Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 59 60 61 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2006-11-29 (15:03)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 82 939 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dogorywasz? A co Cie dopadlo? Przesadzasz Skaplar, jak zwykle przesadzasz. Kup klawiature, a z tej zrób wielka popielniczke. Pa |
2006-12-01 (19:32)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 83 188 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jakze fajnie wpasc choc na chwilke ![]() Fobia!!! Dzieki !!! Dla mnie mozesz byc zawsze straszna. Twe zycznia prawie sie spelnily ![]() Az Ty czarownico ![]() Gdyby nie ten Anioleczek \"w wilczej skórze\" i zawartoscia koszyczka ... zabraklo czasu na spanie ![]() BUUUDZIIIK!!! czas wstawac do pracy ![]() PS: Jezeli bedzie taka sposobnosc, z Twoja sunia-dziewica zawsze sie podziele. Pozdrawiam |
2006-12-01 (19:43)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 83 190 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukolo! A czy Ten Anioleczek w \"wilczej skórze\" mial czerwony kapturek? Moze to byl wilkolak? Slyszalam o wilczych jagodach, ale nie mam pojecia jak wyglada wilczy aniol? Nawiazujac do suni-dziewicy; ostatnio posila sie promocyjnymi kurczakami z hipermarketu. I jeszcze trzyma sie dzielnie. Sama sie dziwie... (Dzisiaj bez buziek - limit wyczerpany) |
2006-12-01 (22:04)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 83 217 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiesz Fobia! Tak sobie teraz skojarzylam \"wilczego aniola\", z piekna wilczyca (wilkolakiem), którego zagrala Michel Pfeiffer (wybaczcie pisownie!!!)... no wlasnie z KIM? zagrala? a w drugiej suuuper uskrzydlonej basni? Ja natomiast Tobie sle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS: Szkoda mi Twej suni -dziewicy. Prosze, nie szpikuj jej hipermarketowopodrobodrobiowomiesno ![]() specyfikami. Powoli zaczyna sie wyjasniac jej dziewictwo ![]() Pozdrawiam |
2006-12-01 (22:17)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 83 222 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukola !!! Oczywiscie z Jackiem Nicholsonem. |
2006-12-01 (23:28)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 83 234 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bravo!!! Bravo!!! A drugi film? ........................ Lubie ogladac bajki, basnie. |
2006-12-01 (23:34)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 83 236 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moze \" Zakleta w sokola \"? Ale z kim to grala? Nie pamietam. Bardziej pamietam piekne kobiety. |
2006-12-02 (15:18)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 83 272 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz racje Bravo. Gral z nia Rutger Hauer. Pieknych mezcyzn tez zapamietuje. |
2006-12-03 (20:28)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 83 452 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak myslalem, ze to ten duzy blondyn. A pamietasz Kukola bajke z Richardem Gerem w roli Lancelota? Tez z piekna, a najpiekniejsza, gdy placze....??? |
2006-12-03 (20:38)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 83 455 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jedno male sprostowanie Bravo ![]() W \"Rycerzu Króla Artura\" Ginewre grala Julia Ormond...bardzo piekna kobieta ![]() Pozdrawiam |
2006-12-03 (20:42)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 83 456 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepraszam Bravo...bylem w przelocie...niedoczytalem...to Twoja zagadka ...Mam nauczke zeby dokladniej czytac ![]() Pozdrawiam ![]() |
2006-12-07 (00:09)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 83 990 [ CZCIONKA MONOSPACE ] <PRE>Aragon Louis Elza - fragment fragment poematu \"Elza\" MEZCZYZNA PRZECHODZI POD OKNEM I SPIEWA Dla wolnosci bylismy stworzeni Stworzeni dla losów szczesliwych Jak szyba dla szronów jesieni Nieszpory dla zalów tkliwych Alkohol dla oszolomienia Maj dla milosci zarliwych Dla wolnosci bylismy stworzeni Stworzeni dla losów szczesliwych Ty w ramionach niosles marzenia I krwi szkarlaty gwaltowne W porze pierwiosnków kwitnienia Gdy plakac jest nawet cudownie Piosenki slales jak westchnienia Z Diablem i Panem Bogiem w zmowie Ty w ramionach niosles marzenia I krwi szkarlaty gwaltowne Moja czula szalona bezsenna Ty co ognia mialas pieknosci We wlosach zloto nie do kupienia A w ustach wode milosci Cos uczynila z warg swych czerwienia Z pocalunkami na dni zalosci Moja czula szalona bezsenna Ty co ognia mialas pieknosci Mija czas mija czas nie zartujac Z petlami sznura krazy obok Kochanków którzy sie caluja Nie widzac go pomiedzy soba Przechodzi oczy im pietnujac I czola im szyderczo zlobiac Mija czas mija czas nie zartujac Z petlami sznura krazy obok Co sie dalo ach nazbyt to malo Zagarnalem w mlodosci imie Tym którym lepiej sie udalo Stawke ma oddam jeslim winien Czy trzeba by nas to bolalo Spadl cios i zimorodek ginie Co sie dalo ach nazbyt to malo Zagarnalem w mlodosci imie Czy mozna calym zlem nazywac Serce po które wiek juz siega Ach to nie milosc sie zuzywa Kiedy rozkosze mówia zegnaj Na prosbe co spojrzeniem wzywa Nigdy sie slonce nie sprzysiega Czy mozna calym zlem nazywac Serce po które wiek juz siega A jeslismy nie winni sami Pokazcie kto tej grze przewodzi Kto skradl nam to co z nieba mamy Wzial to co z nieba lask pochodzi Mnie albo was ta wina plami Panowie ktos tu tego szkodzi A jeslismy nie winni sami Pokazcie kto tej grze przewodzi Dla wolnosci bylismy stworzeni Stworzeni dla losów szczesliwych Swiat jest po to by zyc na tej ziemi Cala reszta to cyrk osobliwy Wasze prawa biblie anatemy Obled który obledem sie zywi Dla wolnosci bylismy stworzeni Stworzeni dla losów szczesliwych</PRE> |
2006-12-07 (09:16)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 003 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Dla wolnosci bylismy stworzeni Stworzeni dla losów szczesliwych\" Powtórzylam na Bravo, pijac poranna herbate. To jeszcze nie jest ostatni mój post. Po przeczytaniu tego pieknego poematu bede dzisiaj chciala wpisac obszerne fragmenty typowo merytorycznych wypowiedzi na temat hazardu. Fragmenty z ksiazki pewnego pisarza. Oczywiscie, jezeli znajde na to czas. Pisarza zyjacego wspólczesnie, o którym pisano, ze \"jest w równym stopniu badaczem, co poeta i marzycielem\" /Jerzy Lojek/ \"Moralista, romantyk, poeta(...). Jest swobodny jak ptak\". /Michal Radkowski/ \"Za ksiazkami jego uganiaja sie ludzie, on zas ugania sie za niezwykloscia(...) Pisarstwo to niezmiernie ciekawe, a zjawisko jeszcze bardziej\" /Barbara Seidler/ \"...w pokoleniu uwazanym za najbardziej przyziemne, on lata: moze uosabia jakies marzenia ich wszystkich\" /Stefan Bratkowski/ \"Pisarz wielkiej, wspaialej wyobrazni. Jest w nim jakas sila i fascynacja, które udzielaja sie czytelnikom. Jego wedrówki nie maja sobie równych w literaturze\". /Wieslawa Czapinska/ \"...Jego sila przebicia w róznych dziedzinach ducha i materii staly sie nieomal grozne. (...) to wulkan\" /Bogdan Maciejewski/ \"..kipi nam jak najswiezsze, niedopilnowane na goracej fajerce mleko\". /Wojciech Roszewski/ Tym pisarzem jest Waldemar Lysiak. ___________ \"Dla wolnosci bylismy stworzeni Stworzeni dla losów szczesliwych\" ___________ Dla niego kazdy czlowiek jest wazny, bez wzgledu na to czy jest typerem, obserwatorem, marzycielem, hazardzista, myslicielem w wannie, prowadzacym wózek widlowy, a moze profesorem... Lysiak ocenia ludzi za czyny, za ich marzenia, za podejscie do drugiego czlowieka, za to co soba reprezentuje. Dla Waldemara Lysiaka \"niecywilizowany\" Indianin ma czesto wiecej czlowieczenstwa i madrosci, jest bardziej wartosciowy, szlachetny anizeli wyksztalcony, zajmujacy najwyzsze panstwowe stanowisko - czlowiek. Czasami warto oderwac sie od myslenia nad genialnymi nieudokumentowanymi odkryciami, warto siegnac do marzen, pobujac w oblokach, poczytac nienaukowa literature; warto po to, by nie popasc w samouwielbienie, narcyzm, paranoje; by oczyscic swój umysl i otworzyc sie na WOLNOSC. \"Dla wolnosci bylismy stworzeni Stworzeni dla losów szczesliwych\" Dziekuje Bravo za przytoczenie tego poematu. _________ Pobyt na tej stronie dal mi przede wszystkim pewnosc, ze multilotka nalezy traktowac jako hobby, nigdy jako zródlo pewnego dochodu, ani zabezpieczenie finansowe na stare lata (emeryture). Nie wierze w zadne cudowne odkrycia w tej dziedzinie. Jak zaznaczylam na poczatku postu, bede chciala wpisac nieco doswiadczen hazardowych Waldemara Lysiaka. Wszystko zalezy od tego, czy znajde czas na przepisanie fragmentów ksiazki. Gdy czasu tego zabraknie - jest to mój pozegnalny post. |
2006-12-07 (21:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 101 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Obiecany wyzej urywek z ksiazki Waldemara Lysiaka wkleilam w nowym temacie: HAZARD (ogólnie) - kto na nim zarabia. P O W O D Z E N I A |
2006-12-07 (21:55)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 84 104 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A wiesz, ze W. Lysiak jest jednym z najwiekszych napoleonistów naszych czasow? Z wyksztalcenia architekt. Wykladal swego czasu na Politechnice Warszawskiej. Ale to tylko tak, na marginesie. A wracajac do meritum. Sa ludzie, którzy nie moga nikogo obrazic, to zwykli awanturnicy, na jeden post odpisuja i trzy razy, prawie to samo, w odstepach kilkuminutowych, majac tylko jeden cel, wywolac burde. Wiec kto Cie obrazil ? NIKT? No to jak taki ktos jak nikt mialby Cie obrazic? Czy kogokolwiek? I powiedz mi w jaki sposób mialby ktos CIEBIE DOTKNAC?. Nie ta kategoria, inteligencja i poziom. Wiec sie pytam !!! Jaki koniec ??? Jakie pozegnanie ??? No, zarty sie Ciebie trzymaja. Powodzenia i pozdrawiam. |
2006-12-07 (23:43)![]() Data rejestracji: 2006-04-22 Ilość postów: 1197 ![]() | wpis nr 84 122 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Polecam , \"Cesarski poker\" W.Lysiak. Fobia,przemysl to na spokojnie.Mysle,ze decyzja pochopna,pod wplywem impulsu. Forum jest dla wszystkich i masz prawo na nim byc kiedy chcesz i jak dlugo chcesz.Nie moze o tym decydowac jakis nawiedzony i wszystkowiedzacy forumowicz.To Ty decydujesz,tylko TY i nikt inny. Pozdrowienia |
2006-12-08 (09:50)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 133 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odpowiadam Bravo i Nimorajowi, a takze Sondzie. Jej wpis w innym temacie: Nie czuje sie obrazona. Nikt, oprócz Pasko nie moze zabronic mi uczestniczenia na tym forum - to srona stworzona przez niego. Pasko zas kilkakrotnie wypowiadal sie, ze nie ma zamiaru mnie blokowac. Nie jestem takze z tych obrazalskich, które poczuly sie dotkniete opinia faceta o bardzo waskich horyzontach myslowych. Napisalam w temacie \"do Pasko\", czym sie kieruja. Nie jestem calkowicie anonimowa osoba w Internecie. Oprócz zainteresowan, dorabiam sobie uzywajac tego samego nicka. Na tej stronie czasciowo realizowalam swoje bogate zycie wewnetrzne. W innym miejscu zas prowadze dzialalnosc zarobkowa od 2,5 lat. Zakladajac ja, nie zastanawialam sie jakie moga wyniknac konsekwencje z uzywania tego samego nicka. Nie mialam zadnych powodów, by sie kamuflowac. Wsród moich dotychczasowych kontrahentów mam bardzo dobra opinie. Nikogo nie oszukalam, nie okradlam, nie naduzylam zaufania. Przyszli kontrahenci najczesciej sprawdzaja opinie o osobie, z która ewentualnie chca zawrzec transakcje. I slusznie. Nie kazdy z nich opiera sie tylko na opinii wyrazoej w komentarzach do przeprowadzonych transakcji. Sa osoby lubiace pogrzebac glebiej w Internecie. Wystarczy wpisac w wyszukiwarke mój nick i wyswietli sie opinia o fobii1 na stronie MULTIPASKO - jakze odmienna od tamtej. Strace zaufanie, a takze strace ewentualnych kontrahentów. Strace mozliwosc dochodu. Multilotek moze przyniesc dochód, czesciej jednak przynosi strate. Stanelam przed wyborem: albo \"gruszki na wierzbie\", albo realne pieniadze. Z koniecznosci (rozsadek) wybieram to drugie. _______ Waldemar Lysiak... Wiem o jego fascynacji Napoleonem. Ksiazki polacanej przez Nimoraja nie czytalam, ale kupie ja i z pewnoscia przeczytam. Jest pisarzem, który fascynuje mnie od wielu lat. To historyk o \"lekkim\" stylu, bardzo wciagajacym czytelnika, pobudzajacym wyobraznia, inspirujacym marzenia. Co ciekawe, zanim przeczytalam \"Asfaltowy saloon\" mialam identyczne marzenia jak Waldemar Lysiak, marzenia o podrózy przez Stany Zjednoczone, podrózy zdezelowanym samochodem od wybrzeza wschodniego do zachodniego. Nie chodzilo mi o zwiedzanie drapaczy chmur. Pociagala mnie swego rodzaju \"egzotyka\" tego kraju. Mam mozliwosc przynajmniej raz w miesiacu rozmawiac o tym autorze z kims, kogo równie mocno Lysiak fascynuje. Chyba przed szescioma laty wygadalam sie o tych marzeniach. I wtedy pelne zaskoczenie. Okazalo sie, ze moge je przynajmniej czesciowo zrealizowac czytajac \"Asfaltowy saloon\". Lektura tej ksiazki pozwolila mi poznac od podszewki pieklo i ulude \"raju Ameryki\". Jest to powiesc wielowatkowa, hazard jest tylko jednym z epizodów. Waldemar Lysiak, opierajac sie na faktach historycznych, przytaczajac nazwiska i daty, opisuje mentalnosc spoleczenstwa nowoamerykanskiego, które posiada przeciez geny zbrodniarzy budujacych imperium na trupach Indian - pierwotnych, jedynych i szlachetnych prawdziwych mieszkancach tego kontynentu... Jeszcze jedna ksiazka Lysiaka \"MW czy WM\" (moze przestawilam kolejnosc liter w tytule) miala ogromny wplyw na moje zycie wewnetrzne. Mianowicie, Lysiak upewnil mnie, ze marzenia powinny byc nieodlaczym elementem zycia kazdego czlowieka. Jeden z rozdzialów (pisalam juz o tym na forum) konczy sie stwierdzeniem, ze trzeba marzyc, bo (cytat moze nie jest dokladny) \"z czym staniesz przed Bogiem, gdy zostaniesz wywolany do tablicy\". Tym argumentem obalam wszystkie durne opinie madrego Mariusza o bajkopisarzach na forum. Waldemar Lysiak wszelkie swoje opinie uzasadnia faktami. Mariusza opinie sa jak dotychczas tylko utopia, niczym wiecej. Myli sie Darek sadzac, ze Mariusz \"odkryl Ameryke\" w multilotku, czy innej grze. To sa tylko czcze przechwalki, którymi chce zaimponowac, jednoczesnie mieszajac z blotem tych, którzy mu nie przyklaskuja. Do Darka: Nie wierzysz? Poczytaj wiec dokladnie ten temat o Fan-klubie Mariusza. Zadalam trzy proste pytania, na które nie udzielil odpowiedzi, a zapedzony w kozi róg (bo sie uparlam) nazwal mnie (innych przy okazji takze) najwieksza prymitywna idiotka na forum. I to jedyny argument Mariusza. Zawsze wie najlepiej, wie wszystko, ale nie potrafi tego udowodnic. Ponumerowac zdarzenia potrafi kazdy, ale udowodnic po co to robi nie potrafi sam autor pomyslu. Chyba tylko po to, by brnac w absurdalna nieskonczonosc. No i koniec, zegnajcie. |
2006-12-08 (10:49)![]() Data rejestracji: 2006-07-02 Ilość postów: 9885 ![]() | wpis nr 84 139 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Fobiu 1, lubie czytac Twoje teksty. Czy nie mozesz pisac tutaj pod innym nickiem? Pozdrawiam serdecznie zbyszeks |
2006-12-08 (17:52)![]() Data rejestracji: 2006-04-22 Ilość postów: 1197 ![]() | wpis nr 84 187 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia,no faktycznie niezbyt fortunnie sie zlozylo,ze na Allegro dzialasz pod tym samym nickiem,ale z drugiej strony na to patrzac; to nie koniec swiata. Kupujacy(maniakalny,moim zdaniem)nawet jak dojdzie do strony Pasko i przeczyta calosc to sobie sam wyrobi poglad na sytuacje i to moim zdaniem pzytywny.Na Allegro mozesz zrobic \"klona\" i z niego prowadzic dzialalnosc i zamknac stare konto,ale niestety nie mozesz zrobic transferu komentarzy i zaczynalabys praktycznie od poczatku;troche szkoda, bo na opinie na portalu handlowym trzeba sobie zapracowac i wtedy sa efekty. Nie wiem czy jest mozliwosc poprosic Pasko,aby w drodze wyjatku skasowal Twoje wpisy,moglabys pisac pod innym nickiem.Ale to takie moje przemyslenia a decyzje musisz podjac sama. Pwodzenia |
2006-12-08 (18:27)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 84 193 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nimoraj, mam klona na Allegro. Dzialam na dwóch kontach i sama sobie robie konkurencje. Nawet na klonie mam wiecej komentarzy niz na tym pierwszym koncie. To jest oplacalne. Zmiana nicku na forum Pasko nie wchodzi w rachube. Nie popelnilam zadnego przestepstwa, by zmieniac swoja tozsamosc. Zapewniam, ze jezeli pojawi sie tu jakikolwiek post fobiopodobny o nowym nicku - to nie bede ja. ____________ Teraz informacja dla maniaków lubiacych kopac osoby nieobecne. Ostrzegam, przed takim postepowaniem w stosunku do mnie. To, ze nie bede tutaj juz pisala nie oznacza, ze czasami nie wejde na strone sobie poczytac. Kazda osobe, która bedzie postepowala nie fair wobec mojej osoby, bedzie stosowala nietaktowne aluzje - storpeduje postem, który moze doprowadzic do apopleksji. Zaczepiona - bede bezwzgledna. Post podpisze swoim nickiem. Mnie fizycznie tutaj juz nie ma, nikogo nie zaczepiam, zaprzestaje odpowiedzi na wszelkie, nawet sympatyczne posty. Bardzo prosze pozostawic mnie w spokoju. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 59 60 61 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |