Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 12 13 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | MINISTER FINANSÓW - NOWY PODATEK !! |
2005-09-09 (10:38) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 26 403 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A zaczelo sie od zartu - który byl lekki latwy i przyjemny i do tego subtelny. I co z tego wyszlo a raczej wyszly - kompleksy............. Sex to zycie. Raz lepiej innym razem inaczej. Jakie to ma znaczenie, gdy nie krzywdzi sie ... hm... partnera(ów) i siebie. Sa dni kiedy bede musiala placic podatek. Oj sa ale sa za to takie kiedy to minister powinien mi je zwrócic z nadwiazka. Decyzja nalezy do niego. Pa |
2005-09-09 (10:54) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 26 404 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i teraz juz wiesz Ruda dlaczego bronilam sie przed jakakolwiek prywatna rozmowa, czy wymiana korespondencji. Zreszta nie tylko z Toba. Jest na tej stronie tylko jedna osoba, której ufam calkowicie i która mi ufa. Te osobe nazywam od dawna Przyjacielem - i nie zawiodlam sie. Jest takze druga osoba, której takze ufam, w nieco mniejszym stopniu - mniej po prostu o tej osobie wiem. Tez sie nie zawiodlam. Kazda z tych osób przestrzega mnie przed jakimikolwiek prywatnymi kontaktami z ludLmi poznanymi w internecie. Jestem prostolinijna, nie potrzebuje nikogo udawac. Sadzilam, ze wszyscy ludzie tacy sa. Okazuje sie, ze dla wielu osób kazda strona w internecie, nawet ta o multilotku jest okazja by sie rozrywac cudzym kosztem, wkracac sie podstepnie w czyje prywatne zycie, a potem wykorzystywac to na forum - omieszajac. Nawet wówczas, gdy nie uda sie zmusic potencjalnej \"ofiary\" do pewnych zachowan czy zwierzen - tez omiesza wypisujac co im sie podoba. Nie twierdze Ruda, ze taka jeste. Miala pewnie dobre intencje. Nawet mieklam w pewnej chwili, po Twoich wpisam na GG. Ale nauczona dowiadczeniem i ukierunkowana przez te dwie osoby - wstrzymywalam sie z jakimikolwiek zwierzeniami. Moze brak otwartoci z mojej strony w prywatnej rozmowie z Toba jest powodem takiego ataku Twojego na mnie. Moze odebralam mnie inaczej niz jest naprawde. Dlatego tro wyjanienie. Jedynym powodem, dla którego nie chce podtrzymywac zadnych prywatnych kontaktów z osobami poznanymi w internecie jest daleko posunieta ostroznoc. Uzasadnienie tego masz w pocie Bravo. Pozdrawiam. |
2005-09-09 (11:06) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 26 405 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maly dodatek do powyzszego mojego postu. O tym, ze jestem otwarta na ludzi, ze jestem tolerancyjna, nie jestem obludna wiadczy najlepiej mój adres e-mail. W nim jest wiecej o mnie niz pisze wprost. _____ A teraz bardzo prosze. Kazdy inteligentny, a zloliwy moze sie wyzywac ile chce. Po mnie to splywa. Nie uciekam z tej strony jak tchórz, pozostaje tylko w temacie merytorycznym, a konkretnie chodzi o inne spojrzenie na multilotka. Oprócz wierszyków - jak to niektórzy ironicznie podkrelaja - pisalam wiele na temat moich spostrzezen, moich analiz i jednoczenie czytalam cudze. Liczby rzucane bez uzasadnienia omijalam. Wczytywalam sie dokladnie w posty Mariusza. Co mi zawitalo, co zalapalam i chce przy tym pozostac. Na wszelkie aluzje, zaczepki, prowokacje - nie odpowiadam. Rezerwuje sobie miejsce tylko w konkretnym temacie. Te luLne, które byly pomocne nie tylko mnie - odrzucam. |
2005-09-09 (11:37) qbit Data rejestracji: 2005-02-07 00:00:00 Ilość postów: 189 | wpis nr 26 406 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Musicie szybko isc do lekarza. Trawi Was podstepna choroba. Mozecie o tym nie wiedziec bo akurat ta choroba nie powoduje fizycznego bolu. Ale jest bardzo podstepna i niestety zarazliwa dla spoleczenstwa. Chory niestety nie jest swiadomy, ze choruje. Poproscie najlepiej rodzine o pomoc w doprowadzeniu do lekarza. Bo jak znam zycie to czlowik w tym stanie sam tego nie zrobi. Wezcie dzieci jedzcie na spacer, albo zrobcie szybki numerek z druga polowa. Moze to Was odblokuje. Udany seks w zyciu to naprawde wazna sprawa. A jak nie macie z kim to poradzcie sobie sami!. Czlowiek odprezony mysli pozytywnie. Sluchajcie emeryci, rencisci, studenci i ludzie w sile wieku. Wezcie sie w garsc. Wszystko bedzie dobrze. Ale nie zapomnijcie o wizycie u lekarza!!!!!. Moze waszym problemem jest po prsotu ZA DUZO CZASU, BRAK PRACY I ZAJECIA. Siedzie w domu przed waszym jedynym przyjacielem. Zaproscie realneg przyjaciela na kawe moze zrobi Wam dobrze. Jak nie wiecie co ze soba zrobic to piszcie do mnie. Znajde jakies zajecie, ktore wypelni wasze zycie i spelnicie sie w czyms pozytecznym. Postaram sie Wam pomoc. Jak bedzie kiedys spotkanie multilotkowiczow to macie w rylo jak w banku. Na samym wejsciu. Na 100% jestem na takim spotkaniu. |
2005-09-09 (11:45) bukmacher Data rejestracji: 2005-04-16 00:00:00 Ilość postów: 372 | wpis nr 26 407 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Los sie musi odmienic Moje Mazury, ten kraj to cud Ale chleba potrzeba i szczecia lut Bede szukal\'a go gdzie badL Na fortuny rumaka wsiadL! Bo idealy, które sie ma To jak kapital, wielka gra Moja rodzina(Polska) to jest duza rodzina Ja naprawde wiele wytrzymam Spelnienie moje pracowitocia Praca i uczciwocia Wierze, ze szczyty co zdobyte Choc dusze nasze takie niemyte Obchodze przeszkody wrodzonym swoim sprytem Los sie musi odmienic Los sie musi odmienic! Los sie musi odmienic!! Los sie musi odmienic!!! Los sie musi odmienic!!!!..... |
2005-09-09 (16:38) slawek001 Data rejestracji: 2005-02-24 00:00:00 Ilość postów: 6116 | wpis nr 26 430 [ CZCIONKA MONOSPACE ] qbit.... i tutaj jest wlasnie maly problem z choroba o ktorej mowisz .... ja czest probuje wykrecic sie wlasnie ta choroba jak wykonam jakis blad ale zawsze otrzymuje odpowiec ze osoba posiadajaca wlasnie to schorzenie nigdy nie przyzna sie do niego ..... wiec jak mozna sie do ciebie zglosic skoro juz w teorii choroby jest zalozone ze osoba ktora zglasza sie na ta doleglosc jej nie posiada wesolej zabawy |
2005-09-09 (18:22) qbit Data rejestracji: 2005-02-07 00:00:00 Ilość postów: 189 | wpis nr 26 437 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mysle, ze jezeli masz kogos z kim na co dzien mozesz pogadac o wszystkim to nawet jezeli chorujesz to wyleczysz sie. Najgorzej gdy nie ma obok ciebie przyjaciela. Wtedy gorzej. Takie choroby mnoza sie w samotnosci. Ale zawsze mozesz napisac, zadzwonic lub przyjechac. Mam rodzine, syna wiec jedna osoba wiecej nie zaszkodzi. Bedzie weselej. |
2005-09-09 (18:27) czarek771 Data rejestracji: 2005-06-10 00:00:00 Ilość postów: 86 | wpis nr 26 439 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nio nio nio Fobia.Ladnie nawijasz.Pozdrowionka.A moze ty jeste lekiem na cale zlo? |
2005-09-09 (18:29) czarek771 Data rejestracji: 2005-06-10 00:00:00 Ilość postów: 86 | wpis nr 26 441 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie kpie.Mówie to co myle. |
2005-09-09 (19:16) ruda Data rejestracji: 2005-07-24 00:00:00 Ilość postów: 995 | wpis nr 26 446 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobiu!!! i RESZTA Moje obawy o posadzenie mnie, o intencje inne niz te, którymi sie kieruje (zawsze) w rozmowie z ludLmi -sprawdzily sie. Nigdy nikogo nie chce zranic. Pod jednym warunkiem, ze nikt nie rani mojego dziecka. Wtedy przestaje byc obiektywna. I na tym tle jestem przewrazliwiona - pewnie. Wychowalimy Ja na wspanialego czlowieka i to jest jedno z najpiekniejszych dowiadczen mojego zycia. Musze dodac, ze i Ona nas w jakim stopniu \"wychowala\". Jej otwartoc na róznych ludzi, z którymi sie przyjaLni, zmienila moje zdanie w wielu tematach. Napisalam Ci szczerze o sobie. Nie dlatego, ze sie nudze, czy szukam sensacji. Ale szczeroc za szczeroc. Lubie moje zycie mimo wszystko. Z jego dolami i górami. Ludzi tez lubie. Ale znam tez skutki uboczne swojego \"naiwnego\" spogladania na innych. Mozna zarobic kopa. Podjelam to ryzyko i mam. I nie zabijam pajaków tylko dlatego, ze nie sa mile w dotyku. Tylko patrze na nie, bo sa!!! Cale zycie chodze z rozdziawionym pyskiem i wytrzeszczonymi lepiami. Wiele zjawisk mnie zadziwia w dobrym i zlym znaczeniu. I mimo lat i róznych dowiadczen nigdy nie bede doc \"madra\" by kogo zdeptac. Przykro mi, ze odebrala tak bardzo osobicie wypowiedL Jazzy o naszej narodowej nietolerancji. Pisala o nas wszystkich, bo po powrocie z Holandii natknela sie na jej objawy wlanie w Polsce. A tam, od obcych ludzi spotykalo Ja wsparcie i bezinteresowna zyczliwoc. Ogladnela port i budynki, parki i wiele innych fajnych atrakcyjnych turystycznie obiektów, ale to ludzie ja zafascynowali. I nie o \"zboczencach\" mówie. Chociaz to przeciez tez wspaniali (czesto) ludzie. Ty zaserwowala jej wizje lekarza w stringach...No wybacz!!!! To przeciez Ty zaproponowala Jej \"czerwona latarnie\" bez ogladniecia reszty stronki i przeczytania cieplego wpisu. Sorry!!! Zajelam pewnie cala pamiec przydzielona przez Pasko na Forum. Mykam bardzo zasmucona tym co przeczytalam wyzej. Bravo-braaaawo. bardzo ruda-ruda |
2005-09-09 (19:57) mlaskator Data rejestracji: 2004-03-21 00:00:00 Ilość postów: 201 | wpis nr 26 451 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Bravo Ty Mlaskator przypomnij sobie, co okolo 2-óch lat temu dzialo sie w ksiedze. Nie zawsze bylo tak przyjacielsko,co? Wiesz dlaczego Fobia 1 tak pozytywnie reaguje na Twoje kazde pojawienie sie? Bo wie jakim chamem jeste i woli miec w Tobie przyjaciela nie wroga. Ale zdanie o Tobie ma jedno,niezmienne. Pewnie juz sie domylile jakie? - A jakie? Dobre Moje dzieci tez sa wychowywane w duchu tolerancji, syn nie ma jeszcze roku, wiec niczego nie rozumie, ale córka ma 7 lat i wie kto to jest gej, kto to jest lesbijka i wie, ze slowa te nie powinny obrazac i ranic , ona wie , ze miloc ma wiele odcieni. - Smierdzi pedofilia.......... Pozdrawiam równiez szeroko pleniace sie chamstwo i koltunerie. Dobrego samopoczucia zycze,nic soba nie reprezentowac to tez jest co. - Dziekuje za pozdrowienia \"Mister JA NIE CHAM BRAVO\" Wród przyjaciól mamy z zona i pary hetero- i homo- i powiem Wam Ci homo- predzej popiesza z pomoca niz heterycy. I tu powinienem wniec poprawke i napisac, ze wród znajomych mamy pary hetero a wród przyjaciól pary homo. To oni zachowuja sie poprawnie, obyczajnie i nie sa zawistni. - Mam nadzieje, ze synek doronie i przyprowadzi do domku milego chlopaka i przedstawi tatusiowi - Tatko to mój przyszly maz - Dumny ojciec wypije kielicha z \"Para Mloda\" i wszyscy beda HAPPY ----------------------- @ Ruda Ogladnela port i budynki, parki i wiele innych fajnych atrakcyjnych turystycznie obiektów....................... - Fantastyczne atrakcje: PORT i budynki, PARKI ........ale to ludzie ja zafascynowali. I nie o \"zboczencach\" mówie. Chociaz to przeciez tez wspaniali (czesto) ludzie - no comments, chociaz nie, jedno mi sie nasuwa: Czy rude zawsze musi byc falszywe??? |
2005-09-09 (20:14) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 26 453 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czytam dalej wszystkie posty. Nie odpowiadam - bo tak postanowilam. Robie wyjatek - jestem to Rudej winna. \"Lekarz w stringach\" i \"czerwona latarnia\" sa nastepstwami bardzo rozwinietej dyskusji, która potoczyla sie jednym torem, a konkretnie zloliwym stwierdzeniem Twej córki Jazzy, ze powinna pewnie postawic tam czerwony znak ostrzegawczy. Zamiast znaku ostrzegawczego zaproponowalam \"czerwona latarnie\". Mozna bylo to potraktowac zartobliwie. Mój pierwszy post dotyczyl miasta Amsterdam, bez zadnych zloliwoci. Pytania, które zadalam powtarzac po raz kolejny nie bede. I naprawde nie mam pojecia dlaczego Tylko mnie sie prezyczepila Ruda. Byly wpisy sugerujace inna orientacje seksualna Twojej córki - nie moje. I wszystko OK, prawda? Wiele osób mialo odmienne zdanie niz Twoja córka, wiele potepialo nawet jej posty. Wskaz przynajmniej jeden mój post atakujacy Jazzy bezporednio. Fakt, broniac swej córki truidno byc obiektywna. Tylko (do jasnej Anielki) dlaczego Ty i Bravo zaczelicie atakowac WYLACZNIE MOJA OSOBE? Az tak Ciebie zalepilo? Bo, ze Bravo to zrobil - nie dziwie sie. To u niego normalne nie tylko na forum. No tak, ale nie skojarzylam. Podobno on takze byl zalepiony poezja, która cytowalam na forum. Widocznie to cecha ludzi zalepionych. Jeszcze jeden powód, dla którego odpisuje. Piszesz, ze Twoja otwartoc i zyczliwoc zostala nagrodzona - moze nie uzywam tych samych slów - nie mam tekstu przed nosem - kopniakiem. Czy w jakimkolwiek miejscu wykorzystalam informacje, które byly przez Ciebie kierowane tylko do mnie? BadL sprawiedliwa, kopniaka tez Tobie nie wymierzylam. Chyba, ze kopniakiem nazywasz to, ze nie wyplakalam sie przed Toba na GG. Nie potrafisz zrozumiec, ze ja nie mialam takiej potrzeby. W pierwszej chwili wyladowalam swój zal, czy ból na forum i to mi wystarczylo. Nie szukalam pomocy i rady. Wyrzucilam z siebie tyle ile mi bylo potrzebne. Nie musialam \"wrzeszczec\" do mego syna - tak jak na forum mi radzila. Ja milczalam, a on sam zrozumial. Teraz jest wszystko w porzadku. Czasami milczenie jest bardziej wymowne od potoku slów. Do kazdego czlowieka trafia co innego, nie ma na to recepty. Przykro mi, ze uciekasz przede mna na ta galaL - nie musisz. Scigac Cie nie bede. A z oklaskami dla ludzi w internecie badL raczej powciagliwa. Nie wiesz komu bijesz brawa, wiesz tylko dlaczego. Oby sie nie zawiodla. A na marginesie mala uwaga - szybko wyrabiasz sobie zdanie o ludziach i równie szybko je zmieniasz. Dobrze, ze nie skorzystalam z okazji wyplakania sie w Twój zyczliwy mankiet. Pozdrawiam Ciebie - chociaz Ty tego nie zrobila. Ja o Tobie zdania nie zmienilam i nie zmienie. __________________ W jednym pocie, korzystajac z oklazji bardzo chcialabym pozdrowic Mlaskatora. Mimo iz mieszkamy w tym samym miecie, znamy sie tylko z tej strony ponad rok. Znajomoc rozpoczela sie od ostrej wymiany róznicy zdan na temat - pamietam jaki - to nie wazne. Nie obrazam sie, ze Mlaskator uporczywie nazywa mnie Galina - nawet to polubilam i jestem mile zaskoczona, ze po tak dlugiej przerwie mnie pamieta. Rozmawialam z nim wiecej na GG niz na tym forum - to bardzo inteligentny czlowiek i wcale nie jaki smarkacz. Moze zbyt dosadnie wyraza swoje zdanie - ale ma taki styl. Robi to zreszta wtedy, gdy zostaje do tego sprowokowany. I nie ukrywa sie pod maska subtelnoci w przeciwienstwie do niewybrednych wypowiedzi przeciwnika. Mlaskator, dla mnie zawsze bedziesz dobrym kumplem z Prawobrzeza, wlacicielem Maxa. Fotki Maksa mam w kompie, ciekawe czy Ty masz jeszcze moja Nore? Trzymaj sie. dla Ciebie zawsze - GALINA |
2005-09-09 (20:42) ruda Data rejestracji: 2005-07-24 00:00:00 Ilość postów: 995 | wpis nr 26 457 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pozdrowienia Fobiu -szczere bez zloliwoci. ruda |
2005-09-09 (20:47) mlaskator Data rejestracji: 2004-03-21 00:00:00 Ilość postów: 201 | wpis nr 26 458 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @ Galina Jakby to \"Senior\" ujol: No bo Galina tszeba sie pszeciesz tszymac razem nie???? A tak na serio, to ze kto jest akurat sam \"tymczasowo bez meza\" nie jest powodem, by z niego drwic i sie nabijac. O ile dobrze wnioskuje jeste Wdowa, wiec mierc Meza myle jest o wiele bardziej przygnebiajaca i przykra, niz te ich chore przytyczki. Mam nadzieje, ze wiele sobie z tego nie robisz. Pamietaj zawsze; im nawet sloma z butów nie wystaje oni beda do konca swych chorych dni na boso zapier*alac, my po takich jak oni na kasztanki wsiadamy i nie przepraszaj ich ciagle i sie im nie tlumacz. Nic zlego nie zrobila! Jedyna osoba która tutaj kogo powinna przeprosic to pan Bravo. Co do Rudej to niedoczytalem sie jakiego jadu, poprostu obrona dzieciaka który zobaczyl port. Oj Galina ile Ty by jej mogla o porcie opowiedziec co..??? Pozdrowienia... a to, ze jest jak jest nie znaczy, ze wtedy miala racje! Prawobrzeze Stettina pozdrawia. |
2005-09-09 (21:01) mlaskator Data rejestracji: 2004-03-21 00:00:00 Ilość postów: 201 | wpis nr 26 462 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aaaaaaaaaaj, bym zapomnial pies ma sie dobrze. Tylko ostatnio mam z nim klopot otóz nauczyl sie gad czytac i jak o \"tych portach i parkach\" przeczytal to ledwo go odratowalem - zwymiotowal (dla seniora - zezygal celowo kropkowane by zrozumial)mi sie prawie na mierc. Mam nadzieje, ze Nora sie trzyma i czytac nie umie, tego Ci zycze... |
2005-09-09 (21:03) DEnis Data rejestracji: 2005-08-31 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 26 463 [ CZCIONKA MONOSPACE ] qbit, nie myl sobie ze sie czepiam, ale zaiteresowal mnie Twój post. Dokladnie, 2-wa fragmenty: To pierwszy: \"Sluchajcie emeryci, rencisci, studenci i ludzie w sile wieku\" - Tu niewatpliwie mieszcze sie w Twojej wyliczance. Natomiast pytanie (z rodzaju zasadniczych) dotyczy wlaciwie tego, co niniejszym pozwolilem sobie zamiecic ponizej - pkt.2 2)\" Postaram sie Wam pomoc. Jak bedzie kiedys spotkanie multilotkowiczow to macie w rylo jak w banku. Na samym wejsciu. Na 100% jestem na takim spotkaniu.\" A teraz trec wspomnianego na wstepie pytania: Czy realizacji swojej obietnicy, zamierzasz równiez dokonac, na mojej skromnej osobie? Bede wdzieczny za szczera odpowiedL. |
2005-09-09 (21:11) mlaskator Data rejestracji: 2004-03-21 00:00:00 Ilość postów: 201 | wpis nr 26 464 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Denis Widzisz doigrale sie, bedziesz krupnik slomeczka pil oj bedziesz. Moze jaka harcerka pomoze, badL dobrej myli... |
2005-09-09 (21:43) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 26 468 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mlaskator! S Z C Z E C I N !!! JASNE? (i o to poszlo nam kiedy) Dobra masz pamiec. Nora jest analfabetka, chronie ja przed zgubnym wplywem edukacji. I tak biedna zestresowana chodzi, bo Maks byl jej przyobiecany. Zdradzil ja. A juz oczyma wyobraLni widzialam chodowle przecudnej urody potomstwa na 44 metrach kw. Piekna bylaby z nich para, a kasa sama lecialaby w rece. Oczywicie w SZCZECINIE! |
2005-09-09 (22:03) DEnis Data rejestracji: 2005-08-31 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 26 471 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Psy szczekaja[...] karawana jedzie dalej. |
2005-09-10 (12:41) DEnis Data rejestracji: 2005-08-31 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 26 525 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1, mylalem, ze jeste inna. Jak na ironie losu Twój przyjaciel mlaskator,uchronil mnie przed popelnieniem bledu. ChodL jest tepy jak oselka, to winien mu jestem wdziecznoc. To jest mój ostatni post na tym forum, bede sie streszczal. Wydalas mi sie osobarozsadna, mylalem...ma dziewczyna osobowoc. Teraz jestem pewny ze jest to raczej osobliwoc, a jak sie zapewne orietujesz, Polska jest krajem cudów i artystów i kuriozum tego typu jest ci u nas dostatek. W zwiazku z tym, to twoje, to juz funta klaków nie jest warte. To czego szukasz, a co udalo ci sie wyczapkowac u Mariusza, po prostu nie zadziala. Jestem gosciem po 40-ce, mam za soba 23 lata dzialalnoci w tej branzy, i wiez mi wiem co mówie. No ale przejdLmy do meritum: Chcialem ci dac, to z czego sam korzystam od lat. Dlatego pytalem skad jeste. Ale jak pisalem na wstepie, mlaskator nieopatrznie, uwolnil cala twoja stechlizne. Dziekuje ci synku. Za to rada gratis dla ciebie - oddaj beret harcerce - bo krew ci do mózgu nie dochodzi. Wyobrazam sobie jak sie zagotujesz nie mogac do mnie dotrzec, bo ja juz tego twojego jadu nie przeczytam. I wiesz, dobrze by zrobila stawiajac na edukacje psa, on to dopiero móglby sie skutecznie ogryzc lub odszczekac. Trzymaj sie cieplo. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 12 13 Wyślij wiadomość do admina |