Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2005-08-14 (19:43)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 23 988 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kiedy bylem maly, zawsze chcialem dojc na koniec wiata. Kiedy bylem maly, pytalem gdzie i czy w ogóle konczy sie ten wiat. OOOO W zyciu piekne sa tylko chwile, w zyciu piekne sa tylko chwile. TAK TAK Kiedy bylem maly, pytalem co to zycie, co to zycie mamo, Widzisz zycie to ja i ty, ten ptak to drzewo i kwiat – odpowiadala mi! W zyciu piekne sa tylko chwile, w zyciu piekne sa tylko chwile! Teraz jestem duzy i wiem, ze w zyciu piekne sa tylko chwile! Dlatego czasem warto zyc, dlatego czasem warto zyc! W zyciu piekne sa tylko chwile, w zyciu piekne sa tylko chwile! W zyciu piekne sa tylko chwile, w zyciu piekne sa tylko chwile! Tylko chwile... OOOO Kiedy bylem maly... /DZEM/ |
2005-08-14 (19:50)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 23 990 [ CZCIONKA MONOSPACE ] AGNIESZKA OSIECKA \"Zielony walc\" Sny sie przenily, tance wytanczyly, oczy wyplakaly, serca wykochaly, ognie juz nie plona, bylam tobie zona jedna noc szalona, kiedy piewal nam ten walc natchniony, kiedy szumial walc, walc zielony, mlody walc ! Ach, mlody: tak sie bardzo pieszyl, tak uparcie grzeszyl, taki byl magiczny, taki byl muzyczny i liryczny tak mu bylo zal, ze odplynie tamten walc.... Ze minie... Gdybym ci uwierzyla, gdybym nie marzyla, gdybym nie gonila, noca nie bladzila, wody nie macila, tu na ziemi zyla, to ty by mnie kochal jeszcze dzi ! - ! - : Chmury za oknami, gwiazdy za chmurami, góry z dolinami, owce z barankami, wszystko by tanczylo, wszystko by mówilo, ze to miloc, miloc trwa. Gdybym nie plakala, gdybym nie szalala, w oczy sie nie miala, róz nie wyrzucala, tylko sie starala, plomien oslaniala, to ty by mnie kochal jeszcze dzi... Damy z waletami, Króle z królikami, noce z porankami, czyny ze slowami, wszystko by tanczylo, wszystko by mówilo, ze to miloc, miloc trwa ! To byl dla mnie tylko bal, a ty ze mna chciale nocy piewnej, a ty chciale w zycie biec, byle gotów, a ja nie, jeszcze nie, a wiec: Niebo sie skonczylo, szczecie sie wynilo, sny sie przebudzily, tance wytanczyly, ognie juz nie plona, serca juz nie tona, bylam tobie zona, kiedy piewal nam ten walc zielony, kiedy szumial walc, walc szalony, mlody walc ! Ach, mlody ! Tak sie bardzo pieszyl, tak uparcie grzeszyl, tak mnie chcial rozpalic, tak nas chcial ocalic, wszystko w nim tanczylo, wszystko mi mówilo, ze to miloc, miloc trwa ! Gdybym ci wierzyla, gdybym nie marzyla, gdybym nie gonila, noca nie bladzila, tu na ziemi zyla, wody nie macila, to ty by mnie kochal jeszcze dzi. Chmury za oknami, gwiazdy za chmurami, góry z dolinami, owce z barankami, wszystko by sie mialo, wszystko by piewalo, ze to znowu ty - i - ja. |
2005-08-14 (19:52)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 23 992 [ CZCIONKA MONOSPACE ] KRZYSZTOF DZIKOWSKI \"Nie wiem, czy to warto\" Nie wiem, sam juz nie wiem, czy to warto kochac ciebie? Bez pamieci, tak jak kiedy, kochac tak, jak ty mnie, gdy twój dzien byl mym dniem. Nie wiem, sam juz nie wiem, czy to warto wierzyc w ciebie? Juz nie wróci to co bylo ty zniszczyla nasza miloc. Lecz czy ty wiesz, ze byla dla mnie tym, kim nie byl nikt? Czy wiesz? ze dzisiaj dla mnie juz nie znaczysz nic. Czy wiesz, ze od dzi nie chce juz widziec ciebie?............ Nie wiem, sam juz nie wiem czy to warto kochac ciebie? Bez pamieci, tak jak kiedy, kochac tak, jak ty mnie, Gdy twój dzien byl mym dniem.......... |
2005-08-14 (19:53)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 23 993 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DOROTA STALINSKA \"Rozmowa\" Nasza wczorajsza rozmowa sprawila mi wiele radoci, bo mimo wszystko to byla rozmowa o miloci. Mówisz, ze o miloci nie moze byc tutaj mowy, ale któz bez miloci prowadzi takie rozmowy? Wiec ciesze sie, ze mnie lubisz i polubic boisz sie wiecej, bo jeli lubisz - to czujesz, a jeli czujesz - masz serce. |
2005-08-15 (11:48)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 24 049 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Piosenka z mego podziemia: \"Swiety spokój\" Kiedy bede miec forsy jak lodu Kiedy poznam rozkosze zamecia Czy przybedzie mi troche rozumu Troche szczecia... Gdy sie wdrapie na szczyt tego wiata Poznam jego i czary i mary Czy przybedzie mi troche nadziei Troche wiary... A tymczasem leze pod grusza Na dowolnie wybranym boku I mam to, co na wiecie najwietsze Swiety spokój... A tymczasem leze pod grusza A wiat obok plynie leniwie I niczego wiecej nie pragne Wrecz przeciwnie... Gdy zasluze na zbrodnie i kare Kiedy wygram, co jest do wygrania Czy sie beda mi starzy znajomi Jeszcze klaniac... Gdy wybiore sie w podróz do nieba Gdy mnie zloza w ostatnie pudelko Czy przypomni sie kamyk zielony Stare szkielko... A tymczasem leze pod grusza Na dowolnie wybranym boku I mam to, co na wiecie najwietsze Swiety spokój... A tymczasem leze pod grusza A wiat obok plynie leniwie I niczego wiecej nie pragne Wrecz przeciwnie... Swiety spokój... |
2005-08-15 (12:24)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 24 055 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nigdy sobie nie kpie w szczególnoci z tak dobitnie opracowanej astrologi majów i mam do niej wielki szacunek wg majów czas jest energja i ma on charakter fraktalny. Fobiu a jak myslisz dlaczego ta potezna energia przejawia sie w postaci oporu...??? Hmm.... uwiezione myli czy uwolnione uczucia ??? Czyzbysmy pozwalali oglupiac sie wlasnemu umyslowi ??? a moze nasze zycie jest tym co czynia z niego nasze myli ?? ( latwo jest policzyc nasiona w pomaranczy. Lecz któz z nas wie, ile pomaranczy kryje sie w jednym nasieniu?) a fale maja swój poczatek w innych falach przezucilem sie na ten post by juz wiecej nie chce zagladac do \"multimajstra\" pozdrawiam |
2005-08-15 (13:29)![]() Data rejestracji: 2005-08-15 Ilość postów: 100 ![]() | wpis nr 24 061 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I tak trzymac ..cadilac.. Droga Pani fobia1 maze Pani tez zostanie przy swoim temacie razem z kolezanka bedzie o wiele lepiej nikt nie bedzie zmuszany do czytania Pani wypocin... itp. jest jeszcze GG ... Czat... Wpkontakt itp. przepraszam i bez urazy. RAMZES XV |
2005-08-15 (13:42)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 24 063 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nigdy sobie nie kpie w szczególnoci z tak dobitnie opracowanej astrologi majów i mam do niej wielki szacunek wg majów czas jest energja i ma on charakter fraktalny. Ostatni akapit mnie ubawil ![]() Do poprzednich powinnam sie przygotowac, wylaczajac umysl. Ale jestem niecierpliwa i tak z rozpedu napisze co w tej chwili, na goraco, myle. Tak krótko: \"uwiezione myli czy uwolnione uczucia ??? \" - za trudne, nad tym albo trzeba pomylec, albo przespac sie z problemem. A pierwsza myl po przebudzeniu powinna dac odpowiedL. I zaraz to zrobie - utne sobie mala drzemke. Chociaz, w moim przypadku - to chyba myli nie sa uwiezione. Za duzo myle, a uczucia hamuje. To stwierdzenie po krótkim zastanowieniu. *** \"Czyzbysmy pozwalali oglupiac sie wlasnemu umyslowi ???\" - tu powinnam odpowiedziec bez watpliwoci: TAK. *** \"a moze nasze zycie jest tym co czynia z niego nasze myli ??\" - konsekwentnie: TAK. *** \"a fale maja swój poczatek w innych falach\" - zmieniam falowanie - nastawienie do problemów. -------------- le odczytalam Twoje intencje. Wydawalo mi sie, ze kpisz z mego podziemia. Jeste madry - pobudzasz do zastanowienia sie nad wieloma sprawami. POZDRAWIAM I DZIEKUJE ZA ODPOWIED W ODPOWIEDNIM (tak uwazam) TEMACIE. |
2005-08-15 (13:49)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 24 064 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten RAMZES XV wpakowal sie w miedzyczasie. Nie wiem po co? Ostatnio Starozytnoc zaczyna wychodzic mi bokiem (Faraon, Ramzes...?) I Szanowny RAMZESIE XV, przyjmij sobie do wiadomoci, ze w tamtym temacie to sam autor watku nagrodzil mnie swoim programem. Wiec sie odchrzan ode mnie i nie wkladaj palca miedzy drzwi. Lepiej zajmij sie swoimi sprawami. Dobrze? A z ta kolezanka to Ci wyszlo jak Ramzesowi Pi (3,141414141414.....) - czytaj uwazniej madralo cale forum. |
2005-08-15 (14:55)![]() Data rejestracji: 2005-08-15 Ilość postów: 100 ![]() | wpis nr 24 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I o to cala Pani... fobia1... najmadrzejsza...najbardziej oczytana... wszystko wiedzaca.. a pisalem BEZ URAZY! oj Pani .. fobia1... slabutkie u Pani IQ Co do tematu z programem to juz wiem dlaczego temat \"lezy\"! tak jak inne gdzie sie Pani pojawila. Pasko podobno juz raz Pani zrobil \"szlaban\". RAMZES XV |
2005-08-15 (14:56)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 24 070 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dlaczego ta potezna energia przejawia sie w postaci oporu...??? przemylalem to troche i wydaje mi sie ze nasze spoleczenstwo ma w niektórych aspektach zaklamany system wartoci. W tym spoleczenstwie w którym przyszlo Ci zyc panuje znacznie wieksze pomieszanie i dominuja negatywne wzorce przezywania. To wszystko stwarza atmosfere nieprzyjazna dla pozytywnych przemian wewnetrznych. wobec znacznie wiekszej sily i iloci atakujacch negatywizmów trzeba siegnac po bardziej skuteczne rodki, by ugruntowac w podwiadomoci pozytywne zmiany np: Otaczajacy Cie ludzie raczej nie maja pojecia o pozytywnym i jego skutkach itp itd. Pamietaj jeszcze o jednym Energia nie równa sie Energi. Sa jej rózne poziomy. pozdrawiam |
2005-08-15 (14:58)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 24 071 [ CZCIONKA MONOSPACE ] errata pozytywnym mysleniu ![]() pozdrawiam |
2005-08-15 (15:43)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 24 073 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sluchaj RAMZESIE!!! NIGDY NIE MIALAM SZLABANU U PASKO I MIEC NIE BEDE, bo nie jestem wulgarna, nie rozsiewam plotek i zachowuje sie na odpowiednim poziomie. Zglo sie do specjalisty (psycholog - gdyby nie wiedzial). Tam dadza Tobie testy do rozwiazania (zbiór pytan, zadan - bo moze nie wiesz). To nie boli, zapewniam. Wynik takiego badania to bedzie poziom Twej inteligencji. Poddaj sie terapii (koniecznie), bo Twoja mania wyzszoci nawet w nicku sie przejawia. Do dziela, nie zwlekaj! I nie wlaL w moje tematy, bo w nich nikt nie podaje, ze dzisiaj wpadnie taka parka, albo trójka, a moze nawet dziesiatka. W moich tematach mozna rozmawiac nad sposobem dojcia do konkretnych wniosków. Nigdy za nie podaje sie liczb z sufitu (podobno na podstawie genialnych programów). Wiec nic tutaj dla siebie nie znajdziesz ciekawego. W moich tematach równiez nikt nie musi kadzic, moze wypowiadac sie obiektywnie o sposobach analizowania. Ma prawo polemizowac, przedstawiac swój punkt widzenia, ale nie ma prawa oceniac IQ innych dyskutantów, ani obrazac ich. Dlatego badL uprzejmy zabierac sie stad i to jak najpredzej, bo nikt Ciebie o zdanie nie prosi. Zrozumiale \"inteligentna istoto\"? Zapamietaj sobie: Nigdy nikogo nie oceniaj, bo Ciebie tez odpowiednio ocenia. I zapewniam - na dobre Tobie to nie wyjdzie. |
2005-08-15 (15:50)![]() Data rejestracji: 2005-01-30 Ilość postów: 1207 ![]() | wpis nr 24 074 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Ramzes XV-nie oczekuj ze ktos poda Ci liczby na tacy,czasem odbieganie od tematu multi daje dobre efekty,od ciaglego sortowania par, trójek itd. moze sie pomieszac w glowie ,a zloliwoci,docinki czasem warto przemilczec- lepiej dziala na zdrowie.,,,,,do Cadillac -pozytywne mylenie to niewyczerpane zródlo dobrej energi,chociaz spadasz to powiedz sobie-jutro bedzie lepiej-niestety wiekszoc z nas woli spadac niz ladowac akumulatory,,rozpisalam sie chociaz trwalo to dlugo bardzo,,,,,,,,,,,,, |
2005-08-15 (16:01)![]() Data rejestracji: 2005-08-15 Ilość postów: 100 ![]() | wpis nr 24 075 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pani ...fobia1.. ja mam bardzo wysokie IQ i predzej ten test robilem niz Pani myli!. Dziekuje postaram sie omijac tematy gdzie bedzie ostatni wpis Pani. Myle ze Pani zrozumiala. Zegnam RAMZES XV |
2005-08-15 (16:38)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 24 078 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zrozumialam, zrozumialam Ramzesie (zapomnialam, który). A czemu lezy program? A bo moze czasami warto poczytac takze ksiege, a w niej wpisy \"Zyczliwego\"? Ja sie o ten program nie prosilam. Zostalam nagrodzona - tak to nazwano. Nie krytykuje go, nie oceniam, absolutnie nie wypowiadam sie na temat tego programu. Po prostu z niego nie korzystam. To identycznie jak np. puchary otrzymane jako nagrody w zawodach. Stoja sobie na pólce, ale nikt nie wykorzystuje ich do niczego praktycznego. Uprzejmie wiec prosze o nie posadzanie mnie o robienie kreciej roboty. Ja nie z tych. To co mam do powiedzenia, zawsze mówie samemu zainteresowanemu. Jezeli jest to wieksze grono i temat byl w nim poruszany - to wypowiadam swoje zdanie w tym wiekszym gronie. A poniewaz nie jestem zaklamana, pisze prawde, nie nosze przy sobie wazeliny - no to sa skutki takie jak to napisal madry przedmówca Ramzesa. ________________ Masz racje Cadilac. Pozytywne mylenie nie jest mi obce. I dlatego wlanie, dzieki niemu zbyt dlugo nie tkwie w swoich dosyc czestych dolach. Gorzej mi opedzic sie od tych intruzów wytwarzajacych wokól mnie ta negatywna energie. Ja ich nie szukam - sami sie pchaja. W jakim celu? ________________ Halinko (Halah), nie znam tej choroby, ale wiem co to sa problemy ze stawami. Teraz walcze z plynem w lewym stawie lokciowym. Skad to sie tam wzielo? Zdrówka zycze, zaslugujesz na to. A przy okazji... Czy te tematy nie o liczbach, jak np. ten, o którym rozmawiamy w tej chwili z Cadilackiem - to jednak nie sa tematy zwiazane z multilotkiem? A czy przypadkiem Twoja informacja o chorym stawie tez nie ma z tym zwiazku? A pamietasz moze to, gdy w styczniu slalimy sms-y do chorego Mirka, by podtrzymac go na duchu? Moim zdaniem to wszystko sie ze soba wiaze i to bardzo mocno. Operowanie tylko liczbami z zakresu 1-80 jest bez duszy. Zwróc uwage na to ile osób zabiera na tym forum glos tylko i wylacznie w tematach luLnych. I dobrze, Oni sa potrzebni nam, my - im. Kiedy, na tym forum Zibi (nie wiem czy to jest ten sam co teraz) napisal taki wiersz: \"Ciezko jednak udowodnic wiatu Se wymiar na trzecim nie konczy sie To co piekne przygarnac zawczasu Bo czasoprzestrzen dusza jest\" Od tamtej pory minelo prawie dwa lata, a ja ten wierszyk pamietam i jest on dla mnie swego rodzaju drogowskazem zyciowym, jednym z wielu. Wylapuje takie perelki i gromadze je w jakim zakamarku mego mózgu. Przydaja sie. |
2005-08-15 (17:06)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 24 082 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A jak przedstawiaja sie relacje pomiedzy cialem a umyslem ?? W sumie mozna doic nawet do tego ze umysl czyli nasza wiadomoc jest równiez podatna na energie bo w istocie kazde Lródlo energii, które wplywa na cialo, ma równiez wplyw na umysl np-jedzenie,rodowisko itp jednakze efekty wplywu tych elementów na umysl moga byc zupelnie inne niz na cialo hmm... zostawiam wam to do rozpatrzenia Fobiu zastanawia mnie równiez pewien fakt mianowicie Ramzes wywolal konflikt... i jak mam rozumiec Twoja reakcje czy - odreagowala jego sugestie w celu odprezenia napiecia w podwiadomoci ? - z drugiej strony za mówia ze nie warto sie tym przejmowac gdyz zloszczac sie na druga osobe tracimy niepotrzebna energie + No to w koncu jak odreaguje ta energie to wyrzuce ja z siebie lecz do tego potrzebna mi jest energia +a z tej drugiej strony jezeli nie zareaguje to ta zloc jest we mnie i by ja przetrawic potrzebuje energii hmm do czego daze... ano do okrelenia skótków 1 - jezeli zareagujemy to napewno konflikt sie przedluzy i bedziemy potrzebowac coraz wiecej tej energii do walki i tak w \"kolo macieja\" byc moze urazimy badL rozczarujemy a w najgorszym przypatku wciagniemy osoby nie bedace w konflikcie. 2 -jezeli za ta energie o niskim tonie wibracji bedziemy dusic w sobie to moze ona wplynac mocno na nasza psychike a ogólnie mówiac na nasze zdrowie rzec mozna ze wszelkie choroby jakie nas drecza maja swoje Lródlo w naszym umysle badL w tym jak nasz umysl absorbuje ta energie o niskich wibracjiach. Analizujac to wszystko warto by bylo czasami wyjc na wierze powietrze na spacer wród zieleni bo jedynym wlaciwym wyjciem z tej sytuacji jest: - odreagowanie energi o niskich tonach ale tak by nikogo nie urazic. Bedzie nam potrzebna do tego energia o wysokiej wibracji (np z pozytywnego myslenia) uzyta jednorazowo w celu odreagowania zloci która nas w rodku absorbuje. A jak to zrobic hmm fobio w twoim przypadku wskazany bedzie spacer z psem itp... ![]() Ale podobno najlepiej jest przebaczyc wszystkim wszystko.... Ciezkie do wykonania czasami ponad sily pozdrawiam |
2005-08-15 (18:21)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 24 085 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Posluchaj Cadilac. Wrócilam ze spaceru z psem naladowana pozytywna energia, prawda? Wlaczylam komputer i czytam jakie paszkwile pod moim adresem wypisane przez Ramzesa (nie dociekam kto sie kryje za tym nickiem, nie interesuje mnie to, chociaz styl pisania nie jest mi obcy). I cóz to ja czytam? Ano to, ze bylam blokowana przez Pasko - bzdura, mozna wiele na ten temat wyczytac na forum. Nastepnie, ze kazdy program do analiz, z którym ja mam stycznoc - pada. Nastepna bzdura. Mam dwa programy, z których korzystam bardzo sporadycznie tj. Program MultiPairs oraz Multiliczby. Nic mi nie wiadomo, by którykolwiek z tych programów mial sie Lle. Mala dygresja: [Owszem, mam wiele innych, przysylanych mi przez zyczliwe osoby, z których w ogóle nie korzystam. Po prostu sa dla mnie malo czytelne i szkoda mi czasu na rozgryzanie ich. Jestem przekonana, ze nic innego nie wniosa. Zreszta nie potrafie korzystac z cudzej myli. Wspomniane programy MultiPairs oraz Multiliczby sa programami do analiz wystepowania liczb i tylko je tak traktuje. Zadne prognozy mnie nie interesuja z powodów jw. - nie umiem korzystac z cudzej myli.] Czytam takze (po tym spacerze, który mnie tak pozytywnie naladowal), ze jestem osoba zarozumiala i glupia o bardzo niskim IQ. No i teraz... o co chodzi? Wchodzi, dajmy na to, jaka nowa osoba na strone, otwiera ten temat i sobie czyta o tej fobii. I juz na wstepie ma wyrobione zdanie o mnie, prawda? I teraz, biore pod uwage dwa warianty i jednoczenie mój charakter: a) Zareagowalam - poniewaz to sa bezpodstawne, glupie pomówienia przez osobe, która sobie zmienia nick, bo nie ma cywilnej odwagi pisac pod tym wlaciwym. Wcale nie chodzilo mi o to, by ktokolwiek mnie popieral lub odwrotnie - potepial. To byly tylko wyjanienia - odpowiedzi na zarzuty. Nie mam charakteru strusia i nie chowam glowy w piasek. Nie zalewam sie takze lzami, bo jaki szowinista uwzial sie na mnie. Mialam prawo skorzystania z odpowiedzi na te zarzuty i skorzystalam z niego. Przy moim charakterze, gdybym tego nie zrobila, czulabym sie jak tchórz. Mam nature taka, ze zawsze stawiam czola przeciwnikowi, wszystko wyjaniam na biezaco, by miec wiety spokój. A wybaczanie? Ja nie mam komu i czego wybaczac. Takie osoby po prostu omijam z daleka i nie chce z nimi miec nic do czynienia. A co ja tutaj mialam wybaczac, cudza glupote, zacietrzewienie...? - Bez sensu. Wariant b) Nie reaguje. Przyklad z psychologii wietnie obrazujacy dlaczego nasze cialo reaguje chorobami na nierozladowane stresy. Jest osoba, której masz ochote dac w gebe (mocne, ale konieczne). Bierzesz zamach reka, napinasz mienie, ale w ostatniej chwili wycofujesz sie. Sytuacja powtarza sie kilkanacie, a moze wiecej razy. Za kazdym razem napiete mienie nie rozluLniaja sie. Wprost przeciwnie, za kazdym razem coraz wiekszy obszar mieni w tym uczestniczy. Za kolejnym razem biora juz w tym udzial mienie karku, brzucha, mienie wewnetrzne (serce, watroba). I do czego to doprowadza? Wlanie to tych wszystkich objawów fizycznych, róznych boleci, dretwien, czasami czeciowego paralizu. Wszelkie badania lekarskie nie wykazuja podstaw do takich objawów, a one sa i to coraz bardziej dokuczliwe. Wreszcie nastepuje wzrost cinienia tetniczego, klopoty z trawieniem, wrzody zoladka, omdlenia, wylew, zawal. Przesadzilam? NIE! Czec tego co napisalam znam z autopsji. Zapewniam - nic przyjemnego. Aby nie dopucic do tak drastycznych skutków nauczylam sie odreagowywac wszelkie negatywne emocje w rózny sposób. Spacer z psem jest wietnym odreagowaniem na zalanie mi mieszkania przez sasiada, na przegrana w totolotka, na zgubienie pieniedzy. W takich przypadkach to sie sprawdza doskonale. Ide z psem, ogladam przyrode, nawet te dziko rosnace chwasty, cieszy mnie deszcz, slonce. Dobra materialne nie sa wtedy istotne. Gorzej natomiast z tym sposobem odreagowania, gdy kto zaczyna obrzucac Ciebe bezpodstawnie blotem, robi to publicznie. Moze osobom o malej wrazliwoci nie sprawia to róznicy. Sa takie typy. Gdyby to byla prawda - moglabym najwyzej napyskowac, ale wiedzialabym, ze nie mam racji. Jedynym sposobem, by odreagowac stres (bo jednak taki byl, nie ukrywam) bylo wyjanienie tuz pod wpisem oczerniajacym moja osobe. Zrobilam to, jest mi lzej. A czy kto to zaakceptuje, czy tez nie - to juz problem osoby czytajacej. W kazdym badL razie nie ucieklam z forum jak tchórz i nie dalam sie zdeptac przez tchórza. Dalej tego tematu ciagnac nie myle. W takich sytuacjach bardzo pomagaja mi piosenki Wojciecha Mlynarskiego. Nie bede w caloci cytowala, ale: \"Róbmy swoje...\" \"Moje ulubione drzewo leszczyna, gdy ja za mocno przygiac w lewo to w prawo sie odgina...\" \"Jeszcze w zielone gramy...\" \"Przyjdzie walec i wyrówna...\" \"A ja mam taki gust wypaczony, ze lubie wrony...\" \"Niedziela na glównym, na glównym niedziela...\" \"Po prostu wyjedL w Bieszczaty...\" i wiele, wiele innych tegoz Autora. Mialam okazje podziekowac telefonicznie Wojciechowi Mlynarskiemu za te optymistyczne utwory. Madry facet. A teraz schodze do mojego podziemia - lubie je. |
2005-08-15 (18:40)![]() Data rejestracji: 2005-07-14 Ilość postów: 991 ![]() | wpis nr 24 088 [ CZCIONKA MONOSPACE ] stwierdzam jednoznczanie w tobie duzy temperament wrazliwoc i potencjal energii kazdy z nas predzej czy poLniej zejdzie do podziemia z tego co czytam na forum raczej jeste osoba bardzo podziwiana i chyba wiem jak poprawic ci humor moze co wygrzebac dla przypomnienia Ci twojej pozycji pozdrawiam. pozdrawiam ![]() |
2005-08-15 (21:21)![]() Data rejestracji: 2005-03-08 Ilość postów: 52 ![]() | wpis nr 24 109 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Sztuka jest zeglowac po wzburzonym oceanie. Sztuka jest jazda na rydwanie. Sztuka jest tez milowanie\" |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |