Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 72 73 74 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!!

2007-06-10 (22:34)

status "Multimajster"
Data rejestracji: 2007-03-20
Ilość postów: 171

2605
wpis nr 98 616
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zycie daje nagrode!!!

zycie daje sens zycia!!!

zycie to troche milosci!!!

i duzo szczescia!!!

Korekta !- \"MULTIMAJSTER\"
2007-06-10 (23:07)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 98 622
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wieczór z Agnieszka Osiecka.

Pierwszy raz trafilam na ten wiersz. Cos w nim jest.

Zielony walc

Sny sie przesnily,

tance wytanczyly,

oczy wyplakaly,

serca wykochaly,

ognie juz nie plona,

bylam tobie zona

jedna noc szalona,

kiedy spiewal nam ten

walc natchniony,

kiedy szumial walc,

walc zielony,

mlody walc! Ach, mlody:

tak sie bardzo spieszyl,

tak uparcie grzeszyl,

taki byl magiczny,

taki byl muzyczny

i liryczny

tak mu bylo zal,

ze odplynie

tamten walc.... Ze minie...

Gdybym ci uwierzyla,

gdybym nie marzyla,

gdybym nie gonila,

noca nie bladzila,

wody nie macila,

tu na ziemi zyla,

to ty bys mnie kochal

jeszcze dzis! - i - :

Chmury za oknami,

gwiazdy za chmurami,

góry z dolinami,

owce z barankami,

wszystko by tanczylo,

wszystko by mówilo,

ze to milosc, milosc

trwa.

Gdybym nie plakala,

gdybym nie szalala,

w oczy sie nie smiala,

róz nie wyrzucala,

tylko sie starala,

plomien oslaniala,

to ty bys mnie kochal

jeszcze dzis...

Damy z waletami,

Króle z królikami,

noce z porankami,

czyny ze slowami,

wszystko by tanczylo,

wszystko by mówilo,

ze to milosc, milosc

trwa!

To byl

dla mnie

tylko

bal,

a ty

ze mna

chciales

nocy spiewnej,

a ty

chciales

w zycie

biec,

byles gotów,

a ja nie,

jeszcze nie,

a wiec:

Niebo sie skonczylo,

szczescie sie wysnilo,

sny sie przebudzily,

tance wytanczyly,

ognie juz nie plona,

serca juz nie tona,

bylam tobie zona,

kiedy spiewal nam ten

walc zielony,

kiedy szumial walc,

walc szalony,

mlody walc! Ach, mlody!

Tak sie bardzo spieszyl,

tak uparcie grzeszyl,

tak mnie chcial rozpalic,

tak nas chcial ocalic,

wszystko w nim tanczylo,

wszystko mi mówilo,

ze to milosc, milosc

trwa!

Gdybym ci wierzyla,

gdybym nie marzyla,

gdybym nie gonila,

noca nie bladzila,

tu na ziemi zyla,

wody nie macila,

to ty bys mnie kochal

jeszcze dzis.

Chmury za oknami,

gwiazdy za chmurami,

góry z dolinami,

owce z barankami,

wszystko by sie smialo,

wszystko by spiewalo,

ze to znowu ty - i -

ja.

2007-06-10 (23:42)

status fobia1

31
wpis nr 98 623
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I dalej Agnieszka Osiecka

Zaczety zeszyt

muzyka: Seweryn Krajewski

wykonanie: Maryla Rodowicz (1993)

W niemozliwym niebie niemozliwe anioly,

w niemozliwym niebie niemozliwy dom.

I wcale nie trzeba chodzic do szkoly

i nie ma konca blazenski lad.

W niemozliwym domu niemozliwe przedmioty,

w niemozliwym domu niemozliwy stól.

I juz od poludnia tance i psoty

i wszystko cale, niczego pól.

Ta piosenka jest tylko dla ciebie,

gdy uslyszysz ja znów z Leokadia,

wiedz, ze moglaby frunac po niebie,

ale musi plynac przez radio.

bo w niej dzwieczy mój smiech i szloch,

gdy dopadnie cie w Pile lub w Lebie,

to pomyslisz cichutko: o...

W niemozliwy ranek niemozliwe prezenty,

w niemozliwy ranek na snieg pada kwiat

i jest Zakopane, i zeszyt zaczety

nie zapisany od tylu lat.

gdy uslyszysz ja znów z Leokadia,

wiedz, ze moglaby frunac po niebie,

ale musi plynac przez radio.

bo w niej dzwieczy mój smiech i szloch,

gdy dopadnie cie w Pile lub w Lebie,

to pomyslisz cichutko: o...

2007-06-11 (02:14)

status fobia1

31
wpis nr 98 624
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kolysanka na dobranoc - pamietam ja z dziecinstwa.

Na Wojtusia z popielnika

iskiereczka mruga

chodz opowiem ci bajeczke,

bajka bedzie dluga.

Byla sobie raz królewna,

pokochala grajka

król wyprawil im wesele

i skonczona bajka.

Byla sobie baba-jaga

miala chatke z masla

a w tej chatce same dziwy

psyt, iskierka zgasla.

Czesto kiedys pisalam o jednym z moich marzen - odwiedzic Paryz.

Ostatnio przeczytalam, ze Pola Elizejskie zmieniaja sie w jeden wielki market. Zatracaja dawny charakter centrum rozrywkowo-kulturalnego.

Aleja ta o dlugosci 2 km zostala zamieniona na ekskluzywne sklepy, biura. Mieszkan przy niej prawie wcale nie ma. Zostaly nieliczne, wynajmowane cudzoziemcom za ogromne pieniadze. Starych, rodowitych Paryzan mieszka tam tylko kilku, moze tylko osiem mieszkan do nich nalezy.

Zlikwidowano kina, kafejki...

Najpiekniejsza aleja swiata zostala zbrukana.

Niedlugo zabiora mi Montmartre i bylwary nad Sekwana. Ciekawe co zrobia z tymi pieknymi mostami?

Wniosek:

Marzenia nalezy realizowac, a nie tylko marzyc.

Dobranoc
2007-06-11 (02:28)

status fobia1

31
wpis nr 98 625
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

La boheme, la boheme

Ta rira ra, ta ram ta ram.

La boheme, la boheme

Nie, nie zal mi

nie, nie zal mi tamtych dni

zycie me, zle czy nie

dzisiaj znów, zowu zaczyna sie.

Z czystym sercem za prób

wyrzucilam me sny

me radosci i lzy

dzisiaj nie zal juz mi

Dawny o szczesciu sen

(trala la, tralala)

Dosc mam slów, dosc mam scen

Nowy chce zaczac start

Non rie de rie...

Ponucilam sobie nieco Aznavoura i Edith Piaw. Tyle co paietalam, moze nawet z bledami, ale ponucilam.

To spiewa Paryz

Tam wlasie mieszka piosenka ta...

DOBRANOC
2007-06-11 (09:07)

status fobia1

31
wpis nr 98 630
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ERRATA:

Powinno byc Edith Piaf - w nocy glupieje z niewyspania.
2007-06-11 (13:09)

status ~skasowano
Data rejestracji:
Ilość postów: 985
SKASOWANO
6
wpis nr 98 634
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

pije duzo wody i sikam czesciej bardzo do zlewu w lubikacji bo jest na mej odpowiedniej wysokosci sikam czystom wodom nie zabarwionom i ekstra obojetnie sie czuje po kranowej wodzie gdy jest cisza pytan dla odpowiedzi wiec fobiu1 powiedz mi czy ja lamie prawo rodzinnego traktowania bo rodzice krzyczom na mnie z bratem i siostrom to swymi rodziców dziecmi wraz ze mna? brat juz jakby robi mniej uwag ! krzyczom na to ze pije wode a ja im muwie ze i to widzom jest mi po niej obojetnie i ekstra dobrze bez pytan dla odpowiedzi przez warunki pytajonco widocznych a RACZEJ TO WIDZOM CZY PIC MNIEJ A JA PIJE DLA WYCZUWANIA PRZEZ OBOJETNOSC DLA WARUNKÓW ODBIERANYCH ODPOWIEDNIO UMIARKOWANIE TO ZNACZY. ODPISZ FOBIU. I PYTAM SIE JESZCZE RAZ CZY JESTES FILIPIUK MARTA ZAMIESZKALA W BIALEJ PODLASCE!? I DOJEZDNA DO MIEJSCA ZAMIESZKANIA RODZICÓW Z DZIECMI TO BRATEM Z STARSZYM I MLODSZYM W

B.O.R+SUKI 2 60 HOLOWCZYCE 08-221
2007-06-11 (14:21)

status fobia1

31
wpis nr 98 638
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rafal, odpowiadam na Twoje pytania i poruszone zagadnienia.

1) Nie jestem Marta Filipiuk, nie znam jej, mieszkam na zachodzie Polski.

2) Woda z kranu nadaje sie do picia jedynie po przegotowaniu. Ma zbyt wiele bakterii i nie wolno pic surowej, bo zatruwasz sobie organizm. Moze z tego powodu wypadaja Tobie brwi.

3) Potrzeby fizjologiczne (sikanie) nalezy zalatwiac w toalecie. W zlewie myje sie naczynia. Gdy sikasz do zlewu, to tak samo jakbys sikal do garnka z zupa. Czy jadlbys taka zupe?

Jezeli niewygodnie Ci zalatwiac sie na stojaco, to mozesz usiasc i bedzie dobra wysokosc do oddawania moczu. Zawsze mozna sobie poradzic.

Przestan wiec glupio sie buntowac. To wcale nie jest nikomu potrzebne, a Tobie tylko szkodzi. Po co narazasz sie na uwagi rodziny?

2007-06-11 (16:57)

status ~skasowano
Data rejestracji:
SKASOWANO
6
wpis nr 98 644
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

fobia odpisz dziekuje gratulacje z góry.

zrobie prosze pozwul dalej pic kranu wode.

sikac bede do zlewu bo tam w lazience nieubikacji smarkajom i myjom rece.

przepraszam multi bank? za pogarde jednego z ich czlonkuw? niechce ich wiecej przepraszac tylko sluchac.

zdjecie do ligitymacji i dowodu poprosilem muwianc dzis kupujonc przy matce mama placila ze co mi i za co dolega powód.
2007-06-11 (17:53)

status ~skasowano
Data rejestracji:
SKASOWANO
6
wpis nr 98 647
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

fobiu 1 inkasuj i skasuj strone popros pasko dla moje wpisywanie. dziekuje rafal filipiuk
2007-06-11 (19:02)

status fobia1

31
wpis nr 98 659
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Filipiuk, Twoje wypowiedzi sa wulgarne, wstretne i ochydne.

Jak mozesz wykorzystywac swoja chorobe do tyranizowania swojej biednej matki, która poswieca swoje zycie dla Ciebie?

Jezeli w toalecie jest Tobie za brudno, to wez sciere w rece (masz zdrowe) i posprzataj.

Gdybym miala takiego syna, przede wszystkim tak bym sprala mu tylek pasem, ze przez tydzien omijalby zlew.

Nie bede pisala do Pasko o wykasowanie. Jestes dorosly, odpowiadasz za swoje wpisy i sam napisz i popros, moze to zrobi.

Ja na Pasko miejscu wywalilabym Ciebie z tego forum.

Zadna choroba nie usprawiedliwia takiego zachowania, rozumiesz?

Dlatego nie pros mnie wiecej o cokolwiek, nie bede czytala Twoich wpisów i odpowiadala na nie.

Zachowuj sie jak czlowiek, to bedziesz tak traktowany.

Zdenerwowales mnie porzadnie.
2007-06-11 (20:47)

status 007
Data rejestracji: 2007-01-08
Ilość postów: 4257

2449
wpis nr 98 662
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I po cholere otworzono te puszke Pandory!!!!
2007-06-11 (22:09)

status Iskierka
Data rejestracji: 2006-03-02
Ilość postów: 2751

1808
wpis nr 98 679
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pamietam, ja kiedys znany polityk powiedzial, ze\" otworzono puszke z pandora \"

Z malej, bo on pewnie myslal, ze Pandora, to jest okreslenie wszystkich nieszczesc.

A zreszta kto go tam wie, moze myslal, ze to jest jakas wiedzma ta Pandora uwieziona w tej puszce.

:
2007-06-11 (23:25)

status ~skasowano
Data rejestracji:
SKASOWANO
6
wpis nr 98 682
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

FOBIA1 CZY WIEZ ZE JAK I PO CO zrobiono mi dzisiaj zdjecia 4 do ligitymacji i dowodu jak prosilem z podkresleniem za co to mnie one spodkaly ligitymacja pierwsza grupa rencisty ubezwlasnowolniony muwilem i zrobiono ze mnie na nich totalny ja wyglad dalna to kaczy dziup czyli warci ust wywalone do przodu wcale tak nie robilem poraz pierwszy sie spotkalem ze w fotografie profesjonalnym to moze dlatego tak byl on pierwszy przy ciucholandzie ze musialem spojrzec na dwa zdjecia dziewczyny ruznej innej i dwa zdjecia mi zrobiono a dostalem jedno i specyjalnie na nich sie niecelowo usmialem bo mnie do nabijania z siebie fotografka wymusila a fotograf przyjmowal pieniadze i dawal zdjecia uposledzenca i dalna to mnie na nich porwalem pogniotlem pocielem wszystkie zdjecia kosztowaly majontek bo 17 zlo+tych matka do mnie skakala do bicia i poranila mi paznokciami juz wczesniej delkatnie przez nia to przez mame poraniona dlon unioslem sie chonorem i przewrucilem mame mame i ma guza na czaszce gdzie wyrastajom wlosy i zrobil sie na podniebieniu sprawdzalem skruszony palcem na podniebienie dotykajonc wewnontrz ust ale czuje ze podniebienie ma guza? bo nosi nie wygodnom i strasznie ulomnego wyglondu proteze mamusia maproteze zembuw szczeki gurnej a sprzodu ma tylko zemby na dole u gury wcale niema i mi tak chcom zaszkodzic jak teraz wiesz i podrodze powrotnej spotkalem biznesmena lub szefa mlodziutkiego z multi banku? i na niego nakrzyczalem obrazliwie go i w pogardzie przechodniuw dla niego przepraszam jak nie winny ale sie porazilem zdjeciami . po fobia1 odpisz
2007-06-11 (23:31)

status mirek77335
Data rejestracji: 2004-11-03
Ilość postów: 2665

450
wpis nr 98 683
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No nie wiem... fobiu, dzialasz na niego jak \"balsam\" , to taki Twój \"garbik\' na zycie. Moim zdaniem, pogarsza sie, tylko Ty mozesz zapobiec kataklizmowi ponownego zbanowania \"rafcia\"

Powodzenia.
2007-06-12 (00:35)

status fobia1

31
wpis nr 98 686
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rafal, ja rozmawiam z Toba normalnie. Nie krzycze i nie obrazam.

Wiem takze, ze rozumiesz co do Ciebie pisze.

Nie lubie jednak, gdy wyladowujesz swoja agresje na forum, a tym bardziej na swojej mamie.

Kilka dni temu napisalam Tobie, ze jezeli bedziesz wsciekley, wlacz komputer, przeczytaj co napisalam i wylacz to pudlo. Nic wtedy nie powinienes pisac. Po prostu musisz sie odprezyc.

Wiem, ze to zrozumiales.

A co Ty zrobiles?

Wróciles wsciekly i zaczales wypisywac niestosowne rzeczy na forum.

Jeszcze raz podkreslam, Rafal, ze nie stane w Twojej obronie, gdy bedziesz sie tak zachowywal. Nie licz na to.

Traktuje Ciebie powaznie i prosze moje wpisy takze traktowac powaznie.

A teraz sprawa Twojego zachowaia sie u fotografa i jej dalszy ciag.

Przede wszystkim nikt Ciebie nie ma prawa zmusic do sztucznych usmiechów. Ja na zadnym zdjeciu robionym przez fotografa nie usmiecham sie, chociaz tez zawsze mówia, ze powinnam.

A ja nie umiem smiac sie na zawolanie, nie jestem aktorka.

Sztuczny usmiech jest zawsze brzydki.

Fotograf z pewnoscia byl profesjonalny. Ale na zdjeciach do dokumentów nie mozna robic zadnych retuszów. Po prostu pstrykaja i koniec. Widac kazdy pryszcz i nic na to nie poradzimy - takie sa przepisy.

Nastepnym razem badz naturalny, bez tych glupich usmiechów na zawolanie. Zdjecie wyjdzie dobrze.

A zreszta czym Ty sie przejmujesz?

Przeciez te dokumenty sa potrzebne do okazywania w jakis urzedach, do zalatwiania spraw i nigdzie wiecej. Kazdy zobaczy Ciebie jak naprawde wygladasz, bo Ty bedziesz mial ten dokument.

Nie kazdy jest fotogeniczny. Na takich zdjeciach pozowanych wychodzi sie nienaturalnie, bardzo sztucznie. To tylko aktorzy, modelki sa tacy piekni.

Zdjecie jest tylko obrazkiem. Kazdy widzi Ciebie jaki jestes naprawde i ocenia Twój wyglad, a nie obrazek.

Rozumiesz to?

A teraz sprawa z Twoja Mama.

Rafal, to jedyna osoba na swiecie, która Ciebie bardzo kocha. Nie oddala Ciebie do jakiegos zamknietego zakladu. Opiekuje sie Toba, prowadzi Ciebie do lekarzy, chce bys mógl kiedys w zyciu samodzielnie sobie radzic. Przeciez Mama Twoja nie bedzie wiecznie zyla.

Z pewnoscia to rozumiesz. Nie utrudniaj Mamie zycia. Ona bardzo cierpi przez Twoja chorobe. Chcialaby widziec Ciebie radosnego, zadowolonego, samodzielnego. Chcialaby bys zalozyl rodzie, mial dzieci, które bylyby jej wnukami.

Nie dziw sie, ze biedna sie zdenerwowala, gdy porwales te zdjecia. Musiala za nie zaplacic pieniadze, których i tak za duzo nie ma. Przeciez Twoje leczenie takze kosztuje. Zobacz ile lat ta Twoja biedna Mama z Toba cierpi? Ile dla Ciebie dobrego robi?

Masz komputer, kontakt z calym swiatem. Komputery sa bardzo drogie, a i prad tez kosztuje.

Twoja Mama poswieca swoje zycie dla Ciebie, a Ty ja uderzyles?

Wiesz co, Rafal? Najgorsi kryminalisci w wiezieiu kochaja swoje matki. Tylko prawdziwi zwyrodnialcy tak sie zachowuja jak Ty u tego fotografa.

Czy Ty jestes takim zwyrodnialcem?

Uwierz w siebie. Zycie to nie tylko choroba.Masz duzo czasu. Zamiast rozmyslac ciagle o seksie, zalatwiac swoje potrzeby do zlewu i robic Mamie na zlosc - wez sie w garsc i zacznij rozwijac swój talent, który widac w Twoich pracach.

Nigdy nie badz agresywny. To bardzo zla cecha i musisz nad nia zapanowac.

Nie szukaj wrogów w swoim otoczeniu.

Jezeli Ty bedziesz mily i sympatyczny, to ludzie takze dla Ciebie tacy beda.

Krzykiem, zloscia i podnoszeniem reki na Mame tylko sobie szkodzisz.

Mama jest coraz starsza, jest schorowana, znerwicowana, ma coraz mniej sily. Kiedys mozesz zrobic jej ogromna krzywde i nie bedzie zdolna by opiekowac sie Toba.

Jestes mlody, silny. Pomóz Mamie w domu, posprzataj, powiedz jej cos milego. Przepros za to co zrobiles i obiecaj Mamie, ze nigdy juz tak sie nie zachowasz. Obiecaj i dotrzymaj tego slowa.

Chcialabym, by Twój nastepny wpis na forum byl o tym jak Mame przeprosiles, jak bardzo zalujesz tego co zrobiles.

Pamietaj, nigdy nie zachowuj sie w ten sposób.
2007-06-12 (01:31)

status ~skasowano
Data rejestracji:
SKASOWANO
6
wpis nr 98 688
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mama ma udaje zlom niewiem chyba tak pewnie jak mama ale wie i wie ze jestem najgrzeczniejszy z rodziny nawet tej ludzkiej !!!{....}muwila tom ale w innej wersij terz intelgietnie o dziwo po walce spokojnie dzieki memu opanowaniu przez tego biznes szefa? multi banku? dziekuje jemu!?kturego widzialem przed przejsciem dla pieszych przed przystankiem do odjazdu altobusu do przustamku mego doprowadzenia do celu to odjazdu drugiego autobusu 194 na pogórze górne
2007-06-12 (01:43)

status fobia1

31
wpis nr 98 690
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mama nic nie udaje, jest bardzo chora.

Przy Tobie mozna zdrowie stracic, rozumiesz?

Bardzo Ciebie kocha i dlatego mówi, ze jestes najgrzeczniejszy.

Ja nie mialabym takiej cierpliwosci.

Juz wczesniej napisalam, ze wlalabym Tobie pasem porzadnie i to za pierwszym razem, gdy zaczales specjalnie sie buntowac. I bylby swiety spokój. Juz bys nie rozrabial.

Jestes chory i perfidnie wykorzystujesz te chorobe do meczenia mamy.

Wstydz sie.

Ty masz pokazac mamie jak bardzo ja kochasz, pomagac jej, a nie meczyc.

To ona biedna w taki upal ciagnie Ciebie do fotografa, by wyrobic koieczne dokumenty, a Ty ja bijesz? I to w dodatku w twarz?

Wstyd Rafal. Gdzie Twoja wdziecznosc?

Do tego wszystkiego jeszcze na ulicy czepiasz sie obcych ludzi. Co Tobie zawinil ten facet?

Ja wiem, ze jestes na mnie zly, bo pisze prawde.

Cale zycie mama nad Toba sie lituje, glaska po glowie, oszczedza - bo przeciez Rafalek jest chory.

I to jest z jej stroy blad. Powinna Ciebie traktowac jak zdrowego. To znaczy leczyc, tak jak to robi, ale nakladac na Ciebie obowiazki domowe, a za przewinienia karac.

Jeszcze raz podkreslam, Ty perfidnie wykorzystujesz jej milosc i swoja chorobe do znecania sie nad rodzina i wyprawiania róznych fanaberii.

Oj, gdybym ja tam byla, to w ciagu tygodnia bys chodzil jak zegarek.

A teraz marsz do lózka, a nie siedziec po nocy. Chory czlowiek ma prowadzic normalny tryb zycia.
2007-06-12 (07:35)

status ~skasowano
Data rejestracji:
SKASOWANO
6
wpis nr 98 696
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

musialem interweniowac na spokojno wzbuzonym wrazeniem siebie bo samoocena kusi oczami to rachuba wygladami to widzeniem mnie przez promieniowanie oczuw na takiego przyjemniaka chcialem wygladac co dzieli sie przyjemnosciom po przyjemnosc kusi a jak kusi czlowiek czuje ze nie wolno a musi to juz i ja wymyslono na bialorusi kinga rusin ja wymyslilem w.... \'\'b3R....ppgg\'\'
2007-06-12 (12:11)

status ~skasowano
Data rejestracji:
SKASOWANO
6
wpis nr 98 699
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

nie stety fobiu ale ogladalem co u ciebie reklamujesz kabakretynów jestes agentkom aktorem fuj wredny oszustka nie naturalna nie prawdziwa moc nic ze mnie z fuj bytd wcieli cie w moje bilion bilionów wcielen cierpioncych i skonczysz jak ja w tym wcieleniu swój los wredno oszustko wrecz malpo teatralna zegnaj pasko zablokuj mi jej dostep do mnie bo ponizyla mnie matke oojca mego tez i braata i siostre wogule poniza pa+to+logicznych dzielo my jestesmy to moja najbliszza rodzina cierpi przez takich jak wy stuczny multi lotek prawdziwa wladza was zmasakruje wraz z pio multimajstrem fobiom1 pasko i resztom w tym iskierke najbardziej bo wciela sie w przeciwstawny los zegnam blokujcie mi dostem do stucznej multi lotka wladzy to waszej stronki multipasko multi okrutnik paskiem paskobije
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 72 73 74 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina