Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 40 41 42 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!! |
2006-02-20 (08:53)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 49 908 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Linka, co sie stalo? Twój watek bez Ciebie? To nie ma najmniejszego sensu. Miala zly dzien, zdarza sie. Na reszte kichaj. I wracaj!!! |
2006-02-20 (12:02)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 49 912 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A my jak dzieci Kofta Jonasz Wiosennej burzy zielona grzywa Horyzont smuzy, bruki obmywa A my naprzeciw A my naprzeciw Jak dzieci Skaleczy serce bolesna drwina Swiat sie nie konczy i nie zaczyna A my naprzeciw A my naprzeciw Jak dzieci Oby nam dane bylo najwiecej Otwarte oczy i czule serce A my naprzeciw A my naprzeciw Jak dzieci Jest frasobliwa radoc istnienia Kto nie przezywa wiata nie zmienia A my naprzeciw A my z nadzieja A my jak dzieci Niech nas wymieja My pomachamy do nich Z daleka Tak dluga droga jeszcze nas czeka |
2006-02-20 (12:09)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 49 915 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Song o ciszy Kofta Jonasz Wy mnie sluchacie, a ja Spiewam tekst z muzyka Taka konwencja, taki moment Wiec tak jest Zaufalimy obyczajom i nawykom Juz nie pytamy Czy w tym wszystkim jaki sens A ja zapiewac dzisiaj chce w obronie ciszy Choc wiem, nie pora, nie miejsce i nie czas Bo gdy sie milczy, milczy, milczy To apetyt ronie wilczy Na poezje Co byc moze drzemie w nas Przeciez juz dosyc mamy Huku i jazgotu Ale gdy cicho, to Lle I glupio nam Jakby sie zepsul zycia niezawodny motor Co nie w porzadku Jakby byl juz nie ten sam Cisza zaglusza, sam juz nie wiesz, jaki jeste Wiec szybko wlaczasz wszystko, co pod reka masz A gdy sie milczy, milczy, milczy To apetyt ronie wilczy Na poezje Co byc moze drzemie w nas Gdy kiedy lomot nagle umrze w dyskotekach Do siebie nam dalej bedzie niz do gwiazd Zanim co powiesz tak jak czlowiek do czlowieka Cisza zgruchocze i wykrwawi wszystkich nas Dlatego uczmy sie ciszy i milczenia To siostry myli, wiadomoci przednia straz Bo gdy sie milczy, milczy, milczy.... |
2006-02-23 (15:09)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 50 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pisze sobie, bo czuje taka potrzebe. Ta przerwa byla mi potrzebna, by zaczerpnac gleboki lyk powietrza, spojrzec na wszystko inaczej. Problemy minely same. Glebokie oddechy sa konieczne. \"Dwie morgi slonca Na nich pomaranczy gaj...\" (A. Cierniewski) ______ Pod zaglami \"Zawiszy\" Zycie plynie jak w bani, Czy to w sztormie, czy w ciszy, Czy w noc ciemna, dzien jasny Biale zagle na maszcie Maja widok mocarny W sercu radoc i sila, To \"Zawisza\" nasz \"Czarny\" Kiedy grot ma dwie refy Fala poklad zalewa, To zaloga \"Zawiszy\" Czuje wtedy ze plywa Wiec poplynmy raz jeszcze W te dal sina bez konca, Aby uzyc swobody Wiatru, morza i slonca |
2006-02-23 (23:56)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 50 606 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To co lubie: Edward Stachura Zycie to nie teatr Zycie to jest teatr, mówisz ciagle, opowiadasz; Maski coraz inne, coraz mylne sie zaklada; Wszystko to zabawa, wszystko to jest jedna gra Przy otwartych i zamknietych drzwiach. To jest gra! Zycie to nie teatr, ja ci na to odpowiadam; Zycie to nie tylko kolorowa maskarada; Zycie jest straszniejsze i piekniejsze jeszcze jest; Wszystko przy nim blednie, blednie nawet sama mierc! Ty i ja - teatry to sa dwa! Ty i ja! Ty - ty prawdziwej nie uronisz lzy. Ty najwyzej w góre wznosisz brwi. Nawet kiedy Lle ci jest, to nie jest Lle. Bo ty grasz! Ja - dusze na ramieniu wiecznie mam. Caly jestem zbudowany z ran. Lecz kaleka nie ja jestem, tylko ty! Dzisiaj bankiet u artystów, ty sie tam wybierasz; Goci bedzie duzo, nieodstepna tyraliera; Flirt i alkohole, moze tance beda tez, Drzwi otwarte zamkna potem sie. No i czec! Wpadne tam na chwile, zanim spuchnie atmosfera; Wódki dwie wypije, potem cicho sie pozbieram; Wyjde na ulice, przy fontannie zmocze leb; Wyjde na przestworza, przecudowny stworze wiersz. Ty i ja - teatry to sa dwa. Ty i ja! Ty - ty prawdziwej nie uronisz lzy. Ty najwyzej w góre wznosisz brwi. I niezaraLliwy wcale jest twój miech. Bo ty grasz! Ja - dusze na ramieniu wiecznie mam. Caly jestem zbudowany z ran. Lecz gdy mieje sie, to w krag sie mieje wiat! __________________________________ ... i to co obiecalam: MALY ELF (z rep. Haliny Frackowiak) Zjawil sie pod wieczór przemarzniety maly elf, mówil, ze na kilka chwil... Wkrótce minal miesiac i kochany maly elf w serce zapadl mi, jak nikt. Cichy, jak zak ruszyl vabank, w kólko \"je taime\", w gwiazdach, jak Lem. Gdziez tam bon ton, zmyslów voyager piecil mnie az do szczytu marzen. Budzil mnie niewinnie w rodku nocy maly elf, pytal, czy to sen, czy nie? Lubil sie zaklinac, ze na zawsze, maly elf, \"zawsze\" sie rozwialo w dym. Wszystko, co chcial tu, u mnie mial: i winegret i plac Pigalle i variétés, chlodne trzy czwarte a zostal zal, smutny bell\'arte. Moze to deszcz, moze to lza? Pytasz, jak jest? Comme ci, comme ça... Mówil, ze blad, ze nudzi sie, otwarte drzwi, wiec s\'il vous plaît... Wyszedl tak pod wieczór mój znudzony maly elf, czekam, pewnie czekac chce... Latwo go poznacie, nie pytajcie wiecej mnie - ot, zwyczajny maly elf... ______________________ A na koniec Leonard Cohen (ale juz nie wklejam) ______________________ Tak, odwyk jest trudny... Dobranoc |
2006-02-23 (24:40)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 616 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A moze na wesolo troszeczke \"zurawiejki kawaleryjskie\": Gola dupa zgniecie jeza Podchorazy z Wlodzimierza Lepiej zginac na dnie sracza Nizli sluzyc u Kiedacza Malo wozów,malo smarów To dziesiaty pulk huzarów Kawaleria bez ogonów to szesnasty pulk dragonów |
2006-02-23 (25:33)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 631 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Szwolezerykreca glowa Chca byc gwardia narodowa Kto w Suwalkach robi dzieci, Szwolezerów to pulk trzeci Kto w kielichu topi troski, To ulanów Pulk Grochowski Weneryczny i pijanski, To jest czwarty pulk ullanski. Mina dumna , a lep pusty, To jest pulk ulanów szósty Z przodu ksiezyc,z tylu gwiazda To tatarska nasza gwiazda Hej,dziewczyny,w góre kiecki! Jedzie ulan jazlowiecki Pija z beczki,nie pijani, To bydgoscy sa ulani Czy to wita ,czy to dnieje Siedemnasty zawsze wieje Maja dupy jak z mosiadza, To ulani sa z Grudziadza Kto na konia siada z plota, To wolynska jest holota Nosza szable po kolana, To ulani króla Jana Chociaz Wisly nie widzieli Nadwilanskich miano wzieli. Smierdza nafta,robia dlugi To jest pulk dwudziesty drugi. na dzisiaj tyle cdn. |
2006-02-24 (11:54)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 658 [ CZCIONKA MONOSPACE ] PINK FLOYD - tylko tego sluchac.Polecam mlodziezy.Warto. |
2006-02-24 (12:16)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 661 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia -(twola stronka-odezwij sie ) |
2006-02-24 (23:38)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 742 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kawal dupy zamiast pyska, To sa strzelcy z Wolkoowyska. Cienki w pasie,tega glowa, To sa strzelcy z Hrubieszowa Gdzie kon chudy,ulan tlusty To jest pulk dwudziesty szósty |
2006-02-24 (24:41)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 50 766 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pusto tu jako bez Ciebie ![]() Pozdrawiam. Lokomotywa Jest na banhowie ciynszko maszyna, Rubo jak kachlok - niy limuzyna, Stoji i dycho, parsko i zipie, A hajer jeszcze wongiel w nia sypie. Potym wagony podopinali I calym szfongym kaj pojechali. W piyrwszym siedzialy se dwa Hanysy, Jedyn kudlaty, a drugi lysy, Prawie do siebie nic niy godali, Bo sie do kupy jeszcze niy znali. W drugim jechala banda goroli, WiyLli ze soba krzinka jaboli I pelne kofry samych presworsztóf I kabanina prociutko z rusztu. Pili i zarli, jeszcze piywali, Potym bez lokno wszyscy zigali. W czecim Cygony, Zydy, Araby, A w czwortym jechaly za same baby. W piontym za Ruski. Ci mieli zycie! Sasza lozarty siedziol na tricie. Gwiozdy miol na czopce, stargane lachy, Krziwiyl pycholem i ciepol machy. A w szóstym za byly same armaty, Co je wachowol jaki puklaty. W siódmym dwa szranki, pufy, wertikol, Smyczy maszyna moze do nikad. Jak przejyzdzali bez laskie Piekary Kaj wom to robiom kólka do kary, Maszyna sztopla! Kofry lecialy I kozdy lotol jak pogupialy. To jaki ciucmok i lajza! Ciupnal i limtol gynal na glajzach. Mog ic do haLla abo do lasa, Niy pokazywac tego mamlasa! Potym mu ale do szmot nakopali, Maszyna ruszyla, cug jechol dali. Bez pola, lasy, góry, tunele, Dar za sobom samym te duperele Az sie zagrzoly te biydne glajzy, Maszyna sztopla i koniec jazdy. |
2006-02-24 (25:10)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 50 777 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Biopaliwa w satyrze\" Stoi na stacji lokomotywa, która ma jeLdzic na biopaliwa. Chcialaby jechac, ale nie moze, bo to po pierwsze wypada drozej, po drugie, skutkiem jakich przekretów, w kraju brak kilku biokomponentów, a jak sie kupi je z zagranicy, to beda stratni polscy rolnicy. Po trzecie spalin sklad tak sie zmienia, ze wzrosna wokól zanieczyszczenia , po czwarte jazda ma wplyw szkodliwy na biedny silnik lokomotywy... Takich zagrozen jest ze czterdzieci, sam nie wiem, co sie w nich jeszcze mieci. Lecz chocby przyszlo ekspertów tysiac, a kazdy gotów nie tylko przysiadz, lecz takze dowiec w uczonych pracach, ze ta ustawa sie nie oplaca, to ja ochoczo przeglosowali znaczna wiekszocia Wysokiej Sali zlobbingowani nasi poslowie, co klopot maja z olejem. W glowie. |
2006-02-24 (25:17)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 50 778 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lokomotywa Unijna Siedza w pociagu wazni Unici, Grubi, nadeci, lekko podpici, Wioza do Polski ustaw czterdziesci, Kazda w wagonie ledwo sie miesci... Pierwsza zawiera setki koncesji, Pewna przyczyne rychlej recesji, Druga przynosi droga benzyne, Kolejna naszych nieszczesc przyczyne, Trzecia wprowadza nowe podatki, Podnosi VAT-y, akcyzy, skladki, By \"ludzie pracy\" pieniadze mieli, W kieszeniach swoich przedstawicieli, Czwarta rozwala polskie mleczarnie, Smrodu i brudu to wylegarnie, Piata mordercow od kary zwalnia, W wiezieniach bedzie mila sypialnia, Szosta namnozy nam urzednikow, W siodmej sa wzory nowych pomnikow, W osmej feminizm i parytety, Wybierz cymbalow - byle kobiety, W dziewiatej przepis indokrynacji, Za hojna kase z Eurodotacji, Aktor, panienki i dziennikarze, Wyklepia wszystko, co im sie kaze, Zas szkolnej dziatwie przyniesie chlube, Udzial w blekitnych der Ojrojungend, Milosc do Unii w wierszu, w piosence, Wszystko co robisz, nawet w lazience - Robisz dla Unii, pamietaj o tym, Inaczej szybko wpadniesz w klopoty, Nie skonczysz studiow, wylecisz z pracy, Eurogestapo zrobi Cie \"cacy\", W dziesiatej i dalej, czytac sie nie chce, Mozna z pociagu wyskoczyc jeszcze... |
2006-02-25 (19:08)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 50 779 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DOBRANOC Kabaret Starszych Panów > Juz czas na sen Dobranoc, dobranoc mezczyzno Zbiegany za groszem jak mrówka Dobranoc, niech sny Ci sie przynia porosle drzewami w zlotówkach Zlotówki jak licie na wietrze czereda unosza sie cala Garciami pakujesz je w kieszen a reszte taczkami w P.K.O. Az prosisz by rzad ulzyl Tobie i w portfel zapucil Ci dren Dobranoc, dobranoc mój chlopie juz czas na sen Dobranoc, dobranoc niewiasto Sklon glówke na miekka poduszke Dobranoc, nad wie i nad miasto jak raczym rumakiem wzlec lózkiem Niech rycerz Cie na nim porywa co piekny i dobry jest wielce Co zrobil zakupy, pozmywal i dzieciom dopomógl zmóc lekcje A teraz tak objal Cie ciasno jak amant ekranów i scen Dobranoc, dobranoc niewiasto Juz czas na sen Dobranoc, dobranoc ojczyzno Juz ksiezyc na czarnej lni tacy Dobranoc i niech Ci sie przynia pogodni, zamozni Polacy ze luLnym zdazaja tramwajem, wytworna konfekcja okryci i darza umiechem sie wzajem, i wszyscy do czysta wymyci i wszyscy uczciwi od rana, od morza po góry, az hen Dobranoc, ojczyzno kochana juz czas na sen |
2006-02-25 (02:00)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 788 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja mam pytanie za sto punktów.Co sie dzieje z Fobia ?.Odezwij sie Fobia. |
2006-02-25 (02:12)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 789 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A bije na glowe \"Nabucco\"-chór niewolników.Warte posluchania. |
2006-02-25 (02:34)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 50 790 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A gdzie mam byc? Tutaj jestem, z moimi mylami, z Daukszewiczem, Osiecka, Mlynarskim... Posluchaj (raczej poczytaj). Krzysztof Daukszewicz Obok hotelu \"Grand” Obok hotelu \"Grand” Gdzie daja Chateaubriand Stoi hotelik Dla obywateli Obok hotelu \"Grand\" Tu nie licz dzi na cud Tu zeszloroczny brud Lecz spanie ma popyt To mac na klopoty Wiec nie licz tu na cud Stolik, i owszem, jest Samotny jak ten pies Zaprasza goci Gdy w zyczeniach proci Ciebie przygarnie tez Obok hotelu... Z kuchni, gdzie swad i czad Kelner z wizyta wpadl I panna wymieta Jak forsa klienta Obok hotelu \"Grand\" Dancing, i owszem, trwa Przeciez tu takze wiat Dla ludzi ubogich To balsam na nogi Niechaj wiec dalej trwa Obok hotelu... A kiedy stówe dasz Szatniarz ci poda plaszcz I nic juz nie powie Gdy rzygasz jak czlowiek Obok hotelu \"Grand\" Pociel od kilku dni Co noc z kim innym pi Za to, ze bulil I ciebie utuli Pociel od kilku dni Obok hotelu... A rano wstaniesz i Wstydliwie zamkniesz drzwi Zaplacisz za wszystko I wyjdziesz z walizka Az do wieczora, gdy... Obok hotelu... _______________ I jeszcze jedna - takze Daukszewicz Aleja Róz Zachwycacie sie Aleja Róz W swoich wierszach, w swoich piosenkach Ze to niby ten azyl wród burz A tu równiez codzienna udreka Wielki mlyn swoje zmielil i tu Przez to wiecej jesieni niz majów A poeci co zyli w Alei Róz To dostali sie w koncu do raju A poza tym i róz nie ma tu Jeli wierzyc dozorcom na slowo To za sprawa donosów lub cieplych slów Przeniesiono te róze na Bzowa A na Bzowej od dawna juz nie ma ich Bowiem razem z kolejnym zakretem Dla wietego spokoju lub czego tam Tez zostaly do konca wyciete Tak daleko odskoczyl nam wiat A my ciagle i ciagle od nowa W te aleje i blaski starych lat Który utkwil jak ciern w naszych glowach Tak naprawde z ulicy tej, wierzcie mi Piekne zycie odeszlo jak rymów kunszt Wiec poeci w swych wierszach napiszcie, ze To kolejna Aleja Imienia Róz. _________________ Skaplar, czekam az Aleja róz zakwitnie. |
2006-02-25 (10:57)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 800 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie lubie Daukszewicza (hrabia za dyche). Ciesze sie ze jeste. |
2006-02-25 (11:06)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 801 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Teraz slucham \"Trawiate\". Czyz nie jest to banalne ? A \"Aida\" z marszem tryumfalnym , powala na kolana. |
2006-02-25 (12:35)![]() Data rejestracji: 2005-08-11 Ilość postów: 466 ![]() | wpis nr 50 813 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wojtek.Wal do Skaplara,jak w dym.Bylem w sklepie i zrobilem zakupy. Wódke,browary,troche lekarstw,trzy ksiazki,i to by bylo na dzisiaj tyle.Danke,czyli dziekuje. Wydatek ,to prawie 200 zetów.Tylko dzisiaj.A dzien jest dlugi. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 40 41 42 ... 92 93 Wyślij wiadomość do admina |