| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina 📜 Archiwum czatu multipasko od 2007 NOWOŚĆ |
| Przewiń wpisy ↓ | GROM PERKUNA - nowy projekt - budowy najlepszych analizatorów liczb |
2026-10-03 (15:20) 777chData rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 23187 | wpis nr 1 629 415 [ CZCIONKA MONOSPACE ] perkun Twoje 22 liczby: ![]() u mnie w zakładach 2/22 czyli dwie z Twoich mam. |
2026-10-03 (19:41) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 423 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powodzenia Może koncepcja się sprawdzi 🤔👍 |
2026-10-03 (20:13) BlueEleuterData rejestracji: 2026-10-02 Ilość postów: 2 | wpis nr 1 629 429 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Perkun, a co padnie według Ciebie we wtorek w Eurojacpt? Mam Twoje generatory od niedawna, ale coś chyba źle typuje z tych liczb, które "wypluwają". |
2026-10-03 (20:20) AKIData rejestracji: 2023-02-15 Ilość postów: 1793 | wpis nr 1 629 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Multitest jesteś na dobrej drodze. Pomogą tu wektory o których pisał kostka1zn oraz ja w jego temacie. Powodzenia w realu. |
2026-10-03 (20:21) MultiTestData rejestracji: 2020-08-05 Ilość postów: 6657 | wpis nr 1 629 433 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeżeli przyjąć że wyniki losowań zależą od poprzednich to muszą być jakieś cechy, właściwości powodujące że kulki w procesie losowań układają się w taki a nie inny szereg i że akurat te a nie inne z całego zbioru liczb. A co się robi na mapie ? Układa się w porządku od najmniejszej do największej. To jakby gumka wytarł. |
2026-10-03 (20:23) MultiTestData rejestracji: 2020-08-05 Ilość postów: 6657 | wpis nr 1 629 435 [ CZCIONKA MONOSPACE ] AKI Na tej drodze to jestem od początku. |
2026-10-03 (20:36) jac11Data rejestracji: 2011-06-23 Ilość postów: 8993 | wpis nr 1 629 436 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeżeli są losowania próbne to ile ich jest przed losowaniem właściwym? |
2026-10-03 (20:46) MultiTestData rejestracji: 2020-08-05 Ilość postów: 6657 | wpis nr 1 629 438 [ CZCIONKA MONOSPACE ] AKI Na tej drodze to jestem od początku, ale skoro wspomniałeś o Kostce to takie liczby 3,5,6,8,29 |
2026-10-03 (22:32) MultiTestData rejestracji: 2020-08-05 Ilość postów: 6657 | wpis nr 1 629 449 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a tu jeden algorytm i 2 trafienia wynik: 06 08 14 17 19 trafienie 3,5,[6],[8],29 |
2026-10-03 (22:34) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 451 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Typy na Eurojackpot podam we wtorek. Oprę się na Strefie Rażenia, która dość dobrze w Mono Generatorze Pewniaków "wygląda" w Eurojackpot. Jeśli mogę doradzić to proponuję zacząć analizy od niskich zakresów losowań 3-10 z włączeniem do analiz wszystkich 50 liczb I czasem oczekiwania 0 Co do Lotto w 4 Trendach sobotnich weszły trzy liczby 6,31,43 czyli na razie nadal brak opcji 6 trafień w sobotnich 4 Trendach Co do powtarzalności zachowań liczb lub pozycji liczb na mapach i tabelach to jest to stały element analizy, to jest to widoczne w każdej mapie/ tabeli. Potrzeba nabycia umiejętności "wyławiania" takich sytuacji przed losowaniem lub uczeniu się na już odbytych losowaniach ich charakterystyki Mechanizm jest podobny ale nie zawsze identyczny Pozdrawiam |
2026-10-06 (12:06) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 674 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Mono Generator Pewniaków to doskonałe narzędzie analityczne dla spostrzegawczych typerów. Tam nie ma jednej metody analizy liczb ( czy też dokładniej pozycji liczb) ale jest ich przynajmniej kilka. Od analityka liczb zależy którą wybierze lub dopasuje do aktualnie analizowanej loterii. Najlepszym sposobem na dobranie właściwej metody analizy pod konkretną loterię jest tak zwana "inżynieria wsteczna" wyników losowań - czyli na podstawie już posiadanych wyników, pozycji, zachowań liczb w tabelach znalezienie tych opcji które wcześniej przyniosły by "sukces" jeśli zastosowane by były przed wcześniejszym losowaniem lub losowaniami. Samo określenie "inżynieria wsteczna" zapożyczyłem z terminologii używanej przy określaniu hipotetycznego pozyskiwania technologii z rozbitych pojazdów UFO przez różne państwa np. USA - i dość dobrze to pasuje do stosowanej tu techniki. Dziś skupię się na Eurojackpot ze względu na kumulację 520 milionów - ale ta forma działania jest oczywiście możliwa do zastosowania w każdej loterii. Pamiętajmy o tym że każda loteria rządzi się trochę innymi zasadami, choć w teorii zbieżnymi, w rzeczywistości inaczej interpretowanymi. Od czego zacząć - od tabeli dla Eurojackpot z poprzedniego losowania - jeden z niskich zakresów losowań ![]() Trafienia od kilku losowań wstecz w większości pojawiają się w określonej strefie pozycyjnej - zakreślonej niebieską "elipsą" W 5 ostatnich losowaniach minimum 4 trafienia były realizowane pomiędzy pozycją 13, a 31 w tabeli czyli jak to koledzy statystycy zauważą na obszarze 18 pozycji liczby - czyli i tak sporo - jeśli chcielibyśmy brać cały ten obszar pod uwagę - pamiętajmy że biorą TYLKO ten obszar z automatu odpada nam analiza aż 32 liczb ( pozycji w tabeli) Teraz przyjrzyjmy się wejściom tych pozycji - w jaki sposób się one odbywały? Poniżej tylko ta część tabeli która nas interesuje ![]() Wnioski: - sześciokrotnie weszła powtórka pozycyjna "1" - w tym dwukrotnie dwa razy w jednym losowaniu - także w tym ostatnim - kilkukrotnie i jednocześnie wchodziły liczby przylegające - czyli "po ukosie" do wcześniejszych trafień - wśród trafień charakterystyczne są częstotliwości odległości 9 (dwukrotnie), po jednym razie 6,7,8 oraz 10 - należące już do opcji średnio-niskiej jeśli chodzi o zagęszczenie. Do tego po jednym razie mamy zagęszczenie średnio-wysokie - 21 i wysokie 31 Z pozostałych też po dwa (ale w odrębnych losowaniach) średnie (żółte) - 16,19 i nisko-średnie - 10,12 I teraz podstawowe pytanie co z tego wynika, na czym możemy oprzeć wstępną analizę na kolejne losowanie Eurojackpot? Spójrzmy na aktualną tabelę ![]() Liczby w Strefie Rażenia oznaczyłem niebieskim prostokątem Z dużą dozą prawdopodobieństwa możemy założyć że w zaznaczonej strefie może wejść realnie od 3 do ultra optymistycznie nawet 5 liczb - o ile naglenie nastąpi jakaś gwałtowna zmiana - wymiana kul, inna maszyna losująca, czy też inne trudne do przewidzenia elementy. Opieramy się jednak na tym "co widzimy" z poprzednich losowań Poniżej jeszcze wycinek tabeli w zakresie Strefy Rażenia wraz z mapą graficzną pozycji ![]() Na co trzeba zwrócić uwagę 1. Powtórki pozycyjne - prawdopodobnie jedna opcja powinna wejść 2. Liczby przylegające - możliwe choć raczej z pewnością 50% 3. Ilości trafionych pozycji w obserwowanym czasie ich aktywacji - około 6 losowań wstecz - czyli ile pozycji z każdej "opcji" weszło w obserwowanym czasie - w większości dana pozycja wchodziła 2, a czasem 3 razy - ale część pozycji ma tylko 1 wejście! Czyli nawiązując do powyższych spostrzeżeń - które liczby wydają się wstępnie interesujące Powtórki pozycyjne - raczej nie pozycja 16 - czyli liczba 9, bo już trzykrotnie wchodziła Więc które? Jeśli zachowanie opcji trzech trafień pozycyjnych pod rząd zostanie powtórzone i teraz to możliwa jest powtórka pozycji 21 - czyli będącej tam liczby 49. W innym przypadku trzeba brać pod uwagę liczby 25,46,48 ( pozycje na których są te liczby) Co z pozostałymi liczbami? Skupmy się na pozycjach o najniższym sumarycznie wejściu - 1 raz w obserwowanym czasie "Strefy Rażenia" - około 6 losowań wstecz Możliwe wejścia od wysoko i średnio zagęszczonych pozycji liczb to pozycje 15 i 22 i odpowiadające im liczby 17,42 Pozostałe równie realne to 17,18,31 i odpowiadające im liczby: 50,31,1 Na razie nie wliczam w te liczby powtórek pozycyjnych z pozycji 26,29 ( liczby 46,48) choć nie należy ich też wykluczać. Dopełnieniem analizy jest analiza aktualnych liczb w zaznaczonej strefie na zasadzie badania podobnych odległości które wystąpiły w 6 ostatnich losowaniach Tu liczba 32 będąca na pozycji 24 - ma zagęszczenie 22 jest lustrem typu V - powtórka pozycyjna z przeskokiem itp. Pozostałe liczby też trzeba przeanalizować pod tym kątem i ewentualnie dobrać te które pasują do naszych koncepcji Tyle ze wstępnych podpowiedzi Powodzenia |
2026-10-06 (12:30) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 675 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tu jeszcze mała podpowiedź dla osób uczących się używać Mono Generatora Pewniaków Tak wygląda ustawienie dla użytej Tabeli - z zakresem 10 ![]() Ustawcie wszystko tak jak na grafice, a następnie wygenerujcie opisaną tu w przykładzie analizy tabelę Najlepiej uczyć się samemu, korzystając z bieżących podpowiedzi i spostrzeżeń Powodzenia |
2026-10-06 (20:46) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 701 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tym razem tylko dwie liczby trafione w Strefie 7,50 - zmiana strefy w dół tabeli Cóż, za późne wejście czyli brak właściwego "timingu" ![]() Do następnego razu |
2026-10-07 (10:39) 777chData rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 23187 | wpis nr 1 629 732 [ CZCIONKA MONOSPACE ] perkun Pisałeś coś wcześniej o konsultacjach z AI ........ Czy prosiłeś AI o analizę losowości , sekwencji wylosowanych w grach ?. A jeśli ocena była np: rozkład pojedynczych liczb → zgodny z losowością liczby kolejnych → zgodne z losowością nakładanie kolejnych losowań → zgodne z oczekiwaniem losowym korelacja pomiędzy kolejnymi losowaniami → brak wyraźnej zależności Jak chcesz tworzyć prognozę, skoro wylosowane liczby to → przypadek, bo nie istnieje korelacja pomiędzy kolejnymi losowaniami . Odpowiesz? |
2026-10-07 (11:15) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 735 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 777ch Tak swego czasu konsultowałem z AI średnią trafień przy różnych metodach moich analiz zamienionych na poszczególne analizatory. Nie zachowałem tej odpowiedzi, ponieważ nadmiernie gloryfikowała moje metody określając wyniki symulacyjne nimi osiągane jako ponad przeciętne, wybitne itp. w mojej ocenie zbyt górnolotne określenia - które mogły u mnie wyrobić poziom auto-zachwytu i pychy hamujący moją dalszą pracę i poszukiwania co raz to nowszych rozwiązań. Moje spojrzenie na gry losowe to nie badanie losowości - czy jest na pewno taka jak być powinna, ja szukam wytrychów, słabych punktów i niekonwencjonalnych sposobów analiz, które mają pomóc w doborze jak największej ilości prawidłowych liczb. Ponieważ część z tych metod powstała dla wyszukiwania pojedynczych liczb, które były idealne na przykład do loterii angielskiej 49's, musiałem je przekwalifikować aby obejmowały większą ilość liczb bo trafienia 2/5 czy 2/6 nic przy grze w kolekturze nie dają. Podejście i myślenie dokładnie takie, jak sobie życzą firmy loteryjne dla swoich graczy - czyli że wszystko to "przypadek" bez związku przyczynowo-skutkowego - to nie moja bajka... Nigdy nie gram na ślepo "licząc" że może akurat się powiedzie. Moje podejście to szukanie zależności, zazwyczaj chwilowych, zmiennych lub wymiennych. Każde spostrzeżenie jest istotne bo może mnie przybliżyć do ostatecznego celu. Po prostu patrzymy na to samo z innego punktu widzenia ![]() Pozdrawiam |
2026-10-08 (20:50) N0wyUc2enData rejestracji: 2026-01-09 Ilość postów: 8 | wpis nr 1 629 827 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Jestem tutaj od nie dawna. Widzę ciekawy temat. Też mam do przetestowania program ale nie analizujący, ale generujący systemy. O ile można się dołączyć. |
2026-10-08 (21:29) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 830 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Systemy to ciekawa opcja, pomagająca użyć większej ilości liczb w danym losowaniu. Jednak sam system pełny, skrócony, matematycznie idealny, strefowy czy jakikolwiek inny gwarancyjny, choćby najlepszy musi mieć wpisane właściwe liczby, bo inaczej jest nieskuteczny. I dlatego potrzeba jeszcze te liczby "wyjąć" stosując różne metody analiz. Jedna z metod - najprostsza w dodatku i szeroko stosowana to Mapy Losowań. Na Multipasko mamy pokazane mapy losowań oparte o standardową bazę losowań tak zwaną pełną. Jak nadmieniłem, w jednym z wcześniejszych wpisów - opracowałem Generator Map Losowań pokazujący w dwóch opcjach same trafienia - opcja standardowa - bez kolorów oznaczających odległości trafień i opcja niestandardowa na której w zależności od odległości w jakiej została dana liczba trafiona ( po jakiej przerwie od poprzedniego wylosowania) mamy określone kolory na mapie co ułatwia "wyławianie" aktualnych zależności Ponieważ opracowany przez mnie Generator Map Losowań daje możliwość wygenerowania nie tylko Mapy dla bazy pełnej, ale także dla bazy dla określonego dnia - poniżej przykład mapy dla Mini Lotto i bazy losowań tylko dla czwartku ![]() Opisany Generator Map daje też możliwość utworzenia np. Mapy Losowań dla Multi Multi nie tylko dla samej bazy losowań na przykład z godziny 22.00 ale także na odrębną mapę z bazą losowań dla np. czwartku i tylko godziny 22.00 Przykład poniżej ![]() Czyli mamy tu zastosowany "filtr losowań" i dane statystyczne tylko dla bazy losowań z czwartku i godziny 22.00 Czyli dla samego Multi Multi możemy wygenerować aż 4 mapy losowań o czterech różnych statystykach i przebiegu trafień zależnym od zastosowanej bazy losowań Daje nam to aż cztery różne spojrzenia na te same liczby i ich sposób wchodzenia na mapie 1. Mapa Losowań - baza pełna 2. Mapa losowań - baza tylko z godziny 14.00 lub 22.00 3. Mapa Losowań z danego dnia np. czwartku ale dla obu losowań w tym dniu 4. Mapa Losowań z danego dnia i tylko wyników jednego z losowań w tym dniu z 14.00 lub 22.00 Więcej informacji o mapach losowań i samym Generatorze Map na stronie https://grom-perkuna.blogspot.com/p/generator-map-losowan.html Pozdrawiam |
2026-10-09 (10:23) perkunData rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7372 | wpis nr 1 629 855 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Dziś parę słów na temat roli - Optymalizatora zakresów losowań Programu dołączonego do Mono Generatora Pewniaków jako niezbędny element. ![]() Optymalizator zakresów wyszukuje najlepsze zestawienia zakresów losowań z czasem oczekiwania - tak aby dawały jak najwyższe trafienia. Punktem odniesienia jest standardowa ilość liczb losowanych w danej loterii i to poprzez historyczne dane z wybranego okresu losowań wstecz (standardowo ustawiony jest na 100 losowań) na przykład 30 losowań - optymalizator szuka jak najwięcej trafień w pięciu lub sześciu (lotto) pierwszych typach - poszerzając opcje do 10 w Multi Multi ![]() Za każde trafienia nalicza punkty. Im więcej punktów ma dana opcja tym mocniejszy jest dany układ ( zakres-oczekiwanie) ![]() Jak z tego korzystać? Możemy wybrać kilka układów zakres-oczekiwanie i dla każdego z nich przeanalizować pierwsze 5-10 liczb w tabeli bazowej Mono Generatora Pewniaków W niedawnym losowaniu Mini Lotto - wygenerowała się sytuacja, że biorąc tylko trzy liczby z trzech odrębnych zakresów, można było trafić nawet wszystkie 5 liczb. ![]() ![]() ![]() Niestety tą sytuację odkryłem dopiero po losowaniu, więc z niej nie zdążyłem skorzystać. Ta metoda łączonej analizy może być wymiennie lub łącznie stosowana jako podstawowa lub startowa. Oczywiście nie występuje co losowanie i trzeba się trochę natrudzić by wyselekcjonować "synergiczne" zakresy dające razem większą ilość trafień. I oczywiście w różnych loteriach, wygląda to trochę inaczej - ale zasadniczo pojawia się dość systematycznie. Postaram się temat różnych metod analiz przybliżyć w filmach na YouTube z którymi na razie w kwestii Mono Generatora Pewniaków wystartuję w najbliższych dniach. Tak jak zapowiedziałem - Mono Generator Pewniaków wraz z Generatorem Map Losowań wysyłam w tym miesiącu jako podziękowanie za wsparcie mojej działalności twórczo-badawczej poprzez https://buycoffee.to/perkun w standardowej lub dowolnej wyższej kwocie Pozdrawiam |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina 📜 Archiwum czatu multipasko od 2007 NOWOŚĆ |