Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 ... 51 52
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Informacja! Multimajstra!

2005-08-11 (23:32)

status Mariusz
Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00
Ilość postów: 4316

22
wpis nr 23 665
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kolego

A co tutaj ma wiara do rzeczy .?

Slowo kociól oznacza budynek bo jest z malej litery .

Kociolów mamy wiele a ja to wiem najlepiej , gdyz jestem lodzianinem i mialem sasiadów i zydów i rosjan i niemców i setki wyznan i mnie to nie przeszkadzalo .

Co ma wiara do budynku ?

Chodzi o to , ze ty masz co pod sufitem .

Albo nigdy nie byle w Las Vegas .

Zaczne ogladaC LOSOWANIE w telepatrzydle jak tam bedzie showman i pieosenka i girsy .

Na razie jest smutno jak na pogrzebie --------a ty mówisz , ze on sie umiechal .

To komu tutaj odbilo ?

Pozdrawiam

Bzdury gadasz .
2005-08-11 (23:45)

status Mariusz
Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00
Ilość postów: 4316

22
wpis nr 23 666
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeszcze do multimajstra .

Ja w ramach supertolerancji pozwalam sie podsszywac wszystkim pod moim nickiem .

Podszywajcie sie do woli -i ile chcecie .

A mam programy nie takie tuzinkowe i nie do banalnych analiz .

Jak tylko kto chce niech sie podszywa do woli .

Byle mialby co do przekazania innym .

A dla ciebie mam proste lekarstwo na te chorobe .

Przestan ogladac telewizje a zacznij czytac numeryczne zapisy wyników -----------------------------a wtedy moze cokolwiek pojmiesz z gier losowych i przestaniesz bawic sie w niepotrzebne analizy -- bo liczb losowych sie nie analizuje -bo i po co ?

W tych zapisach suchych jest wszystko - pod warunkiem , ze przestaniesz ogladac telewizje .

Jak chcesz podyskutowac powaznie to na Skype jestem pod nickiem \" ryszardwelka \"

Zawsze moge porozmawiac niezaleznie od wyznania i wiary .

Pozdrowienia
2005-08-12 (01:35)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00
Ilość postów: 4411
ADMIN
1
wpis nr 23 669
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No Mariusz... jak podale swój nick na Skype, to pewnie teraz telefony sie beda urywac

A jeli chodzi o podszywanie sie... jest to niemozliwe !! Chyba, ze sie zna haslo lub sie jest jakim mega hakerem

Zauwazcie, ze jest MultiMajster i \"MultiMajster\" w cudzyslowiu ... ten drugi jest prawdziwy ... jeli mozna tak powiedziec

Pozdrawiam

2005-08-12 (13:08)

status Sylwia
Data rejestracji: 2005-02-02 00:00:00
Ilość postów: 462

621
wpis nr 23 699
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sorry, ze sie wcinam w temat, ale poczytalam troszke wasza dyskusje:)Mariusz ma racje i z ta wiara i z tym podszywaniem sie takze. Bardzo obiektywne podejcie do zycia i bardzo dobre oczywicie:)
2005-08-12 (13:56)

status Multimajster
Data rejestracji: 2005-08-03 00:00:00
Ilość postów: 1140

1355
wpis nr 23 704
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dajcie spokój z ta wiara!!!!

Ja zadego tematu na temat wiary nie zaczynalem!!!

Lepiej Zagrajcie Parke 7-8 do tego 52,80,42,!

Pozdrawiam!

Ps. Jestem dostepny tylko pod tel: 694-913-424
2005-08-12 (14:40)

status cadilac
Data rejestracji: 2005-07-14 00:00:00
Ilość postów: 991

1060
wpis nr 23 707
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

program antycad którego po udoskonaleniu zaczne udostepniac za darmo obliczyl

parka 7-8 mieci sie w przedziale 68-74 % (notowania do 64% obnizyla 8 która moze wpac)

trójek jeszcze nie oblicza oblicza za to pewniaki.

i 80 znajdzie sie dzisiaj w przedzile 69-75% trafialnoc jest tu znikoma

ale jej cykl sie skonczy w tym przedzile w niedziele najpóLniej w rode. jestem jesze w trakcie badan i testów, a poza tym w lotku nie ma nic pewnego pozdrawiam.

pozdrawiam
2005-08-12 (15:12)

status Sylwia
Data rejestracji: 2005-02-02 00:00:00
Ilość postów: 462

621
wpis nr 23 713
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czyli z ta parka to lipa?
2005-08-12 (15:15)

status cadilac

1060
wpis nr 23 715
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

podaje tylko obliczenia jak ta parka wejdzie to bede wiedzail jak mam przeniec cykl.

zreszta baaardzo duzo z tym pracy a efekty zazwyczaj odwrotne do zamierzanych pozdrawiam
2005-08-12 (15:16)

status halah
Data rejestracji: 2005-01-30 00:00:00
Ilość postów: 1207

604
wpis nr 23 716
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ja bym postawila dzi na 5,6 pojawila sie 17 losowan do tylu,co o tym mylicie czy to dobry pomysl?
2005-08-13 (12:48)

status Multimajster
Ilość postów: 1140

1355
wpis nr 23 810
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\" Multimajster\" poleca te liczby na 13 VIII 2005 !

7-8-38-54-80 !

Wczoraj 2 na 5 a dzi ?

Pozdrawiam! Wszelkie zapytania wylacznie tel: 694-913-424
2005-08-14 (08:27)

status Szunaj
Data rejestracji: 2003-08-15 00:00:00
Ilość postów: 1005

8
wpis nr 23 896
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A \"dzi\" bylo -0- bo urocza Pani losowala po 25 los. przerwy a przerywanie szkodzi
2005-08-14 (08:33)

status ~skasowano
Data rejestracji:
Ilość postów: 985
SKASOWANO
6
wpis nr 23 897
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do \"multimajstra\" Chyba pomylile tematy.Na twoje typy czeka Cadilac w antytypach.

pozdrawiam
2005-08-14 (13:20)

status bravo
Data rejestracji: 2005-06-05 00:00:00
Ilość postów: 3646

979
wpis nr 23 939
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

michal 19,nie badz zlosliwy,kazdy ma lepsze i gorsze dni
2005-08-14 (13:34)

status halah
Data rejestracji: 2005-01-30 00:00:00
Ilość postów: 1207

604
wpis nr 23 940
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

panowie nie docinajcie sobie to nie ma sensu mamy wygrywac,to jest nasz cel -7-38 byc moze dzisiaj ,ale nigdy nie mozna byc pewnym na 100% tylko 99%.Do wygrywania z maszyna musimy polaczyc nasze sily,,
2005-08-14 (13:38)

status tanczacyzpiatkami
Data rejestracji: 2005-08-04 00:00:00
Ilość postów: 93

1124
wpis nr 23 942
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

niech multi majster choc spróbuje w antytypach to zobaczysz halah jak mu sie procet tam podniesie w ustrzeliwaniu heheh pozdrówka
2005-08-14 (13:45)

status tanczacyzpiatkami
Data rejestracji: 2005-08-04 00:00:00
Ilość postów: 93

1124
wpis nr 23 944
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Multimajster zeby Twoja wygórowana ambicja szla w paze z wygranymi !!!!! pozdro
2005-08-14 (16:44)

status Wojciech Winiecki
Data rejestracji: 2005-08-14 00:00:00
Ilość postów: 91

1152
wpis nr 23 955
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Panie i Panowie, Panie Wojtku (Multimajstrze).

Przez kilka miesiecy ubieglego i tego roku mialem okazje wspólpracowac z Panem Wojciechem (Multimajstrem) przy analizie i typowaniu liczb na kolejne losowania. Wspólpraca polegala nie tylko na udostepnieniu mojego skromnego portalu, ale równiez na dyskusji n/t multilotka. Musze powiedziec, ze Multimjaster ma cenne spostrzezenia, cenne uwagi i z duzym prawdopodobienstwem potrafi przewidziec kolejne losowanie.

Daleki jestem od jakiejkolwiek oceny Pana Wojciecha. Mówie tylko i wylacznie o umiejetnociach typowania liczb. Kazdy z nas ma lepsze lub gorsze okresy w prognozowaniu kolejnych losowan.

Pozwole sobie natomiast wyrazic moja skromna opinie prognozowania liczb w totalizatorze.

Cytat z mojego portalu\"

\"Nie bede zbyt odkrywczy jezeli stwierdze, ze wysylajac kupon Totalizatora liczymy na wygrana co najmniej na poziomie, który zwróci koszty wyslanych zakladów. Ilez to razy inwestowalem kilkanacie zlotych, a po losowaniu ze zdumieniem stwierdzalem, ze \"wypadly\" liczby, które róznia sie od moich tylko o 1 in plus/in minus. Niestety, ale tak najczeciej jest.

Skoro tak, to moze rozpisac na kartce swoje liczby, a wyslac te o jeden mniejsze lub wieksze? Prowadzac dalej bardzo szczególowe analizy dostawalem kolejnego olnienia. Ja typuje liczby, a Totalizator losuje liczby z zakresu, który pominalem. W takim razie moze wysylac liczby z tego pominietego zakresu?

Tak naprawde po kazdym losowaniu pomyslów bylo coraz wiecej. Liczby najczeciej wystepujace, parki, trójki, czwórki, regularnie oczekujace i te, które juz powinny wypac, poniewaz czas ich oczekiwania na to wskazuje. Graficznie sensowne, a nawet logicznie ukladajace sie w puzzle.

W tym samym czasie testowalem chyba wszystkie programy do typowania, analizowania, prognozowania, przewidywania i wyczarowywania wygranych w Totalizatorze. W pewnym momencie poddalem sie. Wygrywalem drobne kwoty, czasami nawet przerazajace liczba zer, jednak poniesione koszty nie zwracaly sie.

Od listopada 2004 r zamieszczalem na swoim portalu tabele, zawierajace liczby losowane w Multilotku. Tabele te, nazwane przeze mnie Matrycami, zawieraly ciagi liczb w wierszach, których kolejnoc byla efektem obliczen opartych na rachunku prawdopodobienstwa.

Kazda z Matryc zawierala prognoze liczb, które zostana wylosowane w kolejnym losowaniu. Uklad liczb w kazdej z Matryc pozwolil wielu osobom wygrac od kilkunastu do kilku tysiecy zlotych. W grudniu ubieglego zastosowalem w moich obliczeniach tzw. wzory Markowa. Nie wnikajac juz w szczególy obliczen, musze z cala odpowiedzialnocia stwierdzic, ze nie byl to najlepszy pomysl. Po prostu za duzo jest czynników zaklócajacych, które przy zastosowaniu wzorów Markowa powodowaly, ze moje sugestie typowania liczb w Multilotku tracily sens.

Najprostszym \"czynnikiem zaklócajacym\" moze byc przedluzenie lub skrócenie czasu mieszania kul w maszynie losujacej np. o 1 sekunde. Wystarczy ta drobna zmiana i zastosowanie wzorów Markowa do prognozowania liczb w Multilotku juz nie ma sensu. Czynników takich jest najprawdopodobniej wiecej. W takim razie podjalem sie kolejnego wyzwania. Zasiadlem do komputera i zaczalem swoje obliczenia od nowa.

Doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze wytypowanie na podstawie Matryc jednego ukladu liczbowego zawierajacego na przyklad 10 liczb, które zostana wylosowane jest niemozliwe. Zaczalem analizowac, jak na podstawie Matryc wybrac zestaw np. 10 - 40 liczb, w których znajdowac bedzie sie od 5-15 liczb, które w kolejnym losowaniu zostana wylosowane.

Na mój apel o pomoc programisty, skontaktowal sie ze mna jeden z kolegów, który podjal sie napisania programów wykonujacych pracochlonne obliczenia. Razem z Jackiem Zacharkiem doprowadzilimy metode wybierania liczb z Matryc do bardzo precyzyjnego ulozenia w tabelach ciagów liczbowych, w których obszary kolejnych losowanych liczb zawezaja sie do wymiarów 3*5 do 5*9.

Jak sie okazalo, istnieje bardzo duza szansa systematycznego wygrywania po kilkadziesiat, a nawet kilkaset zlotych kilka, czy tez kilkanacie razy w ciagu miesiaca.\"

Tyle tytulem wstepu.

Rzeczywistoc okazuje sie byc jednak bardziej brutalna, niz sie tego spodziewalimy.

Spójrzmy prawdzie w oczy:

Nasz rodzimy Totalizotor Sportowy SA wydal kilkadziesiat milionów Euro na opracowanie algorytmu (czytaj programu) , który bedzie typowal liczby we wszystkich grach. Jezeli uwazacie, ze to co widzimy na ekranie telewizora jest losowaniem, to chyba jedno drugiemy przeczy.

Jezeli nie, to w takim razie Totalizator kupilby odkurzacz (taki za 120 zl) i dmuchal rurka w beben. Moze dolozylby jeszcze 500 zl na magnesy lub inny sposób wylapywania kul. Zaoszczedzilby wtedy kilkadziesiat milionów euro i splajtowal, poniewaz takie losowanie byloby jak najbardziej przewidywalne.

Dlaczego ? Prosta odpowiedL, bylby to proces stochastyczny.

Jednak nie zalamujmy sie, w tym szalenstwie jest metoda. Jestem przekonany, ze mozna przewidziec kolejne losowanie. Jednak, zeby tego dokonac trzeba zmienic taktyke. Jak do tej pory, na wszystkich portalach \"kazdy sobie rzepke skrobie\", czyli uwaza, ze jest najlepszy. Po prostu brak wspólpracy. Swego czasu na moim skromnym portalu zaproponowalem tzw. typowanie pewniaka.

Kazdy mógl podac jedna pewna liczbe. Okazalo sie, ze na ponad 120 osób zagladajacych codziennie na mój portal, tylko 6-8 osób bralo udzial we wspólnym typowaniu pewniaka. Zabawa trwala 4 tygodnie, w tym czasie osiagnelimy ponad 80% skutecznoc w typowaniu liczb.

Podsumowujac (najprociej mówiac):

Myle, ze kazdy z nas ma niezla metode prognozowania. Kazda z tych metod jest warta zainteresowania. Jak sie jednak okazuje, chyba nikomu nie udalo sie przewidziec (prognozowac, typowac) w 100% kolejnego losowania. Jestem przekonany, ze z bardzo prostej przyczyny - chcemy byc najlepsi, jedyni, przypisac sobie zwyciestwo itp.

Nie tedy droga, trzeba wspólnie typowac liczby, dyskutowac, wymieniac poglady. Tak tez bylo na moim portalu. Pan Multimjaster od razu zaakceptowal taka forme, chetnie wymianial sie pogladami. Niestety, ale w pewnym momencie mój portal, jak tez Forum Dyskusyjne stal sie polem bitwy.

Jeszcze raz podkrelam to co najwazniejsze - razem, wspólnie jestemy w stanie wygrywac kilka, a nawet kilkanacie razy w ciagu miesiaca powyzej kosztów wlasnych. Oddzielnie z osobna nic nie wskóramy.

Zapraszam do dyskusji

Wojciech Winiecki

e-mail: wojciech.winiecki@neostrada.pl

www.winiecki.neostrada.pl
2005-08-14 (17:11)

status cadilac

1060
wpis nr 23 956
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

kazde losowanie nawet najsmielej przeczace w nasze intencje podlega pewnym cyklom i fazom tzw falowoc i nawet podczas czynników zewnetrznych nigdy nie zostanie ona zachwiana gdyz moze sie odbywac na której z plaszczyzn symulacyjnych nie da sie tego obliczyc!!! bynajmniej tak latwo...

Brutalna rzeczywistoc bierze jednak góre jak wspomnial Wojciech dlatego trzeba wspólpracowac i walczyc.

jedyne co mnie podnosi na duchu to fakt ze:

energia podaza za uwaga, a zeby bardziej to sprecyzowac - energia podaza tam gdzie napotyka najmniejszy opór!!!

Tylko mnie nie pytajcie co ma wspólnego jedno z drugim

pozdrawiam
2005-08-14 (17:20)

status Opalxxxxx
Data rejestracji: 2005-07-25 00:00:00
Ilość postów: 2834

1098
wpis nr 23 958
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pozdrowienia i slowa uznania dla Wojciecha Winieckiego. To co opisujesz powyzej jest kwint esencja myli i doznan wielu z nas. Mam nadzieje jednak, ze tu na kilku nowych tematach dazymy do wspólnego dzialania i wspólnych sukcesów. Przynajmniej chwilami podtrzymujemy sie wzajemnie na duchu. \"Multimajster\" nie zasluguje na ani jedno slowo krytyki. Pozdrawiam Cie Wojtku - to do \"Multimajstra\" i jeszcze raz dziekuje (wiesz za co). Zycze duzo sukcesów i lepszego dnia.

2005-08-14 (17:21)

status pepe1001
Ilość postów: 60

1119
wpis nr 23 959
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Wspaniala i obszerna wypowiedL ...

lecz czy jest sens organizowania sie, jezeli slonik i tak wybierze najdogodniejszy wynik losowania dla siebie (ta wiadomoc jest dobijajaca)...

PePe

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 ... 51 52
Wyślij wiadomość do admina