Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 78 79 80 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!!

2007-08-20 (09:54)

status kreberek
Data rejestracji: 2003-08-21
Ilość postów: 42

12
wpis nr 103 666
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobiu nie opuszczaj tej strony chociazby dlatego ze to wlasnie Ty na tej stronie BYLAS ,JESTES I BEDZIESZ wirtualna \"reka\"
2007-08-22 (00:08)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 103 781
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gdy bedzie taka potrzeba...

Kreberek, wykrzyczalam (w innym temacie, tym o znikajacych...) i jest mi lzej.

Ruda, zejdz z tego drzewa. Nie musisz na nim siedziec, tutaj nikt autostrady raczej nie buduje. No co Ty? Nie obrazaj sie.

Zejdziesz?
2007-08-22 (01:47)

status halah
Data rejestracji: 2005-01-30
Ilość postów: 1207

604
wpis nr 103 782
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

dziewczyny piszcie duzo bo zawsze czytam ,sama nie moge pisac bo paluszki sztywne ale jestem z Wami ,,pozdrawiam
2007-08-22 (06:33)

status fobia1

31
wpis nr 103 784
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Halah, tez siedzisz po nocy?

Poszlam spac o 3, obudzilam sie o 5, w dodatku wyspana. Czy to normalne?

Nieco popracuje i pewnie zrobie dosypianke.

A Ty Halah nie wymiguj sie sztywnymi paluszkami, tylko cwicz je na klawiaturze. To taka amatorska rekonwalescencja.

Powodzenia
2007-08-22 (09:20)

status kreberek

12
wpis nr 103 786
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Fobia podziwiam Cie tak wczesnie wstajesz czy nie spisz wcale o 6 rano pisac posty no wiem czasami meczy bezsennosc
2007-08-22 (13:57)

status halah
Data rejestracji: 2005-01-30
Ilość postów: 1207

604
wpis nr 103 792
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobiu1 nie wymiguje sie ,czasem mam tylko jeden lub dwa palce w prawej rece sprawne lewej juz dawno nie uzywam [choroba postepuje ]ale i tak sie ciesze ze jakos mi sie udaje obyc bez wozka, oby dalej tak bylo .Pisz bo bardzo chetnie czytam Twoje posty -od zawsze - nie mozna zyc samymi liczbami a na tej stronie przewaznie tylko liczby ,,,,nie odejdziesz z tad bo z tad sie nie da odejsc ja to wiem i Ty tez to wiesz to tak jak papierosy lub narkotyk no chyba ze Janusz zlikwiduje strone ,,no udalo mi sie dzisiaj wiecej postukac ale dlugo to trwalo i z bledami za które przepraszam ,, pozdrawiam
2007-08-22 (15:12)

status kreberek

12
wpis nr 103 797
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Halah jestem z Toba !!!

Tez kiedys walczylem ze slabosciami chociaz zawsze bylem i jestem pelnosprawnym facetem.

Trenowalem kiedys koszykówke i okazaló sie ze mam wade stawów skokowych co powodowalo bardzo czeste kontuzje no i oczywiscie siedzenie na lawie lekarze mówili daj sobie spokój bo mozesz doprowadzic do kalectwa a ja ich nie sluchalem tylko uparcie dazylem do pokonanie tej slabosci i sie udalo byli zdziwieni jak zalioczylem caly sezon bez kontuzji a potem nastepny.

Wiara we wlasne sily i mozliwosci jest najlepszym terapeuta na kazde ulomnosci i slabosci ludzkie.

Pozdrawiam i trzymam kciuki
2007-08-22 (15:38)

status ruda
Data rejestracji: 2005-07-24
Ilość postów: 995

1094
wpis nr 103 798
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie obrazam sie

Zostane jednak w poblizu drzewa (ogromny orzech wloski).

Jezeli jeszcze raz \"powiesz\", ze cos udaje - zbombarduje Cie najwiekszymi orzechami jekie rosna w zasiegu moich slepiów.

A z autostrada daj sobie luzu. Za mojego zycia zadnej ani wirtualnej, ani rzeczywistej- w tym kraju absurdu- nie wybuduja.

Blagam, nie doszukuj sie w moich wypowiedziach podtekstów skierowanych (zlosliwych) w Twoja strone. Bo mnie Qrw trafi.

Jak bede chciala Cie \"zrabac\" - to zrabie otwarcie.

Na wszelki wypadek jedna noga stoje na drzewie.

ruda
2007-08-22 (17:21)

status kreberek

12
wpis nr 103 804
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ruda ja nigdy sie nie martwie kto jak odczytuje moje pisane mysli.

Jedno wiem ze kazdy ma dowolnosc interpretacji i jezeli to zrobi zle to ja mam bardzo dobry ubaw ot i wszystko
2007-08-23 (12:43)

status kreberek

12
wpis nr 103 868
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Karolu ponoć pojawiasz się w tym temacie \"kaszankowym\" więc mam szansę pozdrowić Cię i spytać co u Ciebie ?

Pasko mnie skusił żebym pojawił się na FORUM więc korzystam z okazji i też szukam dawnych znajomości. kilka udało sie odnowić.

POZDRAWIAM I CZEKAM NA WIEŚCI - kreberek
2007-08-23 (19:34)

status ruda

1094
wpis nr 103 901
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kreberku

Zawsze staram się szczerze. Jeśli nie jestem rozumiana, a zależy mi -wyjaśniam. Gdy nie ma szans na dialog-mykam na drzewo i luzik-robię sto tysięcy innych rzeczy.

Pozdrawiam

rudzielec
2007-08-23 (20:41)

status fobia1

31
wpis nr 103 919
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://www.youtube.com/watch?v=S70URTg6CDo&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=VuhusthsUWM

Polecam dla ukojenia nerwów.

Lubię takie klimaty.

2007-08-24 (16:53)

status ruda

1094
wpis nr 103 971
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nerwy ukojone...

Wyszalałam się dzisiaj. Przycięłam drzewa i krzewy - za każdym razem teoretycznie, dokładnie wiem jak i które przyciąć- w praktyce golę je artystycznie tak, że w następnych latach dziwię się, gdy są na nich owoce. Trawa wykoszona, wszystko (prawie) wypielone.Gnaty mnie bolą, a roboty jeszcze sposo.

Zowu zakisiłam kapustę. Aronia z jabłkami i gruszkami w słoikach na zimowe wieczory(mniam).Urlop to jednak dobry wynalazek.Fobiu jadłaś naleśniki z powidłami (aronia,śliwki, lub aronie jabłka, gruszki)

Jak masz szansę dostać gdzieś aronię - polecam Ci - w rewanżu za kiszoną kapustę na chlebie, posmarowanym majonezem.

Takie klimaty uwielbia też Wiewiór. Pamiętam słuchał jednej płyty, którą przywiózł z Meksyku tak długo, że miałyśmy już z córką odruchy wymiotne.

W tajemniczy sposób gdzieś zaginęła

Pozdrawiam

rudzielec

2007-08-24 (20:42)

status fobia1

31
wpis nr 104 006
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ruda, smak aronii znam tylko w postaci soku kupowanego w butelkach w aptece.

Natomiast naleśniki z powidłami kiedyś jadałam bardzo często. Teraz rzadziej, bo nie chce mi się dla mnie jednej robić powideł. Te ze sklepu nijak się mają do prawdziwych powideł. To profanacja tego rarytasu.

Takie naleśniczki polewałam jeszcze śmietaną. Są wspaniałe.

A w ogóle to naleśniki lubię z każdym nadzieniem jakie się nawinie pod rękę. Wszystko do nich pasuje. Na słodko i na ostro.

Narobiłaś mi smaku. Jutro sobie usmażę i zjem z sosem czekoladowym albo waniliowym. Takich nie trzeba nawet nadziewać niczym.

Piszę tak o tych naleśnikach, a po glowie mi się tłucze myśl: jak Halah daje sobie radę z usmażeniem naleśników, a nawet z ich jedzeniem.

Narzekam na moje nogi, na kolano. A ta biedna dziewczyna ma niesprawne ręce. Kiedyś nadwyrężyłam sobie prawy nadgarstek i miałam prolemy z utrzymaniem szklanki z herbatą.

Życie jest okrutne, ale nie poddawaj się Halah. Trzynaście lat temu lekarz mi powiedział, że jeżeli nie pójdę z kolanem do ortopedy to grozi mi wózek inwalidzki. Nie poszłam. Myślę, że jakoś dam sobie radę.

Bądź dobrej myśli.

2007-08-25 (10:34)

status kreberek

12
wpis nr 104 038
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Hi

Ruda i Fobia jesteście niepoprawne pisząc o jedzeniu i to jeszcze o takich typowych polskich smakach ja jestem wielkim łasuchem i takie posty rozbudzają w mnie rzadze jedzenia.

co prawda teraz juz w Anglli nie brak polskiej żywności ale na początku to było najgorsze.

Także proszę Was piszcie lepiej o sexie niż o jedzeniu.

Pozdrawiam

LAST WEEKEND IN POLAND
2007-08-25 (11:25)

status ruda

1094
wpis nr 104 039
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

OJ!!!

Kreberku, czy to prowokacja ???

Myślę, że bezpieczniej jednak pisać o jedzeniu, by jakaś specsłużba nie dobrała się do mojego komputera.Do seksu i gotowania potrzeba wyobraźni - tu wykorzystam moją do gotowania.Fobia już parę razy spowodowała u mnie slinotok i musiałam się jakoś zrewanżować. Opowiem o moich naleśnikach. Jedno opakowanie śmietany 18% lub 36%+ 3 jajka,mąka, szczypta soli,olejek zapachowy,szczypta imbiru i cynamonu, 2-3 łyżki oleju z pestek winogron. Wszystko dokładnie ubić (można białka ubić osobno na \"sztywno\" i dodać do reszty).Po usmażeniu dosyć cienkich naleśników, można jeść je z różnymi owocami i polewami np bitą śmietaną z utartą czekoladą i zrumienionymi orzechami lub z lodami polanymi kaniaczkiem - podpalić i mniam...

Bez dodatków zapachowych, z wyciśniętym czosnkiem- doskonałe z kapustą kiszoną i grzybami lub ostro przyprawionym - mielonym mięskiem i sosem.Tę wersję można przygotować w większej ilości i zamrozić, potem posypać tartym serem i zapiec. Do tego łyk dobrego wina i micha sałaty. Przepis można wykorzystać nawet w UK. Smacznego

Jak mówią, rude to wredne

Pozdrawiam

wredniocha
2007-08-25 (14:21)

status fobia1

31
wpis nr 104 043
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A ja zrobię przyjemność Kreberkowi w ten ostatni weekend i napiszę coś o seksie.

Kreberku, starej babie coś odbiło i kupiła sobie dwie koszulki sexi!

A co? Żyje się raz!!!

Nadrabiam w ten sposób siermiężne czasy PRL-u, gdy o jakąkolwiek koszulę było trudno, a cóż dopiero o koszulce sexi?

Ruda, do tak wykwintnych naleśników mam teraz odpowiedni strój. Jeszcze tylko nastrój potrzebny

Pa

2007-08-25 (14:45)

status kreberek

12
wpis nr 104 049
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dziewczyny jesteści THE BEST przepis przepisałem i będę go robił juz w UK bedę miał smaczne obiado-kolacje dzięki.

Jeżeli chodzi o koszulki sexi to uwielbiam je ściągać z taką samą namiętnościa jak jęść naleśniki is ok

2007-08-25 (15:03)

status fobia1

31
wpis nr 104 050
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przesadziłam z tymi sexi-koszulkami. One są raczej takie w połowie sexi. Do szpitala mogę w nich iść.

Są uniwersalne, podobnie jak naleśniki. Jedno i drugie pasuje na każdą okoliczność.

Do menu proponowanego przez Rudą dorzucę przepis na błyskawiczną zupę czosnkową, który znalazłam w Internecie ubiegłej zimy.

Rozgrzewa i natychmiast leczy wszelkie wirusowe choróbska.

Produkty:

3 główki czosnku,

pół litra rosołu (może być z kostek)

3 kromki chleba tostowego

Przygotowanie:

Do rosołu wrzucamy cały posiekany drobno czosnek oraz 2 kromki pieczywa. Gotujemy 5-10 minut. Chlebek w tej zupie sie rozgotowuje.

W międzyczasie podsmażamy na patelni pokrojoną w kostkę trzecią kromkę chleba - takie grzanki.

Po 10 minutach zupa gotowa do spożycia wraz z grzaneczkami, koniecznie na gorąco.

Można posypać zieloną pietruszką lub doprawić jak kto chce.

Robi się po niej bardzo gorąco i naprawdę mija katar, grypa i inne bakcyle.

Smacznego!
2007-08-25 (16:23)

status stanisław
Data rejestracji: 2004-11-22
Ilość postów: 1198

2831
wpis nr 104 053
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

...3 główki czosnku.

Pewnie chodzi o 3 ząbki czosnku. Trzeba jesienią upichcić taką zupkę,

napewno nie zaszkodzi. Czosnek i greipfrut to najlepsze zabezpieczenie ,

nie tylko przed przeziębieniem.

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 78 79 80 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina