Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 70 71 72 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2007-05-15 (13:32)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 97 794 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chcialbym pójsc spac czujac twój oddech na sercu tak cieply jak wschodzace slonce. Przymknac oczy, wsluchac sie w miekki szept, wtulic sie wraz z toba w goraca poduszke mysli. Chcialbym zasnac dotykajac lagodnych ust migoczacych w blasku swiec. Chce zatopic sie w tobie, laskotac opuszkami palców okryte nagoscia twoje ramiona, usmiechac sie do wstydliwych zekniec. Chcialbym smialo wedrowac wraz z toba po moim magicznym swiecie, który znasz tylko z opowiesci. Chcialbym wypowiedziec slowa dawno nie uzywane... tak ze zdecydowaniem, poczuciem stabilnosci uczuc. Powiedziec, ze cie kocham. Tylko najpierw cie odnajde, zaskocze postawa delikatnego temperamentu. Upije sie toba na dluzszy czas, odnalazlszy dotyk twoich ust. Kobieto z moich snów, podazam ku tobie... aktem milosci posród swiec zapukalem w powietrze... obudzilem cie bezglosnie we wlasnej poscieli ![]() |
2007-05-16 (00:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 97 832 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i co Ambaras? Chyba sie Tobie polepszylo, bo musze sama pic. Czekalam, glowa mnie rozbolala. To upicie byloby na smutno. Lepiej pójde trzezwa spac. Dobranoc |
2007-05-16 (11:41)![]() Data rejestracji: 2006-12-18 Ilość postów: 105 ![]() | wpis nr 97 838 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzien dobry. Wybacz Fobia. Moze nie tyle co by mi sie polepszylo, ale to wina burzy. Zmógl mnie sen i spanie bylo tez na trzezwo. Musze przyznac, ze ten Sen byl mi potrzebny ![]() |
2007-05-16 (19:31)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 97 852 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasne, wybaczam. Urzniemy sie na wesolo, gdy minie mi angina. Dorwalo mnie dzisiaj nad ranem. Antybiotyk wyklucza nawet chinska wódke. Piec dni musze sie pokurowac, a potem nadrobie zaleglosci towarzysko-niemerytoryczne. Kurcze, najgorsze jest to, ze mam problemy z przelykaiem i temerature. A do tego zdrowy pies, który musi wyjsc chociaz dwa razy dziennie. Dam rade. Ide sie dalej kurowac. Pozdrawiam |
2007-05-16 (20:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 97 866 [ CZCIONKA MONOSPACE ] The Big Sleep...Wielki Sen i Humphrey Bogart ,pamietny z Casablanki. http://www.youtube.com/watch?v=bgVw9C2NQe4 Pozdr. |
2007-05-18 (19:28)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 97 974 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kawalek Osieckiej, wyk. Krajewski: \"(...) Nie spoczniemy nim dojdziemy Nim zajdziemy w siódmy las Wiec po drodze, wiec po drodze Zaspiewajmy póki czas( ...)\" Tak mnie natchlo. Ide dalej, nie mam wyjscia. Pa |
2007-05-19 (08:30)![]() Data rejestracji: 2006-12-18 Ilość postów: 105 ![]() | wpis nr 97 996 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skoro idziesz dalej, to juz pewnie po wstretnej anginie ![]() Pozdrawiam i zycze powodzenia w... drodze. |
2007-05-19 (13:35)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 98 005 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ano ide, nie powalilo mnie, twarda jestem. Tylko gdzie jest ten siódmy las? Pozdrawiam |
2007-05-20 (00:18)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11778 ![]() | wpis nr 98 052 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Halinko odezwij sie na moje GG, bo stracilem Twój numer.... vidmo |
2007-05-20 (00:27)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 98 053 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pomimo smutku, powrócilam z nadzieja do Paryza (Takie nawiazanie do madrej przypowiesci wklejonej przez Vidmo o SMUTKU i NADZIEJI). http://www.youtube.com/watch?v=nZvehG_Lgls&mode=related&search= Natomiast - specjalnie dla Mirka - Klenczon \"Bialy krzyz\": http://www.youtube.com/watch?v=Kas9lMZA2m4 i ta sama piosenka w wykonaniu Piotra Cugowskiego: http://www.youtube.com/watch?v=9zzdjAZGrlQ&mode=related&search= I dla wszystkich na dobranoc Czerwone gitary - \"Niebo z moich stron\", chyba jednyna piosenka Czerwoych Gitar w rytmie walca. http://www.youtube.com/watch?v=8XkpaXitquE&mode=related&search= |
2007-05-20 (00:42)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 98 055 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wrócilam jeszcze z miekkimi klimatami. Fragment z filmu \"Uprowadzenie Agaty\" z piosenka Krajewskiego: http://www.youtube.com/watch?v=i0J6iq-C_YQ |
2007-05-20 (07:57)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 98 059 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki Halinko za linka... kazde wykonanie przyprawia mnie o dreszcze. Nie mam pojecia dlaczego K.Klenczon na mnie yak dziala, ale szkoda ze zginal ![]() |
2007-06-02 (00:30)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 98 167 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.mimowszystko.org/index.php?dzial=46 To jest link do strony fundacji Anny Dymnej Mimo Wszystko. Pomyslalam sobie, ze warto go podac równiez na tej stronie. Anna Dymna, wspaniala, piekna kobieta o wielkim sercu, utalentowana aktorka od wielu lat poswieca swój wolny czas ludziom niepelnosprawnym w bardzo szerokim znaczeniu tego slowa. Czasami ogladalam w telewizji programy z imprez organizowanych przez Anne Dymna. Wystepowali w nich ludzie o róznym stopniu niepelnosprawnosci, o róznych schorzeniach, fizycznych i psychicznych. To nie byl stracony czas. Kazdy czlowiek zasluguje na szacunek, jezeli tylko nie robi krzywdy innym ludziom. Ludzie o fizycznych i psychicznych ulomnosciach sa bardzo wyczuleni na odrzucenie. Przezywaja to o wiele bardziej niz zdrowi. Odrzucajac chorego, okazujac mu lekcewazenie, a nawet wzgarde, zamykajac sie w scislym gronie zdrowych - wyrzadzamy innym ogromna krzywde. To czysty egoizm. Warto pamietac, ze to co dajemy innym, zawsze powraca do nas ze zwielokrotniona energia. Odrzucimy - zostaniemy kiedys wielokrotnie odrzuceni. Inna sprawa, nad która warto sie zastanowic jest fakt, ze czlowiek chory, gdy czuje sie lekcewazony, nieakceptowany, odrzucany - staje sie agresywny. I nie mozemy miec do niego pretensji, bo sami go sprowokowalismy. Nie pisze tego tak sobie, aby tylko pisac. Nikogo nie bede wskazywala palcem. Nadmienie, ze ja takze otrzymalam maile z pytaniami i nie pozostalam obojetna. Czy mozna obojetnie przejsc obok mlodego czlowieka, który wola \"ratunku!\"? Ja tak odczytalam informacje, ze ktos nie czuje juz zycia. Poruszyla mnie ta wiadomosc do glebi. Tak jak umialam opisalam wszelkie radosci jakie mozna czerpac zyjac w swoim wyimaginowanym swiecie. Przede wszystkim podkreslilam, ze zycie dano nam tylko jedno i powinnismy czerpac z niego jak najwiecej dobrego, tyle ile jestesmy w stanie. Aby czerpac, musimy dawac. Inaczej jest to czysty egoizm. Mam nadzieje, ze osoba wolajaca o pomoc dostrzeze chociaz iskierke nadziei, która niejednokrotnie mu odbierano. Od pewnego czasu narasta we mnie niesmak, gdy wchodze na te strone i czytam niektóre posty. Pisano o tolerancji kochajacych inaczej, o tolerancji dla parady równosci majac tylko na mysli równosc ludzi kochajachc inaczej. Nikt nie poruszal tolerancji osób chorych, chorych nie tylko fizycznie, ale takze psychicznie. A przeciez ludzie chorzy, gdy przyjmuja leki, sa pod kontrola lekarza, potrafia funkcjonowac w spoleczestwie tak jak zdrowi. Czesto sa bardzo utalentowani. Takze potrafia logicznie myslec. Jezeli ktos trafia na strone o tematyce gier liczbowych, to swiadczy , ze sie tym interesuje. Mozliwe, ze móglby cos wartosciowego wniesc w tej dziedzinie. Pamietajmy, ze sa to ludzie bardzo wrazliwi, o ogromnej wyobrazni, której wielu \"madrym glowom\" po prostu brakuje, a która bardzo przydaje sie w tworzeniu nastepnych lamanców sluzacych analizom. To nie jest strona zamknieta. Nie wolno wiec tworzyc na niej rewirów niedostepnych dla innych. Przypominam, ze kiedys kazdemu z nas moga bezczelnie zatrzasnac drzwi przed nosem. Wsciekli, mozemy w te drzwi kopac. I ci, którzy zatrzasneli nie maja prawa miec pretensji, bo sami wywolali agresje. Gorzej, gdy tej agresji nie rozladujemy, ale przerodzi sie w przygnebienie, moze nawet w depresje. Skutki tego latwo przewidziec. _____________ Nie pamietam Twojego nicka - jest zbyt skomplikowany. Wiem, ze mozesz czytac to forum, ale nie mozesz sie wpisywac. Klikij w link podany na poczatku. Tam takze jest forum. Sa ludzie, którzy chetnie nawiaza z Toba kontakt, przywróca radosc zycia i pomoga w wielu problemach Nie pukaj w te drzwi, za którymi zamknelo sie pozornie sympatyczne towarzystwo wzajemnej adoracji. Pani Anna Dymna jest naprawde piekna i madra kobieta. Kocha wszystkich ludzi, którzy tego potrzebuja i zwracaja sie do niej. Pisales o swoich talentach. Byc moze, ze Ty takze bedziesz mial szanse wystapic w telewizji. Nie zalamuj sie. Tak jak pisalam, pamietaj, zycie dano nam tylko jedno. Czy warto je marnowac na ponure przemyslenia. Pozdrawiam naprawde cieplo. fobia1 |
2007-06-02 (18:11)![]() Data rejestracji: 2006-04-22 Ilość postów: 1197 ![]() | wpis nr 98 189 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia1,dobrze,ze zaakcentowalas ten temat.Domyslam sie,a raczej wiem na pewno o kogo chodzi.Jaki byl powód \"zatrzasniecia drzwi\"?,mnie sie wydaje,ze kazdy moze na tym forum pisac do woli i o czym chce.Ci którym to nie pasuje,nie musza czytac,i po sprawie. Przyznaje,ze nie sledzilem tego tematu i nie znam powodów podjecia takiej,a nie innej decyzji. Natomiast z jednym sie z Toba zgadzam:wszyscy powinni brac w obrone slabszych. Pozdrawiam |
2007-06-02 (18:24)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 98 194 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ..... tak......., Pasko, czyzby komercja Cie dopadla? Odblokuj czlowieka i po sprawie. Co do Dymnej. W jej \"wieku balzakowskim\" to owszem, sexapil widac i czuc, ale piekna? Zdecydowanie nie, ale to w niczym nie umniejsza jej wartosci. Jest bardzo dobrym i cieplym czlowiekiem z ogromnym sercem. pozdrawiam |
2007-06-02 (19:59)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 98 199 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasne Bravo, i pewnie ma klimakterium. Wiec o czym mowa? A z tym \"wiekiem balzakowskim\" cos sie Tobie pokrecilo. Przypomne, ze \"wiek balzakowski\" dla kobiety to nieco powyzej 30-tki. W czasach wspólczesnych Balzakowi kobiety nawet przed czterdziestka chodzily na wieczorki taneczne tylko w charakterze przyzwoitek, a w przybytkach rozpusty pelnily role opiekunczego aniola, takiej mamusi zastepczej. Balzak byl jednym z niewielu, który docenial urode kobiety trzydziestoletniej. Uroda jest kwestia gustu. Niekoniecznie wiaze sie z mlodoscia. Czy kazdy mezczyzna przed trzydziestka jest uroczy? Czy kazda kobietka przed trzydziestka jest piekna? Zachwycamy sie starymi budowlami, wiekowymi drzewami. Ale tak trudno dojrzec piekno w czlowieku, który przekroczyl 50 lat. A czas plynie nieublagalnie. |
2007-06-02 (21:09)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 98 207 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wiem o czym jest Twoja \"mowa\", ale moja jest na temat i nic mi sie nie pokrecilo. Honore de Bakzac - \" Kobieta trzydziestoletnia\". Stad powiedzenie \"kobieta w wieku balzakowskim\". I wlasnie odnioslem sie do tego okresu w zyciu p. Anny Dymnej. Nie byla piekna kobieta, ale miala w sobie to cos za czym kazdy mezczyzna idzie jak w amoku. Nie byla piekna uroda. ale swoim seksapilem, jak powiedzialem wczesniej. Wiiec przemysl zanim wylecisz z pretensjami. pozdrawiam |
2007-06-02 (22:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 98 212 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A czy ja pisalam, ze Anna Dymna byla piekna kobieta? Napisalam, ze jest. A to wielka róznica. Wlasnie teraz jest piekna swoja dojrzala kobieca uroda. Kiedys byla po prostu ladna, swieza i delikatna. Teraz jest piekna. Nalezy oczywiscie uwzglednic wiek. Niedawno pewna gazeta wydrukowala zdjecia mlodych dziewczat fotografowanych w czasach PRL-u w ramach jakiejs tam akcji \"Piekne dziewczyny na okladki\", czy cos w tym stylu. Na jednym z tych zdjec byla Anna Dymna z profilu, uczesana w konski ogon, jako licealistka, bez makijazu. Jeszcze nikt nie wiedzial, ze bedzie aktorka, trafila na okladke z \"lapanki\" ulicznej. Mam te gazete. Naprawde bardzo ladna dziewczyna, taka naturalna, nieswiadoma swego wdzieku. Kiedys dziewczyny w wieku licealnym nie byly wyzywajace. To chyba bylo najwiekszym atutem ich urody. Zle odczytales me intencje. Tam nie bylo pretensji, raczej nieco sarkazmu. Zreszta identycznie nie zrozumiales wczesniejszego mego postu. Chociaz Pasko mógby faktycznie pomyslec czym rózni sie forum nowe od zielonego, ze na jednym kogos sie blokuje, na drugim nie. Ech, zycie... Pamietam moje 30. urodziny. Kolezanka z pracy (tez trzydziecha) powiedziala wtedy \"stara, to dopiero jest wiek!\" I miala racje, jeszcze bylo pod górke. Z górki tez jest niezle ![]() Tylko ja mam dziwna ceche. Nawet z górki robie sobie \"pod górke\". Ciagle do czegos daze. I jest fajnie, przynajmniej nie zjade na tylku. Dobranoc? Raczej tak, chyba ze cos mnie natchnie i poszperam w internecie zamiast pracowac. Bywam niesamowicie leniwa. |
2007-06-06 (15:18)![]() Data rejestracji: 2007-06-06 Ilość postów: 3 ![]() | wpis nr 98 363 [ CZCIONKA MONOSPACE ] O Jezu.Po tak dlugiej nieobecnosci fajnie jest poczytac Fobie. Halinka .Jestes za..bista.Bardzo Ciebie lubie.Bede sie odzywal. |
2007-06-06 (16:03)![]() Data rejestracji: 2007-06-06 Ilość postów: 3 ![]() | wpis nr 98 366 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Na razie testuje .Kasa leci. Jak cos z tego bedzie to zakomunikuje.A Halince w szczególnosci. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 70 71 72 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |