Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 7 8 9 ... 179 180 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2005-07-03 (23:59) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 20 671 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zosiu! A co Cie powstrzymuje przed dyskusja? Nie dostrzeglam tej pory twoich wpisów. |
2005-07-04 (14:13) kukola Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 498 | wpis nr 20 681 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bo to jest Zosia samosia. |
2005-07-04 (15:28) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 20 685 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ADAM MICKIEWICZ EKSKUZA Nucilem o milostkach w rówienników tlumie; Jedni mie pochwalili, a drudzy szeptali: ,,Ten wieszcz kocha sie tylko, meczy sie i zali, Nic innego nie czuje lub piewac nie umie. W dojrzalsze wchodzac lata, przy starszym rozumie, Czemu serce plomykiem tak dziecinnym pali? Czyliz mu na to wieszczy glos bogowie dali, Aby o sobie tylko w kazdej nucil dumie?,, Wielkomylna przestroga! - wnet z górnymi duchy Alcejski chwytam bardon, i strojem Ursyna Ledwiem zaczal przegrywac, az cala druzyna Rozpierzchla sie, unoszac zadziwione sluchy; Zrywam struny i w Lete ciskam bardon gluchy. Taki wieszcz jaki sluchacz. |
2005-07-05 (22:44) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 20 767 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan Andrzej Morsztyn \"O Zoce\" Przyszedszy do mnie Zoka do gospody I uzyczywszy wszelakiej wygody. Gdy rano myle i uwazam wiele. Jak jej odwdzieczyc - czy jej dac manele. Czy karkanaczek, czy atlasu z sztuki, Czy sznurek perel, czy wegierskie kruki - Ona sie u mej szyje uwiesiwszy, Przez afekt ku mnie nad wszytkich zyczliwszy. Przez swa uczynnoc i przez przyjaLn nasze Poczela prosic - o gorzalki flasze. |
2005-07-05 (22:46) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 20 768 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Przestan mylec, chwile trwaj spokojnie. Zanurz sie w te cisze. \" Iwan Bunin |
2005-07-06 (20:58) Nowa Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 20 808 [ CZCIONKA MONOSPACE ] jak jest jest mozliwe - majac zone i przyjaciólke( ki) byc tak przeraLliwie samotnym ? dziez jest ten pies pogrzebany ? |
2005-07-06 (21:34) sonda Data rejestracji: 2005-02-20 00:00:00 Ilość postów: 2184 | wpis nr 20 812 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Facet nie cierpi swojego towarzystwa. |
2005-07-07 (08:04) kukola Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 498 | wpis nr 20 831 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To nie samotnoc, to totalna nuda. Sonda ma racje powinien zmienic towarzystwo. |
2005-07-07 (22:28) Nowa Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 20 987 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kukola i sonda - to bylo dobre co napisalyscie - po prostu lepiej znacie faceta- milutkiego wieczorenka kochaniutkie |
2005-07-08 (00:25) kukola Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 498 | wpis nr 20 995 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nowa - tu nie chodzi o znajomoc faceta (bo jak mozna poznac kogo wirtualnie), tylko o odpowiedL na twoje pytanie, a czy ona jest sluszna (oczywicie odpowiedL), to twoja sprawa, jak ja odbierzesz. Sonda, czy chcesz, czy nie odpowiedzialam! i za Ciebie. Zostaw i zbieraj energie na 200 strone |
2005-07-08 (00:32) kukola Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 498 | wpis nr 20 997 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nowa - och dzieki -\" wieczorenka kochaniutkie\", przypomnialy mi Jezioro Zaglebocze i ogórki malosolne. |
2005-07-08 (00:42) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 20 998 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie docinajcie autorowi tego watku. Jest sympatyczny, czasem bywa nieco zloliwy, ale to nic strasznego. To wiadczy o jego inteligencji. Moim skromnym zdaniem, mozna poznac wirtualnie kogo. Nie wizualnie, ale cechy charakteru tak. Jezeli kto czesto zabiera glos, wypowiada sie, wypowiada swoje mysli, przezycia, uczucia cytujac nawet cudze utwory - to mozna poznac jego aktualny stan duszy, jego rozterki, a nawet charakter. Nie wszystko da sie ukryc, nie zawsze, na dluzszy okres czasu mozna udawac. Falsz sie wyczuje, trzeba tylko uwaznie czytac. Sa na tej stronie osoby, które doc szybko sie zdekonspirowaly, chociaz udawaly kogo innego. Vidmo jest soba. Zawsze soba byl, nikogo nie udawal. Zmiany nastroju ma kazdy, a ludzie wrazliwi na piekno czeciej. Taki jest Vidmo. Zapewniam Was, ze to nie jest nudny facet. Pozdrawiam. |
2005-07-09 (20:32) bravo Data rejestracji: 2005-06-05 00:00:00 Ilość postów: 3646 | wpis nr 21 111 [ CZCIONKA MONOSPACE ] SYLVIA PLATH Ariel* Zastój w ciemnoci, Wtem bezcielesny blekit, Potop wzgórz, odlegloci. Boska lwico, tak stajemy sie jedna Osia piet i kolan!-Bruzda Dzieli sie i mija, siostra Brazowego luku Szyi, co mi umyka, Jagody jak oczy Murzyna zarzucaja Haczyki- Czarne, krwawe kesy, Cienie. Co innego Unosi mnie w powietrzu- Uda, wlosy; Gruda z mych piet. Jak biala Godiva, robieram sie- dretwe rece i perswazje, Teraz jestem Piana pszenicy, rozblyskiem mórz. Krzyk dziecka Wtapia sie w ciane A ja jestem strzala, Rosa w samobójczym Locie, we wspólnym pedzie Do czerwonego Oka, kotla poranku 27 paLdziernika 1962 *Ariel to imie konia tl. Teresa Truszkowska Chce, chce Z otwartymi ustami, boskie niemowle Ogromne, lyse, chociaz z dziecinna glowa, Krzyknelo do kopnietej matki . Wygasle wulkany pekly i rozkruszyly sie. Piasek ocieral warge pozbawiona mleka. Plakalo wtedy przez krew ojca Który ustanowil ose, wilka i rekina do pracy, Stworzyl dziób bialego gluptaka . Zastarzaly patriarcha o wyschnietych oczach Zebral swoich ludzi ze skóry i koci, Kolce w koronie z pozlacanego drutu, Ciernie na krwawej lodydze rózy. Tlum. Gower Do syna bez ojca Wkrótce uwiadomisz sobie czyja nieobecnoc Rozrastajaca sie obok ciebie jak drzewo, Drzewo mierci, bezbarwny australijski eukaliptus - Ogolocony, porazony piorunem - istne zludzenie, A niebo jak winski zad, calkowicie obojetne. Lecz teraz jeste niemy. A ja kocham twoja glupote, Jej lepe zwierciadlo. Spogladam w nie I odnajduje wlasna twarz, mylisz, ze to zabawne. To dobrze Ze chwytasz mnie za nos jak za przeslo drabiny. Kiedy mozesz dotknac czego niewlaciwego: Malych czaszek, splaszczonych sinych wzgórz, straszliwego milczenia. Do tego czasu twe umiechy sa jak odnalezione pieniadze. |
2005-07-11 (08:57) bravo Data rejestracji: 2005-06-05 00:00:00 Ilość postów: 3646 | wpis nr 21 187 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Zdradze wam tajemnice: nie czytamy poezji dlatego, ze jest ladna. Czytamy ja, bo nalezymy do gatunku ludzkiego a czlowiek ma uczucia. Medycyna, prawo, finanse czy technika to wspaniale dziedziny, ale zyjemy dla poezji, piekna, miloci.\" John Keating - \"Stowarzyszenie umarlych poetów\". |
2005-07-11 (09:11) bravo Data rejestracji: 2005-06-05 00:00:00 Ilość postów: 3646 | wpis nr 21 188 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Elza - fragment fragment poematu \"Elza\" MEZCZYZNA PRZECHODZI POD OKNEM I SPIEWA Dla wolnoci bylimy stworzeni Stworzeni dla losów szczeliwych Jak szyba dla szronów jesieni Nieszpory dla zalów tkliwych Alkohol dla oszolomienia Maj dla miloci zarliwych Dla wolnoci bylimy stworzeni Stworzeni dla losów szczeliwych Ty w ramionach niosle marzenia I krwi szkarlaty gwaltowne W porze pierwiosnków kwitnienia Gdy plakac jest nawet cudownie Piosenki slale jak westchnienia Z Diablem i Panem Bogiem w zmowie Ty w ramionach niosle marzenia I krwi szkarlaty gwaltowne Moja czula szalona bezsenna Ty co ognia miala pieknoci We wlosach zloto nie do kupienia A w ustach wode miloci Co uczynila z warg swych czerwienia Z pocalunkami na dni zaloci Moja czula szalona bezsenna Ty co ognia miala pieknoci Mija czas mija czas nie zartujac Z petlami sznura krazy obok Kochanków którzy sie caluja Nie widzac go pomiedzy soba Przechodzi oczy im pietnujac I czola im szyderczo zlobiac Mija czas mija czas nie zartujac Z petlami sznura krazy obok Co sie dalo ach nazbyt to malo Zagarnalem w mlodoci imie Tym którym lepiej sie udalo Stawke ma oddam jelim winien Czy trzeba by nas to bolalo Spadl cios i zimorodek ginie Co sie dalo ach nazbyt to malo Zagarnalem w mlodoci imie Czy mozna calym zlem nazywac Serce po które wiek juz siega Ach to nie miloc sie zuzywa Kiedy rozkosze mówia zegnaj Na probe co spojrzeniem wzywa Nigdy sie slonce nie sprzysiega Czy mozna calym zlem nazywac Serce po które wiek juz siega A jelimy nie winni sami Pokazcie kto tej grze przewodzi Kto skradl nam to co z nieba mamy Wzial to co z nieba lask pochodzi Mnie albo was ta wina plami Panowie kto tu tego szkodzi A jelimy nie winni sami Pokazcie kto tej grze przewodzi Dla wolnoci bylimy stworzeni Stworzeni dla losów szczeliwych Swiat jest po to by zyc na tej ziemi Cala reszta to cyrk osobliwy Wasze prawa biblie anatemy Obled który obledem sie zywi Dla wolnoci bylimy stworzeni Stworzeni dla losów szczeliwych GLOSY W TLUMIE POWTARZAJA ZA PIESNIARZEM: Dla wolnoci bylimy stworzeni Stworzeni bylimy stworzeni Stworzeni dla losów szczeliwych Louis Aragon |
2005-07-18 (22:32) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 21 737 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ha, ja tu sie wczasowalem nad tym polskim Balatonem... Wracam, patrze a tu ilez psów na mnie wisi...:):) |
2005-07-18 (22:35) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 21 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przyjaciolom dzieki za obrone!!! Fobienne, jeste tak po prostu ludzka, jeszcze raz dzieki... Brawo dla Bravo, teksty przecudnej urody... |
2005-07-18 (22:50) cadilac Data rejestracji: 2005-07-14 00:00:00 Ilość postów: 991 | wpis nr 21 739 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Liczba Pi Podziwu godna liczba Pi trzy koma jeden cztery jeden. Wszystkie jej dalsze cyfry tez sa poczatkowe, piec dziewiec dwa poniewaz nigdy sie nie konczy. Nie pozwala sie objac szec piec trzy piec spojrzeniem osiem dziewiec obliczeniem siedem dziewiec wyobraLnia, a nawet trzy dwa trzy osiem zartem, czyli porównaniem cztery szec do czegokolwiek dwa szec cztery trzy na wiecie. Najdluzszy ziemski waz po kilkunastu metrach sie urywa podobnie, choc troche póLniej, czynia weze bajeczne. Korowód cyfr skladajacych sie na liczbe Pi nie zatrzymuje sie na brzegu kartki, potrafi ciagnac sie po stole, przez powietrze, przez mur, lic, gniazdo ptasie, chmury, prosto w niebo, przez cala nieba wzdetoc i bezdennoc. O, jak krótki, wprost mysi, jest warkocz komety! Jak watly promien gwiazdy, ze zakrzywia sie w lada przestrzeni! A tu dwa trzy pietnacie trzysta dziewietnacie mój numer telefonu twój numer koszuli rok tysiac dziewiecset siedemdziesiaty trzeci szóste pietro iloc mieszkanców szecdziesiat piec groszy obwód w biodrach dwa palce szarada i szyfr, w którym slowiczku mój a lec, a piej oraz uprasza sie zachowac spokój, a takze ziemia i niebo przemina, ale nie liczba Pi, co to to nie, ona wciaz swoje niezle jeszcze piec, nie byle jakie osiem, nieostatnie siedem, przynaglajac, ach, przynaglajac gnuna wiecznoc do trwania. /Wislawa Szymborska/ |
2005-07-18 (23:01) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10406 | wpis nr 21 740 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \" ...Bylimy (...) stworzeni dla losów szczeliwych. Swiat jest po to, by zyc na tej ziemi. Cala reszta to cyrk osobliwy. Wasze prawa, biblie, anatemy - Obled, który obledem sie zywi...\" Louis Aragon |
2005-07-18 (23:30) fobia1 Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00 Ilość postów: 5409 | wpis nr 21 742 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jonasz Kofta Song o szczeciu wiecznym Ostatni Ikar wczoraj spadl Tam za przyladkiem opadl na dno Spokojnie slonce grzeje wiat Nie ma juz takich, którzy pragna Na bialym dnie spoczywa tam Traca go ryba czarna pletwa A on otwarte oczy ma I jakby sie umiechal lekko Szalony, innym spokój kradl Nie wierzyl w szczecie plowych zwierzat Pod okiem slonca zastygl kwiat Nastala blogoc - martwy sezon Ostatnia plaza, wieczny sezon Wszyscy istnieja, wszyscy leza Juz nic nie grozi z nieba Na ziemi nic nie trzeba Najmniejszej skazy na blekicie Wieczna pogoda Wieczna blogoc Wieczna zabawa Wieczne zycie Ostatni Ikar wczoraj spad lNakryla go powieka fali Ulge mu przyniósl wody chlód Bo kiedy spadal, to sie palil Podniósl sie srebrny pary klab Kiedy uderzyl w wode, krzyczac Potem sie wygladzila ton Nieobecnoci plaska cisza Wygladzil sie ostatni lad W mózgach wspanialych plowych zwierzat Pod okiem slonca zastygl wiat Nastalo szczecie - martwy sezon I tylko ci sa wykleci Co nie stracili pamieci ***************** Witam Cie Vidmo po wywczasach. fobia1 |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 7 8 9 ... 179 180 Wyślij wiadomość do admina |