Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 29 30 31 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

BEZ... K A S Z A N Y !!!!!!!!!!!!!!

2006-01-04 (21:28)

status sonda
Data rejestracji: 2005-02-20
Ilość postów: 2184

707
wpis nr 42 265
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

a powobny gdzie? Zapomnuiales o najwazniejszym smyku!
2006-01-04 (21:56)

status skaplar
Data rejestracji: 2005-08-11
Ilość postów: 466

1148
wpis nr 42 270
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nawijaj smykupo polskiemu ( sonda ) . Widze ze sondzie odkrecilo sie w inna strone.

ps. ciekawy jestem ,jak zaaregowalby kazdy facet na zarzut , ze jest impotentem.Ahoj !. Przeciez ja jebliwych tematów nie poruszam, wie o co chodzi ?
2006-01-04 (22:01)

status skaplar

1148
wpis nr 42 272
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Starzy bywalcy tej stronki wiedza, ze nie mam tyle lat ile napisalem.Mozna sporo odjac.Hle,hle.
2006-01-04 (22:06)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 42 276
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Skaplar. mój szwagier ma 66 lat. Nurkuje, gra w kometke (2 x w tygodniu), codziennie przemierza ponad 20 km na rowerze.

W lutym dwa tygodnie spedza w górach na nartach, w lecie jeLdzi na obozy na pletwonurków - trenuje mloda kadre.

Nie musial chodzic na silownie, nie pakowal we siebie zadnej chemii. Byl w wojsku komandosem i zawsze uprawial normalny sport dla przyjemnoci.

Niedawno usilowali zrobic mu badania EKG po próbie wysilkowej, co polega na badaniu serca po wysilku.

Oczywicie bezskutecznie, bo nie udalo sie zmeczyc mojego szwagra.

Próbowali róznych metod, a serce Jego caly czas pracowalo normalnie. Zawiodly metody przysiadów, pompek i rowerek.

Specjalistka od badania stwierdzila, ze widocznie musial w zyciu ciezko pracowac fizycznie. Nie mogla uwierzyc, ze ten facet spedzil kilkadziesiat lat za deska krelarska projektujac elektryfikacje statków w biurze projektowym stoczni.

Plywanie i nurkowanie jest jego pasja. Kilka lat temu przeplynal morzem (dla przyjemnoci) z Mrzezyna do Kolobrzegu (12 km) i spowrotem.

Gdy wracal, zatrzymala go lódL patrolowa Marynarki Wojennej, sadzac ze potrzebuje pomocy. Nie wierzyli, ze uda mu sie wrócic o wlasnych silach i eskortowali go do samego Mrzezyna.

Ciekawa jestem jak w jego wieku beda wygladali ci napakowani dzisiejsi bywalcy silowni i do jakiego wysilku fizycznego beda zdolni.

Zmienily sie kryteria oceny wartoci czlowieka. Jest lansowany typ umienionego sztucznie cwaniaka z forsa. O kobietach nie wspomne, bo powiedza, ze zazdroszcze.

Wcale nie twierdze, ze pokolenie starsze bylo idealne. Jednak typowe zachowania cechujace prostytutki byly zarezerwowane dla danego rodowiska, nikt nie obnosil sie z tym na ulicy w bialy dzien.

Byl niepisany podzial na zycie nocne i dzienne. W dzien, nawet panie lekkich obyczajów ukrywaly sie ze swoja profesja. Wiedzialy, ze sa rzeczy, których nie wypada eksponowac. Mialy zasady.

Przypominam, ze w latach 70-tych Szczecin byl portem znanym na calym wiecie z dwóch lokali: \"Bajka\" i \"Kaskada\". Bardzo popularne byly wq tymn czasie wycieczki zimnych Szwedów do goracych Polek. Ale wszystko mialo swoje. Nawet poijany Szwed wiedzial, która panienke ma zaczepic.

Byla tolerancja. Srodowiska o róznym stylu zycia nie przenikaly sie i nie zwalczaly. Kazdy znal swoje miejsce.

A teraz? Szkoda slów.

Wulgaryzm, obnoszenie sie publiczne ze swoimi dewiacjami - to normalnoc.

Tak sie pojmuje tolerancje, której brak dla ludzi starych, schorowanych, ludzi biednych, których \"piekni i mlodzi\" (a jakze durni) najchetniej zepchneliby do getta. Przeciez szpeca ulice pelna tolerancji dla chamstwa.

Tak ubogie umyslowo pokolenie, zapewne bedzie zmuszone popelniac samobójstwo po ukonczeniu 40, czy 50 lat. Zabije ich wlasna mentalnoc.

A czas tak szybko plynie...

Tak sobie popisalam.

A kilku starszych bywalców tej strony tez wie, ze zblizam sie do stu lat.

Tak wymiewany moherowy berecik kupie sopbie na staroc - dobrze ogrzewa mózg i jest wygodny w pielegnacji.

Paniom mlodszym, preferujacym przykuse moherowe sweterki, proponuje nerki obwiazywac gustownym szyfonowym szalem na moherowej podszewce. Pomoze im troche na przykra dolegliwoc \"nietrzymania moczu\", która interpretuja jako objaw nadmiernego pobudzenia seksem.

Posluchajcie ostatniej porady prababci fobii.
2006-01-04 (22:32)

status skaplar

1148
wpis nr 42 281
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I dziadka vel karola.Ahoj!.
2006-01-04 (23:00)

status osa777
Data rejestracji: 2005-12-28
Ilość postów: 1035

1552
wpis nr 42 285
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobiu1...z ta 100-tka i ostatnia porada to troche przesadzila.

Cala reszta to szczera prawda.

Prawda szczera az do bulu.

Pozdrawiam Ewa.
2006-01-04 (23:12)

status osa777
Data rejestracji: 2005-12-28
Ilość postów: 1035

1552
wpis nr 42 293
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przepraszam.

...bólu...
2006-01-04 (23:24)

status Sonda

707
wpis nr 42 298
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"Nawijaj smykupo polskiemu ( sonda ) . Widze ze sondzie odkrecilo sie w inna strone.

ps. ciekawy jestem ,jak zaaregowalby kazdy facet na zarzut , ze jest impotentem.Ahoj !. Przeciez ja jebliwych tematów nie poruszam, wie o co chodzi ?\"

Matko, ja sama nie wiem o co chodzi. Jak w druga strone?

Wchodzac na forum po dluzszej nieobecnoci wpadlam na twój wpis. Umialam sie jak diabli i napisalam to, bo uwazalam tj., ze jeste facetem, który nie bedzie tracic czasu na opalona panienke.

Uwielbiam twoje wstawki, lecz widocznie nie mam daru przekazywania swoich myli. W ogóle porobilo sie jakos dziwnie na forum.. Brak luzu, samokrytyki i chec dowalenia komu za wszelka cene, zloliwoc i... sama juz nie wiem co - to przestalo mnie interesowac!

Od dzisiaj nie bede zaklócala waszego sposobu na zycie.

Zegnam

Pa.

Ps. A mylalam, ze to iluzja jak Ruda jakos tak dziwnie napisala, ale widocznie cos nie tak ze mna wiec wszystkich, których urazilam jak najmocniej przepraszam

Czec!!!

Odkrecona w druga strone Sonda.

Bylo milo

Pa

2006-01-04 (23:35)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 42 302
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Ja mam samokrytyke.

Mam takze dowód...,wklejam wczorajsze wpisy z ,,Pytanie do Pasko,, hi,hi.

Mariusz....Bo jeste za glupi

Jasze....Mam pytanie,czy mi zablokowano IP na wklejanie tych mordek i mordeczek??????

Bo mi nie wychodzi.

Jasze.....Oooo,widze ze dostalem odpowiedx od Mariusza i to wczeniej hi,hi.
2006-01-04 (23:43)

status Sonda

707
wpis nr 42 304
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wiem Jaszeeeeeeeeee, wiem.

Dlatego tym bardziej mi zal, ze odchodzac trace tak wiele dobrego z Twojej strony mój bohaterze Kontratakuj nadal... Ja wysiadam. Nie wiem juz o co w tym wszystkim chodzi. Umialam sie z twojego wierszyka (wisielczy humor) ale dla mnie dobry byl, bo nie zawsze mozna sie miac na wesolo i radonie. Czyz nie?

Mam nadzieje, ze Ciebie nie urazilam, bo jeste Osobistocia tewgo Forum, ale nie nadazam juz za reszta

Jjjjaaaaaaaaaaaasssssszzzzzzeeeeee Paaaaaaa

Sonda

Fobii tez duzo, duzo dobrego zycze!!!!!

Pa
2006-01-04 (23:44)

status fobia1

31
wpis nr 42 305
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sondo!

To bylo nieporozumienie. Zareczam.

A poniewaz ujawnil sie prawdopodobnie (nie mam pewnoci) Karol z Torunia, pozwolilam sobie na jeszcze jeden wpis.

Jest to przepiekna piosenka piewana przez Ewe Demarczyk.

Groszki i róze

Masz takie oczy zielone

Zielone jak letni wiatr

Zaczarowanych lasów

I zaczarowanych malw

Dla ciebie maly ogrodnik

Zasadzil groszków tysiac

W kapocie stracha na wróble

Pragnal ci miloc przysiac

Wiec z koszem groszków maly strach

Pierwszy raz spojrzal ci w oczy

O tysiac wiecej znalazl barw

Niz wynil sobie w nocy

I odtad pod oknem twoim

Zaczarowany kamienny

Z bukietem groszków stoi

Strach romantyczny wierny

Masz takie usta czerwone

Czerwone jak pozar zórz

Zaczarowanych ranków

I zaczarowanych róz

Dla ciebie maly ogrodnik

Posadzil pnace róze

Ze toba byl urzeczony

Pragnal cie nimi urzec

I z róz nareczem przyszedl raz

Prosic o jedno twe slowo

Olepil go twych oczu blask

Milczala kolorowo

I odtad pod oknem twoim

I groszki kwitna i róze

Na modle wiotkich powoi

Pna sie i pna po murze

Masz takie usta czerwone

Czerwone jak pozar zórz

Zaczarowanych ranków

I zaczarowanych róz

Masz takie oczy zielone

Zielone jak letni wiatr

Zaczarowanych lasów

I zaczarowanych malw

Do Ewy (siódemkowej):

Nic nie przesadzilam, stówa na karku tuz, tuz... - a niech sie ciesza

2006-01-04 (23:45)

status Sonda

707
wpis nr 42 306
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobia - ty malpo. Wiesz jak mnie wzruszyc. Nie zapomniala..

Dziekuje

Pa
2006-01-04 (23:46)

status fobia1

31
wpis nr 42 307
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No i gdzie my sie teraz biedne podziejemy Sondo?

Moze by tak skoczyc na dzien do Tomaszowa?
2006-01-04 (24:00)

status Pikolo
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 652

1390
wpis nr 42 314
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobia1 Piszac o lokalach w których zabawiali sie marynarze zapomniala o \"Palomie\" (Slaska róg Obr. Stalingradu) Tam to sie cuda dzialy......

2006-01-04 (24:03)

status fobia1

31
wpis nr 42 318
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie zapomnialam. Pominelam ja, bo nie byla tak slawna ja te poprzednie.

Pamietasz jak na Kaskade mówili \"Kaka da\"?

Obok Palomy codziennie rano przechodzilam lecac do pracy. Pracowalam wtedy na Pl. Batorego w \"Bimorze\", wiec z Jednoci Narodowej to byla moja codzienna trasa na piechotke.

Na nastepnym narozniku byla taka drewniana budowla WC (przy Wieckowskiego). Tam tez podobno byl przybytek rozkoszy dla kochajacych inaczej.

Lubilam kiedy te atmosfere. Ten Szczecin tetniacy drugim nocnym zyciem.

Wprawdzie ja najczeciej chodzilam do Zamkowej, a tam grali tylko do pólnocy, ale zawsze wracalam pieszo przez pl. Zolnierza, pl. Lotników i juz byla Jednoci Narodowej. Po drodze mijalam Kaskade i al. Niepodlegloci z \"Bajka\". Troche wiec \"wizualnie\" lyknelam tego innego zycia.

Czasami z kolezankami po poludniu wpadalymy do \"Kaskady\" na ostatnie pietro. Panienki w dzien tez tam urzedowaly, ale nas nie zaczepialy - nie wygladalymy na konkurencje.

Nie pamietam ile dwuzlotówek stracilam na szafe grajaca - ciagle sluchalam Jacka Lecha \"BadL dziewczyna moich marzen...\"

Pamietasz jak \"Bajke\" przerobili na \"Atlantycka\"? Potem znowu byla \"Bajka\".

Bylam tam dwa razy z moim przyszlym mezem i jego kolegami. Atmosfera niesamowita. Maly balkonik dla okiestry, na podlodze lustrzane kolorowe kwadraty.

Mój maz mial fantazje ulanska. Tam wlanie, w tej \"Bajce\", tanczac ze mna raptem padl na kolana i na rodku sali wyznawal mi miloc. Stanelam jak durna, a potem odwrócilam sie na piecie i poszlam do stolika. Bo co mialam zrobic?

Szkoda tamtego Szczecina. Tu naprawde byl wspanialy klimat.
2006-01-04 (24:06)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 42 320
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A ja tesknie za,,Relaksem.

To taka kawiarenka w Domu Kultury w moim miecie.

Opisalem ja nieco w pierwszym wpisie,,Ksiazka zyczen i zazalen,,

Tez miala swój klimat...nie tylko.

Pozdr.
2006-01-04 (24:21)

status Pikolo
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 652

1390
wpis nr 42 330
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wszystko sie zgadza.A,i tak pojecia nie mam dalczego \"stara Bajke\" zamienili na Atlantycka? I pomimo remontu i ponownego powrotu do nazwy,klimat ,juz nie do odzyskania.Jeszcze jako prawie malolat mialem okazje \"potupac\" na lustrzanym parkiecie. A ta drewniana \"bardaszka\" przy Wieckowskiego ,to nie tak dawno rozebrana zostala....Kurde,czlowiek szedl Wojciecha i tez juz \"capilo\",a byli tacy co na szybkie numerki sie tam pisali,to fakt.Ale generalnie Park zachowal swoja funkcje -tam nadal,kto kto sie nie boi i jest zdesperowany,moze sie na \"usluge\" zalapac.

Pozdrawiam.
2006-01-04 (24:41)

status fobia1

31
wpis nr 42 338
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pikolo, a pamietasz \"Jagódke\" przy pl. Odrodzenia?

Mówili na nia pogotowie seksualne.

Czesto tam wpadalam na kawe, bo mialam blisko - tylko przelecialam jeden odcinek Mazurskiej i juz. Wieczorami gral tam na fortepianie facet. Klimat byl bardzo kameralny.

Mala salka dla niepalacych, a ta wieksza, po prawej stronie dla palacych.

Natomiast po przeciwnej stronie placu speluna \"Zeglarska\".

W ogóle w Szczecinie na kazdym skrzyzowaniu, a takze pomiedzy, byly rózne kawiarnie, restauracje, knajpki. Mozna bylo wybrac i atmosfere, i towarzystwo.

Na przyklad \"Pomorzanka\" (Jagiellonska róg Piastów) porzadna kawiarnia, a w kierunku dawnego pl. Lenina juz byla jaka speluna. Na przeciw Pomorzanki bar \"Wisla\" - na dole alkohol, a po schodkach na góre co w rodzaju baru mlecznego.

A po przeciwnej stronie Piastów \"Artystyczna\" - obok przychodni stomatologicznej.

Cztery lokale na odcinku 50-metrowym.

Kazdy inny, kazdy na innej klienteli.

No i popatrz Pikolo. Niby siermiezne czasy komuny, ale przybytków rozrywki nie brakowalo i jako mielimy gdzie i za co sie bawic, a nie delektowac tylko piwem - jak to teraz w modzie.

Trzymaj sie.

Pozdrawiam z IX pietra.
2006-01-04 (24:48)

status ruda
Data rejestracji: 2005-07-24
Ilość postów: 995

1094
wpis nr 42 343
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sonda!!!

Jajku!!!

Czy ja co chlapnelam na Ciebie ??????????

Ja tez dobiegam 100 , moze ozór có mielnie bez mojej

wiedzy?????????

Na taka sepleniaca, tapirowana wiewióre nie wolno sie

gniewac. (okres ochronny)

ruda..... (????)
2006-01-05 (02:23)

status skaplar

1148
wpis nr 42 356
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobia !,

Jestem pelen uznania.Tak trzymaj.Brawo!!!.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 29 30 31 ... 92 93
Wyślij wiadomość do admina