Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 62 63 64 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2006-07-05 (06:49)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12111 ![]() | wpis nr 65 777 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Juzci Jagus, juzci... Juz jezdem Jagus, jeknal Jasze, jagniecine, jagly jedzac. Jagus - jawnogrzesznico, jam jezdziec jurny, jeju jej, jakze jurny jeszcze... Jezu, jakze jurny... ![]() |
2006-07-05 (08:42)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 65 788 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() Jagna jeknela, Jezusiczku! Jasze jarosz, jadles jagniecine? Jakto, jakzez!?!? Jadles jedynie jagódki jasnozielone, jagly! Jasze jawnogrzesznik jurny jednosobowo ![]() ![]() |
2006-07-05 (14:03)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12111 ![]() | wpis nr 65 819 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Boguslaw Deren\"Calkiem bliskie oddalenie\" Mozna polubic twarze w rozpasanych krawatach ogryzc niewinnym spojrzeniem okolice tlustych od myslenia slów przespac sie na strychu z intymnoscia – idyllicznie jak z dworcowa nimfomanka Mozna byc przeciwnym polatanym przez ból poetom co witaja sie uniesieniem brwi jak deszczowi analfabeci Mozna nie mieszac sie w polityke ani w to co wiecznie martwi porzucone dziewczeta Mozna patrzec w przyszlosc zwyczajnie jak w lustro |
2006-07-05 (14:06)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12111 ![]() | wpis nr 65 820 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Boguslaw Deren \"Filizanki ludzkich pragnien\" Rzecz sie dzieje bardzo daleko – gdzies na prowincji duszy wtulone bojazliwie w kocia siersc zmierzchu wykute w sumieniach oprawców na podobienstwo boja zaplakac sie na obietnica kim sa...? jest w nich wyglodnialy pies nienawisci i piskle karmione cieplym slowem noca wpadaja w wyscielany miekka metafora gleboki sen poety wtedy liczy sie kazda pojedynczosc na bezludnej wyspie pudru pelzaja owady krótkotrwalej rozkoszy wczesny rankiem pieszczotliwie wycieraja slady klamstw i pomietych mysli pedzel jesiennych lisci zdejmuja nadzieje z lagodnego kurzu tapet rodza sie oblakane piescia satrapy prze chwile tluka na oslep w porcelane burzac po drodze kilka niezbednych przesel ciszy to taka rozpaczliwa obrona przed wrzatkiem z porannego ekspresu tylko nieliczne co mialy szczescie znalezc sie poza serwisem potrafia zrozumiec odwieczny mezalians czerwieni i bieli nie moge odszukac w mojej krwi sladów ich paznokci |
2006-07-06 (13:15)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 65 934 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adam Mickiewicz ....jam jest Jacek Joplica |
2006-07-06 (20:23)![]() Data rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 22 ![]() | wpis nr 66 000 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tyle we mnie Sily, ile w Was Wiary....(tez powiedzianl/ w jakim wierszu)? W obronie K.C( nie mylic) Norwiada. Pozdrawiam. Notowio |
2006-07-07 (06:38)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12111 ![]() | wpis nr 66 065 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Leszek Dlugosz \"Ja jestem inne drzewo\" Ja jestem inne drzewo Nie obce Inne tylko Musisz uslyszec Wszelakolistny - Spiewajac siebie ciebie tez spiewam Ja inne jestem Ja z Drzewa pojedyncze jestem drzewo. - Musisz zrozumiec wybaczyc musisz - Drzew pelen po horyzont Do zbioru Twego ze przynaleze Nie zapominam I Ty pamietaj - Gdzie tylko Twoja przestrzen Na cala nawet Twoja wiecznosc Ze jedno takie raz tylko jestem - Nie obce. Inne Ja tylko inne drzewo jestem. - Nigdy i nigdzie byc tak nie moze Miejsce co dla mnie wlasnie jest t a k i e Nigdy i nigdzie tak nie wypowie sie rozmowa Obloków ze mna - gdy tez Przez cala swoja wiecznosc Raz przeplywaja Nad moja wlasnie glowa - Ja jestem inne. Inne jestem drzewo - Spiewajac siebie ciebie tez spiewam. Ja w Twoim wnetrzu w drzew stojac tlumie Jedna i wspólna slysze muzyke Nie zapominam I Ty pamietaj - W kazdy oddzielnie Wiec w mój pien - moja Uderzyc musi Moja tylko cisza Pozwól wiec: - Widziec tak jak ja widze - O rzeczach mówic jak je pojmuje - Daj mi oddychac tak jak ja musze - Pozwól mi kochac tak jak ja umiem Ja inne inne jestem Ja z Drzewa pojedyncze jestem drzewo - Czy to rozumiesz?... |
2006-07-07 (06:47)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12111 ![]() | wpis nr 66 066 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan Spiewak * * * Mówilem sobie: Lekam sie ludzi, zbyt wiele od nich doznalem krzywd. Drzewa, pola, strumienie, lasy, drobne rosliny, mocne zywioly, pioruny, nawalnice, morza i oceany nie uczynuly mi nigdy nic zlego. Doprawdy, latwiej bylo mi porozumiec sie z drzewem niz z przyjacielem. Latwiej moglem zrozumiec szelest lodyg anizeli slowa spadajace niejednemu z ust. Tak myslalem.Teraz wydaje mi sie, ze liscie szeleszcza jakos inaczej. Staly sie trudniejsze do zrozumienia. Moze ja sie zmienilem, a moze przyroda nauczyla sie takze ukrywac swe mysli? Jan Spiewak * * * Leza w powietrzu: guzik uczniowski, nadgryzione pestki, kuliste obloki, z których wylatuja motyle, szmer dachów, gaworzenie rzeki. To wszystko mieni sie kolorami, jest zabawne i bardzo smakowite. Dalej ciagna sie wzgórza, na których wyleguje sie wiecznosc; rozczesuje ona wlosy ruchem leniwym i monotonnym. Dookola stloczyly sie lata, maja wytarte i pozamieniane twarze, a mimo to patrza z lagodna wyrozumialoscia. Wyzej fruwaja dwa ptaszki i czule caluja sie dziobkami. Owocobranie. Jarmarczny obraz, który widzialem w malym miasteczku. Ksiegi dobra i zla nie bylo. Józef Andrzej Frasik \" W zamiec \" Mróz zly. Wieczór. Zamiec. Huczy. Dmie. Wiatr w lozach. Wjedzie zima. Wichru taniec. Mrozi, chrupi. Skrzyp. Wozy. Z daleka? Jedzie. Olchy poszly. Rzeka czeka. Bryly szkla. polem wrony. Srebrnosc. Zmierzch. Mgla. Strumienie stanely. Bunt. Nie doszly. Wracac! Dmie. Wiatr. Wozy siadly. Zamiec, rzenie, konie, szum, swist - slini snieg, rwie - daleko? Co? Slady? Hej, hej, hej hola biale kwiaty, biale dni. |
2006-07-08 (20:40)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 66 315 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jam jest Jej Johajness Jasze,jadlbym jagodeczki jako jarosz. P.s Widze ze Vidmo i Kukola ,,przerabiaja,, alfabet na literke J i mnie nie pomineli hi,hi. Pozdrawiam Jej Wysokosc (Your Highnesss) czytaj Johajness. Vidmo zna angielski poodobnie jak halabarda a ja...coz,jako tako. Verstehen? czytaj...ferstejen? Prawidlowo powinno byc bodajze...Einverstanden? |
2006-07-09 (01:53)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12111 ![]() | wpis nr 66 350 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasze... ![]() Pozdrawiam Cie Brachu i witam w goscinnych progach Krainy Lagodnosci... |
2006-07-09 (09:10)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 66 362 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasze, juz nie przerabiamy literki \"J\". Ja natomiast zamierzam przedstawic kolejna literke. Moze 3nasta? |
2006-07-09 (09:50)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 66 366 [ CZCIONKA MONOSPACE ] LEKARSTWO LIMITOWANE Lato. Luksusowe letnisko. Letniczka Liliana Lis leniwie lezakuje. Lekuchno lamentuja listki lipy. Labiryntem ligustrów lamowanych lobeliami lila lawiruje leciwy, leworeczny listonosz Lucjan. Liscik lekarza lazurookiej Liliany Ludwika Lawendy, lokalnego lowelasa lekkomyslnie lokujacego libido - lakoniczny Luba Liluniu! Lunch loco loggia \"Lucyfera\" Ludwik. Lokoal \"Lucyfer\". Lsnia lampiony, lakiery, lustra. Ludno. Libertynski luz. Lalkowate lub lampartopodobne ladacznice. Lekkostrawny lunch, lody, lemoniada - luksusowo. Lot limuzyny Ludwika, liminarza laryngologii. Ladowisko: lecznica, laboratorium. Ludwik lubieznie lize ledzwie Liliany. Lubi? Danuta Klosowska Wybór literki byl \"chybil-trafil\" ![]() |
2006-07-11 (21:44)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 66 689 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. I Love,Love,Love,Love,Love,Love,Love,Love, Love,Love,Love,Love,Love,Love,Love,Love, literke L. Ich Liebe,Liebe,Liebe,Liebe,Liebe,Liebe,Liebe, Liebe,Liebe,Liebe,Liebe,Liebe,Liebe,Liebe, literke L Io L\'Amour ,L\'Amour ,L\'Amour ,L\'Amour , L\'Amour ,L\'Amour ,L\'Amour ,L\'Amour literke L. Lato,Lublin,Lanos,Lody, xxxxx Wybór literki byl \"chybil-trafil\" Kukola P.S Moj umysl jest jasny i przenikliwy. Skoro teraz zapewniasz ze wybór literki L byl przypadkowy,stad logiczny wniosek ze wczesniej wybór literki J byl....nieprzypadkowy . Pozdowienia dla pani Danuty Klosowskiej i Jej Johajness. |
2006-07-11 (21:55)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 66 693 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bym zapomnial.... Lumbago, L-5,Lekarz,Leki Lucyfer..../hmmm ....Lech W.czy Lech K/ |
2006-07-11 (22:00)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 66 696 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bym zapomnial po raz drugi.... Liczby,Lotto . |
2006-07-11 (23:59)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 66 717 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oh Jasze! Czys Ty zakochany, odkochany czy... Lubiezny ? ![]() To COS powoduje, ze zaczynasz ... sie zapominac?! ![]() No cóz, podróze robia swoje i jeszcze na dodatek... te upaly. ![]() Wiesz, moze masz racje co do wybieranych przeze mnie literek, a tak naprawde, kazdy moze miec swój alfabet, czyz nie? Pierwsza moja tutaj byla \"K\", nastepne \"J\", \"L\", A DZIASIAJ JESZCZE BEDZIE! O! juz nie zdaze, ale w nablizszym czasie... literka ... ![]() ![]() ![]() Dobranoc... |
2006-07-12 (13:02)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 66 740 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bym zapomnial po raz trzeci.... Lustro |
2006-07-13 (00:09)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12111 ![]() | wpis nr 66 814 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lubie lubieznie lizac ledzwie Lubej... |
2006-07-14 (08:36)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 66 945 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Luba lezakujac leniwie lizala loda |
2006-07-14 (10:38)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 66 948 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Latajacy lotnia lowelas lornetkowal lubieznie leniwa Lube. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 62 63 64 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |