Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 35 36 37 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2006-02-14 (24:31)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 48 823 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \" Bliskoc miloci\" Oczy czule w siebie wpatrzone Dlonie w cieplym ucisku splecione Usta goracym pocalunkiem zlaczone Serca bijace zgodnym rytmem polaczone Dotyk delikatny budzacy podniecenie Cialo rozpalone wolajace o spelnienie Dreszcz namietny intymnej bliskoci.... ![]() Falujaca rozkosz subtelnej miloci. |
2006-02-14 (24:39)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 48 829 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dotknela mnie piersia Musnela swa rzesa Wiec wszedlem w twój zapach Gdzie ciany sa z luster Gdzie miloc ujrzec mozna z kazdej prawie strony I byla tam ze mna – aniol uteskniony. ******************************** Dzien wypelnia we mnie glód niewiadomego Dzien pozwala dostrzec zmiane jaka jeste Dniem chwytam odlegloc jaka nas rozdziela I wiem za jak dlugo znowu sie spotkamy To jest moje wiatlo obrona przed noca Noca moge tylko przyciskac cie mocno I wierzyc ze jeste w miloci bez granic Cialem tu i przy mnie na zlaczeniu Lrenic. serafin |
2006-02-14 (25:10)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 48 849 [ CZCIONKA MONOSPACE ] errata: dwa nagie ciala... |
2006-02-14 (25:58)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 48 870 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bo w poezji potrzebne sa : Serce Slowa ptaki W oczach gwiazdy W duszy muzyka I czerwone na wargach pejzaze. serafin |
2006-02-15 (23:18)![]() Data rejestracji: 2006-02-15 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 49 019 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukola, ten kwiat dla Ciebie. Prosze podaj mi @. |
2006-02-15 (23:53)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 042 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czekajac na barbarzynców\" Kawafis Konstandinos Na cóz czekamy, zebrani na rynku? Dzi maja tu przyjc barbarzyncy. Dlaczego taka bezczynnoc w senacie? Senatorowie siedza - czemuz praw nie uchwala? Dlatego ze dzi maja przyjc barbarzyncy. Na cóz by sie zdaly prawa senatorów? Barbarzyncy, gdy przyjda, ustanowia prawa. Dlaczego nasz cesarz zbudzil sie tak wczenie i zasiadl - w najwiekszej z bram naszego miasta - na tronie, w majestacie, z korona na glowie? Dlatego ze dzi maja przyjc barbarzyncy. Cesarz czeka u bramy, aby tam powitac ich naczelnika. Nawet przygotowal obszerne pismo, które chce mu wreczyc - a wypisal w nim wiele godnoci i tytulów. Czemu dwaj konsulowie nasi i pretorzy przyszli dzisiaj w szkarlatnych, haftowanych togach? Po co te bransolety, z tyloma ametystami, i te piercienie z blaskiem przepysznych szmaragdów? Czemu trzymaja w rekach drogocenne laski, tak pieknie srebrem inkrustowane i zlotem? Dlatego ze dzi maja przyjc barbarzyncy, a takie rzeczy barbarzynców olniewaja. Czemu retorzy wietni nie przychodza, jak zwykle, by wyglaszac oracje, które ulozyli? Dlatego ze dzi maja przyjc barbarzyncy, a ich nudza deklamacje i przemowy. Dlaczego wszystkich nagle ogarnal niepokój? Skad zamieszanie? (Twarze jakze spowaznialy.) Dlaczego tak szybko pustoszeja ulice i place? Wszyscy do domu wracaja zamyleni. Dlatego ze noc zapadla, a barbarzyncy nie przyszli. Jacy nasi, co wlanie od granicy przybyli, mówia, ze juz nie ma zadnych barbarzynców. Bez barbarzynców - cóz poczniemy teraz? Ci ludzie byli jakim rozwiazaniem |
2006-02-15 (24:20)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 49 049 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Wirtualna miloc\" zatracam sie..... Co sie dzieje w mojej glowie w moim sercu, w mojej duszy? Kto odpowiedz mi podpowie, kto sie moim losem wzruszy? Jak mam zyc, gdy mnie dopadla dziwna miloc wirtualna? Moze mi sie dzisiaj przyni , miloc , która sie nie zici? Jestem niebem , On demonem, kazde Jego slowo chlone, dreszcz przeszywa serce moje, gdy me imie On wypowie. Rano, gdy otwieram oczy, jedna myl sie w glowie tloczy, by mój demon przeuroczy spojrzal mi gleboko w oczy. ![]() |
2006-02-15 (24:35)![]() Data rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 ![]() | wpis nr 49 053 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Patrze Ci gleboko w oczy ![]() |
2006-02-15 (24:43)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 057 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kawafis mentor mój napisal: Wracaj czesto i zagarniaj mnie, uczucie, które kocham, wracaj i mnie zagarniaj - gdy sie roznieca w ciele pamiec i we krwi pulsuje dawne pragnienie, gdy wargi i skóra pamietaja, a rekom sie zdaje, ze dotykaja znów. Wracaj czesto i mnie zagarniaj w nocy, gdy wargi i skóra pamietaja... * * * * * Bravo, ten mi i walentynka sa naprawde super... |
2006-02-16 (17:08)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 49 121 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Opowiec walentynkowa\" Kiedy spadly na ziemie i rozbily sie na dwie czeci rodzielone polówki, bladzily po wiecie nie wiedzac nawet o sobie... majac juz wszystko - caly czas czuly, ze czego wciaz brakuje. Kiedy spotkaly sie i polaczyly - wtedy poczuly, ze to jest to.... Teraz mogly dosiegnac nieba ![]() Jedno serce... Jedno spojrzenie na wiat... Jedno uczucie! |
2006-02-16 (17:19)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 49 125 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Paty Yang - ALL THAT IS THIRST. Slucham od wczoraj. ________________ |
2006-02-16 (17:26)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 127 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie omieszkam w osiolku poszukac,posluchac ![]() heyka |
2006-02-16 (17:44)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 131 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chcialbym miec Taka siec By w nia wplec Zycia trec By nia krac ksiezycowe wiatlo Albo róz Rannych zórz Taka siec Chcialbym miec By w nia wpac i nie wypac latwo. Chcialbym trwac Zeby znac Zapach lak Czuloc rak W ustach miec kosmyk twoich wlosów Dlonie splec Oczy wzniec Zapac hen W piekny sen Poród traw i rozkwitlych wrzosów Byc w siódmym niebie Czuwac kiedy licho pi Nucic dla ciebie Pisac pieni jak K.I. Chce dac ci Jasne sny Ranne mgly Wonne bzy Nocne cmy ptaki i zwierzeta Letni sad Swiat bez wad Stary plot Ptasi lot Wszystko co pamiec zapamieta W pustych drzwiach Staje Bach Strzasa szron Daje ton Gra nam pien na sopelkach lodu Pragnalbym ZnaleLc rym Spiewac z nim Slonca hymn Slawic cud porannego chlodu Wzrok miec spokojny Liczyc tylko dobre dni Wyrzec sie wojny Spiewac pieni jak K.I. Chcialbym miec Taka siec Schwytac w nia Nude zla Blaskiem ja rozpromienic w jasnoc Potem niec Dobra wiec Zmienic lek W piekny dLwiek Taka siec chcialbym miec na wlasnoc Móglbym tez Jeli chcesz W strofach skryc Zycia nic Wtedy juz zawsze bedziesz ze mna Moze wiat Za sto lat Bedzie trwal Tak bym chcial Zlowic go w moja siec tajemna By kazda wiosna Niosla same dobre dni Ty nam blogoslaw Wiecznym piórem swym K.I. Michal Bajor... ![]() |
2006-02-16 (18:14)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 134 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I na dobranoc Ringside w oryginale: I don\'t know why You want to follow me tonight When the rest of the world With whom I\'ve crossed and I\'ve quarreled Let\'s me down so For a thousand reasons that I know To share forever the unrest With all the demons I possess Beneath the silver moon Maybe you were right But baby I was lonely I don\'t want to fight I\'m tired of being sorry Chandler and Van Nuys With all the vampires and their brides We\'re all bloodless and blind And longing for a life Beyond the silver moon Maybe you were right But baby I was lonely I don\'t want to fight I\'m tired of being sorry I\'m standing in the street Crying out for you No one sees me But the silver moon So far away – so outer space Daja to w zet-ce do znudzenia,ale nadal uwielbiam ten kawalek ![]() I\'ve trashed myself – I\'ve lost my way I\'ve got to get to you |
2006-02-17 (02:29)![]() Data rejestracji: 2006-02-15 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 49 244 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kukola, jeszcze raz prosze, podaj mi @. |
2006-02-25 (19:32)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 246 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie chce sie wtracac,ale Tulipanie moze zalóz nowy temat z tymi slowami? Pozdrawiam |
2006-02-17 (14:21)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12174 ![]() | wpis nr 49 278 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maria Borkowska * * * mloda kobieta z chwiejna nadzieja na miloc niesie przed soba sztandar afirmacji kazdy wlos dzieli na czworo przyjaciól noc na cztery wiatry zalujcie kobiety z chwiejna nadzieja na miloc dopóki sztandar nie zronie sie z reka wtedy czworo przyjaciól usiadzie do kart zaden wiatr zaden sen nie wypelni zagla |
2006-02-17 (17:42)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 313 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdy kruczo kracze przyszloc czarna Wiatr dziejów niesie wilczy zew Gdy mnie cieraja czasu zarna Na szczypte maki, sterte plew Gdy na oltarzu wielkiej bzdury We mgle kadzidel prawda mrze Ty, co przenosic mozesz góry Ty, wiaro, nie opuszczaj mnie Gdy sens istnienia z rak umyka I w czarna dziure wpada wiat Gdy coraz szybciej zegar tyka I garb starganych ciazy lat Gdy krag Fortuny martwo stoi I czarno-bialo nawet nie Gdy kon juz dawno w murach Troi Nadziejo, nie opuszczaj mnie Gdy w ludzkie serca lodem skute Daremnie wcieram uczuc mac Gdy mi po cichu szyje buty Ten, z którym konie moglem krac Gdy umiech kaze wietrzyc zdrade Gdy szukam falszu w kazdej lzie Gdy dzien po dniu nasiakam jadem Miloci, nie opuszczaj mnie Michal Bajor -teksty piosenek... |
2006-02-17 (18:18)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 49 323 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tych slów, o miloci tych slów dzi nie zbywaj milczeniem razem ze mna je mów. Z tych slów jeste wszystkim co mam utkam nowe marzenie odplyniemy nim znów czy tam dokad odejc dzi chcesz sa ogrody, gdzie tez kwiaty pachna spelnieniem. Recytacja: Jakaz to byla noc, bogowie, boginie. Jakze miekkie loze. Przywarlimy do siebie plonac I z warg do warg Przelewalimy nasze bladzace dusze Gdzie jest dla mnie miejsce wolne od sidel gdy nawet w mroLnej wietej wodzie Ogien ukryty Zegnajcie troski miertelne, ku innemu zmierzam juz wiatu O bogowie, boginie, co za noc Ty slów, o miloci tych slów dzi nie zbywaj milczeniem razem ze mna je mów Juz wiesz, to dla Ciebie ta pien Pien ma sile tajemna Juz na wiecznoc bedziesz ze mna Nie mów mi, ze chcesz ic Powiedz mi, ze od dzi Nigdy juz z dloni swych nie wypucisz mych dloni W ten blask w slonca blask ze mna chodL Dla nas caly jest wiat Dla nas dzien, dla nas noc Michal Bajor |
2006-02-17 (18:20)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 49 324 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Miloc, nie tylko od wieta\" Poranek mnie zbudzil pocalunkiem Blekit nieba podniósl zaspane powieki Cieplo slonca zlotym promykiem Ukladalo w oblokach magiczne literki. W skrzydlach bezpiecznych dloni Z umiechem pieknym, jak tecza na niebie Platkami róz usta przy mojej skroni Czule szepnely „Kocham Ciebie”. BadLmy zawsze bardzo blisko siebie, Otoczmy sie srebrnym nocy gwiazd lancuchem BadL tylko dla mnie, ja tylko dla Ciebie W ksiezycowym wietle staniemy sie milosnym puchem. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 35 36 37 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |