| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | Czy to nie jest chore, że prawie 2 razy podnieśli cenę Lotto dla marnego miliona |
2026-08-22 (20:14) panbukData rejestracji: 2026-08-22 Ilość postów: 1 | wpis nr 1 626 504 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zauważcie jakie to jest naciąganie, bo Lotto było 3 zł, a teraz 5 zł, a podwyższają gwarantowaną (do tego dalej się odniosę) pulę do 3 mln zł z marnych 2 mln zł. Teraz byle jaki dom (rudera) w mieście kosztuje 3 mln zł. Za podwyżkę 2 zł powinni podnieść gwarantowaną pulę do 5 mln zł. Poza tym jaka ona gwarantowana? xD Trafi 5 osób "szóstkę" i wtedy robią się ochłapy z wygranej, zamiast milionów. GWARANTOWANA pula powinna oznaczać, że niezależnie ile osób trafi główną wygraną, to każdy otrzymuje tyle samo pieniędzy. To samo powinno być w Mini Lotto. Powinniśmy pisać w tej sprawie do Totalizatora, bo jakby dostali z 10 tys. e-maili, że nie godzimy się na tak chory system, to może coś by z tym zrobili. Grasz np. 20 lat w Lotto, cieszysz się, że wpadła gwarantowana xD "szóstka" 3 mln zł, ale trafiło ją 10 osób, więc dostajesz marne 300 tys. które wystarczy na pół gołębnika w mieście o metrażu 30 m2. To są kpiny z graczy. Że ludzie tego nie widzą. Inna sprawa nigdy nic nie wygrałem w tej Loteriadzie, a kilkanaście lat biorę udział. Też dobre naciąganie. |
2026-08-22 (22:32) Jan69Data rejestracji: 2015-09-19 Ilość postów: 505 | wpis nr 1 626 516 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zwróć uwagę, że to gra dobrowolna - możesz grać, ale nie musisz. Nikt tu nikogo nie zmusza do płacenia podwyższonych opłat. Weź też pod uwagę, że oni nie prowadzą działalności charytatywnej - matematyka musi się zgadzać. Tu jest podobnie do ubezpieczeń - tam też wiele ludzi płaci składkę, ale nikt nie wie komu coś nieprzyjemnego się przydarzy, a na wypłaty musi wystarczyć z wpłaconych składek. Tutaj też - aby zrealizować Twój postulat gwarantowanych wypłat dla każdego - musieliby jeszcze podnieść opłaty, bo matematyka by się nie spinała (wszystkie wypłaty wygranych powinny zamykać się w w ok 1/2 wszystkich wpłat - zgodnie z regulaminami). Z zasady każdy przegrywa, bo grając całe życie odzyska (standardowo licząc) tylko połowę wpłat. I tylko nieliczni szczęśliwcy wyłamią się z tego kręgu strat. Na tym polega ta zabawa - każdy ma nadzieję, że będzie tym szczęśliwcem, ale tylko nieliczni tego doświadczą |
2026-08-22 (22:46) maxmaxData rejestracji: 2024-11-29 Ilość postów: 62 | wpis nr 1 626 518 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan 69 Święta prawda. |
2026-08-23 (11:59) MccaronData rejestracji: 2024-08-25 Ilość postów: 426 | wpis nr 1 626 556 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podwyżka paliwa ? -''Ja tam panie leję za 50zł co mnie obchodzi podwyżka''😂 i tak trzeba podchodzić do tej podwyżki Ja tam gram za 50zł miesięcznie starczyło na 12 razy zagrać teraz na 8. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |