Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 41 42 43 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2006-03-02 (16:37)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 51 582 [ CZCIONKA MONOSPACE ] William Blake Poszedlem do Ogrodu Miloci, i ujrzalem czegom dotad nie widzial, wzniesiono tam bowiem Kaplice, gdziem sie jako dziecie bawil, podwoje Kaplicy zamkniete byly, slowa \"Nie wolno ci\" je zdobily, wiec zawrócilem do Ogrodu Miloci, pelnego kwietnej slodyczy, lecz ujrzalem same mogily, gdzie kwiaty - grobowce juz byly, kaplani w czarnych sukniach krazyli wród cierni, i powróslami wiazali radoci i zadze\" I Dobranoc ![]() Z dwojga zlego wole jednak heretyków... |
2006-03-02 (16:48)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12174 ![]() | wpis nr 51 583 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zaniedbalem ten mój poetycki zakatek, bo mnie proza zycia zdusila... Przyjaciele, pieknie pociagnelicie rydwan poezji... Sam bym piekniejszych wierszy nie nalazl... A juz mylalem, ze ostalem sie sam, samiutki na wiecie - fanatyk mowy wiazanej... Jestem zbudowan... |
2006-03-02 (17:19)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12174 ![]() | wpis nr 51 587 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jam i heretyk i heteryk... ![]() |
2006-03-02 (17:42)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 51 590 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wlanie zmierzylem temp i 38.8 st ,jak ja jutro do pracy dojade nie wiem... A wracajac do poezji...jak tu sobie siedze czytam,prognozuje itp. to trzeba sie troche oderwac.Po co mam szukac jakiego forum,skoro u Pasko taki fajny temacik wykombinowale... ![]() Hmmm..juz sie gubie troche ![]() Jeszcze raz dobranoc wszystkim inaczej zakreconym ![]() |
2006-03-02 (17:52)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 51 595 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafin! Patrze na \"Aniola\" zamiast Twojej odlotowej fotki i wiesz co mi sie widzi? ON tak szybko macha skrzydlami !!! Albo to Koliberek, albo chce ugasic Twoja wysoka temperature? I czemu tlo takie czarne ? Az sie boje odpowiedzi. A tak serio. Moze herbatka z lipy z miodem i malin pozwoli Ci sie pozbyc choróbska??? Zycze zdrowia. ruda |
2006-03-02 (22:55)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 51 657 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Musialem zniknac przynajmniej na razie.Praca,szef i takie tam ... ![]() Lipy brak,ale herbatke z miodem popijam + podwójny Gripex i da sie zyc ![]() Pozdrawiam ![]() |
2006-03-03 (12:25)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 51 743 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Twój portret Wiosenny Chcialbym Cie narysowac Wiosny delikatna kreska By zbiegly sie wszystkie fiolki Nad zbudzona z zimy rzeka Chcialbym by twe wlosy Byly jak warkocze leszczynowe A usta twe szalone W kolorze pierwszych poziomek Chcialbym by twe oczy W majowa mgle byly oprawione Zeby cala sie miala Jak wiosenny dzwonek Chcialbym - lecz slów brakuje I wszystkie sie placza Chcialbym - lecz nie zdazylem Dzien znów schodzi sie z noca Adam Ziemianin Byle do wiosny... i dobranoc ... |
2006-03-03 (12:35)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 51 747 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podaruje wszystko, co mam ...... Mylalam, ze to juz wszystko, Co moge podarowac Tobie. Sadzilam, ze odpowiem, Odpowiem na miloc Tobie i sobie. Dzi wiem, ze nie ma granicy Pomiedzy tym, co jest a co przed nami, Wiem, czego oboje od zawsze pragniemy, Czuje, ze to wlanie bliskocia swa spelniamy. Niech szampan wycieka z kielichów, Niech zycie nas nie zaskoczy, Niech wplata dobroc w codziennoc, Codziennoc zakochanych warkoczy..... |
2006-03-03 (12:56)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 51 749 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Mam pomysl \" trzeba by slowa - kochale mnie - czasu przeszlego pozbawic, niech maja przyszly lub teraLniejszy niech kto slowniki poprawi. kazda kobieta na tym skorzysta a puenta kroi sie taka: wszystkie bedziemy w koncu szczeliwe zadna nie bedzie juz plakac. |
2006-03-03 (14:46)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 51 754 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A to sobie skopiuje... ![]() |
2006-03-04 (14:39)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 51 864 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Literuje Twoje imie... Literuje Twoje imie slonca umiechami, aby dzien Cie nie obdarzal smutnymi mylami... Puc wiec oko do przyszloci machnij na to, co Cie zloci... Idzie wiosny rozchmurzenie, wiec przepedzaj zniechecenie... ![]() ![]() |
2006-03-04 (15:04)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 51 868 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To bylo tak To bylo tak: w ciemnoci nocy Z galazki wylazl zywy paczek. Rozklejal sie, ptakami kwilac; O wicie - westchnal. To byl poczatek. Godzine blisko sie dokwiecal, Leniwie drzemiac w cieplej wionie. Ciagnely go z lepkiego gniazdka Kwieciste ptaki coraz gloniej. Godzine blisko sie upierzal, Barw upatrujac po ogrodzie. Wyciagal go z zawiezi miekkiej Skrzydlaty wietrzyk coraz slodziej. O, patrz, jak bija sie o ciebie, Zlaczone w jeden zgielk pstrokaty: Ptaki wiergotem coraz tkliwszym, Coraz zarliwsza wonia kwiaty! Bezimiennego cie rozdwaja W dwa cudy jedna twórcza sila, I drzy pod toba niespokojna Galazka, która sie powila. Wiec kto? wiec jak? Zawialo chlodem. Czy ptak? czy kwiat? I gwar zamiera, I rozpaczliwy strach istnienia, W struchlalym sercu wiata wzbiera. Wtedy zerwalem go z galezi Jak pierworodny owoc z drzewa: I bardzo slodka wonia dyszy, I bardzo smutne wiersze piewa. Julian Tuwim |
2006-03-04 (18:27)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 51 884 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odszukajmy zaplatani w cisze tykajacych myli bólem odmierzamy ziarnka naszych losów w klepsydrze pamieci zatrzanieta rozpacz wzbiera fala wspomnien, echem dawnych glosów jak utulic serce zagubione w zalu blizne dotknac blizna, cierpienie, cierpieniem nieufnoc przelamac, zwyklym ludzkim slowem miloci pozwolic rozkwitnac spojrzeniem. w czulym cieple ramion odszukac marzenia lzom pozwolic splynac ciezkami radoci znów bezpiecznie usnac, wyplakawszy smutek otuleni szczelnie szalem swej bliskoci. |
2006-03-05 (20:29)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 52 015 [ CZCIONKA MONOSPACE ] PUNKTACJA- dlaczego taka? W zyciu chodzi o to, by byc troche niemozliwym Oskar Wilde Dlaczego zawsze Ci sami maja punktów bez liku czy dlatego, ze sa znani czy \"kto punktuje po cichu?\" Dlaczego wiersz paskudny w czolówce sie znajduje styl potworny, bardzo nudny a nad wszystkimi góruje. Dlaczego \"potwórki\" na topie z imienia, czy dobrego nicka a niech to galczynska ge kopnie nie pytam DLACZEGO? - a znikam. |
2006-03-05 (21:03)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 52 018 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Bialym latawcem\" Wawele Bialym latawcem dzien wyplynal Nad wzgórzami biala sukienka Sen sie skonczyl ale nie miloc Stoi w oknie stoi panienka. Poplyniemy bialym latawcem On przyrzeka ona mu wierzy Wiatr na wzgórzach zbiera dmuchawce Kto na alarm w góre uderzyl. Plynal, plynal, plynal nad cisza Pewnie siebie juz nie uslysza On ja wola ona nie slyszy Sen bezsenny sen ja kolysze On latawcem bialym na niebie Ona plynie dokola siebie Plona chmury w pijanej bieli Rozplyneli sie rozplyneli sie Bialym latawcem dzien wyplynal Biale wino w jeziorach szklance Przyjechalo ruchome kino Swiat sie kreci w szalonym tancu. Poplyniemy bialym latawcem On przyrzeka ona mu wierzy Bede twoim nadwornym krawcem Centymetrem miloc wymierze. |
2006-03-05 (25:22)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 52 045 [ CZCIONKA MONOSPACE ] * * (Chcialbym byc...) Antoni Lange Chcialbym byc wiezym porannym tchnieniem wietrzyka, Co twoje piersi wiosny pragnieniem przenika. Chcialbym byc sloncem, co cie ogrzewa, w szat bieli. Chcialbym byc taka, co cie oblewa w kapieli. Chcialbym ta czastka wybrana zostac przestworza, Które obleka biala twa postac jak zorza. Chcialbym byc okiem twym - i umiechem twym smetnym; Fala twych wlosów - piersi oddechem, krwi tetnem. Chcialbym byc duman twych marzycielskich przedziwem. Uczuc twych zarem - piersi twych sielskich ogniwem. Chcialbym sie cala ma przeobloczyc osoba W tobie - i z toba byt mój zjednoczyc: byc toba! Dobranoc ![]() |
2006-03-06 (22:44)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 52 144 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Dobranoc kochanie \" Popatrz kochanie jak gwiazdy na niebie migoca, chce byc jedna z nich i odwiedzac Cie kazda noca. Zajrzec w Twoje okno, otulic mojego glosu brzmieniem, umiechnac sie do Ciebie, cisze nacieszyc Twoim imieniem. Twoja twarz we nie delikatnie chce dotknac dlonia, ucalowac kochane usta, które nigdy sie nie bronia. Co noc pragne usypiac Cie miloci gestem, dobrej nocy Ci zyczyc i wierzyc, ze w snach Twoich jestem..... ![]() |
2006-03-06 (22:49)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 52 147 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dobry wieczór ![]() ![]() Wracam do Matrixa ![]() |
2006-03-06 (23:33)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 52 174 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mozem Cie nigdy nie kochal tak szczerze... Antoni Lange Mozem Cie nigdy nie kochal tak szczerze... Jak dzi, gdy jestem od ciebie daleki, Kiedy nas dziela i góry i rzeki... W sercu mym bóstwo jakie ciebie strzeze. Jezeli ludzie moga sie z oddali Porozumiewac - a wierze, ze moga I ze do ciebie powietrzniana droga Dochodzi glos mój, co sie niemo zali: To ty mnie slyszysz... Slyszysz moje skargi Przeczuwasz bolec, co ma dusze tloczy - I wiesz, jak glodne twych oczu me oczy, I wiesz, jak glodne twoich warg me wargi. Oczekiwalem na dobra bezcenne I dla nich wszystkie znosilem ciezary; Lecz nie ujrzalem wcielenia swej mary, Ujrzalem wydmy i glazy kamienne. Po zlotych zorzach moje serce placze - I slysze ciebie - z oddalenia slysze - I rzucam okrzyk w te przestworna cisze: Przebaczam wszystkim - sobie nie przebacze! Jeste jak bóstwo niewidzialne, W którego istnoc duch pobozny wierzy, Ale go z ziemskich nie dojrzy wybrzezy, Chyba na jakie mgnienie pozegnalne |
2006-03-06 (23:49)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 52 177 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powitanie Poprzez te chmure - wysypane ptasie mrowie Poprzez to slowo - dziure na klucz który nie przejdzie Poprzez te kroki przesypane przeze mnie codziennie codziennie dlon nie podana w pore usta nie otwarte na czas oczy którym sie nie wierzy patrzac w to wszystko dzien dobry T.Ferenc |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 41 42 43 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |