Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 17 18 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | lotto jest ustawione!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
2006-01-26 (16:05) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 45 521 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafinie, trzeba sie zmuszac do mylenia pozytywnego. Jak siedzisz i dumasz, ze jest kiepsko - wówczas Twoja podwiadomoc to zakodowuje i za zadne skarby wiata nie wygrasz. Wmawiaj sobie, ze jest wspaniale, wiat cudny, zycie piekne itp. - wtedy podwiadomoc zacznie sie przestawiac na to pozytywne mylenie i nawet we nie bedzie pracowala za Ciebie. Swiadomie wykorzystujemy swój mózg tylko w malym procencie. Ogromna czec pracuje poza nasza wiadomocia. Tylko od nas zalezy czy ja ukierunkujemy na pozytywne mylenie. Po prostu na sile wmawiaj sobie. A najkepiej, gdy dzialasz kilkoma bodLcami na podwiadomopc, top znaczy nie tylko myla, ale wzrokiem, sluchem. To sie daje zrobic. Wzrok - pisz na kartkach papieru, ze wygrale, masz pieniadze, pisz co z nimi robisz, jak wspaniale teraz sie czujesz. Pisz to i przyczepiaj te kartki pinezkami w róznych miejscach, albo je kladL tam gdzie najczeciej przebywasz. Takze w tralecie, w kuchni, na komputerem, nad telewizorem. Nie bedziesz sie musial wysilac, bo wzrok sam bedzie odbieral te bodLce i przekazywal do mózgu. Sluch - gdy spokrzysz przypadkowo na taka kartke - przeczytaj to glono. Nawet nie musisz sie zastanawiac co czytasz, to samo dotrze do szarych komórek. Mozesz wlaczyc zmysl powonienia delektujac sie zapahem smacznej potrawy i wyobrazajac sobie, ze takie smakolyki juz zawsze bedziesz jadl. To nic trudnego. A najwazniejsze, czy tak trudni wyobrazic sobie, ze Twoje dzieckocieszy sie pelnym zdrowiem, mieje sie, jest radosne. Ze pokazujesz mu piekny, beztroski wiat? Trzeba tylkko chciec. A przeciez tergo chcesz! Wiec wiadomie pomóz swojej podwiadomoci. Jeszcze jeden dobry sposób na ta wielka kartke z marzeniami. Polóz ja tuz przy miejscu swego spania. Rano, po przebudzeniu, Twój wzrok skierowany na ta kartke - sam skieruje do mózgu te pozytywne myli. Bedziesz pozytywnie zakodowany na caly dzien i nawet niewielki stres szybciej minie. Próbuj, nie poddawaj sie. To tak niewiele, a zdziala cuda. |
2006-01-26 (16:17) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 45 524 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale narobilam bledów literowych. Odczytasz wlaciwie - wiem - i wcale tym sie nie przejmuje, ze te byki zrobilam. |
2006-01-26 (16:42) Aniel Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 590 | wpis nr 45 530 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ustosunkuje sie do wpisu Fobii tzn to co myle w tym temacie - wiec tak ``zmuszanie sie do myslenia pozytywnego``. Slusznie chociaz lepiej by byo gdyby to bylo czym naturalnym - ja to sobie nazwalem myleniem sukcesu kontra myslenie porazki. odnosnie myslenie zewiat jest piekny itd, to tez uwazam ze to powinno byc osobistym dowiadczniem - ja to bym wiazal z odpowiednim rozwojem wlasnej wiadomoci, czy tez tzw. duszy. Kiedy czlowiek nawiaze kontakt z bogiem w sobie czyli z wlasna boskocia wówczas to dla niego jest naturalne. Moja teoria wiec czlowiek jest czescia boga, a kazdy z nas i wszystko co zyje jest bogiekm, to tak jakby zyjacy Internet - kazdy z nas jest osobna istota a jednak jednocia. To bóg w nas - nadwiadomoc realizuje nasze zyczenia,ale zeby sie tam dostac to trzeba zaglebic sie w swoja podwiadomoc. Inaczej to jest jakby ciagloc wiadomoci, co jak z potencjometem w radiu. Podwiadomoc reaguje emocjami. Swiadomoc nie ma emocji jest intelektem. Swiadomoc jest jakby wierzcholkiem piramidy albo góry lodowej. W kazdym razie to co opisala Fobia jest bardzo dobrym spsobem na wplywanie na podwiaomoc. Np polozylem kupon ale kiedy obok niego przechodzilem wogole czulem ze reaguje na niego ``negatywnie`` tzn. wogole nie wierze w wygrana. Dlatego teraz obok lezy wydruk z wygrana - tak zeby wytworzylo sie wlaciwe skojarzenie. Podwiaodmoc to wychwyci. No to tyle mojej teorii. |
2006-01-26 (21:07) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 45 589 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Juz bylo ok,tylko moje programowanie pozytywnego mylenia trwalo tydzien...bo tak powtarzalem sobie w mylach,tydzien to , tydzien tamto i rzeczywicie pomoglo.Blad polegal na slowie tydzien!!Po tygodniu jakby diabel we mnie wstapil... Ale mam to za soba:)Teraz terminów nie okrelam! Dzieki:) |
2006-01-26 (21:11) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 45 591 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fajnie by bylo ustawiac w druga strone he,he:):):) |
2006-01-29 (12:58) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 46 065 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rafi czyzby odpucil rysiowi?Rzedniesz na tym forum w oczach! |
2006-01-29 (13:07) rafi Data rejestracji: 2005-02-14 00:00:00 Ilość postów: 348 | wpis nr 46 068 [ CZCIONKA MONOSPACE ] jestem jestem...caly czas czytam wszystko i obserwuje widze ze coraz wiecej ludzi otwiera wlasnie takie tematy z watpliwociami co do ustawienia lotto.......tak wiec temat jest caly czas aktualny i na topie. tylko troche malo czasu mam ostatnio i caly czas w wolnych chwilach pracuje nad moim systemem trójkowym.jest on coraz doskonalszy....tzn....przynosi coraz stabilniejsze zyski. ale do wykorzystania wrealu musze jeszcze troche pokombinowac.......pozdrawiam wszystkich którzy zgadzaja sie z tytulem tego tematu i tych którzy dalej ludza sie ze im sie uda..... |
2006-01-29 (21:49) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 46 132 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co do trójek...Tez zaczalem grac trójkami, starym poczciwym systemem strefowym.I znowu póki próbowalem na kartkach to zaliczylem w pieciu losowaniach 4 trójki...jak zaczalem grac to po czterech mam jedna trójke i pare 2/3-ot ,zwrócilo sie.I jak tu grac??:) Pozdrówka. |
2006-01-29 (24:38) ~skasowano Data rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO | wpis nr 46 164 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Europejska loteria - do wygrania 183 mln euro W piatek w europejskiej loterii nie padla glówna wygrana w wysokoci ok. 146 mln euro i tym samym - w wyniku kumulacji - w ciagnieniu w nastepny piatek posiadacz szczeliwego kuponu moze sie cieszyc na co najmniej 183 mln euro. Bylo to juz jedenaste z kolei losowanie bez glównej wygranej. W loterii uczestnicza mieszkancy dziewieciu europejskich krajów: Francji, Hiszpanii, W. Brytanii, Irlandii, Austrii, Szwajcarii, Belgii, Luksemburga i Portugalii. A tam nie ma Pana Rysia. I tez nie wygrywaja. Tam tez sa kumulacje. Pozdrawiam. Marcin, |
2006-01-30 (12:11) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 46 198 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdyby \"tam\" byl pan rysiu do tak balonowych kumulacji by nie dochodzilo...no moze raz na 10 lat!!!! :) |
2006-01-30 (24:48) Jasze Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00 Ilość postów: 4426 | wpis nr 46 282 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wklejam post z innego watku,przeczytajcie uwaznie. Do nieuwaznych...to nie ja pisalem,to odpowiedz na mój post. Zaznaczam,znam prawdziwy nick tego czlowieka,o sieciach neuronowych wypowiedzial sie tak...nie polecam. pozdr.2003-12-16 14:27 Chyba_nie_impotent_l ecz_kto_wie Ostro powiedziane - impotent umyslowy... Ale niech tam... Co prawda wywód Jasze nie do konca trafia w sedno, lecz zbliza nas do niego. I t ak... W ML (Keno) w ogóle nie w chodzi w rachube o \"blokowanie\" szans graczy na wygranie 10/10 , 9/9 czy nawet 8/8 !!! Chociaz, o naiwnoci, to wlanie rzekomo stanowi najwieksze zagrozenie dla zarzadzajacych takimi grami (rozbic bank - he, he, he - to w stosunku do tych naiwnych mozna wlanie uzyc okrelenia zastosowanego przez Jasze). Dlaczego? Podstawowa zasada wprowadzenia w zycie Keno jest nastepujaca - stosowane urzadzenia losujace gwarantuja zarzadzajacym gra JAKO ABSOLUTNE MINIMUM to, ze nie jest mozliwe uzyskanie na podstawie kolejnych losowanych wyników lub innych obserwacji/zachowan urzadzen/otoczenia ? informacji wystarczajacej do SWIADOMEGO wytypowania takich atrakcyjnych ukladów (pomijam tu nieefektywne ekonomicznie dzialania typu \"brute force\"). GWARANCJA ta dotyczy zarówno dzialan, które moga podejmowac klienci, jak równiez dzialan, które mogliby nielegalnie podejmowac ludzie \"z wewnatrz\" posiadajacy dodatkowa wiedze o zasadach organizacji gry. Maly problem Tak naprawde zarzadzajacym grami typu Keno maja jedynie pewien problem z tzw. malymi wygranymi (2ki, 3ki., ale takze 4/8, 3/9). Ich istnienie jest wpisane w logike gry i wiadomo ile teoretycznie kosztuje ich obsluga (relatywnie duzo - tu pelna zgoda z wywodem Jasze). Udowodniono, ze wlaciwe dopasowanie iloci i wartoci tzw. drobnych wygranych do wartoci do glównej wygranej stanowi podstawowy warunek utrzymania stalej, wysokiej popularnoci gry - szczególnie w sytuacji, gdy pojedyncza glówna wygrana jest w rzeczywistoci stosunkowo niewielka (udzial zakladów o zwielokrotnionej stawce jest z reguly niewielki) . W praktyce zdecydowana wiekszoc grajacych ma oczywicie nadzieje wygrac glówna nagrode, ale tak na co dzien ich nadzieja karmi sie WYLACZNIE tymi drobnymi wygranymi. I tu ogólnie zgoda z Jasze jeli chodzi o teoretyczny (i praktyczny) - rozklad wygranych . O co zatem moze chodzic z tym rzekomym \"sterowaniem wynikami\"? Wiadomo tez , ze wszelkie mechaniczne urzadzenia losujace (elektroniczne zreszta tez - patrz m.in. wyklady Mariusza na tym forum) - sa niedoskonale. Skutkiem tego jest wystepowanie drobnych regularnoci w losowanych wynikach - tzn. okresowo pojawia sie mozliwoc typowania bardzo malych zbiorów liczb z efektywnocia powyzej 25% * sqrt(3) (dlaczego akurat razy pierwiastek z trzech - zapytajcie Mariusza). Ten fakt zaobserwowali i próbuja z niego korzystac, mniej lub bardziej wiadomie - niemal wszyscy uzytkownicy tego portalu. Taka mozliwoc powoduje, ze okresowo rzeczywiste wyplaty za tzw. male wygrane sa nieco wyzsze niz wynika z rozkladu statystycznego. Przynosi to pewne \"straty\" dla zarzadzajacego gra aczkolwiek sa one oczywicie wkalkulowane w reguly gry. Zarzadzajacy gra moga ograniczac takie \"straty\", ale nie jak tu wielokrotnie sugerowano poprzez jakie swoje PERFIDNE DZIALANIA , lecz po prostu poprzez wprowadzenie LEGALNYCH PROCEDUR ograniczajacych liczbe i dlugoc okresów wystepowania regularnoci w wynikach (np. poprzez wymiane maszyny lub jej fragmentów, jej regulacje, konserwacje, próbne losowania i na setki innych tego typu dzialan, o których tu w miare rozsadnie pisano). I tylko o to moze tu chodzic... Jeli w ogóle jest to robione (kazdy rozsadny takie by procedury wprowadzil), to zarzadzajacy gra robi to legalnie i choc to przykre dla graczy niestety nie ma co sie na to oburzac. Podstawowe zalozenie kazdej gry losowej brzmi - wyniki musza byc nieprzewidywalne dla grajacych, a rzeczywisty rozklad wygranych musi byc bliski rozkladowi teoretycznemu - inaczej cale przedsiewziecie traciloby sens istnienia. . Na koniec... Kompletna bzdura sa lansowane tu i ówdzie na forum pomysly jakoby stosowano w naszym ML - ze szkoda dla graczy - takie perfidne chwyty jak odtwarzanie wczeniej nagranych losowan lub manipulowanie w urzadzeniu losujacym w celu spowodowania tendencyjnie niekorzystnego niedostosowania wyników losowania do wyslanych kuponów itp. To oczywisty nonsens (mam nadzieje,ze to wlanei dla tych delikwentów Jasze zarezerwowal swoje okrelenie). |
2006-01-30 (25:23) rafi Data rejestracji: 2005-02-14 00:00:00 Ilość postów: 348 | wpis nr 46 288 [ CZCIONKA MONOSPACE ] stek bzdur ....pozdrawiam |
2006-01-31 (20:08) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 46 305 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dokladnie,stek bzdur...a maszynami nie musi nikt manipulowac ich nieprzewidywalnoc posiada dodatkowa zmienna-niedokladnoc i to wszystko.Co do manipulacji obrazem to tez uwazam ,ze to bajka... Takie instytucje jak lotto powinny podlegac dokladniejszym kontrolom,a co do maszyn stosowanych w losowaniach zdania nie zmienie,TOTALNIE WYPACZONE WYNIKI-bardziej nieprzewidywalne niz powinny. |
2006-01-31 (20:21) Krzysiek2 Data rejestracji: 2006-01-31 00:00:00 Ilość postów: 2 | wpis nr 46 309 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A moim zdaniem to co zacytowal Jasze ma jak najbardziej ma sens. Natomiast stekiem bzdur sa (w wiekszoci) opinie zamieszczone w tym watku. Trzeba umiec mierzyc sily na zamiary i to nie tylko w Lotto. |
2006-01-31 (20:54) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 46 324 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Alez ja mierze sily na zamiary!!!! A taki temat jak ten jest moim zaworem bezpieczenstwa,mala odskocznia z przymruzeniem (wiekszym lub mniejszym) oka.Czy to tak trudno zrozumiec??Ciagle ta sama piewka:gadamy bzdury,przesadzamy,palanty itd. Wie siadLcie sobie w waszym racjonalnym gronie,róbcie sobie wasze racjonalne analizy,chwalcie zawsze obiektywnego i dobrego \"rysia sprawiedliwego\" i wygrywajcie-czego Wam szczerze zyczy \"majacy chorobliwa obsesje na punkcie teorii spisku\" serafin;) A co do Jasze,to on ma w przeciwienstwie do ciebie- poczucie humoru:) |
2006-01-31 (21:07) Krzysiek2 Data rejestracji: 2006-01-31 00:00:00 Ilość postów: 2 | wpis nr 46 327 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafin - nie wiem do kogo ten tekst. Ja nie jestem w zadnym gronie. Natomiast co do poczucia humoru to rzeczywicie przydalo by sie ono wiekszoci piszacym w tym watku. Przeciez Lotto to tylko rozrywka, taka zakamuflowana powszechna zrzutka na sport i ine spawy soleczne. I tu w tym watku (i wielu innych) po prostu o tym zapomniano. Czas przywrócic normalnoc: Lotto dla zabawy, pieniadze na zycie musza pochodzic z pracy, a nie z hazardu. |
2006-01-31 (21:16) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 46 330 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czas przywrócic normalnoc...gdzie ja to slyszalem... Czeka nas Trzecia Rzeczpospolita Totolotka. A co do poczucia humoru.Moje wpisy rzadko sa do konca serio... Jezeli natrafie na jakie ciekawe wypowiedzi-to przytaczam je. Jeli idzie o pieniadze ,wygrane...-nigdy nie przeginam.ML traktuje jako dobra zabawe,nieszkodliwy hazard. Acha i jeszczejedno...o poszanowaniu dla pracy ...Co o tym wiem... Ale Pozdrawiam serdecznie i zycze ci ,mimo wszystko ,dochodowej zabawy!! |
2006-02-01 (21:17) serafin Data rejestracji: 2005-12-13 00:00:00 Ilość postów: 3032 | wpis nr 46 469 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czyzby brak chetnych na krytyke \"teotii spisku\";) |
2006-02-01 (21:21) rafi Data rejestracji: 2005-02-14 00:00:00 Ilość postów: 348 | wpis nr 46 471 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spoko spoko temat jest zywy jak jelen w lesie ....pojawia sie i znika......a swoja droga, caly ten burdel z grami losowymi jest ustawiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
2006-02-01 (22:21) rafi Data rejestracji: 2005-02-14 00:00:00 Ilość postów: 348 | wpis nr 46 486 [ CZCIONKA MONOSPACE ] no to sobie znowu dzisiaj poczekamy na liczby oby znowu nie narobily zamieszania jak wczoraj |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 17 18 Wyślij wiadomość do admina |