Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 ... 179 180 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2005-06-05 (17:20) Nowa Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 18 554 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Take me to the station And put me on a train I\'ve got no expectations To pass through here again Once I was a rich man and Now I am so poor But never in my sweet short life Have I felt like this before You heart is like a diamond You throw your pearls at swine And as I watch you leaving me You pack my peace of mind Our love was like the water That splashes on a stone Our love is like our music Its here, and then its gone So take me to the airport And put me on a plane I got no expectations To pass through here again |
2005-06-05 (17:21) Nowa Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 18 555 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W moim magicznym domu W dziurawym bucie mieszka mysz. . NieLle go nawet urzadzila. , Nigdy nie mówie jej \"a kysz!\" I ona tez jest dla mnie mila. , Bywa, ze wpadnie po sasiedzku pozyczyc chleba albo sera, albo pogadac o czymkolwiek, kiedy samotnoc nam doskwiera. W moim magicznym domu wszystko sie zdarzyc moze. Same zmylaja sie historie, sam sie rozgryza orzech. W moim magicznym domu. cieplo jest i bezpiecznie. Gociu znuzony, gociu znudzony, jeli zabladzisz kiedy w te strony, zajrzyj tu do nas koniecznie. Przedstawie ci Macieja kota; fascynujacy z niego facet. Calymi dniami tkwi w fotelu i lekcewazy kazda prace. Lecz niewatpliwa ma zalete: gdy splywa wieczór granatowy, on slodko mruczy wprost do ucha najbardziej senne bossa novy. W moim magicznym domu wszystko sie zdarzyc moze. Same zmylaja sie historie, sam sie rozgryza orzech. Licho pi w kacie cicho i zegar tyka serdecznie. Gociu znuzony, gociu znudzony, jeli zabladzisz kiedy w te strony, zajrzyj tu do nas koniecznie. Tutaj nikt z nikim sie nie liczy, gazet nie czyta, plotek nie slucha. Tutaj jest milo i przytulnie, chociaz na wiecie zawierucha Chociaz w powietrzu wciaz co fruwa glupieje z wiekiem stara Ziemia, lecz w moim domu, chwala Bogu. nic mimo zmian tych sie nie zmienia. W moim magicznym domu dzieki Ci, dobry Boze, same zmylaja sie historie, sam sie rozgryza orzech. W moim magicznym domu. cieplo jest i bezpiecznie. Gociu znuzony, gociu znudzony, jeli ci kiedy bedzie po drodze, zajrzyj tu do nas koniecznie. |
2005-06-05 (17:22) Nowa Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 18 556 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie,nie mozesz teraz odejc Nie, nie mozesz teraz odejc Bierzesz mi ostatnia wode Zar pustyni pali mnie Bezlitosna plowa pustka Mam spekane suche usta Pocalunek mój to krew Nie, nie mozesz teraz odejc Kiedy cala jestem glodem Twoich oczu, dloni twych Mów, powiedz, ze zostaniesz jeszcze Nim odbierzesz mi powietrze Zanim wejde w wielkie nic Nie, nie mozesz teraz odejc Jestem rozpalonym lodem Zrobie wszystko, tylko badL BadL, zostan jeszcze chwile, moment Plone, plone, plone, plone... Zimnym ogniem czarnych slonc Nie, nie mozesz teraz odejc Popatrz listki takie mlode Nim jesieni rdza i mierc BadL - prosze cie na rozstan mocie Nie zabijaj tej miloci Daj spokojnie umrzec jej BadL - prosze cie na rozstan mocie Nie zabijaj tej miloci Daj spokojnie umrzec jej Nie, nie mozesz teraz odejc Jestem rozpalonym lodem Zrobie wszystko, tylko badL BadL, zostan jeszcze chwile, moment Plone, plone, plone, plone... Zimnym ogniem czarnych slonc Nie, nie mozesz teraz odejc Popatrz listki takie mlode Nim jesieni rdza i mierc BadL - prosze cie na rozstan mocie Nie zabijaj tej miloci Daj spokojnie umrzec jej BadL - prosze cie na rozstan mocie Nie zabijaj tej miloci Daj spokojnie umrzec jej |
2005-06-05 (23:30) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 604 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Milena Wieczorek \"Samotnoc\" Szczeliwi do szczeliwych weseli do wesolych kochani do kochanych Samotnoc jest glupia i brzydka wysiaduje w oknie przystaje pod drzwiami przejada sie w niedziele i wieta Samotnoc byla jest zostanie wybrakowana |
2005-06-05 (23:43) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 607 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Milena Wieczorek \"Bylam twoja\" Tacy spokojni ty tam ja tu kruszymy w palcach suche kwiaty czekajac azpoczernieja nam twarze przewietlone sloncem A bylam twoja panna wlosy odrzucalam do tylu i milczalam nareszcie Wypiecile mi bajkeo mnie która do teraz pamietam Umiecham sie do ciebie i siebie którzy wymknelimy sie sobie z rak |
2005-06-06 (14:45) Nowa Data rejestracji: 2005-06-02 00:00:00 Ilość postów: 32 | wpis nr 18 623 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wislawa Szymborska Nic dwa razy Nic dwa razy sie nie zdarza i nie zdarzy. Z tej przyczyny zrodzilimy sie bez wprawy i pomrzemy bez rutyny. Chocbymy uczniami byli najtepszymi w szkole wiata, nie bedziemy repetowac zadnej zimy ani lata. Zaden dzien sie nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocalunków, dwóch jednakich spojrzen w oczy. Wczoraj, kiedy twoje imie kto wymówil przy mnie glono, tak mi bylo, jakby róza przez otwarte wpadla okno. Dzi, kiedy jestemy razem, odwrócilam twarz ku cianie. Róza? Jak wyglada róza? Czy to kwiat? A moze kamien? Czemu ty sie, zla godzino, z niepotrzebnym mieszasz lekiem? Jeste - a wiec musisz minac. Miniesz - a wiec to jest piekne. Umiechnieci, wspólobjeci spróbujemy szukac zgody, choc róznimy sie od siebie jak dwie krople czystej wody. Zakochani Jest tam tak cicho, ze slyszymy piosenke zapiewana wczoraj: \"Ty pójdziesz góra, a ja dolina...\" Chociaz slyszymy - nie wierzymy. Nasz umiech nie jest maska smutku, a dobroc nie jest wyrzeczeniem. I nawet wiecej, niz sa warci, niekochajacych zalujemy. Tacymy zadziwieni soba, ze cóz nas bardziej zdziwic moze? Ani tecza w nocy. Ani motyl na niegu. A kiedy zasypiamy, We nie widzimy rozstanie. Ale to dobry sen, ale to dobry sen, bo sie budzimy z niego. |
2005-06-06 (22:14) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 699 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdzislaw J. Bolek \"Lekkoc\" Lekko jakby odnosila radoc podeszla do mnie lekko zatrzepotal ptak jej glowy i lekko opadl opadna dno moich ramion |
2005-06-06 (22:17) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 700 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdzislaw J. Bolek \"Lekkoc\" Lekko jakby odnosila radoc podeszla do mnie lekko zatrzepotal ptak jej glowy i lekko opadl opadl na dno moich ramion |
2005-06-06 (22:20) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 702 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdzislaw J. Bolek \"Motto\" Wypiewac melodie bliska kazdemu uchu mimo belkotu uczuc poprzez góry niejasnoci poprzez przepaci slów zawrót glowy noc dojc z jednym kocham |
2005-06-06 (22:28) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 703 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdislaw J. Bolek \"W nocy\" odjechalem ale ale kocham niebo ma twoja twarz odwróce sie do ciany ciana ma twoja twarz seledynowa nieksztaltna jakby w morzu sie przegladala a jezeli jezeli ty lezysz na dnie Wyjme ciebie rózowa z muszli nocy w pocieli bo przeciez wróce |
2005-06-06 (22:35) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 706 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdzislaw J. Bolek \"Tylko o Tobie\" chcialem Ci powiedziec ze takze nie wiem czy kocham ale wiem Twoje lzy zaciskaja mi petle ale wiem Twoja nieobecnoc tworzy moje wiezienie ale wiem wiem wiem ze szukam Ciebie jak sie szuka okrucha wody |
2005-06-06 (22:40) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 708 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdzislaw J. Bolek \"Piercien\" byla diamentem oprawiona w noc zachwycony prosilem i nosze go zachwycony |
2005-06-08 (12:00) Sylwia Data rejestracji: 2005-02-02 00:00:00 Ilość postów: 462 | wpis nr 18 808 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Dar\" Cz. Milosz Dzien taki szczeliwy. Mgla opadla wczenie, pracowalem w ogrodzie. Kolibry przystawaly nad kwiatem kaprifolium. Nie bylo na ziemi rzeczy, która chcialbym miec. Nie znalem nikogo, komu warto byloby zazdrocic. Co przydarzylo sie zlego, zapomnialem. Nie wstydzilem sie mylec, ze bylem kim jestem. Nie czulem w ciele zadnego bólu. Prostujac sie, widzialem niebieskie morze i zagle. Tego wlanie wam zycze. Zle slowa, zle myli, tworza zla energie. Co ogólniedostepne nie moze byc bardziej szczególowe i dokladne. |
2005-06-08 (12:22) Sylwia Data rejestracji: 2005-02-02 00:00:00 Ilość postów: 462 | wpis nr 18 811 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Bohater\" On obronil ja Przed Najwiekszym zlem Jakie znal Nie chcial By zraniony zostal Jego najpiekniejszy kwiat On pokonal Wszystkie slaboci i lek Zapomnial o sobie Ocalil ja Przed Zadajacym rany ostrzem Obronil ja... Przed samym soba. |
2005-06-08 (14:53) Sylwia Data rejestracji: 2005-02-02 00:00:00 Ilość postów: 462 | wpis nr 18 818 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ks.J.Twardowski \"Nic\" Jakie to dziwne tak bolalo nie chcialo sie zyc a teraz takie niewazne niemadre jak nic. \"Myl moja\" Gdy dzien sie budzi, gdy zapada zmierzch, ona z toba jest... |
2005-06-09 (00:14) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 876 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czeslaw Parzych \"Tristan i Izolda\" (wspólczenie) radosny niepokój w nich jak wiosna odkrywali nagoc jak najtajniejsza myl zdziwieni kazdym dotykiem wzniecajacym strumienie pulsujacego ognia w ciszy glebokiej cial w krainie czarów tristan i izolda az cztery ciany opadly na nich - przerazeni spostrzegli ze sa tylko kobieta i mezczyzna |
2005-06-09 (20:10) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 931 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Józef Ozga - Michalski \"Sila rozstania\" Tylko z miloci rodzi sie zdrada, przecietnoc nawet siebie nie powtarza. Sila rozstania jest tak potezna, ze tworzy nowe strony wiata. Józef Ozga-Michalski \"Narzeczona Bulgara\" Zen sie z dziewczyna, która jest ciebie spragniona jak wedrowiec zródla. Taka za zone bierz, która odwaznie wejdzie do studni glebokiej, dotknie czolem mrocznego lustra, napije sie wody lodowatej, wyjdzie na wierzch i chlodne poda ci usta. Józef Ozga - Michalski \"Dzwonnie i glucho\" Owinalem sie dokola niej sercem dzwonu, aby bylo cicho i dLwieczalem spizem przez sen i spadalem w przepac z puchu. Coraz ciszej mocila przepac, juz mylalem, ze mnie nie ma, bo ten wiatr, który mnie gnal, zamienil sie w jej lekki oddech. Juz mylalem, ze mnie nie ma, lecz musialem do siebie powrócic i z oddechu jednego, jak z zebra, jej i sobie postac przywrócic. |
2005-06-09 (20:40) vidmo Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00 Ilość postów: 10356 | wpis nr 18 932 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tadeusz Ozga - Michalski \"Lekkoc tej chwili\" Wypoczywam z miloci gestej, to jest wypoczynek najpiekniejszy, stoje sobie swobodnie, lekko, jak drzewo, które z jablek obtrzeli. Stoje sobie swobodnie, lekko, licie mówia o mnie, co chca, czerwone jablka w trawie ze mnie drwia. |
2005-06-10 (11:41) Sylwia Data rejestracji: 2005-02-02 00:00:00 Ilość postów: 462 | wpis nr 18 952 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Pomyl\" J.Ks.Twardowski Pomyl czy przyszlo ci kiedy do glowy ze blekit jest czasem siny, czasem granatowy bywa jak lazur lub jak kraska modry ciesza sie wieci w niebie na dole pies z pieskiem ze nawet niebo nie bywa niebieskie. |
2005-06-10 (12:06) Sylwia Data rejestracji: 2005-02-02 00:00:00 Ilość postów: 462 | wpis nr 18 961 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Bliscy i oddaleni\" J.Ks.Twardowski Bo widzisz tu sa tacy którzy sie kochaja i musza sie spotkac aby sie ominac bliscy i oddaleni jakby stali w lustrze pisza do siebie listy gorace i zimne rozchodza sie jak w miechu porzucone kwiaty by nie wiedziec do konca czemu tak sie stalo sa inni co sie nawet po ciemku odnajda lecz przejda obok siebie, bo sie nie mia spotkac tak czyci i spokojni jakby nieg sie zaczal byliby doskonali lecz wad im zabraklo bliscy boja sie byc blisko, aby nie byc dalej niektórzy umieraja tzn juz wiedza miloci sie nie szuka jest albo jej nie ma nikt z nas nie jest samotny tylko przez przypadek sa i tacy co sie na zawsze kochaja i dopiero dlatego nie moga byc razem jak bazanty co nigdy nie chodza parami mozna nawet zabladzic, lecz po drugiej stronie nasze drogi pociete schodza sie z powrotem. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 ... 179 180 Wyślij wiadomość do admina |