Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 58 59 60 ... 180 181 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2006-06-13 (20:22)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 667 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adam Ziemianin \"Bawmy sie czerwcem \" Dzien wydluza sie wstrone lasu I jakos - mila - tak jest serdecznie Mozna by wypic troche wina Albo bawic sie - po swojemu - czerwcem To bliskosc nasza jest plonaca Bo wzeszla na zielonym niebie Wiatr lekko wtraca sie w rozmowe Zimowe spory w lisciach grzebie I chcialabys by swiat tak trwal Nawet bez mrugniecia powiek Dlatego stoisz zapatrzona w dal I wiatr na lisciach sle odpowiedz Ze dzien sie krótszy zacznie Choc na razie to bez znaczenia Lecz juz dzisiaj chcesz zagluszyc To co jest nie do zagluszenia Dzien odbija sie od sciany lasu I dalej w nas jest tak serdecznie Wypijmy mila torche wina I dalej bawmy sie tym naszym czerwcem |
2006-06-13 (20:28)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 669 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adam Ziemianin \"Moja chwila\" Trwaj jeszcze moja chwilo We wszechswiecie Niech gwiazdy mnie okadza Sola i kosmicznym pieprzem Niech chichocze nad ranem Niebo pelne od ksiezyca Niech zwazy sie Niepomysny wiatr W gwiazdozbiorze Wagi A potem do lamusa Niech daje szusa Trwaj moja chwilo Bo jestes tak krótka Ze glupieje ze szczescia |
2006-06-13 (21:38)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 680 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adam Ziemianin \"Uwolnie ciernie z cienia reki\" tak lekko plynie w nas to lato jakby biedronki w nim powozily w zaprzegu jeszcze polne kwiaty lekko schylaja sie do zimy ty zapatrzona w malin krople co z lica jeszcze nie ostygly plyne za toba wnet na oslep ustami zbieram twe maliny bronisz mi troche jak przez mgle i zaslaniasz od wiatru reka dopiero pózniej przyjdzie nam odpoczac znów zejsc na nasza ziemie swieta |
2006-06-13 (21:55)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 63 682 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Alfabet dla doroslych czyli ... Danuta Klosowska Kryptonim konwalia ... Krzysio korzysta. Krazy kciukiem kolo krocza Kasi. Koneser kobiet Kondor kapie kaprysna Kropelke - kibic klasyczna - komplementy, karesy. Komfortowo: kobierzec, kolekcja kaktusów, kubistyczny kolaz, kamelie, kawa, kieliszki, kawiorowe kanapeczki. Kanapa karminowa - kopuluja. ... |
2006-06-13 (22:00)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 63 684 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cd... Krzysio kreci kunsztowny korkociag kciukiem. Kwilenie Kasi. ... |
2006-06-13 (22:22)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 692 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dobre, dobre... W kunsztownych korkociagach kciukiem jestem mistrzem... ![]() |
2006-06-13 (23:03)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 63 697 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krzysiowi kipi krew. Klinika. Konsylium konowalów. Kuruja komisarza. Kroplówka kap, kap, kap. Kontuzjowany komisarz klnie: ... itd... |
2006-06-13 (23:57)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 701 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak szewc... |
2006-06-14 (06:09)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 63 709 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a... wcale nie jak szewc! cd -Kurrrcze! Kretyni. Kiwa kolosalnym kikutem konczyny. Kaleka - kiepsko. |
2006-06-14 (23:15)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 795 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zawsze wie, gdzie Rzym, gdzie Krym i gdzie Kaska lezy... ![]() |
2006-06-14 (23:35)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 801 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Andrzej Waligórski \"Aluzjonista\" Gucio jest mówca, Pucio - cyklista, Ja jestem znany Aluzjonista! Hi hi, ha ha! Aluzje robie ja! Inny to co mysli chlapie, o uchwale, o etapie, Bez ogródek wypowiada wszystko wprost, ach ach! Ja - gdy siedzac na kanapie aluzyjnie stope drapie - Komentuje równoczesnie stopy wzrost, ha ha! W saloniku cioci Mrówci inny dowcip robie znów ci, Bo gdy lufcik ktos otwiera - twierdze, ze Jesli ktos otworzyl lufcik, to nie aby swad wypuscic. Lecz by spostrzec, kto wychyli pierwszy sie, hi hi! Pim pim, pam pam, aluzjonista jam! Kiedy jest na obiad zupa, tez sie smiechu robi kupa, Bo nadaje zwyklej zupie sens i glab, tak tak! Kiedy odniechcenia w zupie aluzyjnie chochla chlupie Nucac \"zab zupa dab\" i \"dab zupa zab\" hu hu! W telewizji o nawozach, kiedy mowa i o kozach, Lub zasiewy ktos omawia, wzglednie tucz, Mine robie wrecz rozumna: - Teraz - mówie - bedzie gumno! Mruzac przy tym aluzyjnie jedno z ócz! I szal i smiech, i krzyk : - \"Bodajbys zdechl\"! Towarzyskie me zalety uwielbiaja wrecz kobiety, Kontempluja kazde slowo me i gest, och och! Grono pan sie wprost zasmiewa, Gdy ja cós o rznieciu... drzewa Lub gdy pytam, czy panienka lubi bez... Bufetowa smiesze w bistro mówiac: - Czy ma pani czysta? Ministrowi: - Ale ma pan mini-ster! Hu hu! Dzokejowi: - Nie bij konia.....!!!! No i czesc aluzju ponial! Taki ze mnie bawidamek i ceseur... oj ja nie moge... ojej bo ja trzasne... hi hi hi... hu hu hu... |
2006-06-14 (23:59)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 803 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Andrzej Waligórski \"Jak stworzyc tekst\" By tekst stworzyc, niepotrzebne jest natchnienie et cetera I zbyteczna jest znajomosc swiatlych ksiag i pieknych sztuk, Byle paczka ekstramocnych, takich mocnych jak cholera, Byle brzydki wierny kundel, który zasnal u twych nóg. By tekst stworzyc, niepotrzebne kaloryczne odzywianie Ani biurko, które swieza politura w mroku lsni, Byle paczka ekstramocnych, rakotwórczych nieslychanie, I ten pies, co poszczekuje, bo mu wlasnie cos sie sni. Zona moze byc klótliwa, moze drzec sie wnieboglosy, A na dworze deszcz byc moze i najnizszy z nizów niz, Lecz gdy masz starego kundla i swe stare papierosy, Wez olówek ogryziony, jakis papier, siadz i pisz. Radio wyje u sasiada, wicher wyje za oknami, Chandra wyszla w smutne miasto, tak jak wilk wychodzi w step, Wciagnij w pluca ekstramocnych dym szarpiacy jak dynamit, Pogladz reka zazólcona wsparty o twe stopy leb... By tekst stworzyc, trzeba kochac, cierpiec oraz obserwowac, Wiec psa kochaj, chocby za to, ze jest wierny tak jak pies, Cierp z powodu ekstramocnych, z których zwykle boli glowa, I obserwuj to, co piszesz. Bo to wlasnie zwie sie \"tekst\". |
2006-06-15 (21:24)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 873 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Anita Lipnicka \"Do nieznajomego\" Mocno jak najmocniej przytul mnie do siebie Ciebie trzeba teraz mi Nie mów o milosci Nieba nie obiecuj Niechaj nas nie laczy nic Wolno jak najwolniej scaluj wstyd z mych powiek Tlumacz, ze to zaden grzech Niechaj wszyscy swieci patrza na nas z góry Niechaj Bogu skarza sie Mocno jak najmocniej przytul mnie do siebie Ciebie trzeba teraz mi A gdy z pierwszym sloncem wstanie rano zycie cicho jak najciszej wyjdz... |
2006-06-16 (00:47)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 895 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Anita Lipnicka \"Kto wie\" Moze powinnam zostawic muzyke dla duzych chlopców? Wieczory spedzac u boku meza w przytulnym domu? Moze powinnam pic zima mniej wina i czesciej sie smiac Pomyslec o sobie zadbac o zdrowie i wiecej spac? A moze to tylko ten deszcz tak dziwnie nastraja mnie? A moze to tylko ja w inna mnie zmieniam sie? Kto wie, kto wie...? Moze juz pora traktowac slowa bardziej doslownie? Przestan rozmyslac o tym co slimak je na sniadanie? Wybrac sie wreszcie z Bogiem pod reke na dlugi spacer? Zmadrzec i dojrzec na wszystko spojrzec troche inaczej? A moze to tylko ten deszcz tak dziwnie nastraja mnie? A moze to tylko ja w inna mnie zmieniam sie? Kto wie, kto wie...? |
2006-06-16 (00:48)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 896 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Anita Lipnicka \"A ja pytam\" Jesli kochac jest niemodnie A soba byc niewygodnie Jesli wierzyc w cos to glupie A bez celu zyc jest cool! i super! To ja pytam dokad jedzie ten pociag jaki ma koniec ta smutna opowiesc? Jesli dzieckiem byc nie wypada A byc starym to przesada Jesli nie czuc nic jest dobrze, bo zdrowo Bez sumienia zyc znaczy zyc kolorowo To ja pytam dokad jedzie ten pociag jaki ma koniec ta smutna opowiesc? Jesli mlodosc mozna kupic u chirurga A slonce w specjalnych zarówkach Jesli sila dzis to pieniadz A moc oznacza przemoc To ja pytam dokad jedzie ten pociag jaki ma koniec ta smutna opowiesc? Ja nie chce plywac w morzu nieczulosci Nie chce uprawiac wirtualnej milosci Nie chce nosic sukienek z plastiku Nie kupie sobie ziemi na Ksiezycu Tylko pytam dokad jedzie ten pociag Jaki ma koniec ta smutna opowiesc? O co chodzi tu? O co chodzi tu? |
2006-06-16 (00:50)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 897 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Anita Lipnicka \"Amen\" Gwiazdo moja srebrna panno która liczysz moje dni która bylas przy mnie gdy rodzilam sie Pochyl czolo swe nade mna i przeprowadz mnie przez mrok juz tak dlugo trwa ta noc - wciaz nie dosc jej... Wiem, ze mozesz czynic cuda Wiem, ze moc niezwykla masz Prosze tylko O mala iskre szczescia Z reszta sobie sama rade dam... Gwiazdo moja dobra siostro nie najlepiej ze mna dzis Czarnookie snia sie sny w glowie mej wszystko idzie jakby nie szlo przestal smiac sie do mnie los moze gdzies zrobilam blad Tylko gdzie? Wiem, ze mozesz czynic cuda Wiem, ze moc niezwykla masz Prosze tylko O mala Iskre szczescia Z reszta sobie sama rade dam... Amen... |
2006-06-16 (01:08)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 63 899 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wislawa Szymborska \"Do zakochanej nieszczesliwie\" Znam ludzi, którym w sercach zgaslo, lecz mówia: cieplo nam i jasno, i bardzo klamia, gdy sie smieja Wiem jak ulozyc rysy twarzy by smutku nikt nie zauwazyl. |
2006-06-17 (13:33)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 64 035 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krzysztof Korczak \"Winnicami bioder\" winnicami bioder dojrzewalas we mnie w koronkowym bluszczu krylem sie chowalem slodkie winogrona wargami spiewalem uwiodlas mnie,splotlas,wplatalas jedwabie dotyków w mój niedosyt ciala co rusz siegalismy w coraz inne tance na ustach mi kladlas slodkie pomarancze symfonia cykad potem gdzies daleko nie dawala spoczac pospiesznym oddechom gdysmy sie wspinali opleceni w góre w nasza uwerture i szly w muzyke nowe instrumenty klarnety,trabki piszczalki i flety i siegnelismy blekitnego morza w wysokich przestworzach i swoich ramion biale piorópusze kladlismy wyzej i wyzej od wzruszen tak wladalismy góra i oblokiem razem,przyjaznie dwie glebokie i swiat sie garnal w piersi niedokrzyku zazdrosny jakze o niebo dotyków a my uwiedzeni tak soba nawzajem zielona lake czynilismy rajem... |
2006-06-17 (13:36)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 64 036 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zysztof Korczak \"Kobieta i mezczyzna\" -dwie pólkule tego samego swiata niekiedy burza w szklance koronkowa suknia sprzedana po latach obraczki w filizance |
2006-06-18 (07:54)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 11719 ![]() | wpis nr 64 101 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Krzywa Gaussa\" Przemyslaw Kowalak Moje zycie - krzywa Gausa Moje zycie - jesien zima Moje zycie - wiosna lato Moje zycie... Nie Nie bede plakal Krzycze ku chmurom |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 58 59 60 ... 180 181 Wyślij wiadomość do admina |