Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 60 61 62 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2006-12-08 (20:38)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 84 215 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No cóz...to pozdrawiam i moze \"do przeczytania\" gdzies,kiedys...kto to wie ![]() Z zalem Rafal. |
2006-12-09 (01:32)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 241 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mimo mi Rafal, jestem Halina. Halina spod klonu: halina0304 ![]() Noc jest taka glupia pora doby, w której ludzie sie zapominaja. Zapominaja, cos sobie przypominaja, do glowy wchodza dziwne skojarzenia. Ten klon skojarzyl mi sie z drzewem. Drzewo przypomnialo mi taka milutka rosyjska piosenke, której kiedys uczono nas (mnie) w szkole. Nie jest to piosenka o drzewie, jednak to drzewo, ten klon odgrywa w niej duza role. Nastawiona nieco frywolnie - jak to juz u sklerotyków noca bywa - przytaczam jej slowa. Piosenka bez tytulu, która ja zatytulowalam: \"Piosenka o klonie\" Wczesnym switem, o poranku Sad sasiedzki zwabil mnie Tam czarnulka, moldawianka Winogrona slodkie rwie I czerwienie sie, i bledne I tak patrze w nia jak w cud Pójdziemy nad rzeke Powitamy slonca wschód Rozwichrzony Klon zielony liscmi gra Pod tym klonem My oboje ty i ja Rozwichrzony... hej! Klon zielony... hej! Rozwichrzony... hej! Graaa... Serafinie, podobno piszesz wiersze. Ja nie mam takich zdolnosci, ale oczami duszy widze piekny wiersz, w którym jest mowa o milosci. Wielkiej milosci, moze namietnosci, takiej z rozwichrzonymi wlosami jak klon, ze slodkimi winogronami wplatanymi w grajace liscie (wlosy)... ____________ Pewnie dostarczylam znowu pozywki do kpin wszystkim powaznym, odpowiedzialnym, pozbawionym fantazji... Analizatorom, Uczonym itp. itd. I tak sie zastanawiam. Czy mozna w ogóle zajmowac sie grami hazardowymi, czy mozna miec jakies pasje bez marzen, bez fantazji, bez rozbudzonej wyobrazni? Bzdura. fobia1-halina0304 |
2006-12-09 (01:49)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 242 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No nie, musze sie pochwalic! ![]() A jednoczesnie uzasadnic dlaczego mam taki humor i jednak sie wpisalam. Czy nie jest przyjemne odebrac, w poczcie takiego maila? : _____________ Witamy:) Wszystkie filmy \"chodza\" nienagannie! Dziekujemy za mila transakcje:) Pozdrawiamy serdecznie zyczac sobie kolejnych zakupów ![]() Ryszard i Teresa ps. Korzystajac z okazji zyczymy Pani Milych Swiat i Dobrego Nowego Roku ![]() _____________ Czesto dostaje takie podziekowania na adres pocztowy, oprócz komentarzy. Ja naprawde kocham ludzi, kocham zycie, kocham swiat. I po co mi ta szarpanina na tej stronie? Ani pieniedzy, ani satysfakcji ze sprawiania ludziom radosci. Czasami ktos sie wylamie z tego \"sadu nad czarnownica\". To mile, doceniam to. Chyba dlatego tu powracam. |
2006-12-09 (08:36)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 84 248 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia1 ! Czytam i oczom nie dowierzam! Ty z ZUSem wygralas po ciekim boju a wymiekasz po wpisach jakiegos dupka? To mi do Ciebie nie pasuje. |
2006-12-09 (09:34)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 250 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pikolo, panorama Szczecina jest piekna, gdy oglada sie to miasto z lotu ptaka. Naprawde. A co do wymiekania... Znasz przyslowie \"Nie ruszaj g..na, bo smierdzi?\" Pozdrawiam |
2006-12-13 (15:04)![]() Data rejestracji: 2006-10-05 Ilość postów: 7192 ![]() | wpis nr 84 842 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Fobia! Widze,ze lubisz poezje.Zacytuje Ci wierszyk,który utkwil mi w pamieci.Nie wiem nawet kto go napisal. Trudno kobiecie dzisiaj na swiecie Musi byc ladna,madra,zaradna I jeszcze musi kochac jak zadna Ledwie mlodosci blaskiem zaswieci A,a,a,a i potem ..... dzieci! Pozdrawiam! |
2006-12-13 (15:24)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 848 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czak, ja juz to wszystko przerabialam. \"Ale to juz bylo I nie wróci wiecej...\" |
2006-12-13 (20:09)![]() Data rejestracji: 2006-10-05 Ilość postów: 7192 ![]() | wpis nr 84 913 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia po slowach zaswieci jest jeszcze \"wnet czar uleci i potem aaa....\"ale nie chcialem tego zdania cytowac bo kobiety róznie na to reaguja. |
2006-12-13 (20:36)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 924 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czak, ja naprawde znam zycie. Nie tak dawno pisalam na forum, ze pierwszy rok to namietnosc, drugi - milosc, a trzeci przyzwyczajenie, moze wspólna kasa, dzieci, jakies interesy... Namietnosci faceci szukaja poza domem. A w domku tylko spokój, ciepelko, zarcie na stole, wyprane koszule i wygoda. Kochanka do milosci, zona - zapewnienie opieki, stabilizacji zyciowej. Zdarza sie milosc wsród par z dlugoletnim stazem. Sama takie znam. Jednak to wszystko zalezy od moralnosci mezczyzny, od jego dojrzalosci. Znam naprawde dobre malzenstwo z kilkunastoletnim stazem. I co z tego? Wiem, ze ten maz kocha zone i ja szanuje. Wiem takze, ze oglada sie za kazda atrakcyjna mloda dziewczyna, gdy zona tego nie widzi. Ja to widzialam i ten temat z nim przedyskutowalam. Zwróc uwage na meska mentalnosc, na wasze meskie rozmowy. Zaden z was nie przyzna sie, ze ma problemy w pewnym wieku z kobietami. Kazdy jest jurny jak mlody bóg do póznej starosci. A to wielka bzdura! Im mniej meskosci w czynach, tym wiecej w slowach. Macie problemy i macie kompleksy, do których zaden sie nie przyznaje. Za swoje problemy obwiniacie nudne zony. A nie przyszlo przypadkiem czasami zadnemu z was, ze to wy jestescie nudni? Siedzi taki z pilotem przed telewizorem, popija piwo, lata po kanalach, jednoczesnie czyta gazete i jest bardzo madry, gdy oglada mecz lub inne interesujace sprawozdanie sportowe. A jaka to atrakcja dla kobiety? Oczywiscie to jest bardzo ogólna charakterystyka i nie dotyczy wszystkich mezczyzn lecz wiekszosci. Czasami popatrzcie na siebie obiektywnie, bardziej krytycznie. Moze wtedy przestaniecie wypisywac glupie wierszyki o kobietach. Kazdy z was ma taka zone na jaka sobie zasluzyl - zona jest zwierciadlem meza. Milego wieczorku zycze. |
2006-12-15 (22:58)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 85 267 [ CZCIONKA MONOSPACE ] <PRE>Tetmajer Kazimierz Gdzies ty... Gdzies ty, o gdzies ty?... Kocham cie, jedyna, kocham cie zawsze... Zdasz mi sie tak bliska, ze tylko reke wyciagnac ku tobie, a reka, zda sie, twa reke usciska. I tylko ramie wyciagnac ku tobie, a ramie kibic twa obejmie wiotka, i tylko lekko zgiac cie, a ku piersi ty sie pochylisz i usmiechniesz slodko... I tylko usta wycianac, a twoich ust sie poczuje pocalunek... Nieba! Aby juz nigdy nie zatesknic do niej, ilez lat jeszcze przetesknic potrzeba?..</PRE> |
2006-12-22 (18:47)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 85 950 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g |
2006-12-22 (19:04)![]() Data rejestracji: 2006-11-15 Ilość postów: 52 ![]() | wpis nr 85 953 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czytalem dzis o tym nagraniu. Niektórzy podejrzewaja ze to Beata Kozidrak w poczatkach swej kariery. Jest bardzo podobna. Nagranie to ktos wstawil niedawno i juz jest glosno o nim. Pozdr. |
2006-12-22 (19:13)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 85 955 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Alez zbieg okolicznosci!? On czyta, a ja ot tak sobie puscilam?1??? haha |
2006-12-22 (19:15)![]() Data rejestracji: 2006-11-15 Ilość postów: 52 ![]() | wpis nr 85 956 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widocznie...tak mialo byc. |
2006-12-22 (19:18)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 85 957 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nic nie mialo byc! Wolne zarty!!! |
2006-12-22 (22:53)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 85 977 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bylabym wdzieczna za wklejenie tekstu piosenki spiewanej przez Danute Rinn pt. \"Skrzydla\". Pozdrawiam |
2006-12-22 (23:51)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 85 981 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Juz znalazlam tekst tej piosenki. Autorem tekstu jest Ernest Bryll. Oto ta piosenka spiewana przez Danute Rinn w stanie wojennym. A te skrzydla polamane Slowa: Ernest Bryll Muzyka: Wojciech Trzcinski. Jada husarze do pracy z polamanymi skrzydlami, które jak garb ogromny skrywaja pod plaszczami... A te skrzydla polamane, deszczem, ogniem wysmagane, A te skrzydla jeszcze graja, jeszcze polskie piesni znaja. A te skrzydla jak sztandary niepodleglej starej wiary Jeszcze maja blask, jeszcze maja blask. A te skrzydla okrwawione, w tylu bitwach poranione, Choc zmalaly, spopielaly, jeszcze sily nie stracily, Jeszcze sa jak dawniej byly, Jeszcze skrzydla dawnej chwaly moga uniesc nas! Teczki w spoconych rekach trzymaja tak kurczowo jakby w nich byly zwiniete slawne choragwie bojowe. Kolysza sie w pekaesach, tramwajach, brudnych wagonach. Opada sen na husarie jak zakurzona zaslona... A te skrzydla polamane... Kazdy, aby sie zylo, dosiada swojej biedy. Na gorsze sie nie zmienilo. Byle sie, bracie, nie dac! Byle sie dzien przewalil i drzwi za soba zatrzasnac! Byleby dzieciom ocalic malego piórka jasnosc. A te skrzydla polamane... _____________ Gdzies, w ferworze zajec, w pogoni za pieniedzmi umknela mi informacja o smierci Danuty Rinn. Przez kilka dni nie mialam czasu sledzic wiadomosci. To najbardziej przejmujaca piosenka spiewana przez Te Artystke, która kojarzy sie przede wszystkim z tekstami lekkimi, latwymi i przyjemnymi. Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie w telewizji obejrze program wspomnieniowy o Danucie Rinn i uslysze jeszcze raz wykonanie tych polamanych, okrwawionych, spopielalych - skrzydel. Naprawde spiewa to pieknie. Dobranoc |
2006-12-23 (06:17)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 85 985 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia, dzisiejsza \"Uwaga\" na TVN bedzie poswiecona Danucie Rinn. |
2006-12-23 (10:42)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 85 995 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziekuje Kukola. |
2006-12-23 (23:22)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 86 079 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie ma za co Fobio, ale czy obejrzalas? Nie za duzo bylo tego materialu. Moze teraz juz nie odkurzj, bo obudzisz tych co \"spokojnie\" zasneli ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 60 61 62 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |