Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 8 9 10 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2005-08-19 (01:51)![]() Data rejestracji: 2005-04-16 Ilość postów: 372 ![]() | wpis nr 24 504 [ CZCIONKA MONOSPACE ] te farmazony napisalem tu gdzie nie powinienem!!! posluchaj sobie disco-polo to jest cos!!! wsam raz dla szukajacych zwady ze swoja duma i nie wiem co jeszcze.... niepotrzebnie rozwijam(alem) temat na forum o tematyce lotto |
2005-08-19 (07:52)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 24 509 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Opalxxxx,tez Ci chyba nie jest tak slodko w tej rodzince,jak starasz sie nam wmówic.Chcesz sie dowartosciowac,a wiadczy o tym Twój gif. Wiec,nie mów jak Ci jest wspaniale,bo pewnie jeste bardziej samotna,niz niejedna naprawde samotna.Moze przytulasz sie do tego kochanego ciala w nocy,a ono pijane glono chrapie? Nie wiem,nie chce Ci robic przykroci, zreszta niech bedzie tak rózowo i happy jak sama chcesz. A jesli nie chcesz czytac forum,nikt Cie do tego nie zmusza,jedni mówia krótko,inni dluzej. Tez dawalem znaki ostrzegawcze Fobii1,ale komentarze w stylu Twoim sa bardzo nie na miejscu. Nie odbieraj mojej wypowiedzi jako krytyki,czy braku sympatii,po prostu sygnalizuje,ze przeholowalas.Ale moze tak lubisz? Pozdrawiam. |
2005-08-19 (08:29)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 24 510 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bravo - jak zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Brawo za wpis. Jeste inteligentny. Tylko czy czasami ci z tym nie za ciezko? Pa |
2005-08-19 (08:31)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 24 511 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bukmacher - prosze nie rezygnuj. Te wczorajsze wpisy byly na miejscu. Czasami trzeba mylec, aby dojrzec to co jest wartociowe. Jestem za Twoimi wpisami. |
2005-08-19 (08:38)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 24 513 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Fobii i Opal Kochane, nastroszone i pewnie zmeczone Kobiety. Kazdy czlowiek dostaje w zyciu tyle kopniaków, tyle paskudnych slów trafia w nasze zmeczone serca - czy potrzeba nam tego jeszcze na forum??? Fobio!!!( moja córka w tej chwili pewnie juz wie, ze zaczynam \"rekolekcje\") Bardzo podobaly mi sie Twoje wpisy. Po przeczytaniu kilku wczeniejszych stwierdzilam , ze musisz byc KOBIETA z wielkimi JAJAMI. Po ostatnim Twoim wpisie do Opal przestraszylam sie, ze moze zapomniala o sercu???Smutno mi. Czlowiek, który uwielbia poezje, dowiadczyl troche zycia i zycie go troche dowiadczylo - wyciagnal bombe atomowa... by zabic motyla???? Przeciez wiesz tyle o energii, ze nie ginie tylko krazy i czasem do nas wraca. Kochana!!! Wczoraj wybralimy sie nad morze, usiedlimy w lodziarni i obok usiadla babcia z malym wnuczkiem. Sluchaj... Male dzieci i staruszkowie posiadaja niesamowita zdolnoc do odbierania z mojego ciala zloci i wlewania w nie balsamu wspanialego humoru. Jedni i drudzy pewnie robia to poza wiadomocia, i bazinteresownie, moze dlatego tak skutecznie. Przeciez wiesz...Umiech wyzwala umiech.... Pisala, ze zloliwi to ludzie inteligentni, jezeli tylko tyle to wole byc ostatnim glupkiem na forum. Sorry!!! Oslabiona ruda z przycieta kita... |
2005-08-19 (08:41)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 24 514 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ruda - ty jeste po prostu WSPANIALA. Pa |
2005-08-19 (09:41)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 24 515 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sondo,juz mi lzej,duzo,duzo lzej,bo nareszcie trafila tu.Dzieki. Dla Ciebie Sondo Krzysztof Krawczyk - Jeste moja lady Na na na na na na na. . . So my lady I cannot quirly explain There love was my own in desire and I cannot also let you see That you were and you are all for me Tomorrow we will also get That the sun has to rise and to send Standing furly on the solid brown I\'ll be looking for and I found... To przeciez ty jeste moja lady, sumieniem nocy, wschodzacym sloncem co dnia. Zapraszam cie znów do moich wspomnien w teczowych barwach, w zapachu bzów. Na na na na na na na. . . There\'ll be a day and there\'ll be the time When you found the way with turns as fine After all, kinds of pleasure, Working time and leasure. We could feel so much long first time and will be daft So it can remain and that won\'t be again In imagination our dreams are sensation Let me know my mind love a got a fine To przeciez ty jeste moja lady. . . / x 2 Na na na na na na na. . . |
2005-08-19 (12:46)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 24 528 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Brak slów - Bravo. Dziekuje!!!! Pa |
2005-08-19 (14:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 24 536 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ballada o arenie cyrkowej Józef Baran Na koniec - rozwiazano teatr Wiec cala w sztucznych ogniach teraz Kreci sie arena cyrkowa Naszych czasów metafora Nic tu na pewno, wszystko na niby Malpa jest cyrku idolem Karzel podkreca szatanska korbke Arena toczy sie kolem Niczym pileczki w palcach zonglerów Duszyczki nasze wiruja wkolo Zycie przestalo byc sztuka I stalo sie sztuczka cyrkowa Dwie siostry syjamskie: prawda klamstwo Wbiegaja w zwinnych podskokach Nikt nie odrózni jednej od drugiej Sa w jednakowych trykotach Bóg gdyby nawet w krzaku ognistym Pojawil sie miedzy nami Mówilibymy ze to magik Kolejna sztuczka nas mami Lecz dokad mozna w cyrku zyc Pytamy stojac na glowie Slyszymy drwiacy blazna miech I to jedyna odpowiedL |
2005-08-19 (16:33)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 24 553 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bukmacher przytoczyl cytat: \"Jeli nie wiemy gdzie idziemy, prawdopodobnie tam dotrzemy\"-kc a moze \"Nigdy nie jeste równie daleko od celu, jak wtedy, kiedy nie wiesz, dokad zmierzasz\" ![]() Panie bukmacher gratulacje wielkiego sukcesu w zakladach sportowch a naleza Ci sie gratulacje pozdrawiam ![]() |
2005-08-24 (22:37)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 25 104 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobiu1 masz moze wiecej takich bajek na dobranoc ?????? pilnie potrzebne !!! pozdrawiam ![]() |
2005-08-24 (22:40)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 25 107 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bajek czy piosenek? Sprecyzuj. W temacie, gdzie zapiewalam - poskutkowala kolysanka. |
2005-08-24 (22:44)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 25 108 [ CZCIONKA MONOSPACE ] z mojego bledu i z Twojej wypowiedzi wnioskuje ze masz wszystko ![]() ![]() potrzebuje kolysanek i bajek jesli to nie sprawi dla Ciebie wielkiego klopotu |
2005-08-24 (23:14)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 25 110 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a chodzilo mi o blad ze napisalem bajki a powinny byc kolysanki wszak to róznica wielka poetycznie ![]() |
2005-08-24 (23:33)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 25 112 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zajrzyj za jakie 20 minut. Pisze dla Ciebie bajke. |
2005-08-25 (00:14)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 25 114 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cadilac, od pewnego czasu wymylam sobie sama rózne bajki nazywajac je marzeniami. I chociaz wiem, ze to sa brednie, to i tak sobie bujam w oblokach, bo bardzo mi pomagaja. Ich trec ciagle sie zmienia, w zaleznoci od mojego nastroju, od tego czy chce zrobic co zwariowanego, czy moze poszukac wyciszenia, albo zmierzyc sie z zywiolem znanym mi jedynie z ksiazek, wiadomoci, filmów dokumentalnych, wedrówek po internecie. Bajka, która teraz Tobie opowiem powstaje na goraco w mojej glowie. Tylko dla Ciebie. Moje, te dla mnie, sa inne. ------------ BAJKA DLA CADILACA Pewien mlody czlowiek, który dostal od losu poteznego kopa, nie mógl pogodzic sie z rzeczywistocia. Udawal przed wszystkimi znajomymi, ze nic sie nie stalo. Bal sie, ze moze zostac wymiany ujawniajac swoja wrazliwoc. Próbowal róznych sposobów, by zapomniec o krzywdzie. Najchetniej rzucilby to wszystko i wyjechal gdzie na koniec wiata, by zaczac zycie od nowa. Zdawal sobie jednak sprawe, ze jest to malo realne. Coraz bardziej pograzal sie w czarnych mylach. Niewielkie wytchnienie dawal mu spacer po duzym pobliskim parku. To byl dziwny park. Tlum ludzi. Jedni sie gdzie spieszyli, inni siedzieli na lawkach samotnie lub w grupkach. Czasami rozmawiali, miali sie, klócili. Czesto kto sie podrywal i gdzie biegl, jakby uciekal, by za jaki czas ponownie powrócic na te sama lub inna aleje parkowa. Wedrujac róznymi ciezkami przysiadal czasami na lawce i sluchal o czym rozmawiaja inni ludzie. Powoli zaczal oswajac sie z otoczeniem. Niektórych ludzi zaczal akceptowac, innych omijal, do wiekszoci mial stosunek obojetny. Wlaciwie nie wiedzial dlaczego ciagnie go do tego parku. Moze to, ze czul sie tutaj anonimowy. Nie spotykal w nim swoich znajomych, którzy przypominali mu utracone szczeliwe zycie. Nie musial tutaj przed nikim niczego udawac. Byl soba. Zaczal rozmowy z bywalcami tego parku. To wcale nie bylo trudne. Zdziwiony dostrzegl, ze tu wszyscy czego szukaja, ze licza na znalezienie szczecia w zyciu. Nikt jednak nie ujawnial jak sobie to szczecie wyobraza. Moze nikt nie potrafil sprecyzowac swoich myli? Krazyly pogloski, ze w parku tym znajduje sie skarb. Nie bylo wiadomo, w którym miejscu jest ukryty. Wszyscy o nim rozmawiali, byli pewni, ze istnieje. Nikt nie potrafil okreslic gdzie. Moze jest zakopany? Jezeli tak, to czy pod drzewem, a moze pod lawka, a moze znajduje sie w kilku miejscach. Czy jednak na pewno zakopany? Przeciez te potezne drzewa gesto pokryte konarami mogly takze ukrywac ten skarb. A moze znajduje sie on zatopiony w jeziorze? Z jeziora wyplywa strumien. Moze wartki prad wody przemieszcza ciagle ten skarb w dalsze miejsca? Zauwazyl, ze niektórzy przynosza ze soba rózne narzedzia do poszukiwania skarbu pod ziemia, sita do przesiewania mulu pokrzywajacego dno strumienia i jeziora, inni zarzucaja liny na drzewa i wspinaja sie na wyzsze konary. To nie byla zorganizowana akcja poszukiwaczy. Bylo kilka malych grupek wspólnie nurkujacych. Niektórzy mieli jakie mapy z nakrelonymi miejscami. Inni siedzieli na lawkach i kpiaco spogladali na tych z poranionymi od kory dlonmi. Zbyt wielki chaos, nie wiadomo gdzie sie przylaczyc. Troszke tu sie przygladal, troszke tam. I tak toczylo sie jego zycie wród tej dziwnej spolecznoci. Którego dnia usiadl zmeczony na lawce, zamknal oczy i uslyszal, ze kto piewa kolysanke. Najpierw jedna, potem druga... - Nie jestem sam - pomylal. Odplynely wszystkie dreczace go czarne myli. Poczul sie bezpiecznie. Przypomnial sobie beztroskie lata dziecinstwa i spokojnie zasnal. Z popielnika na Wojtusia iskiereczka mruga. ChodL opowiem ci bajeczke. Bajka bedzie dluga. Byla sobie raz królewna, pokochala grajka, król wyprawil im wesele i skonczona bajka. Byla sobie Baba Jaga, miala chatke z ciasta, a w tej chatce same dziwy, cyt! iskierka zgasla. ....... Byl sobie król, byl sobie paL i byla tez królewna. Zyli wród mórz, nie znali burz, rzecz najzupelniej pewna. Zyli wród mórz, nie znali burz, rzecz najzupelniej pewna. Kochal sie król, kochal sie paL, kochali sie w królewnie. I ona tez kochala ich, kochali sie wzajemnie. I ona tez kochala ich, kochali sie wzajemnie. Lecz srogi los, okrutna mierc w udziale im przypadla, Króla zjadl pies, pazia zjadl kot, królewne myszka zjadla. Króla zjadl pies, pazia zjadl kot, królewne myszka zjadla. Lecz zeby ci nie bylo zal dziecino ukochana, Z cukru byl król, z piernika paL, królewna z marcepana, Z cukru byl król, z piernika paL, królewna z marcepana. ______________________________________ Spij spokojnie Cadilac - jutro tez bedzie dzien. A kazdy dzien to nowa bajka. |
2005-08-25 (00:50)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 25 115 [ CZCIONKA MONOSPACE ] jakze zatrzymac piekno które plynie czy ono istnieje samo w sobie istniejac w nas ? powiedz jak mam zwrócic swój wzrok na siebie, abym mógl znaleLc mnie bedacego w Tobie? Czy moja osobista tragedia jest rozczarowanie jakie doznaje po osiagnieciu tego, czego pragnalem, czy madrocia jest czynic taki wybór celów, aby nie utrcily one swojej wartoci z chwia gdy zostaly osiagniete... Czyz ta madroc to nie wypoczynek w wiatloci ?? \"Bedac gdzie w sobie juz sie nie odnajde pozostana tylko poezje moich snów I jakze mam patrzec na siebie gdy nie patrze na to co szukam w poezi moich snów\" autorstwo wlasne dla fobi ![]() pozdrawiam |
2005-08-25 (01:42)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 25 116 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cadilac, jeste duzo mlodszy ode mnie. Podobno dowiadczenie zyciowe zdobywa sie z wiekiem. I co z tego? Zycie mnie nie glaskalo po glowie, dowiadczenie zdobylam, ale czy potrafie z niego korzystac? Nie, nie potrafie. Nie potrafie, bo tak naprawde wcale tego nie chce. Czytam to co napisale. Wczytuje sie w kazde zdanie, w kazde slowo. Chce to zrozumiec. Musze przyznac, ze zrozumienie tych treci przerasta moje mozliwoci umyslowe. I co z tego, ze mam wieksze dowiadczenie, gdy nie potrafie znaleLc odpowiedzi na nurtujace Cie pytania? Pelna kapitulacja. Moze z czasem...? Mam tylko cicha nadzieje, podpierajac ja Twoimi wypowiedziami w innych tematach, ze zaglebiajac sie w swe wnetrze nie popadasz w zbytni egocentryzm. Po prostu szukasz siebie, poszukujesz swojego prawdziwego JA robiac to bardzo rozsadnie, bez popadania w przesade. W tym momencie zycia jest to Tobie potrzebne. Uwazaj jednak, by nie przekroczyc tej bardzo cienkiej granicy. Nie ran zbytnio swojej duszy. Latwiej leczyc rany ciala. fobia1 |
2005-08-25 (21:03)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 25 178 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cadilac napisal:Czy moja osobista tragedia jest rozczarowanie jakie doznaje po osiagnieciu tego, czego pragnalem /przepraszam,ze wyrwane z kontekstu/. Chyba kazdy tak ma Cadilac. Kiedys Skaldowie wyspiewali,ze\"...nie o to chodzi,by zlapac króiliczka,ale by gonic go...\" I...tez poprosze o bajke. No,i koniecznie, kolysanke. |
2005-08-25 (21:42)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 25 180 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bravo, nie ma juz bajek, nie ma kolysanek. Jest twarde zycie, które czasami da takiego kopniaka, ze nie tylko popadasz w odretwienie, ale najchetniej by zasnal i juz sie nie obudzil. Ja wlanie tak mam. Moze kto inny zapiewa Tobie kolysanke, ja juz nie umiem. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 8 9 10 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |