zgrywus , Słodziszku - objaw nam mój Drogi W ILU LINIACH Ci się układają dzisiaj liczby ? ? ?
Aniołek wprawdzie przybył, ale książkę na głowę (innemu) to Pasko-multipasko włożył.
Zobacz!
Zobacz!
Proszę, ludność tu wie wszystko. Posiedzę sobie ja w kątku, posluuucham... i się na.pewno czegoś nauczę
Niniejszym, ogłaszam nabór na... prelekcję "anioły i święci mp.". Wykład z historii sztuki (dla początkujących! i średniozaawansowanych), omówienia przedstawień postaci, rys.
A ktoś inny się tego podejmie ??
To będę konsultantką, wygodne i nie nieb.
To będę konsultantką, wygodne i nie nieb.
Jocia Błogosławionych wykład nie przewiduje, bo byłoby zbyt dużo do omówienia
A że to tak wszystko ładnie wychodzi (jak szydło z worka) a dalej biegnie jak wiersz "w malinowym chruśniaku, przed ciekawskich wzrokiem..."
Szanowny panie Robal_36, mam, niewątpliwy zaszczyt pana poinformować, że jest pan objęty badaniem pwzgl. przydatności do mającego się odbyć wykładu, w dziale "święci mp."
Zgrywus jakbyś już z tego szoku wyszedł...
... to kup nam, przy okazji lody Ty nasze.
... to kup nam, przy okazji lody Ty nasze.
na smołę czas przyjdzie, wątek "asfaltowy" został poruszony wczoraj przez p. emeryta nagrodzonego g.prix (reklama, konw. selfie)
Tymczasem... miłego dnia, marzeń, maybachów, cudów i czego tam szanowne towarzystwo sobie życzy.
951. Ale, że o co chodzi...?
Czy zero-jedynkowa jestem ??
Nie rozumiem.
Czy zero-jedynkowa jestem ??
Nie rozumiem.
No, nie wiem co odpowiedzieć, bo "baba" na pewno nie ee
no ale eee "dziad" to już z całą pewnością nie
972.
0. TAK, znam takich którzy mają.
1. NIE, nie mogę powiedzieć, że mam.
0. TAK, znam takich którzy mają.
1. NIE, nie mogę powiedzieć, że mam.
A właściwie.... te podejrzenia , co do płci (i wątpliwości ) mnie OBRAŻAJĄ...
(święcie!!) panie Monet
(święcie!!) panie Monet
Nie wpisujesz się. Kwiaty lubię BIAŁE czasami z zielonkawoscia, dziwne, wonne, czasami egzotyczne