Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 27 28 29 ... 44 45
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Seks

2006-01-17 (19:20)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 44 157
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

O Tobie nic nie pisalam i nic nie bede pisala. Dla mnie jeste tylko \"ruda\".

To Ty bardzo lubisz pisac o innych i oceniac ich. Ja tego nie robie.

Zawsze pisze tylko o sobie.

Moze nie mam zielonego pojecia. Bez tego pojecia ratuje moje dziecko od 33 lat. Robie to caly czas. Teraz takze.

Trzymaj sie galezi i zapomnij o mnie.
2006-01-17 (19:21)

status fobia1

31
wpis nr 44 158
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ostatni wpis, dla \"rudej\".

Czy Ty komukolwiek dodala otuchy, pozytywnej energii na tym forum?

2006-01-17 (19:31)

status Jazzy
Data rejestracji: 2005-07-22
Ilość postów: 56

1088
wpis nr 44 160
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mnie dodala i tak od 24 lat !!!! dzieki rudzielcu
2006-01-17 (20:27)

status bravo
Data rejestracji: 2005-06-05
Ilość postów: 3646

979
wpis nr 44 166
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zarówno Fobia jak i Ruda maja traumatyczne dowiadczenia w walce o zycie i zdrowie dzieci.

Ruda nie chciala zle, jej chodzilo o to, ze zadne ofiary nie sa wystarczajace gdy sie walczy o dziecko.

Fobia tez o tym wie, ale ona te walke wygrala, dlatego moze sobie pozwolic na luksus pamietania kosztów.

Ruda pamieta ból i pustke po stracie.

Dlatego moze zamiast oceniac SIEBIE WZAJEMNIE nalezaloby sie chwile zastanowic dlaczego ta druga osoba napisala tak a nie inaczej i uszanowac jedna druga, a nie okladac ciosami na olep.
2006-01-17 (20:49)

status Sonda
Data rejestracji: 2005-02-20
Ilość postów: 2184

707
wpis nr 44 167
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak Bravo - zgadzam sie z Toba, bo jakby nie patrzec to wyszla z tego licytacja, kto bardziej cierpial a nie o to chodzi chyba, prawda? Nie plawicie sie przeciez w swoim nieszczeciu prawda? Nie zwalacie wszystkich niepowodzen na traume, prawda? Nie jestecie na tyle zarozumiale prawda?
2006-01-17 (20:52)

status serafin
Data rejestracji: 2005-12-13
Ilość postów: 3032

1501
wpis nr 44 168
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Bo tak wogóle to na poczatku chodzilo o szczecie,jego smakowanie,docenianie itp.

Troche to wszystko poszlo nie w ta strone...

Pozdro:)

2006-01-17 (21:03)

status Sonda

707
wpis nr 44 172
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A czy nie jest tak, ze szczeciem dla jednego jest nieszczesciem dla drugiego?

Niektórzy ludzie uwielbiaja swoje nieszczecie, bo ono przynosi im ulge takie szczecie.

Ja sama mam zmienne nastroje i czasami uwielbiam byc nieszczeliwa, bo wtedy skupiam na sobie czyja uwage. Takie dni sa u mnie czestym gociem

Wiele razy jest tak, ze mam wszystko to co niedawno chcialam miec, ale odczuwam smutek a nie radoc. Taka ze mnie masochistka a co

Pa
2006-01-17 (21:28)

status fobia1

31
wpis nr 44 174
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Prosze zauwazyc kto te licytacje zrobil.

Nie ja.

Ja pisalam tylko o tym czego ja dowiadczylam, zreszta bardzo ogólnikowo, pocieszajac kolege, który ma chore dziecko.

Ani ja, ani On nie licytowalimy sie. Potraktowalimy rozmowe jako psychoterapie.

Dzisiaj \"ruda\" naskoczyla na mnie jak wciekla, krytykujac, podsumowujac moje postepowanie jako matki itp.

Tego ja nie zrobilam.

To Ruda chciala sie licytowac, ale jej to nie wyszlo, bo ja daleka jestem od licytacji.

Napisalam tylko czec moich dowiadczen. A czy wygralam? NIE NApisalam tego.

Ja ciagle walcze o moje dziecko.

A walke zaczelam bedac mlodsza niz Jazzy - córka Rudej.

Nie wypowiadajcie sie na mój temat, nie chce tego. Nie chce takich dyskusji, w których inni oceniaja drugiego czlowieka. Zbyt malo danych, by kogokolwiek oceniac.

Jeszcze raz podkrelam.Nigdy nie prowadze licytacji w temacie komu jest gorzej, czy lepiej.

Dla jednego brak willi z basenem jest tragewdia, a inny sie cieszy, ze ma jeden pokój z c.o. i uwaza sie za szczeliwca.

Dosyc tych dyskusji z fobia w tle.

Oceniajcie siebie wzajemnie. Ja nie bralam i nie biore udzialu w ocenach i licytacjach.
2006-01-17 (21:50)

status halah
Data rejestracji: 2005-01-30
Ilość postów: 1207

604
wpis nr 44 177
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Najwiekszym szczeciem dla matki jest to ze uratowala dziecko o które walczyla .Ja walczylam 3 lata by uratowac moja córe ,koszty, utrata mojego zdrowia teraz nie ma znaczenia bo jestem szczeliwa ze udalo sie .Halinko pozdrawiam Cie i ruda tez pisalyci o podobnym ale jednak troche innych dowiadczeniach ,,,prosze nie gniewajcie sie na siebie ,prosze prosze,,,
2006-01-17 (22:23)

status serafin

1501
wpis nr 44 186
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sondo!Czerpanie przyjemnoci z cierpienia to juz zupelnie inna bajka...

Tez mam takie dni kiedy jest mi Lle itp.,ot takie rozczulanko nad soba.

Slucham wtedy mojego ulubionego JoyDivision i stopnowo wyciszam ,nieraz przysne i przechodzi.

Przyjemnoc z nieszczecia..??Jeli kogo dotknie prawdziwe nieszczecie,to gwarantuje,zadnej przyjemnoci...

Chyba ,ze cudze,ale to tez inna bajka...

2006-01-17 (22:28)

status Sonda

707
wpis nr 44 189
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Powiem jedno -troche egoizmu nie zaszkodzi a wrecz pomaga. Jeli za bardzo staramy sie oddac calkowicie drugiej stronie, to skutek moze byc odwrotny, bo moze sie nie udac

Tak - takie rozczulanko -to jest to!!! Podoba mi sie ten sposób wyrazania emocji...

Uatrakcyjnianie (co za wyraz) sobie zycia
2006-01-17 (22:37)

status fobia1

31
wpis nr 44 193
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To byl mój wpis skierowany do Rodrygo:

Rodrygo, bedzie dobrze, zobaczysz.

Najgorzej, gdy w zyciu traci sie nadzieje, gdy zaczynamy watpic i gdy nie mamy celu. Wówczas usuwa nam sie spod nóg grunt.

Nigdy nie jest tak Lle, by nie moglo byc gorzej.

Jeste mlody, dasz sobie rade.

O recepcie mozesz panu profesorowi przypomniec. To nic zlego. Prznajmniej zacznie Ciebie traktowac powazniej.

Z lekarzami zawsze tak bylo, jest i bedzie.

Moja brala 100 zl na lewo. To byla lekarka z przychodni. A te 800 zl wydalam na nia w jednym tylko miesiacu. Potem tych wizyt bylo mniej. Nie moge narzekac, bo potrafila o pólnocy, w czasie burzy przyleciec do chorego dziecka. Samochodu nie miala, ale reagowala na kazdy telefon i o kazdej porze.

Czasami zwyczajny lekarz jest lepszy od tego z tytulem profesora, bo ma caly czas praktyke w klinice, w przychodni i ciagle sie doksztalca. W dodatku zalezy mu na pacjencie i stara sie.

Profesor nie musi - leci na opinii nie zawsze slusznej.

------------------

To natomiast atak Rudej - po tym wpisie - na mnie:

2006-01-15 15:59

ruda

O czym Wy piszecie??????

O jakich pieniadzach????

Jak mozna liczyc ile sie wydalo za wizyte z dzieckiem u lekarza?

Pojecia nie macie co to miloc?

Fobia i Ty przez tyle lat pamietasz ile placila ?

Q-rw mnie na dobre zlapal.

Zegnam !!!

zrudziala

-------------------------

A to mój ostatni wpis na tym plotkarskim forum:

Jestem szczeliwa, pomimo, ze mój syn ma zamiast przewodu sluchowego proteze 4 cm w glowie, ze przeszedl w wieku 23 lat operacje obu uszu (ZA DARMO!), ze w wieku 3 lat wyleczylam go z ziarnicy, ze od tego miesiaca mam staly dochód w wysokoci 508 zl - skutek ciaglego ratowania syna. Jestem szczeliwa, ze tego dochodu nie wystarczy mi na oplaty, splate kredytów, na jedzenie dla psa (ja nie musze). Jestem takze szczeliwa, ze jestem dalej zdolna do ratowania w potrzebie mego syna - i to robie.

Tylko martwie sie tym, ze juz sama nie moge sie leczyc i wtedy mój syn zostanie bez psychicznej podpory. Ale na to ja juz nie mam wplywu.

Poza tym, jestem naprawde szczeliwa. Jest mi nawet cieplo w tych kilku swetrach, bo kaloryfery mam zakrecone (nie stac mnie na doplaty do ciepla) i okien takze nie wymienilam. Zamiast wymiany okien zafundowalam synowi poczucie bezpieczenstwa, zarówno finansowe jak i psychiczne.

Jestem takze szczeliwa, ze znowu w aptece bede zebrala o leki bez recepty, bo nie mam na lekarza.

PS

Pamietam takze ile kosztowala tabliczka czekolady, gdy kupowalam ja synowi - 19 zl. Mój syn jadl maslo delikatesowe po 18,75 zl za kostke, sobie kupowalam tzw. maslo niebieskie po 16 zl.

Kupowalam, bo chcialam. Bylam szczeliwa, ze dziecko sie cieszy.

Ten nie pamieta, kto nie musial zyc z olówkiem w reku. Proste.

Temat jest seksowny.

Jednym seks jest niezbedny do szczecia, a ja jestem szczeliwa bez tego seksu.

Wszystkie negatywne konsekwencje sa bezporednio zwiazane ze zwiazkiem z nieodpowiedzialnym czlowiekiem.

Wojciech Mlynarski - to jest KTOS, który dodaje mi energii do dzialania.

\"...Na wszelkie smutki

Niedziela na Glównym

Na oddech krótki

Niedziela na Glównym...\"

\"...Zamiast czas stracony gonic

Zamiast ronic lzy spod rzesy

Po prostu wyjedL w Bieszczady...\"

Powodzenia!

Ja po prostu wyjezdzam w Bieszczady (wirtualnie).
2006-01-17 (23:28)

status serafin

1501
wpis nr 44 199
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja tez ostatni raz na temat j.w. bo

Jeli jeste sama,masz cholernie ciezko.Nasz syn ma dopiero 7 lat ,a chorób bez liku i najgorsze jest to ,ze jego choroby sa wyjatkowo rzadkie i trudne jest wykrycie ich podloza.Iloc badan i specjalistów pochlania morze pieniedzy,bo bez tego morza nikt nic nie wie...

Z oczami do Kielc do Gierkowej,z mózgiem neuro i psychiatria w Poznaniu.Stówka goni stówke.Ale jest nas dwoje,pracujemy,bez kokosów wprawdzie jednak co mamy i rodzice pomoga.

Te choroby to zapalenie przedniego odcinka obu oczu o niewiadomym pochodzeniu i schizofrenia dziecieca(w takim wieku ewenement)z ADHD.

I gdyby nas zabraklo,nawet nie chce o tym mylec.

W sluzbie zdrowia jest taki burdel,ze sami lekarze nie wiedza na jakie badania gdzie wysylac,wiec sami szukamy...Czasami to glowa w mur.

Nie licytuje bron Boze!!Rozumie tylko upór i \"walke\" jaka trzeba stoczyc o zycie wlasnego dziecka lub innej bliskiej osoby.

Jestemy w jakim koszmarze a nie kraju UE.

Gdyby zliczyc zgony,i kalestwa trwale z bezsilnoci,to przypuszczam ze wyniki bylyby zatrwazajace!!!!

To dotyczy ,myle po trosze wielu,wielu z nas.

pozdrawiam wszystkich i to byl juz mój ostatni wpis o ciezkich sprawach w \"sexie\".

A tobie Fobiu zycze cieplych kaloryferów...

2006-01-17 (23:54)

status fobia1

31
wpis nr 44 203
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A ja sobie powole na jeszcze jedno krótkie podsumowanie.

Nie wierzew to szczecie, które niektórzy tutaj opisuja, w to ich szczeliwe beztroskie zycie.

Nikt z nas nie siedzi w internecie dla zabicia czasu, dla rozrywki, a tym bardziej na tej stronie, gdzie szukamy jakiej mozliwoci dochodu.

Ja w to nie wierze.

Nie wierze takze w to, ze sa tacy szczeliwcy, którzy dla rozrywki sobie typuja, albo tylko po to, by zapewnic sobie emeryturke, bo w tej chwili jest im tak cudownie i wspaniale.

Niech sobie pisza co chca - ich sprawa - tak sie dowartociowuja, stwarzaja swój wg nich idealny wizerunek swojego szczecia. Jezeli im to pomaga - nie mam nic przeciwko.

Najgorsze jest to, ze znajduja sie osoby krytykujace cudze zycie, wymiewajace sie z innych, wykorzystujace cudza chwile slaboci (kazdemu zdarza sie rozkleic), by potem nabijac sie, nazywac innych nieudacznikami zyciowymi, wyciagac mylne wnioski, krytykowac, oczerniac, wysylac na kanapke do psychologa.

Jak takie osoby sie nie wstydza?

To jest wykorzystywanie cudzej slaboci.

Jestemy tu po to, by sie wspierac, podtrzymywac na duchu.

Mozna nie akceptowac cudzego zachowania, ale nie wolno jeszcze dobijac osoby z problemami. A te problemy mamy wszyscy.

Zartujmy, ale nie badLmy wobec siebie wredni.

Polecam ten wpis szczególnie tym osobom, które wlanie wysylaly mnie na kanapke, które podejrzewaly o jakie szukanie romansów, robily glupie docinki.

Nie kazdy ma mozliwoc wygadania sie w rodzinie. Nie kazde sprawy mozna w rodzinie poruszac, bo nawet najblizsi czesto nie potrafia zrozumiec tych problemów.

Sa tutaj ludzie w róznym wieku, z róznym bagazem dowiadczen zarówno pozytywnych i negatywnych.

Bez udawania, zaklamania i zloliwoci - wiat bylby lepszy.

Wszystkim potrzebujacym otuchy i wsparcia psychicznego zycze jak najwiecej optymizmu. Kazdy z nas nosi w sobie ogromny potencjal do dzialania. Nie wolno sie zalamywac, poddawac.

Myl jest energia. Mylac pozytywnie pobudzamy w sobie ta ogromna pozytywna energie.

Jest dowiedzione naukowo, ze mozna wmówic sobie chorobe i naprawde zachorowac. Ale takze moze byc odwrotnie. Wmawiajmy sobie, ze jest dobrze, ze z kazdym dniem jest lepiej. Róbmy to na sile, chociaz poczatkowo w to nie wierzymy. Po pewnym czasie te negatywne emocje zostana zdominowane przez pozytywne. A wtedy juz prosta droga do sukcesu. Do kazdego sukcesu.

Nikogo nie namawiam do zwierzen. Czuje jednak, ze Ci, którzy naprawde sie otworzyli, czuja sie o wiele lepiej.

Do SERAFINA:

Podaje adres strony wietnego specjalisty.

To naprawde wietny fachowiec, który leczy nie tylko jednostke chorobowa, ale przede wszystkim calego czlowieka.

Gdyby chcial wiedziec o nim co wiecej - pisz na maila, podaje obok.

W rozmowie z nim mozesz mialo powolac sie na mnie, to mój bardzo dobry znajomy.

http://www.rogozinski.szczecin.pl/

2006-01-17 (24:01)

status bravo

979
wpis nr 44 206
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A mówia, ze rozmowy o dupie sa najbezpieczniejsze, bo wtedy nie ma plotek.

Fobia, niektórzy bywaja na tej stronie dla KOGOS.

I nawet sobie typuja.

Czy to jest dla dowartociowania siebie? No, nie wiem.
2006-01-17 (25:20)

status fobia1

31
wpis nr 44 209
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wszyscy jestemy dla siebie i dla innych.

I wiekszoc nawet sobie typuje.

Niektórzy nieregularnie, bo brak im czasu na prowadzenie swoich statystyk, ale typuja w miejscu do tego przeznaczonym na tej stronie, biora udzial w rankingu, nie zniechecaja sie, chociaz sa na odleglej bardzo pozycji.

Robia to po to, by nie tracic kontaktu ze strona czekajac na czas, gdy beda mogli powrócic do lepszej formy.

Nawiazujac do rozmów o dupie.

Mam w d.... plotki na mój temat, ale nie zniose falszywych oskarzen i stawiania mi podlych zarzutów.

To tyle na temat seksu.
2006-01-18 (21:24)

status bravo

979
wpis nr 44 269
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A nie zauwazyla, ze najwiecej plotek robisz sama o sobie?
2006-01-18 (23:14)

status fobia1

31
wpis nr 44 298
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pisanie (mówienie) o sobie nie jest plotka.

Wyciaganie falszywych wniosków i omieszanie kogo jest podlocia.

Oleplam, ogluchlam, zaniemówilam.

Powodzenia.
2006-01-18 (24:07)

status Sonda

707
wpis nr 44 306
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak malo

Tak malo powiedzialem.

Krótkie dni.

Krótkie dni,

Krótkie noce,

Krótkie lata.

Tak malo powiedzialem,

Nie zdazylem.

Serce moje zmeczylo sie

Zachwytem,

Rozpacza,

Gorliwocia,

Nadzieja.

Paszcza lewiatana

Zamykala sie na mnie.

Nagi lezalem na brzegach

Bezludnych wysp.

Porwal mnie w otchlan ze soba

Bialy wieloryb wiata.

I teraz nie wiem

Co bylo prawdziwe.

Czeslaw Milosz

2006-01-18 (24:07)

status Sonda

707
wpis nr 44 307
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dar

Dzien taki szczeliwy.

Mgla opadla wczenie, pracowalem w ogrodzie.

Kolibry przystawaly nad kwiatem kaprifolium.

Nie bylo na ziemi rzeczy, która chcialbym miec.

Nie znalem nikogo, komu warto byloby zazdrocic.

Co przydarzylo sie zlego, zapomnialem.

Nie wstydzilem sie mylec, ze bylem kim jestem.

Nie czulem w ciele zadnego bólu.

Prostujac sie, widzialem niebieskie morze i zagle.

Czeslaw Milosz

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 27 28 29 ... 44 45
Wyślij wiadomość do admina