Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 50 51 52 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!!

2006-05-20 (18:05)

status ANTYCHRYST
Data rejestracji: 2006-05-15
Ilość postów: 3

2023
wpis nr 60 922
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MOZENIE JESTEM taki zly uwiezcie we mnie bo ja wieze w w ZIOBRO -- hitler mial SS salin mial komisarzy POLSKA mala ;; - SB - ; GÓWNIARZE tym sie chwala i w oczy pluja porzadnym ludziom ze im zamordowali córki i synów biora wysokie emerytury ale to sie skonczy na ludzkiej krzywdzie zaden SKURWYSYN daleko nie zajedzie przekazmy sobie znak POKOJU a sprawe do NAJWYZSZEJ IZBY KONTROLI AMEN .
2006-05-20 (18:10)

status serafin
Data rejestracji: 2005-12-13
Ilość postów: 3032

1501
wpis nr 60 924
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

czys ty sie urwal zze slynnego kodu???

a tak poza tym to swietny film,polecam

Jakos wiary nie mam zamiaru zmieniac...ale czemu kosciól peka ???ciekawe.
2006-05-20 (18:38)

status medium
Data rejestracji: 2005-03-04
Ilość postów: 2280

750
wpis nr 60 928
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

JAK sie buduje dom to na opoce czyjli fundamencie tego woda nie podmyje ni wiatr zdmuchnie .JAKA twa wiara jesli jestes wychowany wsród co podaja sie za a nimi nie SA .
2006-05-20 (18:48)

status medium

750
wpis nr 60 929
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ZYJEMY bo musimy placimy bo jestesmy biedni a dlaczego biedni bo glupi a dlacaczego glupi bo biedni a dlaczego glupi bo tych skr---nów boicie sie rozliczyc to jest naród chrzescijanski pozwalajacy na wyzysk ZYDZI SIEDZILI W rzadzie obracali pieniedzmi a ESBEKI je brali
2006-05-20 (19:16)

status medium

750
wpis nr 60 935
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Bardzo chetnie pogadalby diabel z aniolem na temat piwsma SWIETEGO na którego koncu jest napisane // JESLIBY KTOS DODAL LUB UJAL SLÓW Z TEJ KSIEGI BEDZIE TEZ UJETE Z ZYWOTA JEGO AMEN..
2006-05-20 (20:50)

status serafin

1501
wpis nr 60 944
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I jak daleko upadles od nauk Chrystusa...Kto diabel ,kto Aniol,kto jad saczy, kto nienawiscia sie dlawi...a gdzie milosierdzie???

Ktos kiedys umarl za nas na krzyzu...i to nie w imie zemsty,bynajmniej.

Pozdrawiam

Jerzy Ficowski \"Sciana placzu\"

przez tysiac dziewiecset lat

rzucali szlochem

o sciane

wiec im wzniesiono

cztery sciany placzu

i w czterech scianach

zgladzono dokladnie

placz wszystek

i placz tego placzu

i lze dziesiata po jankielu

do oststniego pokolenia

lez

wiec jeszcze kret

nosi zalobe

i budzi kretowiska

wyrzuty ziemi...
2006-05-20 (21:03)

status medium

750
wpis nr 60 949
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jak babka idi dziadek nie umieli pisac to ty tez masz nie umiesz DLACZEGO NIE PRZECZYTALES calego pisma Swietego tylko opierasz sis na wycickach tak samo jak pokazuje to telewizja CO IM WYGODNIEJ .
2006-05-20 (21:21)

status Multimajster
Data rejestracji: 2005-08-03
Ilość postów: 1140

1355
wpis nr 60 951
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ale \" Jazda\" !!!

Pozdrawiam Cie Serafinie!!!

Pozdrawiam! Multimajster ABW

2006-05-20 (21:43)

status medium

750
wpis nr 60 953
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ZACZNIEMY wszysto od poczatku starego testamentu przez nowy ---- mojzesz przyniósl tablice mozna w 2 mojz wykupic sie pieniedzmi za wszystko tylko nie zabicie kobiety w ciazy pan bóg nie zna sie na pieniadzach o tym p[ózniej odpusty --
2006-05-20 (22:00)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 60 954
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Medium, ile w Tobie jest jadu i nienawisci.

Jestem pewna, ze gdybys zyl w czasie okupacji bylbys podlym suk....nem pomagajacym hitlerowcom w budowaniu komór gazowych.

Zapamietaj sobie pierwotny czlowieku, ze narodowosc piszemy duza litera. Polak jest Polakiem, Zyd jest Zydem. Uszanuj to.

Wychowalam sie na jednym podwórku z dwoma rodzinami zydowskimi. I oswiadczam, ze moja najlepsza kolezanka z podwórka byla Zydówka Basia. Tylko ona odwiedzala mnie w szpitalu, gdy mialam operowana noga w wieku 17 lat. Przychodzila, bo chciala. Nikt jej nie kazal. A Jej Matka na Wigilie czesto robila dla nas karpia po zydowsku.

Pierwszy telewizor w kamienicy byl w ich rodzinie. Polowa lokatorów z naszego podwórka przychodzila do nich ze swoimi krzeslami ogladac Kobre lub Festiwal w Sopocie. Nikomu nie przeszkadzalo, ze to Zydzi, a im nie przeszkadzalo, ze my jestesmy Polakami.

Gdzie Ty sie wychowales, w ciemogrodzie?

Jaki z Ciebie katolik?

Gdzie chodziles na lekcje religii?

Jestes nedzna gnida, która niedorosla wielu Zydom do piet.

Jestes rasista.

Przy okazji - Jezus takze byl narodowosci zydowskiej.
2006-05-20 (22:13)

status fobia1

31
wpis nr 60 959
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pamieci wszystkim pomordowanym Zydom w obozach zaglady - wklejam:

Miasteczko Belz

Agnieszka Osiecka

Mój mily Icek

juz nie bój sie nocy

i ludziom w oczy patrz,

w miasteczku Belz.

Minelo tyle lat,

harmonia znów gra,

obloki plyna w dal,

znów toczy sie swiat.

Wypieknial nasz Belz,

w ogrodach, na drogach bez.

Nikt nie chce pamietac,

nikt nie chce znac smaku lez.

I tylko gdy spisz,

samotny i sam,

i tylko gdy spisz,

plyniesz, giniesz tam...

Gdzie tata i mama

przy tobie sa znów

i czule pilnuja

malutkich twych snów.

Miasteczko Belz,

kochany mój Belz.

W poranne gazety ubrany

spokojnie sie budzi Belz

Lagodny swit

w zwyczajnych dni rytm,

w niedziele bezpieczna

nad rzeke wycieczka

i w krzakach szept.

A w piekarni pachnie chleb,

kon nad owsem schyla leb.

Zakochanym nieba dosc,

tylko cicho gwizdze ktos.

Miasteczko Belz,

main sztetele Belz.

Wyplowial juz tamten obrazek,

milczacy, plonacy Belz.

Dzis, kiedy dym,

to po prostu dym.

Pierscionek na szczescie,

w przemysle zajecie,

w niedziele chrzest.

Biale ziarno, czarny mak,

mlodej zony slodki smak.

Kroki w sieni... nie drzyj tak,

to nie oni. To tylko wiatr...

Miasteczko Belz,

kochany mój Belz.

W kolysce gdzies dzieciak zasypia,

a mama tak nuci mu:

Zasnijze juz

i oczka swe zmruz.

Sa czarne,

a szkoda, ze nie sa niebieskie.

Wolalabym...

Zasnijze juz

i oczka swe zmruz.

Sa czarne,

a szkoda, ze nie sa niebieskie.

Wolalabym...

Tak jakos...

Do Medium

Ze swoimi naukami przenies sie na forum Radia Maryja. Pewnie takie istnieje. Tutaj sa zamieszczane takze utwory inteligencji zydowskiej - chociazby Tuwima - wiec swoje rasistowskie poglady zachowaj dla siebie.
2006-05-20 (22:13)

status medium

750
wpis nr 60 960
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

CHce ci jedynie ze sie troche rozklekotals nie na temat i radzilbym zebys sie z tym przespala bo masz za szerokie spojrzenie jak nasze morze .. i JESZCZE jedno jak przeczytasz cale pismo swiete kilka razy od deski do deski to wtedy pogadamy ok .
2006-05-20 (22:19)

status medium

750
wpis nr 60 961
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

OJ GLUPI NARODZIE dlaczego nie poszles do NIEMIEC do IZRAELA do ameryki do PIEKLA nareszcioe zostali by sami polacy kto was tu trzyma piekielni meczennicy
2006-05-20 (22:23)

status medium

750
wpis nr 60 964
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

okradacie ten naród niszczycie jego poczucie osobiste i spokój narodowy ponizacie godnosc i to sie nazywa lojalnosc
2006-05-20 (23:04)

status Multimajster
Data rejestracji: 2005-08-03
Ilość postów: 1140

1355
wpis nr 60 972
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jako czlowiek doswiadczony musze zabrc glos!

Medium! Twoje wypowiedzi swiadcza zle o Tobie!

Nie wolno dzielic ludzi !!!

Musimy byc nowoczesni i tolerancyjni !!!

Za \"komuny\" to winni byli \"Ruscy\" Obecnie Zydzi!!!

To tylko nasza nieudolnosc ! Zawsze winny ktos !!!

A my Polacy to \"idealy\"!!!

Polskie chamstwo ! I ciemnota!!! Tak nas kiedys widzieli w swiecie!!!

2006-05-20 (23:44)

status serafin

1501
wpis nr 60 977
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

naród,naród,naród...wszystko jasne panie \"Polaku\".A o Biblii sie nie dyskutuje...interpretuje sie ja ...Twoja interpretacja jak mniemam pasuje do sieci \"Polaków\" typu Radiomaryjowcy ojca rydzyka...tam mozesz pojezdzic sobie na komuchach,Zydach i innych nacjach \"\"Polaku\"\".

pozdro

ps zygac sie chce ...
2006-05-20 (23:57)

status fobia1

31
wpis nr 60 980
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Medium, w ogólniaku do którego chodzilam najlepszym uczniem w calej szkole byl Zyd. To sa ludzie bardzo ambitni, wiec przestan na nich psioczyc.

Znalam naprawde wielu Zydów i moge wiele na ich temat powiedziec. Zaden z nich nie byl zlodziejem i idiota.

Na jakiej podstawie tak generalizujesz, co?

Dla mnie Zyd, którego przodkowie od wieków mieszkuja w Polsce jest tak jak wszyscy Polakiem, ale wyznania zydowskiego.

Poczytaj wspomnienia tych Zydów, którzy z bólem serca rozstawali sie z Polska w 1956 roku i wyjezdzali do Izraela. Dla nich Polska byla ojczyzna, nie Izrael. To patrioci, którzy zostali wypedzeni.

Dlaczego nie potepiasz niewierzacych, ewangelistów, zielonoswiatkowców, wyznawców kosciola anglikanskiego itp.?

Gdybys chociaz troche zainteresowal sie kultura i nauka, wiedzialbys ilu Zydów wnioslo ogromny wklad w rozwój tych dziedzin w naszym kraju.

Posluchaj idioto. W Szczecinie byl cmentarz zydowski. Mieszkaly i pewnie mieszkaja dalej rodziny pochowanych ludzi na tym cmentachu. A wiesz co z tym cmentarzem zrobiono? Chyba pod koniec lat 70-tych zaorano wszystkie groby i zrobiono park. Tak, wytyczono alejki, postawiono laweczki na grobach pochowanych tam ludzi. Teraz tam, po tych zaoranych mogilach spaceruja matki z dziecmi.

I nie bylo zadnego uzasadnienia by to zrobic, bo po przeciwnej stronie ulicy Slowackiego jest ogromny, piekny park im. Kasprowicza.

To byla zwykla podlosc polskich wladz ówczesnego miasta. Brak szacunku nie tylko dla innej narodowosci, ale takze dla zmarlych.

Jak Ty bys sie czul, gdyby na grobach Twoich najblizszych ganialy dzieciaki z pilka?

Ja podalam konkretne przyklady Zydów, których znalam osobiscie, z którymi bawilam sie na podwórku, z którymi chodzilam do szkoly.

A Ty?

Podaj konkretne przyklady tych Zydów, którzy doprowadzili nasz kraj do takiej sytuacji.

Ja widze tylko podlosc, glupote i brak szacunku wsród naszych rodaków.

Dalej wypowiadac sie nie bede. Szkoda mego czasu na dysputy z zajadlym rasista.

A co do Ruskich...

Wojtku, nie bylismy suwerennym panstwem. Rzad polski byl fikcja, a Polska jedna z republik ZSRR. Faktyczna wladza byla w Moskwie.

Tego wyjasniac dalej nie musze.

Niedawno czytalam o Ukladzie Warszawskim. Byl w nim zapis, ze Polska w razie nasilenia sie \"zimnej wojny\" byla przeznaczona na calkowite zniszczenie. Bylo wyznaczonych kilka miast w Polsce (w tym Warszawa i Szczecin), na które mialy zostac zrzucone bomby atomowe, gdyby zaszla taka potrzeba. Chodzilo o to, by odciac droge ladowa z Zachodu na Wschód.

To byla dyktatura Moskwy. Wszystkie panstwa Ukladu Warszawskiego, lacznie z Polska, podpisaly ten wspanialy moskiewski plan. I obowiazywal on do roku 1989.

De facto wiec, zylismy z wiszacymi bombami atomowymi nad glowa.

Nasz polski rzad wyrazil zgode na zaglade wlasnego narodu.

Szkoda slów.
2006-05-21 (00:09)

status serafin

1501
wpis nr 60 985
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jednak nie zapominaj Fobiu,ze oprócz Rosjan podzialu Europy dokonaly kraje demokratycznego zachodu...Anglia i Stany Zjednoczone.Podzielili sobie Europe jak chcieli i olali Polske jak zwykle zreszta...pomimo ,ze USA dysponowalo jako jedyne wtedy bomba jadrowa!!

Dlaczego mówi sie tylko o jednej stronie medalu.Dlaczego zapominamy ,ze w lapy Stalina zostalismy wydani...Tyle sie mówi o wolnosci,a kto wtedy dbal o nasza suwerennosc,pytam sie kto???Za naród,który ginal na frontach calego swiata!!!

Pies z kulawa noga...
2006-05-21 (03:16)

status Nimoraj
Data rejestracji: 2006-04-22
Ilość postów: 1197

1940
wpis nr 60 989
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasny gwint, jazda \"bez trzymanki\"

Musze to przeczytac od dechy do dechy .Niesamowite

I nie zapominac prosze o \"czerwonej pajeczynie\"

Musze tu czesciej zagladac.Ale sie porobilo.no ,no

;)
2006-05-21 (08:28)

status fobia1

31
wpis nr 60 993
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Serafinie, to oczywiste ze mysmy nie mieli prawa glosu. Anglia i USA obawialy sie Stalina i Polska im zawsze powiewala. Do tych faktów zdazylam sie przyzwyczaic i zyc z nimi. Oni mi takze powiewaja.

Jednak trudno mi przejsc do porzadku dziennego nad faktem wystawienia wlasnego kraju jako tarczy dla ZSRR. I nie maczali w tym swoich lap ani Anglicy, ani Amerykanie, ale nasz socjalistyczny rzad.

Pokaz mi drugi tak rzad na swiecie, który zgadza sie na zaglade wlasnego narodu.

Nie znam sie tak daleko na polityce. Nie musze. Od tego mamy rzad, który powinien nam zapewnic przede wszystkim bezpieczenstwo. Rzad PRL-u tego nie zroibil, a wrecz przeciwnie - tak jak napisalam poprzednio - zawiesil nam nad glowami bomby atomowe, bo tak chcialo wschodnie mocarstwo.

Jest to koronny dowód na to, ze Multimajster uzyl niewlasciwego porównania piszac o nieslusznym obwinianiu Ruskich przez Polaków. Mysmy niepodleglosc uzyskali dopiero w 1989 roku, a nie w 1945.

I zamiast starac sie ja umacniac trzymajac sie razem - zaczynamy atakowac m.in. Zydów czujacych sie Polakami, którzy nigdy nie byli w Izraelu, dla których najbardziej blekitne niebo jest nad Polska. Nie Zydzi sprzedali Moskalom nasza Ojczyzne - zrobili to Polacy.

Wstyd \"medium\". Jak Ty wychowujesz swoje dzieci? Co z nich wyrosnie?

Oczerniasz ludzi, którzy nic zlego Tobie nie uczynili. Wielu z nich jest wykladowcami na wyzszych uczelniach, przyczyniaja sie do postepu polskiej nauki, rozwoju kultury. A Ty chwytasz do rak Biblie i pod plaszczykiem Boga wypisujesz brednie.

Co Ty dobrego zrobiles dla tego kraju?

Czy Twoja zasluga jest splodzenie kilku nowych rasistów?

Gratuluje!

Nie wiem po co to pisze. Jestes tak ograniczony, ze i tak nic nie zrozumiesz.

I przypadkiem nie odsylaj mnie do Izraela, bo jestem katoliczka. Nie mam jednak klapek na oczach i rozgraniczam Boga i Kosciól od ludzi robiacych kariere w instytucji koscielnej. Nie kazdy duchowny zyje zgodnie z naukami Chrystusa. To nie sa swieci, to tylko ludzie tacy jak my. I nie wypisuj jakie grzechy mozna odkupic, a jakich nie. Nie Ty jestes Bogiem i nie masz zielonego pojecia jak Bóg postapi.

Troche namieszalam - kilka watków w jednym poscie. Zaczelo sie od Zydów, to mnie usprawiedliwia.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 50 51 52 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina