Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 62 63 64 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!!

2006-12-26 (11:08)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 86 183
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do poszukiwaczy...

Wystarczy poprawnie i bez bledu wpisac tytul w wyszukiwarce i umiescic to w cudzyslowie.

Zostana wyszukane wszystkie utwory o dokladnie tym tytule we wszystkich wykonaniach.

Uwaga, nalezy nieco czytac obok,jest wiele umieszczonych ,,wlasnych,, filmików i produkcji o tym samym tytule.

czasem film amatorski podlozony pod oryginalny utwór.

Pozdr.

\"Famous Blue Raincoat\" ... wpisano do wyszukiwarki

odnaleziono:

http://www.youtube.com/watch?v=UgLQ5LSWC-Q

2006-12-26 (11:33)

status zbyszeks
Data rejestracji: 2006-07-02
Ilość postów: 9885

2115
wpis nr 86 184
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzieki Jasze.

Pozdrawiam

Zbyszek
2006-12-26 (18:10)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 86 200
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A ja nie wpisuje w cudzyslowie - tez wyszukuje bez problemu, obojetnie czy autor, wykonawca, czy tez tytul utworu.

Dla przykladu, gdy wpisalam Agnieszka Osiecka wyswietlily mi sie jej piosenki spiewane przez róznych wykonawców.

Swietnie tez wyszukuje sie kabarety.

Troszke to wczoraj pocwiczylam.

Pozdrawiam
2006-12-26 (18:30)

status zbyszeks
Data rejestracji: 2006-07-02
Ilość postów: 9885

2115
wpis nr 86 202
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak czy owak, okazalo sie to banalnie proste. Fajnie jest miec takie teledyski.

Jeszcze raz Wam dziekuje.

Zbyszek
2006-12-26 (18:31)

status fobia1

31
wpis nr 86 203
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kabaret Tey \"Z tylu sklepu\" - cztery czesci

cz. 1.

http://www.youtube.com/watch?v=NNS5MyXtaTQ

cz. 2.

http://www.youtube.com/watch?v=hWScgr_L4uY

cz. 3.

http://www.youtube.com/watch?v=YkklQJYvKxo

cz. 4.

http://www.youtube.com/watch?v=xvJbgSEwHWw

______

A w ogóle wystarczy wpisac KABARET lub KABARETY i wyswietla sie tego cala masz, kilka stron, wedle gustu.

Powodzenia
2006-12-26 (18:33)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 86 204
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mozna wykonawce ukaza sie rózne tytuly,szukajac danego tytulu ukaza sie rózni wykonawcy.

P.s

i kto by pomyslal,uraczylem postem o Charlie Chaplinie i dalem 38 sekund filmiku a tu prosze...dzis caly program na jednym z kanalow poswiecono Chaplinowi.

Oczywiscie ze nie ogladalem ale me slowa...jakze prorocze.

napisalem kiedys o Johny cashu a tu...bum ,fil i Oscar.
2006-12-26 (19:23)

status mirek77335
Data rejestracji: 2004-11-03
Ilość postów: 2665

450
wpis nr 86 208
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Qrcze... mam szlaban na \"Bialy krzyz \" !!!

Zona powiedziala zem niespelna-rozumu

A co ja moge na-to ze mnie to tak wzrusza???

Jeszcze raz DZIEKI!!!! To mi prrzypomina moje ukochane miasto Gubin

2006-12-26 (19:50)

status fobia1

31
wpis nr 86 211
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mirek, namów zone dla odprezenia na kabaret Dudek

\"Sek\"

http://www.youtube.com/watch?v=KZdeHsUHR4M
2006-12-26 (20:48)

status fobia1

31
wpis nr 86 213
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie moglam sie opanowac i jeszcze trzy skecze Kabaretu \"Dudek\". Obiecuje, ze to juz koniec, naprawde.

\"Znaczek\" - Kwiatkowska, Gajos

http://www.youtube.com/watch?v=Ww52fUdrkyY&mode=related&search=

\"Kolejka\"

http://www.youtube.com/watch?v=2WNmXSuQoho

\"Majster\"

http://www.youtube.com/watch?v=ShsHPeLqgvQ

2006-12-31 (17:47)

status fobia1

31
wpis nr 86 282
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzisiaj, po godz. 14 w Szczecinie byla burza z wyladowaniami doziemnymi. Przed chwila sprawdzalam mape wyladowan atmosferycznych IMiGW. Obecnie wyladowania w chmurach sa w okolicach Bialegostoku.

Nie wrócy to dobrego roku.

Pamietam jedna, bardzo krótka burze sylwestrowa w Szczecinie. Bylo to w Sylwestra poprzedzajacego rok, w którym ogloszono stan wojenny.

Wtedy przewidywania ludzi sie sprawdzily.

Lepiej nie myslec co nas czeka w tym roku.
2007-01-01 (02:20)

status fobia1

31
wpis nr 86 312
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Specjalne Zyczenia Noworoczne dla Karola z Torunia, który kilka lat temu napisal w ksiedze, ze \"ja tez myslalem kiedys, ze jestem nieziszczalny\".

Do dzisiaj pamietam ten wpis.

Pamietam takze Karolu \"Groszki i Róze\" oraz \"Tomaszów\".

Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze duzo zdrowia.

Z Nowym Rokiem czesto podejmujemy jakies postaonwienia. Nie praktykowalam tego dotychczas, bo moje dzialania zyciowe sa raczej impulsywe. Rzadko robie jakies dalekosiezne plany. Zycia nie da sie zaplanowac.

Odpuszczam sobie te agitacje na sile w inym watku. Widze, ze to drazni wiele osób podobno bardzo wrazliwych. troche czasu poswiecilam dzisiaj na biezace czytanie zyczen oraz innych wpisów na forum.

Czytalam wszystkie zyczenia wiedzac, ze nie sa przeznaczone dla mnie. Te dla mnie otrzymalam w poczcie.

Kazdy wpis czytalam dokladnie, kazdy analizowalam - taka mam nature nieco refleksyjna. Doszlam do wniosku, ze jedyne co laczy wiekszosc ludzi na tej stronie to pogon za pieniedzmi, która przyslania tej wiekszosci inne wartosci.

Jestem pewna, ze tym którzy liczyli na szampanska zabawe i zapomnienie nie przeszkodzilam. Taka zabawa jest dla nich priorytetem zyciowym - ot, takie zycie lekkie, latwe i przyjeme. Wiec o czym mieliby zapominac podczas witania Nowego Roku?

Nie lubie obludy.

Moje wpisy nikogo chyba nie zmobilizowaly do innego spojrzenia na zycie. Tym, którzy maja jednak inne podejscie, nie byly potrzebne.

Przestaje sie produkowac. Szkoda energii, która wole spozytkowac na zwiekszenie aktywnosci na Allegro. W ten sposób bede mogla wywiazywac sie z danej obietnicy.

Kiedys powróce na to forum, bo cos napisac, cos co mnie cholernie gryzie.

Teraz tego nie napisze z róznych powodów.

Poniewaz traktuje ten wpis jako rozliczenie w pewnym sensie z niektórymi osobami - zwracam sie do Opalxxxxx.

Zanim cokolwiek napiszesz o feministce to przewertuj slownik jezyka polskiego.

Czy femiizm polega na tym, ze potrafie sama wybrnac z trudej sytuacji? Ze jestem niezalezna finansowo? Ze biore z zycia wszystko co mi oferuje i nie mam zbyt wygórowanych ambicji?

A konkretnie: ze nie musi mnie zaden facet utrzymywac i wypracowalam sobie emeryture, która otrzymam z chwila osiagniecia wieku emerytalnego?

To jest feminizm?

Zastanów sie bardzo pusta kobieto nad swoim zyciem. Mozesz bujac facetom, oni lubia takie szczebiotki, ale mnie, kobiety z doswiadczeniem zyciowym - nie oszukasz.

Chocbys jeszcze skonczyla kilka kierunków studiów, i tak pracy nie znajdziesz.

Pracodawca potrzebuje pracownika z doswiadczeniem, z kwalifikacjami. Slodkie idiotki wyszly z mody. W Twoim wieku zajmowalam juz kierownicze stanowisko. A Ty? Co soba reprezentujesz oprócz umiejetnosci manipulowania. Jakie masz doswiadczenie zawodowe?

Trzymaj sie meza, bo tylko jego emerytura zapewni Tobie jako takie zycie. Jestes kompletnie niezaradna zyciowo. Taka smiesznie infantylna starzejaca sie kobieta.

Menopauza, która tak mi swego czasu wytykalas, stoi juz za Twoimi drzwiami. Przypomnisz sobie o niej, gdy Twój maz znudzony \"wiecznym dzieckiem\" wkurzy sie i powie Tobie pare slów prawdy.

A moze juz to zrobil?

Te piosenke dedykuje sobie. Jezeli ktos ma zyczenie takze tej osobie.

Slowa napisala Agnieszka Osiecka, której nie mozna nazwac feministka, ale która cale zycie byla samodzielna i nie musiala wieszac sie na meskim - jakze niepewnym czesto - ramieniu.

Zamiast

(wyk. Edyta Geppert)

Ty, Panie tyle czasu masz,

Mieszkanie w chmurach i blekice,

A ja na glowie mnóstwo spraw

I na to wszystko jedno zycie.

A skoro wszystko lepiej wiesz,

Bo patrzysz na nas z lotu ptaka,

To powiedz czemu tak mi jest,

Ze czasem tylko siasc i plakac.

Ja sie nie skarze na swój los,

Potulna jestem jak baranek

I tylko mam nadzieje ze,

Ze chyba wiesz co robic Panie?

Ile mam grzechów, któz to wie,

A do liczenia nie mam glowy,

Wszystkie darujesz mi i tak,

Nie jestes przeciez drobiazgowy.

Lecz czemu mnie do niebios bram,

Prowadzisz droga taka kreta

I czemu wciaz doswiadczasz tak,

Jak gdybys chcial uczynic swietym.

Nie chce sie skarzyc na swój los,

Nie prosze wiecej niz dac mozesz

I ciagle mam nadzieje, ze,

Ze chyba wiesz co robisz Boze?

To zycie minie jak zly sen,

Jak tragifarsa, komediodramat,

A gdy sie zbudze, westchne cóz,

To wszystko bylo chyba zamiast.

Lecz póki co w zamecie trwam,

Licze na palcach lata szare

I tylko czasem przemknie mysl,

Przeciez nie jestem tu za kare.

Dzis czuje sie jak mrówka,

Gdy jakis but tratuje jej mrowisko.

Czemu mi dales wiare w cud

A potem odebrales wszystko.

Nie chce sie skarzyc na swój los,

Choc wiem jak bedzie jutro rano,

Tyle powiedziec chcialam Ci,

Zamiast pacierza na dobranoc.
2007-01-01 (02:28)

status fobia1

31
wpis nr 86 313
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przepraszam za bledy w tekscie piosenki. Przekopiowalam ja, nie czytalam tresci przed zatwierdzeniem wpisu, nie poprawilam.

Za literówki, które ja popelnilam - nie przepraszam. Pisze w nocy, w emocjach, to mnie usprawiedliwia.

fobia1
2007-01-01 (10:03)

status Opalxxxxx
Data rejestracji: 2005-07-25
Ilość postów: 2834

1098
wpis nr 86 321
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Widze Fobia, ze oprócz chorej watroby, masz pewnie jeszcze wrzody na zoladku. Bardzo duzo tekstu poswiecilas mojej osobie, a jad widoczny musial przeciez sie skads wylac. Posluchaj mmie stara prukwo, wychowywac to powinnas wlasnego syna, a nie obcych ludzi. Mój syn by natychmiast przybiegl wymienic mi zarówke i nie z przymusu, ale z troski o mnie, gdybym tego potrzebowala. A Ty co masz? WIELKIE NIC czyli dokladnie to kim jestes. Nie stanowisz dla mnie zadnego autorytetu, a twoje rady mam gleboko w d... wiec odwal sie ode mnie, bo to nie ja ciebie zaczepialam. Zajmij sie lepiej doglebna analiza wlasnego, zapyzialego zyciorysu.

Przepraszam osoby postronne, ze poniekad zostaly zmuszone przeczytac podobne slowa w pierwszym dniu Nowego Roku, ale tym razem to ja zostalam zmuszona do takiej reakcji.
2007-01-01 (13:37)

status fobia1

31
wpis nr 86 344
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mloda i piekna Opalxxxxx.

Mój syn nawet nic nie wie o tej zarówce. Nikt o niej nie wie. Nikomu o tym nie powiedzialam. Napisalam tylko o tym na forum.

Syn ma chore zatoki, ma chore dziecko, ma swoja rodzine.

Z pewnoscia by przyszedl i wymienil zarówke pomimo swoich problemów. Po prostu jestem z tych, którzy pierdolami nie zawracaja glowy najblizszym.

Potrafie rozróznic to co wazniejsze.

Stara prukwa - jak mnie okreslilas - jest zahartowana zyciowo, swietnie sobie radzi i ma wokól siebie duzo ludzi dobrej woli.

Nie jest - tej starej - obcy szacunek dla wszystkich ludzi, którzy na ten szacunek sobie zasluzyli. Szczególnie szacunek dla ludzi starszych.

Jak Ty zostalas wychowana?!

Skad czerpalas wzorce?!

Czy Twoi rodzice tez sa tak przez Ciebie oceniani? To stare prukwy, prawda?

A ludzie kultury, sztuki, szanowani przez spoleczenstwo? Na przyklad Hanka Bielicka, Jan Pawel II, Wislawa Szymborska... i wielu innych, którzy odeszli, którzy jeszcze zyja...

Poczytaj troche Andrzeja Poniedzielskiego, obejrzyj programy, które prowadzi ze szczególnym uwzglednieniem tego co on mówi.

Z tych popularnych polecam Daukszewicza.

Wszystko sypiace sie pruchna wedlug ciebie.

Ale te pruchna przejda do historii ako pozytywne postaci. Zadne z nich nie pozwolilo i nie pozwoli sobie na taki stosunek do czlowieka.

Co Ty soba reprezentujesz?

(Trudno napisac kogo reprezentujesz - nie zaslugujesz na miano czlowieka).

Takie skacowane - po szalonej imprezie - ZERO nie jest w stanie mnie obrazic. Nie siedzialam u meza w kieszeni. Swoje zycie przezylam godnie i dalej tak zyje.

Dla jasnosci, nie potepiam kobiet, które poswiecaja sie prowadzeniu domu. Ale one robia to swiadomie i zasluguja na szacunek.

Ciebie trudno zaliczyc do jakiejkolwiek kategorii. Jestes wyjatkowym kuriozum.

Wiesz, ja we wszystkim widze dobre strony. Oszczedzam na zarówce, oszczedzam na pradzie. Czy to nie jest wspaniale?

Aby rozwiac Twoje ewentualne dogryzania informuje, ze nie chodze ubrana jak dziad. Mam ciuchy, których moglabys mi pozazdroscic. Zapas bielizny, poscieli, reczników itp. na kilkanascie lat. Stac mnie na utrzymanie siebie i psa, najwiekszego przyjaciela czlowieka.

Stac mnie na wszystko co jest mi niezbedne do zycia. I nie musze wyciagac reki do faceta zwanego mezem, by dal mi na rajstopy. Tez mam spory zapas w róznych odcieniach i róznej grubosci. Kazde na inna pore roku i dopasowane do ubioru.

Aby uzmyslowic Tobie jak samodzielna jestem w zyciu przypomne, ze jestem jedna z nielicznych osób, a moze nawet pierwsza na tej stronie, która juz w 1993 roku miala komputer. Od tamtej pory wymienialam sprzet co kilka lat. Bylo mnie stac, bo kompyter nie byl dla mnie zabawka, byl moim warsztatem pracy.

I tak to do Ciebie nie dotarlo, jestem przekonana.

Zyje aktywnie, oczywiscie na ile pozwala mój stan zdrowia. A pozwala mi na wiele. Odpadaja tylko szalone imprezy przy alkoholu, za którymi akurat nie tesknie. Przynajmniej nie mam sita w mózgu.

Naiwna istoto, czas nieublagalnie plynie. Komórki organizmu zaczynaja sie starzec juz po 20 roku zycia. Pomiedzy nami jest tylko kilkanascie lat róznicy. Pamietaj, ze juz niedlugo bedziesz stara prukwa, która bez pomocy meza zginie.

Ciebie zycie nic dotad nie nauczylo, wiec slaba szansa na poprawe.

Moge zrozumiec nastolatków, dla których 40 lat to juz podeszly wiek. Trudno jednak zaakceptowac stara babe - bo juz taka jestes - która ma rozum zadufanej w sobie pustej lalki.

No cóz, jaki rozum - takie podejscie do zycia. No i czego tu wymagac?

Zycze jeszcze wielu lat tak dobrego samopoczucia.

Przy okazji, jestem szczesliwa, ze nie zasluguje na Twoje caluski.

Trzymaj sie pustoglowa. Ja calusków nie przesylam. Bez tego ludzie widza we mnie czlowieka.
2007-01-01 (18:10)

status skaplar
Data rejestracji: 2005-08-11
Ilość postów: 466

1148
wpis nr 86 365
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pozdrowienia w Nowym Roku dla wszystkich multi ,a szczególnie dla Fobii.

Niedlugo bede reaktywowal swoja dzialalnosc na tej stronce , a tymczasem jak chcecie to sobie obejrzyjcie ostatnie sekundy z zycia Saddama Husajna.

http://www.liveleak.com/view?i=863ce7d4a3

2007-01-01 (18:16)

status skaplar
Data rejestracji: 2005-08-11
Ilość postów: 466

1148
wpis nr 86 366
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

www.liveleak.com/view?i=863ce7d4a3
2007-01-01 (19:46)

status medium
Data rejestracji: 2005-03-04
Ilość postów: 2280

750
wpis nr 86 373
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

DO fobii 1 mam 55 lat mam 6 -cioro dzieci które mnie nie chwalac sie kochaja bardziej niz mame ale z czego to wynika ja nie puszczam slów na wiatr ja jak cos powiem toslowa musze dotrzymac moje slowo jest wiecej wartne niz pieniadze zaczalem i przerwalem czytac TWA rozgrywke z OPALAKS moze jestem stary przepracowalem ponad 40 lat w tym w warunkach szkodliwych 19 lat ale szacunek u dzieci i mlodziezy z naszego osiedla jest ..
2007-01-01 (20:22)

status fobia1

31
wpis nr 86 379
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Medium, nie musialam prosic mojego syna.

Przed swietami przyszedl, umyl mi wszystkie okna, wypral firanki, powiesil je, odkurzyl, wymyl i wypastowal podlogi.

Kilkalat temu, gdy przyjechalo do mnie pogotowie, syn siedzial przy mnie po zaaplikowaniu mi leków przez lekarza cala noc.

Takze pare lat temu, wiedzial ze sie czuje zle. Wychodzil z domu, gdy ja lezalam. Zapomnial zabrac kluczy. W miedzyczasie poczulam sie lepiej, wyszlam na dól do sklepu. Syn wrócil do domu, zastal zamkniete mieszkanie, w mieszkaniu szczekal ies, a ja nie otwieralam, bo wyszlam.

Wrócilam w momencie, gdy syn mial przechodzic z okna sasiadki na mój balkon. To jest IX pietro.

Wiem, ze w sytuacjach ekstremalnych moge na niego liczyc, tak samo jak on na mnie.

Ale glupia zarówka nie bede mu zawracala glowy. Nawet nie prosze nikogo z sasiadów o jej wymiane. Uwazam, ze kilka dni bez swiatla w kuchni wytrzymam, tym bardziej, ze wieczorami wchodze do niej na chwile. W ciagu dnia mam swiatlo dzienne, kuchnia jest z oknem.

Przyjdzie w tygodniu, by wyslac moje przesylki, przy okazji wkreci te zarówke.

Skaplar, Ty zapowiadasz reaktywacje.

Ja powracam do mojego wewnetrznego swiata pelnego milosci, piekna, sztuki; do swiata, w którym te wartosci doskonale wspólgraja z choroba, ubóstwem, tragedia czlowieka.

Ten swiat jest mi blizszy, jest bardziej ludzki niz obecny wulgary kult mlodosci i pieniadza.

Dziekuje za umozliwienie mi nie tylko sluchania, ale i ogladania wspanialych artystów czujacych to co ja.

Aznavour \"La Boheme\". Jezeli chce ktos posluchac, prosze o zwrócenie uwagi na gre tego artysty. Jak wspaniale oddaje uczucia malarza tworzacego obraz. Na mimike twarzy, gesty.

Stary pryk - powiedzialaby zapewne pusta nimfomanka.

Dla mnie to niezrównany artysta, który glosem i gestami przybliza bliska memu sercu epoke.

Nie trzeba znac jezyka francuskiego, by zrozumiec o czym spiewa Charles Aznavour.

Od mlodosci te klimaty sa mi bliskie, pozostalam wierna swym marzeniom, idealom.

http://www.youtube.com/watch?v=kA6RNwW6L5M&mode=related&search=
2007-01-01 (20:43)

status Sonda
Data rejestracji: 2005-02-20
Ilość postów: 2184

707
wpis nr 86 381
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobia - przeciez Ty masz w d... to czy Ci sie ta zarówka pali w tych dniach czy tez nie. Jesli dobrze Ciebie rozumiem, to nie jestes snobka z rodzaju \"Co ludzie powiedza\"

Twój Syn, hm za bardzo nie chcesz jego obciazac soba, bo po prostu wiesz ze i tak sie za bardzo o Ciebie martwi, czy jest razem z Toba czy tez ze swoja rodzina. Glupia zarówka a Milosc Syna!!! Co jest wazniejsze? Oczywiscie pytanie retoryczne. Ty nie potrafisz syna szantazowac emocjonalnie, bo za bardzo go kochasz i dajesz mu wolnosc, tak jak syn daje ja Tobie. Mimo ze jestescie niezalezni to i tak zrobicie dla siebie wszystko. W koncu upór to nie zawsze jest wada... Upór i chec samodzielnosci to wasza zaleta. Ty po prostu zwariowalabys wolajac synusia do swojej mamuski na kazde ziawolanko. Cio z niego bylby zia mescizna? Baba-chlop Fe... Najgorsze co mogloby cie spotkac. Dlatego uwazam, ze jestes bardzo dobra Matka, bo normalna, nie sprawdzajaca na sile ci sinus ciebie kocha ci tes nie ...

pozdr papatki mamcia A te zarówe to se sama najlepiej wkrec, bo Norze na pewno sie nie chce
2007-01-01 (21:02)

status Sonda
Data rejestracji: 2005-02-20
Ilość postów: 2184

707
wpis nr 86 383
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wiem , wiem ze Ciebie biodro siem wy... ten tego, ale pomysl sobie ze moglabys je mniec jeszcze do tego OPALXXXXONE, to dopiero byloby nie do zniesienia.

Jak to przeczytalam co ta mloda piekna osóbka napisala to mnie troche zmrozilo, ale cóz przynajmiej byla soba... Sloma z butów i to tyle. Zeby jej sie czasami nie spalila, bo cio bi wtedi cinka slobila?...)
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 62 63 64 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina