| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | Takie Nicoś |
2026-04-15 (23:05) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 352 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak już jest nowy wątek to będą tu same tajemnice |
2026-04-15 (23:44) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 381 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Napisałem jak do normalnej osoby a osoba olała, czekałem na odpowiedź długo proste? Jeszcze nie wiesz? Ok nie chcesz wiedzieć nawet to rozumiem --- wpis edytowano 2026-04-15 23:45 --- |
2026-04-16 (07:36) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 407 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Miałem temat >> osoby << zamknąć >wpis nr 1 613 273 > ale jak dopisałaś ciąg dalszy > wpis nr 1 613 325 Osoba wkleiła fragment mojego wpisu >> Na cudze błędy ortograficzne nie zwracam uwagi << Chcąc w ten sposób udowodnić swoją rację > że niby ten fragment uprawniał go do tego co napisał dalej > >>>> ........"Gdyby mi ktoś zwrócił na takie coś uwagę byłbym mu wdzięczny, bez urazy" Jest małe ale >>> osoba napisała ciut wcześniej to >>> wpis nr 1 612 705 " GRU Gdyby tu była Jocia, pewnie z tego powodu larum by podniosła" ( wiadomo że Jocia zwracała uwagę na błędy orto...) Ika > jesteś inteligentną "bestyjką" hi hi i już zapewne widzisz gdzie osoba dała ciała co do kontekstu tego fragmentu >>> Na cudze błędy ortograficzne nie zwracam uwagi << Już rozumiesz? gdzie ( bez owijania ) osoba mówiąc po wojskowemu "dała dupy" pisząc do mnie >>> ........"Gdyby mi ktoś zwrócił na takie coś uwagę byłbym mu wdzięczny, bez urazy" Osoba teraz tez pewnie zrozumie , > ale czy,,,,,,,,,,,,? wątpię. Jest jeszcze coś co wyjaśnię ale to wymaga czasu. P.S. Możesz uspokoić mącicielkę Monisię ? ( po co mam ją nazywać idiotuńcią? cos tam wypisuje o agentkach itd. ) --- wpis edytowano 2026-04-16 07:51 --- |
2026-04-16 (08:17) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 408 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rodzina Lotto ![]() |
2026-04-16 (08:26) Monika1970Data rejestracji: 2023-01-17 Ilość postów: 7883 | wpis nr 1 613 409 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Majpan vel Janeczka0409 vel GRU: Monisia nie jest mącicielką, lecz po prostu jest bardzo bystra i szybko łączy kropki (nie zapominaj, że urodziłam się tego samego dnia co Ty a kto jak kto, ale Pannom nie brakuje bystrości umysłu i głębokiej intuicji). Coś ci się człowieku życie mocno nie udało, bo tylko człowiek do bólu samotny, zgorzkniały i zdziwaczały potrafi tak pluć jadem i być tak agresywnym i wciąż szukającym awantury. Chyba nie masz żony ani dzieci i dlatego masz dużo czasu, którego nie potrafisz spożytkować w bardziej pożyteczny sposób. Szczerze współczuję. Masz narcystyczną osobowość i potężne dysocjacyjne zaburzenia osobowości. Tu już nic nie pomoże, tylko intensywne leczenie. I zobacz jak szybko Cię rozgryźli na Hyde Parku. Pisali Ci, żebyś się w wątku Alfiego ładnie zachowywał, ale nie posłuchałeś. Bo Ty nie potrafisz po prostu inaczej. Wiem, że tutaj usuniesz mój wpis i mnie zablokujesz, ale mi to wisi, kolokwialnie mówiąc. |
2026-04-16 (08:47) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 417 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Monisia Baw mnie dalej ( spoko nie zablokuję ) ha ha ha Acha nie będę kasował wpisów To powiadasz że urodzeni tego samego dnia? i żeś bardzo bystra? --- wpis edytowano 2026-04-16 08:51 --- |
2026-04-16 (08:57) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 418 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to Moniś test na Twoja bystrość Napisz mi proszę > w którym miejscu Golanonim popełnił błąd co uruchomiło dalszy bieg zdarzeń? ( jezeli oczywiscie potrafisz wspiąć się na kilka pięter wyżej > swojej bystrości --- wpis edytowano 2026-04-16 09:00 --- |
2026-04-16 (11:10) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 437 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skojarzenia — nieśmiałe przemyślenia oparte na własnych doświadczeniach, obserwacjach innych osób i ich refleksjach. Na początku wykluczamy tzw. przypadek. Nie zakładamy, że coś wydarzyło się „przez przypadek”, „bo tak wyszło” albo „bez powodu”. Interesuje nas to, co powtarzalne, charakterystyczne i możliwe do uchwycenia. Zastanawiamy się, skąd biorą się takie zdolności. Czy są wrodzone? Czy wynikają z doświadczeń? A może każdy je posiada, tylko w różnym stopniu i nie zawsze świadomie z nich korzysta? Pytamy dalej: czy te zdolności można rozwijać? Czy są efektem praktyki, uważności, wrażliwości, czy może specyficznego sposobu patrzenia na świat? CDN. ( Jeżeli dojdę do wniosku że nie warto, to dalszego nie będzie > bo jest w tym wszystkim coś bardzo nieprzyjemnego a co ma PIĘKNE POCZĄTKI ) |
2026-04-16 (12:26) elena55Data rejestracji: 2014-06-25 Ilość postów: 6456 | wpis nr 1 613 446 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdolności są wrodzone: Bo oprócz DNA przekazane potomstwu, też ważna jest dieta i bodźce matki w trakcie ciąży kiedy jest pierwszy etap rozwoju mózgu. Po urodzeniu następuje następny etap rozwoju mózgu bo dochodzą bodźce: -słuchowe -wzrokowe -trawienne -oddechowe I tu po urodzeniu Zdolności wyłania środowisko w którym dziecko się rozwija , kształtując doświadczenia życiowe dorosłego już dziecka. Każdy posiada Zdolności w różnym stopniu Zdolności można rozwijać, są efektem praktyki, uważności, wrażliwości i też u niektórych specyficznego sposobu patrzenia na świat. Całe nasze życie i cały czas się czegoś uczymy, doświadczamy bo w nas cały czas krążą neuroprzekaźniki które wpływają na to co czujemy, widzimy , słyszymy, myślimy...uczymy się wykorzystując nasze Zdolności I w każdej sekundzie zwiększają się nasze doświadczenia życiowe Pozdrawiam --- wpis edytowano 2026-04-16 12:27 --- |
2026-04-16 (13:09) Marriusz2Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2774 | wpis nr 1 613 453 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może Helena warto zaznaczyć ,że zdolności nie mają nic wspólnego z Inteligencją . Jak to w mózgu jest zrobione ? Zdolnościami zarządzają różne ośrodki w mózgu . Inne to zdolności muzyczne a inne to zdolnosci plastyczne a jeszcze inne to umiejętność recytacji no i inne dla chemików,matematyków i fizyków . To akurat pomógł znaleźć rezonans i tomografia . Aktywność ośrodków . Niektóre szybko zlokalizowano inne do dzisiaj są zagadką . Takim zagadkowym tworem jest umiejętność wynalazcy . Akurat tym się 20 lat param a nadal tego ośrodka nie zlokalizowano . No to zostaje jeszcze jak stwórca zrobił inteligencję ? To jest najbardziej frapujący temat . I długo nie można było tego prosesu zrozumieć . Dopiero Hopfield kiedy wymyślił sieci Neuronowe AI pomógł i wtedy dopiero poszło . Pozdrawiam Jak by kogoś interesowało jak inteligencję Stwórca stworzył i jak to w mózgu jest zrobione to wyjaśnię . NO i jak to jest technicznie zrobione w silnikach AI Sztucznej INteligencji. Od razu zaznaczam nie tej medialnej bo to bańka ale tej w laboratoriach naukowych -niepublikowanej . --- wpis edytowano 2026-04-16 13:17 --- |
2026-04-16 (15:19) elena55Data rejestracji: 2014-06-25 Ilość postów: 6456 | wpis nr 1 613 475 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz według ciebie co to jest inteligencja? Każdy organizm biologiczny ma swoje "widełki" poziomu inteligencji, bo bez niej gatunek biologiczny nie jest wstanie przetrwać. Wskład definicji inteligencji np.u ssaków wchodzi "inteligencja emocjonalna" , "inteligencja społeczna" jeśli one u ludzi zostaną zaburzone to ludzkość może wyginąć. Tworząc sztuczną inteligencję która nie ma "inteligencji emocjonalnej" i "inteligencji społecznej" tworzymy coś co pomoże ludziom czy tworzy "zagrożenie dla ludzkości"? A dziś w laboratoriach prowadzone są prace nad "inteligentnymi biomaszynami" ..."b i o roboto ż o ł n ie r z e"... |
2026-04-16 (15:31) Marriusz2Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2774 | wpis nr 1 613 479 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A to bardzo proste To nie według mnie ale według naukowców i wiedzy opisanej w książkach . Co ty z tym według ? Ja nie badam inteligencji ale taki mam zawód ,że tego akurat sie uczyłem . Sztuczne inteligencje podpatrują oczywiście z ułomem i kiepsko im top idzie ale podpatrują prawdziwą inteligencję . Więc każdy specjalista zajmujący sie czy pracujący w dziedzinie AI musi znać jak to jest urządzone . Naukowcy długo to badali . Najpierw myślano naiwnie ,że to duży mózg -duża inteligencja . Mały mózg mała inteligencja . Nauka opiera sie o tak zwane teorie i modele . Ten model długo uczyli w szkołach . No i zonk . Jest takie prosty test na inteligencję . To prosty test test tak zwanego postrzegania . I takie zwierzątko jak sroka zburzyło tą teorię całkowiecie . Mianowicie sroka jest jedynym zwierzęciem poza małpami i delfinami ,które wie jak działa lustro . Czyli wie ,że w lustrze jest odbicie a nie druga sroka . A Sroka ma maleńki mózg . A wiedza ,że w lustrze jest odbicie to wiedza abstrakcyjna i pierwszy test na inteligencję . Jak taki test się robi ? Bardzo prosto . Nakleja sie maleńką karteczkę na podgardlu i sroka jak obejrzała w lustrze dziobała to naklejoną karteczkę a wczesniej o niej nie wiedziała . ================================================= Ale ja Helena nie piszę co to inteligencja tylko jak to jest w mózgu zrobione . I nie co ja myśle ale co się nauczyłem od naukowców i co jest opisane w książach . Pozdrawiam ================================================= Bo jak chce się budować namiastkę inteligencji czyli AI trzeba najpierw poznać co to jest . I wtedy podpatrywać Stwórcę czyli Creatora i na jego modłę budować sztuczne . Tak samo bracia Wright podpatrywali ptaki i zbudowali samolot . Tak ludzie od tysięcy lat robią . Nas ten kierunek skończyło jakieś 30 osób na przestrzeni czasu jakiś 10 lat . Znamy się ,nawet kontaktujemy i każdy z nas dostał tę samą wiedze od naszych profesorów . Co ta drogą dziękuję im --- wpis edytowano 2026-04-16 15:39 --- |
2026-04-16 (17:08) elena55Data rejestracji: 2014-06-25 Ilość postów: 6456 | wpis nr 1 613 500 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skończyło kierunek 30 osób i wśród nich ty, ale nie czytasz ze zrozumieniem Napisałam że każdy organizm żywy ma swoje "widełki" inteligencji, bo bez niej gatunek biologiczny nie jest wstanie przetrwać. Ja nie jestem naukowcem i nie muszę robić testów zwierzętom na ich inteligencję ,by dowiedzieć się czy też np. Ptak mewa wie jak działa lustro! Sama moja logika mi mówi , że bez myślenia abstrakcyjnego nie ma inteligencji. Zwierzęta muszą ją posiadać by wychować swoje potomstwo by gatunek przetrwał. Nowe pokolenie jest uczone jak przetrwać. Zwierzęta muszą myśleć , analizować na swoim biologicznym poziomie by np wybudować gniazdo ... Problemem jest jak zmierzyć poziom tej inteligencji... |
2026-04-16 (18:21) Marriusz2Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2774 | wpis nr 1 613 504 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale ja pisze swoje a ty swoje . Ja nie zajmuję się badaniem inteligencji a modelowaniem i wprowadzaniem tego do silników AI . To moje zajęcie od 20 lat . Ty piszesz o psychologii a ja o robotronice . Przygody z inteligencją zaczęły się od tej sroki. Naukowcy zrozumieli zależność ,że wielkość mózgu czyli masa szarych komórek o niczym nie świadczy . I tu jest pewna tajemna zalezność . Nasz mózg składa się z neuronów i synaps . Cały pic inteligencji polega na tym ,iż neurony nie są połaczone każdy z każdym ale celowo przez Stwórcę czyli miliony lat ewolucji . I tu jest cały pic inteligencji . Jak to na dzisiaj wygląda w pracach ale nie w INternecie . Bo nikt nie publikuje wyników w INternecie . Ta firma z którą pracuję też nie . A no dobrze . Co się udało z merkerów inteligencji zastosować na dzień dzisiaejszy .w AI 1. postrzeganie upływu czasu czyli świadomość upływu czasu . W mojej miejscowości w kalsztorze jest napisane : Czas ucieka -wieczność czeka . 2. Postrzeganie kształtów, krawędzi ,kolorów ,cieni ,odcieni. To najlepiej widać na wojnie rosyjsko-ukraińskiej gdzie każdy pojazd posuiada wbudowaną taką jednostkę AI . 3.Pamięć BAM . Jak to jest urządzone w naszym mózgu . Mózg dla zaoszczędzenia energii ,gdyż neurony same się nie zywią zwija pamięć w taką jednostkę zapętloną i wtedy jakiś zapach czy zdjęcie wyzwala całą serię przeżyć nawet z dzieciństwa . 4. Generalizacja . To jest tworzenie uogólnień z pojedynczych zdarzeń albo zjawisk .To największe osiągnięcie obecnych AI . NO i obecnie postał nowy silnik zaawansowany AI . To się nazywa Myślenie za pomocą precedensów . Czyli szukanie wzorca i doprowadzenie do takiej sytuacji poprzez tak zwane fałszywe obserwable ,że ten precedens wzorzec się powtórzy . To tyle z tych głównych rzeczy . Pracuje sie nad odczuciami w oparciu o czujniki . Tak jak u nas w skórze . Odczucie zimna ,ciepła . Wilgoci. Ciśnienia, światła . To się nazywa Projekt KOmfort opisywany w książkach Na razie Pa --- wpis edytowano 2026-04-16 18:24 --- |
2026-04-16 (21:02) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 529 [ CZCIONKA MONOSPACE ] elena55 Dzięki za Twoją perspektywę. Widzę, że podchodzisz do tematu od strony biologiczno‑rozwojowej — to też ciekawy sposób patrzenia. Ja mam trochę inne ujęcie. Zostawmy to jako dwie różne interpretacje. Pozdrawiam. |
2026-04-16 (22:07) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 566 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() Ciekawe kogo miałem na myśli > WREDNA < Zgadnij "bystra" --- wpis edytowano 2026-04-16 22:09 --- |
2026-04-16 (23:01) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 586 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzisz Aya Miałem racje co do ciebie wredziolku. ( lewackie dziewczynki zawsze takie same > banknoty 3-dolarowe ) Maseczki opadły. Głosowanie właśnie było po to "rodzinnie" maxmax wiem ze będziesz tak samo krakać jak tamtejsze wrony ale jak masz kroplę oleju w głowie to wiesz ze mam rację ( te wrony trzyma tam tylko wielka nadzieja na wygraną hi hi ) --- wpis edytowano 2026-04-16 23:08 --- |
2026-04-17 (22:04) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 728 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2026-04-18 (11:58) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 820 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Najpierw daj sobie radę z obsesją > na temat Joci ( adresat > tchórz |
2026-04-18 (12:16) GRUData rejestracji: 2026-03-16 Ilość postów: 1042 | wpis nr 1 613 821 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |