Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 37 38 39 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2006-02-18 (17:07)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 49 533 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ~ Musisz mi pomóc ~ Kocham za siebie, kocham za ciebie, Kocham jeden za dwoje. Slonce po niebie, ksiezyc po niebie, Gwiazdy po niebie, chmury po niebie - Wszystko spoczywa na mojej glowie! Musisz mi pomóc, musisz mi pomóc, Swoja milocia musisz mi pomóc; Musisz pokochac mnie wiecej, Blizej wyciagnac kochane rece Musisz! Sam nie podolam, sam nie dam rady Uniec tyle miloci. Ksiezyc i gwiazdy, chmury i slonce, Lody wciaz lamac, ciagle i ciagle, Sil mi brakuje, o pomoc prosze! Musisz mi pomóc, musisz mi pomóc, Swoja milocia musisz mi pomóc; Musisz pokochac mnie wiecej, Blizej wyciagnac kochane rece Musisz! Musisz mi pomóc, musisz mi pomóc, Swoja milocia musisz mi pomóc; Musisz pokochac mnie wiecej, Zebym sie nie mógl w gleboka wode Rzucic! Edward Stachura |
2006-02-18 (23:22)![]() Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 ![]() | wpis nr 49 625 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cieploc myli cieplem serca moje kochanie najmilsze... jak dzi sie czujesz... daleko w wiecie... cieszysz sie zyciem... to dobrze kochanie moje... u mnie cisza i spokój... jak zawsze bywa w pustelni... nikt mnie nie odwiedza... nikt mnie nie niepokoi... moge patrzec na niebo i obloki... na slonce i ptaki... sluchac... wiatru w polu jak spiewa... swoja pien urodzaju i niepogody... wracac mylami do czasów minionych... spogladac w siebie... porzucajac smutki i troski... usmiechac sie do myli i wspomnien... do marzen i zamiarów najblizszych... przytulam sie do ducha miloci... przekomarzam sie z nim troszke... rozweselam gnomy i duszki lene swoja... twarza radosna... umiecham sie do szybkolotnych ptaszków... na niebie co roznosza myli zakochanych... serduszka i umiechy... pocalunki i milosne szepty... wzdycham do kogo... pewnie do amora milosnego... z proba o jedno dobre spojrzenie... o strzale miloci... dla ciebie... kochanie moje... dam ci moje sily... bierz ile dusza zapragnie... bierz i badz... piekna wampirzyca emocji i nocy... dla mnie badz królowa egoistek... obronij w piórka i tak... bedziesz dla mnie dalej soba... cieploc myli cieplem serca ! przyjaciólce tad45 |
2006-02-18 (24:59)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 49 692 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Motto: \"Zdradze wam tajemnice: nie czytamy poezji dlatego, ze jest ladna. Czytamy ja, bo nalezymy do gatunku ludzkiego a czlowiek ma uczucia. Medycyna, prawo, finanse czy technika to wspaniale dziedziny, ale zyjemy dla poezji, piekna, miloci.\" John Keating - \"Stowarzyszenie Umarlych Poetów\" |
2006-02-18 (25:17)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 696 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trzy zapalki, kolejno zapalone w nocy: Pierwsza, zeby zobaczyc twoje oczy Druga, zeby zobaczyc twoje usta Trzecia, zeby zobaczyc cala twoja twarz. I calkowity mrok by sie tego wszystkiego nauczyc na pamiec gdy obejme cie ramionami. J.Prevert |
2006-02-18 (25:51)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 49 709 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To tak wiele... Nie znajde zadnego rymu, ani madrego slowa, by wam - moi przyjaciele za wzruszenia podziekowac... Nie wymienie tez nikogo jak przytulam mocno w duszy, pominac moge niechcacy i wdziecznoc przez to zagluszyc... Wazne sa w zyciu chwile, które nam serca grzeja, wazne wszelkie uniesienia wzbogacane piekna nadzieja... Radocia uskrzydlona przesylam dzieki najszczersze, obiecuje, ze jeszcze dlugo bede wam pisac wiersze... |
2006-02-19 (02:12)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 49 711 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hymn Smutno mi, Boze! - Dla mnie na zachodzie Rozlale tecze blasków promienista; Przede mna gasisz w lazurowej wodzie Gwiazde ognista... Choc mi tak niebo Ty zlocisz i morze, Smutno mi, Boze! Jak puste klosy z podniesiona glowa Stoje rozkoszy prózen i dosytu... Dla obcych ludzi mam twarz jednakowa, Cisze blekitu. Ale przed Toba glab serca otworze, Smutno mi, Boze! Jako na matki odejcie sie zali Mala dziecina, tak ja placzu bliski, Patrzac na slonce, co mi rzuca z fali Ostatnie blyski... Choc wiem, ze jutro blynie nowe zorze, Smutno mi, Boze! Dzisiaj, na wielkim morzu oblakany, Sto mil od brzegu i sto mil przed brzegiem, Widzialem lotne w powietrzu bociany Dlugim szeregiem. Zem je znal kiedy na polskim ugorze, Smutno mi, Boze! Zem czesto dumal nad mogila ludzi, Zem prawie nie znal rodzinnego domu, Zem byl jak pielgrzym, co sie w drodze trudzi Przy blaskach gromu, Ze nie wiem, gdzie sie w mogile poloze, Smutno mi, Boze! Ty bedziesz widzial moje biale koci W straz nie oddane kolumnowym czolom; Alem jest jako czlowiek, co zazdroci Mogil popiolom... Wiec ze miec bede niespokojne loze, Smutno mi, Boze! Kazano w kraju niewinnej dziecinie Modlic sie za mnie co dzien... a ja przecie Wiem, ze mój okret nie do kraju plynie, Plynac po wiecie... Wiec, ze modlitwa dziecka nic nie moze, Smutno mi, Boze! Na tecze blasków, która tak ogromnie Anieli twoi w niebie rozpostarli, Nowi gdzie ludzie w sto lat beda po mnie Patrzacy - marli. Nim sie przed moja nicocia ukorze, Smutno mi, Boze! Juliusz Slowacki |
2006-02-19 (03:20)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 729 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Asnyk Adam Egzotyczne kwiaty Pod zwrotnikami rosna w lasach kwiaty, Co przybieraja wzory fantastyczne - Strój ich niezwykly, wdzieczny i bogaty, Cudowne barwy, wonie narkotyczne: I neca zmysly ich korony wietne I te zapachy z pozoru szlachetne. Kazdy z nich postac rzadkiego motyla Lub przepych ksztaltów nieznanych roztoczy, Z szczeliny drzewa w blekit sie wychyla, Wprawiajac w zachwyt podróznika oczy, A jednak one soki swoje biora Z zgnilizny, w drzewach ukrytej pod kora. Sa i uczucia, szlachetne z pozorów, Rozpromienione cala blasków tecza, Nadziemskiej miary, cudownych kolorów, Jakby anioly, co w blekitach klecza I rozsiewaja idealne wonie, W których wedrowiec sercem swoim tonie. A jednak, chociaz taki czar roznosza, Chociaz cel w sobie przedstawiaja wzniosly I neca ludzi nieznana rozkosza, One na drzewie zbutwialym wyrosly; Z glebi tajnego powstaly zepsucia - Te fantastycznie blyszczace uczucia. PoZdrówka. :) |
2006-02-19 (17:48)![]() Data rejestracji: 2006-02-15 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 49 785 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukola nie jestem ani alibaba,ani tulibaba, ani serialowy tulipan, ani kasanowa itp |
2006-02-19 (17:54)![]() Data rejestracji: 2006-02-15 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 49 787 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2006-02-20 (15:14)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 952 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Waclaw Potocki Miloc miloc rodzi Niechaj nikt gusel, niechaj nikt czarów nie szuka, Fraszka i egzorcyzmy — jest na miloc sztuka, Jest fortel, choc odmienna, choc tak barzo plocha: Kto pragnie byc kochanym, niechaj sam wprzód kocha; A ze czestokroc serce jezykowi przeczy, Niechaj kocha nie w slowiech, ale w samej rzeczy. ------------------------------------------------------------------------ Kazimierz Przerwa-Tetmajer Zamylenia Szukam cie zawsze, choc wiem, ze nie znajde, tesknie do ciebie, choc wiem, ze cie nie ma, ide za toba, choc wiem, ze nie zajde do twego domu, cigam cie oczyma, choc cie nie widze, choc wiem, ze cie nie ma. Do zadnej z kobiet, którem widzial w zyciu, ty niepodobna — widze cie w mych oczach jak gdyby w jakim przymglonym odbiciu, jak kwiat w strumieniu odbity przezroczach, jak gwiazde we mglach, widze cie w mych oczach. I oto teraz, w te noc ksiezycowa, cicha i jasna, kiedym rzucil tlumy, czuje twe rece gdzie nad moja glowa i pelen jestem o tobie zadumy, i zywsza dla mnie jeste niz te tlumy. I z zimnym sercem wród ludzi przechodze, zaledwie patrzac i widzac, pól we nie — — ciebie jedynie czekam na mej drodze, i choc cie zawsze zawodze bolenie, szukam cie wszedzie, przeczuwam cie we nie. |
2006-02-20 (17:44)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 49 972 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \" Kolejna noc \" Kolejna noc, kolejna bez Ciebie. Wchodze do lózka, na poduszce widze Twojej glowy cien. Klade sie dokladnie w tym samym miejscu, wacham Twoje wlosy, caluje usta, szyje. Burza myli - - wspomnienia pieszcza me cialo, czuje Twój dotyk, oddech, bicie Twego serca. Powoli delikatnie calujesz, z cieplem i z umiechem mówisz - pij kochanie Moje rece pelne Ciebie, myl zalewa mnie uroczymi wspomnieniami, oczy pokrywa mgla obrazów i zanim zasne... ...jestemy znów we dwoje. Objeci. Przytuleni. Umiechnieci. |
2006-02-20 (18:06)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 974 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ladny ![]() Ale uwazaj Aniu,bo tu jeden taki z MPO grasuje,a dla niego to wszystko mieci,he,he PoZdrówka !! ps zdwoje swoje wysilki w mieceniu ![]() |
2006-02-20 (18:48)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 49 981 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafinie - ja sie nie boje ![]() ![]() ![]() \" Zapamietam ten dzien \" Wspomnij ten moment, te chwile, Kiedy kochania spragnione usta, Chwila, której dusza jeszcze cicha, Jeszcze od smutku pozostaloci pusta... Kiedy niepewnoc stawila czola, Zatrzymana w codziennym biegu, Dotykajac LdLbla trawy - Ciebie wola. Wokól nas lasy i woda i slonce dookola... I cisza umiechem stanela wraz z nami, Która spojrzeniem cieplym Przytulila nas do siebie swymi ramionami. |
2006-02-20 (19:35)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 991 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robert Krajewski O wstydzie napisac wiersz o wstydzie za instynkt który w rodku Europy porzuca dwa ciala na skrzypiacym lózku rozpoznac potege ust albo bielizne po której tylko szelest zostaje zrozumiec strach przed miechem co rozcina zmysly na dwa krwiozercze bóle napisac wiersz o miloci prawdziwej ... i umrzec |
2006-02-20 (19:59)![]() Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 ![]() | wpis nr 49 993 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W PERLY ZMIENIC DESZCZ To Ty zrobila pierwszy gest To Ty wiedziala, czego chce To Ty, jak nigdy nikt, to Ty To Ty tak malo miala lat To Ty stworzyla nowy lad To Ty, jak nigdy nikt, to Ty Ref. Za Toba pójde nawet w ogien W wode, jeli chcesz Czy wiesz, czy wiesz Dla Ciebie wszystko zrobic moge W perly zmienic deszcz Czy wiesz, czy wiesz To Ty mówila czasem: stop To Ty przegnala cale zlo To Ty, jak nigdy nikt, to Ty Ref. To Ty masz w sercu bukiet róz To Ty zostaniesz ze mna juz To Ty, jak nigdy nikt, to Ty Ref. |
2006-02-20 (20:10)![]() Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 ![]() | wpis nr 49 995 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Jeste tylko jedna\" Ty wiesz Ze konam bez Ciebie, Jakbym stracil wzrok, Co noc mi sie nisz Ty, tylko Ty. Ty wiesz, Kochalimy siebie, Wszystkie noce i dni, jak nikt. Ty wiesz Jak malo mi trzeba, Zebym zrobil co, Co zgubi i mnie i Ciebie, zrobie to Ty wiesz! Uchyle Ci nieba Przeciez wszystko co mam - to Ty Ref. Gdziekolwiek jeste wiesz na Pewno- Kiedy porwie Cie, I nie znajdzie nas juz nikt. Ty przeciez jeste tylko jedna, Jak tu dzielic sie? Zreszta miala za mnie wyjc! Ty wiesz, Ze wszystko Ci oddam, Za ostatni grosz Nakupie Ci róz, bzu, czego tylko Chcesz! By pewna byc mogla, Ze ten maly mój wiat - to my Ref. Gdziekolwiek jeste... Ty wiesz, Nie musze nic mówic, Moze spadniesz z gwiazd, Bo nie mam juz sil, przyjdL, Przeciez dobrze wiesz! Rozlaka mnie zgubi, Czekam noca i dniem, i nic. Cala noc i dzien, Wiec przyjdL! |
2006-02-20 (23:15)![]() Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 ![]() | wpis nr 50 019 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zawsze tam gdzie Ty Lady Pank Zamienie kazdy oddech w niespokojny wiatr By zabral mnie z powrotem - tam, gdzie masz swój wiat Poskladam wszystkie szepty w jeden cieply krzyk Zeby znalazl cie az tam, gdzie pochowala sny Juz teraz wiem, ze dni sa tylko po to, by do ciebie wracac kazda noca zlota Nie znam slów, co maja jaki wiekszy sens Jeli tylko jedno - jedno tylko wiem: Byc tam, zawsze tam, gdzie ty Nie pytaj mnie o jutro - to za tysiac lat Plyniemy biala lódka w niezbadany czas Poskladam nasze szepty w jeden cieply krzyk By juz nie uciekly nam, by wysuszyly lzy Juz teraz wiem, ze dni sa tylko po to, by do ciebie wracac kazda noca zlota Nie znam slów, co maja jaki wiekszy sens Jeli tylko jedno - jedno tylko wiem: Byc tam, zawsze tam, gdzie ty Juz teraz wiem, ze dni sa tylko po to, by do ciebie wracac kazda noca zlota Nie znam slów, co maja jaki wiekszy sens Jeli tylko jedno - jedno tylko wiem: Byc tam, zawsze tam, gdzie ty Budzic sie i chodzic, spac we wlasnym niebie Byc tam, zawsze tam, gdzie ty Zegnac sie co wit i wracac znów do ciebie Byc tam, zawsze tam, gdzie ty Budzic sie i chodzic, spac we wlasnym niebie Byc tam, zawsze tam, gdzie ty |
2006-02-20 (23:16)![]() Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 ![]() | wpis nr 50 021 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wielka miloc Seweryn Krajewski Czekasz na te jedna chwile, serce jak szalone bije, zrozumialem po co zyje, wiem ze czujesz to co ja. Ej za krótko trwa godzina, niech sie chwila ta zatrzyma, swoim szczeciem chce nakarmic, calutki wiat zdziwiony tak. Wielka miloc nie wybiera, czy jej chcemy nie pyta nas wcale, wielka miloc wielka sila zostaniemy jej wierni na zawsze. Mina lata gwiazdy zgasna, fotografie w glowie zasna, gdy nas ludzka zloc rozlaczy, ja i tak odnajde Cie, kiedy rozum kaze zwatpic, czekaj zadrzy swiecy plomien, bo po drugiej rzeki stronie, ja dobrze wiem tam ogród jest. Wielka miloc nie wybiera, czy jej chcemy nie pyta nas wcale, wielka miloc wielka sila zostaniemy jej wierni na zawsze. |
2006-02-20 (23:34)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 50 029 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tulipanie, dzieki za ![]() |
2006-02-20 (23:38)![]() Data rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 ![]() | wpis nr 50 034 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Juz jestem spokojna Nadmorskich ogrodów Sciemnialy juz nieba Latarnie sie jarza po wit Juz jestem spokojna I nie mów, nie trzeba O naszej miloci Juz nic Juz jestem spokojna Zamienmy na przyjaLn Nieufnoc, namietnoc i lek A senne miesiace w nas beda przemijac Az czas nas zasypie jak nieg Nadmorskich ogrodów Sciemnialy juz nieba Tak dlugo nam czekac do zórz Juz jestem spokojna I nie mów, nie trzeba O naszej miloci Nic juz Jonasz Kofta |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 37 38 39 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |