Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 75 76 77 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2007-07-28 (17:29)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 101 812 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z tym kapusniakiem to mnie trafilas... ![]() ![]() Wlasnie kisze (a wlasciwie szatkowalam) kapuste, bo lubie taka wlasnego kiszenia, z dodatkiem ziól, czosnku i marchewki. Mnie na doly dobrze robi sprzatanie, pranie i gotowanie czegos co lubie. A jak chce sie jeszcze bardziej \"zjamlac\" to ogladam zdjecia Tych, którzy odeszli. Wyrycze sie w kacie, osiagajac dno absolutne i potem moze byc juz tylko lepiej. Czasem trzeba sie nad soba \"uzalic\"- byle nie za dlugo. Moim etatowym rozsmieszaczem jest sunia. Dzisiaj rano przyniosla mi nóz, który Wiewiór zostawil na blacie kuchennym-bo spieszyl sie do pracy. Weszla z nim do sypialni - tam przynosi wszystkie rzeczy, które nie leza na swoim miejscu. Nie mam pojecia jakim cudem nie pociela sobie pyska.Fakt - trzymala go w zebach za trzonek- ostrzem do góry. Pytam sie tego glupka - co mam sie pociac czy co? A ona -bec- nozem o podloge. No i juz po smutku. Wez Nore na kolana i popatrz jej w pyszczek. Co tam lazienka... Juz dawno spuscilam z tonu i nie przejmuje sie, ze nie mieszkam w \"muzeum\". Wazne, ze jestes zdrowa i nie stracilas zadziora.Reszta przejdzie.Trzymaj sie. ![]() Pewnie jeszcze zagladne, by dac Ci kopa. Teraz biegne poszurgac chalupke.W poniedzialek wraca wreszcie nasze dziecko. ![]() ![]() Juz prawie uschlam z tesknoty.Jeszcze troche i tylko rude kudly zostana za mnie. rudzielec |
2007-07-28 (19:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 101 821 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nore na kolana? Ruda, widzialas kiedys owczarka niemieckiego na kolanach swojej pani? Kapusta kiszona jest moim podstawowym produktem zywnosciowym przez caly rok. Sama nie kisze, bo mi sie juz nie chce. Natomiast kupuje kiszona w sloikach, wlasnie taka z marcheweczka. Mój sposób na szybka, zdrowa i pozywna kanapke: posmarowac kromke chleba majonezem i oprószyc kapusta kiszona. Pycha. Moglabym jesc od rana do wieczora. Bardziej smakuje ze swiezym czosnkiem. U nas juz pada deszcz. Moze ludzie rzuca sie na aukcje Allegro? W taka pogode najlepiej sie zarabia. |
2007-07-28 (22:44)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 101 862 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiem,wiem... Pewnie Nora wazy ok 40 kg, nasza 35kg ale nadal gramoli sie na kolana,kiedy siedze przy komputerze. Jej sie wydaje, ze ciagle jest szczeniakiem, wazacym 5 kg. Tlumacze \"durnocie\", ze to bylo przeszlo rok temu, ale czy kto slucha rudej ? Mam nadzieje, ze rano bedzie Twój dolek plytszy, a moze zniknie?? Spokojnej nocy, albo moze pracowitej ? ruda |
2007-07-29 (19:08)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 101 902 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobiu Dzisiaj ja Ci puszcze smaka ![]() Zagladnelam do mojej kapusty, która od wczorak kisze. Pachnie, jak dawna babcina. Tez bede ja kladla na chleb, posmarowany majonezem - powiadasz ? Mam nadzieje ze we wtorek bede mogla juz mlasknac troche. Czy juz wychodzisz powoli z dolka ??? Pozdrawiam ruda |
2007-07-29 (23:18)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 101 932 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ruda, juz wyszlam. Pogoda sie wreszcie ustalila, leje deszcz, no i mój organizm ja zaakceptowal. Zawsze sie buntuje na zmiany atmosferyczne. A ja poszukuje przyczyn w bardzo przyziemnych sprawach (patrz opis zestawu do lazienki). Ruda, koniecznie na chlebie ten majonez z kapusta. Jezeli spróbujesz wymieszac kapuste z majonezem i potraktowac jako surówke, efekt inny, ale takze ujdzie. Równiez kanapka z majonezem i pomidorkiem jest wspaniala. Polecam. W zimie czasami gotuje w calosci buraczki, scieram na drobnej tarce, mieszam z majonezem i mam zdrowe, pozywne smarowidlo do chleba. To takie moje bezmiesne wynalazki. Tak ogólnie o wyzywieniu. Od kiedy moje dziecie sie usamodzielnilo jadam takie szybkie i proste potrawy. Lubilam gotowac, gdy on byl w domu. Na swieta pieklam duzo ciasta drozdzowego, szczególnie makowca. Mój syn kroil sobie caly duzy talerz ciasta, zasiadal przed telewizorem i palaszowal az uszy mu sie trzesly. Potem nie mógl siedziec z przejedzenia, biedak jeczal i lezal w tym fotelu. Przyjemnie jest gotowac, gdy ma sie dla kogo. A jeszcze przyjemniej patrzec, gdy ktos z apetytem zmiata to jedzenie z talerza. Dla siebie sie nie chce. Jem z doskoku, nieregularnie, o róznych porach doby w dodatku cztajac przy tym gazety. W ogóle zrobilam sie kuchennie leniwa. Dobrej nocy. |
2007-07-30 (16:08)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 101 951 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cesze sie, ze jestes juz \"u góry\" Fobiu, mnie tez nie chce sie gotowac dla siebie. Wczoraj zrobilam wszystko, a dzisiaj w pracy (glupek jestem) rozmyslam jak to bedzie pieknie na emeryturce... Wracam do pracy. Narobilas mi smaku na buraczki z majonezem-mniam. Pozdrawiam ruda |
2007-08-01 (17:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 102 052 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WARSZAWSKIE DZIECI (slowa: \"Goliard\" Stanislaw Ryszard Dobrowolski, muzyka: Andrzej Panufnik) Nie zlamie wolnych zadna kleska, Nie strwozy smialych zaden trud - Pójdziemy razem do zwyciestwa, Gdy ramie w ramie stanie lud. Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój, Za kazdy kamien Twój, Stolico, damy krew! Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój, Gdy padnie rozkaz Twój, poniesiem wrogom gniew! Powisle, Wola i Mokotów, Ulica kazda, kazdy dom - Gdy padnie pierwszy strzal, badz gotów, Jak w reku Boga zloty grom. Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój... Od pily, dluta, mlota, kielni - Stolico, synów swoich slaw, Ze stoja wraz przy Tobie wierni Na strazy Twych zelaznych praw. Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój... Poleglym chwala, wolnosc zywym, Niech plynie w niebo dumny spiew, Wierzymy, ze nam Sprawiedliwy, Odplaci za przelana krew. Warszawskie dzieci, pójdziemy w bój... __________________ WARSZAWIANKA (slowa: C.Delavigne/K.Sienkiewicz, muzyka: K.Kurpinski) Oto dzis dzien krwi i chwaly, oby dniem wskrzeszenia byl! W tecze Franków Orzel Bialy patrzac lot swój w niebo wzbil. A nadzieja podniecany, wola do nas z górnych stron: Powstan, Polsko, skrusz kajdany! Dzis twój tryumf albo zgon! Hej, kto Polak- na bagnety! Zyj swoboda, Polsko, zyj! Takim haslem cnej podniety, trabo nasza, wrogom grzmij! Droga Polsko! Dzieci twoje dzis szczesliwszych doszly chwil Nizli, gdy ich slawne boje wienczyl Kremlin, Tybr i Nil. Lat dwadziescia nasze meze los po obcych ziemiach sial, Dzis, o Matko, kto poleze, na twym lonie bedzie spal. Hej, kto Polak ... Grzmijcie bebny! Ryczcie dziala! Dalej, dzieci, w gesty szyk! Wiedzie hufce Wolnosc, Chwala, Tryumf blyska w ostrzu pik! Lec, nasz Orle, w górnym pedzie, Slawie, Polsce, swiatu sluz! Kto przezyje, wolnym bedzie- kto umiera, wolnym juz! Hej, kto Polak ... ________________________ PALACYK MICHLA (slowa: \"Ziutek\" Józef Szczepanski, na melodie: Nie damy popradowej fali) Palacyk Michla, Zytnia, Wola, bronia jej chlopcy od \"Parasola\", co na \"tygrysy\" maja visy - to warszawiaki, fajne urwisy - sa! Czuwaj wiaro i wytezaj sluch, prez swój mlody duch, pracujac za dwóch! Czuwaj wiaro i wytezaj sluch prez swój mlody duch, jak stal! Kazdy chlopaczek chce byc ranny, sanitariuszki - morowe panny, a gdy cie kula trafi jaka, poprosisz panne - da ci buziaka - w nos! Czuwaj wiaro i wytezaj sluch ... Z tylu za linia dekowniki, intendentura, rózne umrzyki gotuja zupe, czarna kawe i tym sposobem walcza za sprawe - hej! Czuwaj wiaro i wytezaj sluch ... Za to dowództwo jest morowe, bo w pierwszej linii nadstawia glowe, a najmorowszy z przelozonych, to jest nasz \"Miecio\" w kólko golony - hej! Czuwaj wiaro i wytezaj sluch ... Lecz na nic \"szafa\" i granaty, za kazdym razem dostaja baty i co dzien sie przybliza chwila, ze zwyciezymy! i do cywila - hej! Czuwaj wiaro i wytezaj sluch ... <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Komentarz zbedny ![]() |
2007-08-01 (18:29)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 102 054 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jestem z Toba!!! |
2007-08-03 (20:56)![]() Data rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 ![]() | wpis nr 102 177 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To tu mozna kupic biala zastawe. A wiec po czemu ten komplecik / kibelkowy / sobie winszuja. |
2007-08-03 (22:30)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 102 187 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jakze sie ciesze ![]() Cóz za niespodzianka? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty skad? Gdzies sie podziewal \"czarny net_erze\", co? Pewnie wygrales i swiat zwiedzales, zolzo Ty jedna. A ja tu oczka wyplakalam, loj. Na dlugo Wacpan zawitales? |
2007-08-05 (16:52)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 102 284 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Wszystkich (bez wyjatku) Uczestników tego forum. Po powyzszych wklejkach kogos wystepujacego pod nickiem \"amateur\" doszlam do wniosku, ze moja obecnosc na tej stronie - zreszta coraz rzadsza - jest niepozadana. Oswiadczam, ze od tej chwili nie wierze nikomu ze strony MULTIPASKO, nawet tym najbardziej zyczliwym. To moje ostateczne i nieodwolalne stanowisko. Prosze wiec nie pisac do mnie maili, nie przesylac wiadomosci na jakimkolwiek komunikatorze. Wszystkie beda ladowaly w koszu bez otwierania zalaczników. Moja tolerancja sie skonczyla, dla wszystkich, bez wyjatku. \"amateur\" dal swiadectwo o sobie. Poniewaz nie wiem kto to jest i nie mam zamiaru prowadzic dochodzenia - zycze wszystkim zboczencom dzialajacym pod plaszczykiem zainteresowan multilotkiem powodzenia w dalszej aktywnej dzialalnosci internetowej. Powodzenia erotomani! |
2007-08-06 (12:22)![]() Data rejestracji: 2006-12-18 Ilość postów: 105 ![]() | wpis nr 102 328 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pasko powinien od razu zareagowac, chyba ze sam to oglada. Dziwi mnie, ze Pasko kasuje, albo blokuje czasami nie to co powinien. Pozostawiajac wpis amateur, swiadczy o tym, ze sam nie szanuje swojej strony. Wiele osób odeszlo z tego forum i pewnie juz nie powróci. Nie ma i nie bedzie juz takich klimatów, az lezka sie w oku kreci. Szkoda. Nawet osoby typujace zmienily inne forum, albo wola robic cos innego, np. cerowac skarpety, skakac po drzewach, zajmowac sie handlem przez internet, pisac proza czy kukac w nowym miejscu. To na tyle w wielkim skrócie. Pozdrawiam BYLYCH forumowiczów BYWAJCIE ... BYWAJCIE!!! PS. Moze spotkamy sie kiedys na innym forum, bardziej przychylnym osobom które nie typuja. |
2007-08-06 (22:06)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 102 386 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tylko gdzie kukaja ,gdzie. |
2007-08-06 (23:02)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 102 392 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Do Wszystkich (bez wyjatku) Uczestników tego forum\" - wielkies mi uczynila pustki w moim sercu ![]() |
2007-08-07 (00:07)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 102 395 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepraszam Sondo! Przepraszam Ambaras! Przepraszam jeszcze kilka osób, co do których mam pewnosc kim sa i w jaki sposób sie zachowuja. Przepraszam takze dwie osoy, które zareagowaly w komunikatorze na mój wpis. Nie mialam tych osób na mysli. Jestem zajeta, mam remont, komputer wlaczam tylko na krótkie chwile, by równoczesnie remontujac, zarabiac. A poza tym to naprawde mój ostatni wpis. Pasko sie cieszy w innym temacie, ze forum sie bardzo rozwija. Tak, ja tez to zauwazylam. W jednym dniu pojawia sie kilka nowych nicków z durnymi komentarzami w róznych tematach. Gratulacje dla Admina za dobre samopoczucie. Ja interpretuje ten \"szalony rozwój\" negatywnie. Widac mamy inne poglady na pewien temat. |
2007-08-07 (11:24)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4416 ADMIN ![]() | wpis nr 102 403 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Te nicki to byl atak spamu..... tak, ze nie ma sie z czego cieszyc.... co wiecej poczynilem kroki, aby to wyeliminowac... przy dodawaniu wpisu nie ma juz miejsca na wpisanie adresu strony www. No a teraz apropo \"amateur\" ..... gdziez jest ten wpis? |
2007-08-07 (12:31)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 102 408 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pasko, Ty takze chcesz mi dokopac? Wpis sam zniknal, prawda? A moze ktos wspólnie z Toba zawiaduje ta strona, o czym Ty nie masz pojecia? Przyjmij wersje, ze ja mialam omamy. No, wlasciwie nie tylko ja. Co inni, którzy widzieli i czytali ten wpis o tym sadza, ich sprawa. Ja moge byc uznana za taka dziwaczke z jakimis wizjami. Niech tak zostanie. Serdecznie pozdrawiam. |
2007-08-07 (12:38)![]() Data rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4416 ADMIN ![]() | wpis nr 102 409 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobiu .. zgadza sie tzn. obecnie nie tylko ja moge skasowac wpis. Sa osoby juz tak mocno zaufane na tej stronie, ze moge im dawac takie uprawnienia. Szczerze zadalem pytanie, bo myslalem, ze mnie na kierujesz na temat i miejsce tego wpisu. Swoja droga jesli chcesz fobia, to równiez moge Ci nadac takie prawo... wazne jest tylko, zeby nie podchodzic zbytnio z emocjami do takich uprawnien i nie szalec nimi jako narzedziem do walki z innymi. pozdrawiam |
2007-08-07 (17:53)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 102 428 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Znowu mam zaleglosci na wszystkich frontach i pewnie wetne sie w cos o czym nie mam pojecia.Z góry przepraszam. Fobiu nie wiem o co chodzi, ale juz wiele razy pisalam (pewnie we wszystkich tzw \"wolnych\" tematach, ze chamstwa nie toleruje. Nie pozwalam tez by \"byle kto\" mnie obrazil. Jezeli takie \"bylecós\" chce Tobie czy innym z FORUM nadszarpnac nerwów - trzeba \"toto\" ignorowac i omijac szerokim lukiem. Przeciez nie dasz sie wygonic przez byle dupka ? A tak na marginesie - to faktycznie ubywa fajnych ludzi z tej stronki. Kapusta kiszona wyszla mi super !!! A z majonezem na chlebie razowym MNIAMMMMMM Pozdrawiam rudzielec |
2007-08-07 (19:47)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 102 435 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki Ruda. Pasko, post ten czytal/a/ Ambaras, czytali takze inni. Dziekuje za propozycje z warunkami. Nie skorzystam. Bez warunków takze nie skorzystam. Nie stawiaj mnie w jednym szeregu z zaufanym licealista. Powiadasz, ze masz kilka takich zaufanych osób z uprawnieniami? Jakis grafik dyzurów by sie przydal. Bo ten post dosyc dlugo byl na forum. Ale to juz Twoja sprawa jak daleko im ufasz i dlaczego akurat zaczely sie pojawiac podobno spamy, gdy armia czuwa nad porzadkiem. Mnie to nie dziwi. Takim zaufanym czasem wladza udarza do glowy. No i niech sie ciesza. Jeden temacik do kontroli odpadnie. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 75 76 77 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |