Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 68 69 70 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2007-04-09 (14:10)![]() Data rejestracji: 2005-02-20 Ilość postów: 2184 ![]() | wpis nr 95 980 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Uwierz w Anioly nawet jesli ich skrzydla sa czarne..\" |
2007-04-09 (15:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 95 984 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wierze w anioly, wierze w prxzeznaczenie, wierze takze, ze Bóg wie co robi. Rówiez wierze w intuicje, o której zapominamy, nie wsluchujemy sie w swoje mysli pozorie nic nieznaczace, zatracilismy te cenna umiejetnosc wraz z rozwojem cywilizacji. Brat, bratowa i ich najmlodsza 20-letnia córka sa na miejscu. Rodziny pozostalych chlopców takze dojechaly. Czekaja. Siostra rozmawiala z bratowa pól godziny temu. Bratowa powiedziala, ze w piatek skladajac Leszkowi zyczenia urodzinowe wspomiala o wieku chrystusowym - 33 lata. Tyle wlasnie lat konczyl Leszek. Zapytal wówczas: \"mamo, czy to znaczy, ze ja bede zyl 33 lata?\" Bratowa odpowiedziala\" \"nie synku, ty bedziez zyl bardzo dlugo\". Telefonowal do bratowej w niedziele. Mówil, ze zrobili sobie swieconke, a teraz maja zamiar wypozyczyc lódke i poplywac po jeziorze. Bratowa odradzala. Leszek powiedzial, ze tak bardzo chce poplywac i wszystko bedzie dobrze, prosil by nie martwila sie. To spokojny chlopak. Skonczyl architekture, mial dobra prace. Nie moge sobie miejsca znalezc. Przez 10 lat mieszkalismy razem. Mój syn z synami brata razem sie bawili, razem jezdzili na rowerkach, razem na spacery chodzilismy, bylismy na wczasach. Mamy wiele wspólnych zdjec z dziecmi. Tragedia. Prosze Boga, by odalezli Leszka wraz z jego kolegami. Patrze przez okno na nadchodzaca wiosne. Nie wszystkim bedzie dane ja poczuc. |
2007-04-09 (21:02)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 96 014 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,4046601.html ![]() |
2007-04-09 (21:04)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 96 015 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wyszlo, moze teraz. http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,4046601.html |
2007-04-09 (21:06)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 96 016 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trzeba przekopiowac caly skrót do wyszukiwarki. Tak sobie podalam. Bo moze ktos pomysli, ze fobia cos wymysla. To sa moje Swieta Wielkanocne. |
2007-04-12 (22:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 96 287 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oby woda jeziora byla laskawa dla Leszka, Olgierda oraz Mariusza, i zwrócila Ich rodzinom. http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070412/MAGAZYN/70412020&nocache=1 I to jest moje pozegnanie z forum, a takze z milczacym Panem Marianem - Starym Kibicem. Zycze Wszystkim wiele szczescia w zyciu. |
2007-04-15 (01:16)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 96 485 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przychodzimy, odchodzimy - Piwnica pod Baranami slowa: Janusz Jeczmyk muzyka: Zygmunt Konieczny Przychodzimy, odchodzimy leciutenko na paluszkach szczotkujemy, wycieramy buty nasze twarze nasze zeby sladów nie zostawic zeby sladu nie zostalo Miasta nasze domy nasze na uwiezi sie kolysza tuz nad ziemia ledwo ledwo jak wiatr maly to nie widac A jak wielki wiatr sie zdarzy wielka bieda, puszcze cumy zatrzepoca sie, zatancza miasta nasze domy nasze i poleca w stratosfere przygarbionych w pustym polu Bez oparcia bez oslony bez niteczki chocby coby przytwierdzala nas do ziemi wiatr nas porwie i poniesie Za kolnierze podniesione porozrzuca gdzies w przestrzeni nam to nic przeczekamy a jak skonczy jak ucichnie to wstaniemy otrzepiemy klapy nasze raczki nasze zeby sladu nie zostalo Od poczatku zbudujemy miasta nasze domy nasze sprzety nasze lampy nasze zeby wiatr mial czym kolysac ______________________ Ta nasza mlodosc - Piwnica pod baranami slowa: Tadeusz Sliwiak muzyka: Zygmunt Konieczny Ona jest wsród kamieni Rwacym swiatlem strumyka Wiewiórkami po drzewach Po galeziach pomyka Ona iskra w kamieniu Ona mlekiem w orzeszku Ona swiata ciekawa Jak miedziany grosik w mieszku Ta nasza mlodosc Z kosci i krwi Ta nasza mlodosc Co z czasu kpi Co nie ustoi w miejscu Zbyt dlugo Ona co pierwsza jest Potem druga Ta nasza mlodosc Ten szczesny czas Ta para skrzydel Zwinietych w nas Ona kwiatem we wlosach Octem w jablkach jest pierwszym Gorzka piana na piwie W swiata gwarnej oberzy Buntem jest niespelnionym Co na serce umier Ona tylko to daje Co innemu zabiera |
2007-04-15 (17:48)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 96 528 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie podejmowalem tak drazliwego tematu. Sam bylem pletwonurkiem i bralem udzial w podobnych akcjach. Brak naszej reakcji to raczej szacunek dla tego co Cie spotkalo. |
2007-04-15 (19:16)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 96 533 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie oczekiwalam zadnej reakcji, tym bardziej ze jest to forum o grach liczbowych. Nie rozumiem wiec tego postu. Mój post z dwoma, mozna powiedzien, hymnami \"Piwicy pod Baranami\" tylko dlatego pojawil sie, ze zostaly przywolane do zycia inne posty z poezja. Taki mam nastrój. Kiedys czesto po nocy oddawalam w poezji, czy w piosenkach swoje mysli. Wtedy to nie przeszkadzalo. Przepraszam. Obiecuje, wiecej postów nie bedzie. |
2007-04-16 (08:02)![]() Data rejestracji: 2006-12-18 Ilość postów: 105 ![]() | wpis nr 96 577 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia, dzisiaj dopiero przeczytalam o tragedii, jaka dotknela Twoja rodzine. Wyrazy glebokiego wspólczucia i wielkiego smutku. |
2007-04-16 (10:20)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 96 582 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ambaras, w kazdej rodzinie sa tragedie. Nikt nie obiecal nam zycia uslanego platkami róz - juz kiedys o tym pisalam. Pozornie to akceptuje, tzn. przyjmuje do wiadomosci. Innego wyjscia nie mam. Nigdy w takich sytuacjach nie przeklinalam Boga, nie odwracalam sie od Niego. Wrecz przeciwnie, wiara dodawala mi sil. W mojej rodzinie zbyt duzo takich tragedii zwiazanych jest z woda. Bedac dzieckiem równiez sie topilam, odratowal mnie mój Tato. Pomimo to nie obawiam sie wody, ale nigdy nie nauczylam sie plywac. Prawdopodobnie umiem, bowiem w morzu plywalam trzymajac sie tylko jedna reka detki od pilki. Obawialam sie jej puscic. Takie jakies psychiczne hamulce. Kilka lat temu, w Dziwnowie chcialam przedostac sie na taka mala mierzeje. Takze kwiecien, bardzo cieplo, woda zimna. Na mierzeje dotarlam, bylo plytko. Gorzej bylo wrócic. W pewnym miejscu zaczal mnie wciagac piasek. Byl taki jak bagno. Na moment wpadlam w panike. Pomimo plycizny woda siegala mi juz powyzej pasa. Pewien czlowiek stojacy na brzegu chwycil potezny konar drzewa i chcial mi go podac. Krzyknelam, ze dam sobie rade, szarpnelam jedna noge i udalo mi sie ja postawic na ubitym dnie. Z druga juz nie mialam problemu. Wyszlam sama. A teraz? Teraz pozostalo nam tylko czekanie, by woda oddala cialo bojego bratanka. Dwóch jego kolegów odnaleziono. On zostal. Wczoraj brat, jego drugi syn i mój szwagier sami przeszukiwali te 100 ha jeziora. Bez rezultatu. To bylo do przewidzenia. Ale brat nie moze spokojnie czekac, musi cos robic, to jego dziecko. Widocznie woda bardzo pokochala nasza rodzine, i to z wzajemnoscia chociaz moze to wydawac sie dziwne. Ponownie przezywam tragedie smierci mego 11-letniego brata. Dwa dni temu ktos powiedzial mi madre slowa. Wszyscy jestesmy ukochanymi dziecmi Boga. Kazdy ma w zyciu do spelnienia jakas role. I chocbysmy robili nie wiadomo co, to nie odwrócimy tego, co nam jest przeznaczone. To mnie uspokoilo. Tak sobie wmawiam, tak jest lepiej. Zycie toczy sie dalej, pracuje, czasami nawet zartuje. Sasiedzi, znajomi o tym nie wiedza, nic nie mówie. Ja czekam. A mój pierwszy ból, szok po otrzymaniu tej tragicznej wiadomosci wykrzyczalam prawie anonimowo na forum. Bylo mi to potrzebe. ______________ Podoba mi sie motto do filmu \"200 papierosów\": \"Potrzeba bliskosci jest jak dym z papierosa - zamazuje kontury i uniemozliwia jasnosc widzenia...\' Niech to motto bedzie usprawiedliwieniem mego \"wykrzyczenia\" sie na forum. |
2007-04-21 (00:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 97 036 [ CZCIONKA MONOSPACE ] CHARLES AZNAVOUR- La Mamma http://www.youtube.com/watch?v=dmaR4xXf3pY Charles Aznavour - Ave Maria http://www.youtube.com/watch?v=aPHr67aasas http://www.youtube.com/watch?v=l7atywJEc2w Gilbert Becaud - Nathalie http://www.youtube.com/watch?v=CedT_jvFMmU&mode=related&search= |
2007-04-21 (00:28)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 97 038 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zapomnialam dopisac, ze polska wersje piosenki Azavoura podana w linku: http://www.youtube.com/watch?v=l7atywJEc2w spiewa Michal Bajor. Dobranoc |
2007-04-21 (19:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 97 123 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zmarl Jan Tadeusz Stanislawski Wielka popularnosc zdobyl w latach 70. radiowymi \"wykladami\" z mniemanologii stosowanej, której profesorem samozwanczo sie mianowal. ----------------------------------------------------------------------------- Jego wyklady o wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad swietami Wielkiejnocy sa nam bliskie na tym Forum i beda nadal kontynuowane. Jasze |
2007-04-21 (20:07)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 97 125 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kto jeszcze? Ile czlowiek moze wytrzymac? Przypominam, ze autorem powiedzenia \"I to by bylo na tyle\" jest Jan Tadeusz Stanislawski. I to by bylo na tyle ![]() |
2007-04-21 (22:06)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 97 145 [ CZCIONKA MONOSPACE ] u nas zupelnie nie znany Frank Michael popularny we Francji ,Belgii kilka wystepów w Olimpii ponad 200 piosenek na plytach {mam prawie wszystkie},jego piosenki mozna nucic ,spiewac chociaz nie zna sie jezyka, w przeciwienstwie do teraznieszych polskich piosenek ,tego nie zaspiewasz nie zanucisz a nawet nie zapamietasz.Posluchajcie czasem co spiewaja holendrzy ,niemcy ,belgowie my zabardzo kochamy nowosci z USA które do nas nie pasuja wszystkie stacje radiowe nadaja muzyke w jednym stylu tego nie da sie sluchac ,szkoda ze Radio Piekary ma tak maly zasieg moglibyscie posluchac jak spiewaja slazacy calkiem inaczej jak reszta kraju http://www.youtube.com/watch?v=Wtd4scJC0Dw |
2007-04-21 (22:45)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 97 159 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz racje Halah. Posluchalam. Bardzo melodyjna, wpadajaca w ucho piosenka. Mozna jej sluchac, mozna przy niej tanczyc. Nie rozwala blony bebenkowej, nie bombarduje mózgu do granic wytrzymalosci, a nawet ponad te granice. Po prostu lekka, latwa i przyjemna. Slaskie piosenki znam. Maja wiele wspólnego z niemieckimi, tymi ludowymi. Przyznaje, ze podobaja mi sie niemieckie marsze wojskowe. Przy nich parcie na wschód mialo racje bytu. Jedna z udanych metod oddzialywania na tlumy. Jednak jezyka niemieckiego nie znosze. Jego wydzwiek jest juz brutalny. Ich liebe dich, jak to brzmi? Okropnie. Brak w tym jakiejkolwiek czulosci. Czuly Niemiec? Nie moge sobie tego wyobrazic. Chyba znowu naraze sie Stanislawowi. Z góry przepraszam. |
2007-04-21 (23:07)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 97 161 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobiu mnie jezyk nie przeszkadza jesli melodia wpada w ucho i moge zanucic to jezyk nie ma znaczenia ,bardzo lubie sluchac Jana Smita z Holandii to dopiero jest jezyk polamany ale mnie to nie przeszkadza .Mam duzo jego piosenek i slucham piosenki które spiewal jako dziecko i obecnie ,dla holendrów jest idolem na jego koncerty przychodza i wnuczki i dziadkowie i wszyscy swietnie sie bawia u nas to chyba niemozliwe bylo by ,,pozdrawiam |
2007-04-21 (23:16)![]() Data rejestracji: 2006-05-25 Ilość postów: 4417 ![]() | wpis nr 97 162 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia-siadasz wygodnie w fotelu ,zamykasz oczy i wyobrazasz sobie czulego Niemca.Mój szwagier jest Niemcem.Wiecej takich. Kiedys wkleilem Ci cos po angielsku,teraz po niemiecku.Tak troche na przekór ![]() http://www.youtube.com/watch?v=RPSmrb82ocM Pozdrawiam. ![]() |
2007-04-21 (23:52)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 97 163 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie cierpie jezyka niemieckiego i uczylam sie go tylko z musu. Dla mnie szkopy nie istnieja. Chociaz nie przezylam wojny, to nigdy im tego nie zapomne. Nienawidze ich i tyle!!! Chyba potrzeba wielu pokolen, zeby zapomniec krzywdy jakie nam wyrzadzili. Niestety ciagle gdzies sie slyszy o tych hitlerowskich pomiotach. OHYDA!!! A te polki wychodzace za niemców jak byly postrzegane za tamtych czasów ? Czy nie golono im glów - tym dziw... to pewnie i tak za malo. Niemiec nie byl i nie bedzie Polakowi bratem - to tyle. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 68 69 70 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |