Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 32 33 34 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Pozostanie tylko poezja i dobroć.. C.K. Norwid |
2006-02-08 (24:42)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12179 ![]() | wpis nr 47 719 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To nie poezja, wrecz przeciwnie, ale zbyt wazne, zeby i tu tego nie zamiecic... |
2006-02-08 (24:42)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 12179 ![]() | wpis nr 47 720 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://bodek.i.narkotyki.wixa.patrz.pl/ |
2006-02-08 (25:04)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 725 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z repertuaru Michala Bajora \"Nie opuszczaj mnie\" Nie opuszczaj mnie Kazda moja lza Szepcze, ze co zle Sie zapomniec da Zapomnijmy ten Utracony czas Co oddalal nas Co zabijal nas I pytania zle I natretne tak Jak, dlaczego, jak Zapomnijmy je Nie opuszczaj mnie Ja deszczowym dniem Ci przyniose z ziem Gdzie nie pada deszcz Perel deszczu sznur Jeli umre z chmur Splynie do twych rak Swiatla zloty krag I to bede ja W wiecie ziemskich spraw Milowanie me Bedzie pierwszym z praw Królem stane sie A królowa ty Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie Ja wymyle ci slowa Których sens pojmiesz tylko ty Z nich uloze ban Jak sie serca dwa pokochaly Na przekór ludziom zlym Z nich uloze ban O tym królu co Umarl z zalu bo Nie mógl kochac cie Nie opuszczaj mnie Przeciez zdarza sie Ze najwiekszy zar Ciska wulkan co Niby dawno zmarl Pól spalonych skraj Wiecej zrodzi zbóz Niz zielony maj W czas wiosennych burz Gdy ksiezyca ciern Lni na nieba tle A z czerwienia czern Nie chca zlaczyc sie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie Juz nie bedzie lez Juz nie bedzie slów Dobrze jest jak jest Tylko taki kat Maly kat mi wskaz Gdzie twój slychac miech Widac twoja twarz Chce gdy zloty krag slonca wzejdzie Byc co dnia Cieniem twoich rak Cieniem twego psa Nie opuszczaj mnie |
2006-02-08 (25:10)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 47 726 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Kochanie sie\" Marzena Broda Rozbije sie, czy porazi mnie prad, usta spalone, lecz bardzo wciaz chca calowac, nie pytac... Kochanie sie jak spojrzenie jest niecierpliwocia. Obietnica nie beda uchylone drzwi, tak niewiele z dotyków potrzebuje cialo, pozadanie na kre jakby mocniej pchalo, a serce lasi sie o brzeg... Kochanie sie jak wsluchiwanie sie jest niemialocia. |
2006-02-08 (25:25)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 728 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niebezpieczna miloc... ![]() Tak chcialbym poznac twoje myli Az po rozsadku kres Lecz takich marzen, mila, zicic Nie umie nawet bies Tu diablu patrza wciaz na rece Ty w cieniu chowasz twarz Dla ciebie z piasku bicz ukrece Gdy tylko znak mi dasz To moja miloc Slodka, szalona Piekielna miloc Grzeszna To moja miloc Wskro potepiona Przegrana Co tu kryc To moja miloc Troche wstydliwa W dodatku Niebezpieczna Ta karczma, mila Rzym sie nazywa I bedzie, co ma byc Co ma byc Chociaz czekaja na mnie w piekle Choc ze mnie drwi twój maz Dziurka od klucza nie uciekne Bede cie kusil wciaz A gdy juz bede twym kochankiem Na wzgledzie miej, ze ja Ja jestem diablem na dnie szklanki Trzeba mnie pic do dna To nasza miloc Slodka, szalona Diabelska miloc Grzeszna To nasza miloc Wskro potepiona Przegrana Co tu kryc To nasza miloc Troche wstydliwa W dodatku Niebezpieczna Ta karczma, mila Rzym sie nazywa I bedzie, co ma byc Co ma byc |
2006-02-09 (03:13)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 47 745 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chcesz znac me myli? Chcesz czytac z mej glowy? Nie musisz, bo wyznam ci wszystko Moimi dziwnymi slowy... Codziennie, kiedy wieczorem Klade me cialo do lózka Myle o Tobie \"gdzie jeste?\" I plynie z mych oczu lez strózka. Codziennie walcze z uczuciem, Z tesknota , z myla o Tobie Bo ból mi zadaje straszliwy Bo brak mi ciebie w osobie Codziennie zamykam sie w sobie By sobie przypomniec Twe oczy By z myli moich, z pamieci Slów Twoich kilka przytoczyc I szukam w pamieci glosu I miech pragne poczuc w mej duszy Westchnienie Twe, które cialem Potrafi tak bardzo mym wzruszyc Chce by mi mówil jak kiedy, Ze mylisz o mnie, ze tesknisz I tyle jest myli w mej glowie Bo nic juz nie pragne wiecej... |
2006-02-09 (06:59)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 750 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adam Asnyk Tesknota Obloki, co z ziemi wstaja I plyna w slonca blask zloty, Ach, one mi sie byc zdaja Skrzydlami mojej tesknoty. Te biale skrzydla powiewne Czesto nad ziemia obwisna, Lzy po nich splywaja rzewne, Czasem i tecza zablysna. Gwiazdy, co kraza w przestrzeniach Po drogach nieskonczonoci, Sa one dla mnie w marzeniach Oczami mojej miloci. Patrza sie w ciemne odmety Te wielkie ruchome slonca... I ja milocia przejety, Patrze i tesknie bez konca. |
2006-02-09 (11:10)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 758 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Platków niegu za oknem dam Ci szlif staromodny Przytulenie gorace na poranek zbyt chlodny Dam Ci wiecej niz trzeba Spytasz: Po co ? - To proste... By zostalo co z tego na wiosne. Dam Ci zóltych pierwiosnków obietnice obfite Dam rumience twe skryte pod wciaz cieplym szalikiem Dam Ci wiecej niz trzeba Caly czas liczac na to, ze zostanie co z tego na lato. Dam Ci nocy najkrótszych rozogniona bezsennoc Dam Ci wiatr pocalunków na spiekote codzienna Dam Ci wiecej niz trzeba Lecz jest w mym interesie by zostalo co z tego na jesien. Dam Ci ze wszystkich lisci rembrandtowska palete Slonca pelne slów kicie na pogody \"juz nie te...\" Dam Ci wiecej niz trzeba Tylko po to jedynie by zostalo co z tego na zime. Dam Ci grad. Dam Ci susze Dam Ci skwar i nieg z deszczem Niebo z ziemia porusze I dam... nie wiem co jeszcze... Dam Ci wiecej niz trzeba Ale to zadna strata Bo zostanie co z tego... Co zostanie nam z tego... na jesienie... na zimy... na wiosny... na lata! |
2006-02-09 (11:34)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 47 760 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafinie ![]() ![]() |
2006-02-09 (13:10)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 764 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W bialych zim bialych wierszach Zlotych sierpnia pokojach Moja miloc najwieksza Nie wie nic, ze jest moja Czas ja syci jak wino WyobraLnia upieksza Moja miloc jedyna Moja miloc najwieksza Moze kiedy po latach Jednak szepne niemialo \"Kiedy, tamtego lata Strasznie pania kochalem\" A ty przerwiesz w pól slowa Me wyznania zabawne \"I ja pana kochalam Wtedy latem i dawniej... oczywicie Michal Bajor:) |
2006-02-09 (13:36)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 766 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I na dobranoc troche z\"miloci idealnej\" oraz \"walc na tysiac pas\" w kolejnoci odwrotnej;) W pierwszym takcie walca jeste Sama, lecz umiechasz sie juz W pierwszym takcie walca jestem Sam, lecz wiem, ze ty jeste tuz Paryz sam rytm walca odmierza I uczucia moje i twe Paryz sam równiutko odmierza I cichutko powiada mi, ze To jest walc na trzy pas Co te zalete ma Ma te zalete, ze Nie pieszy sie, ma czas I nie ponagla nas I nie ponagla nas To walc na cztery pas Tanczony znacznie mniej Tanczony znacznie mniej Lecz równy w gracji swej Walcowi na trzy pas A juz po chwili To walc na dwadziecia pas To walc na prawde pyszny Znacznie bardziej niz Daleko bardziej niz Ten biedny walc na trzy A juz po chwili to To jest walc na sto pas To jest walc na sto pas I na ulicznym skrzyzowaniu Biale bzy milonie nuca go W paryskiej wiosny dni To walc na tysiac pas To walc na tysiac pas Walc, który dopadl czas I w tysiac pytan zgadl Co trzeba zrobic, by Znów miec dwadziecia lat To walc na tysiac pas To walc na tysiac pas Walc, który dopadl nas I piewa naszym dniom Ze juz budowac czas Miloci jasny dom No, a w drugim takcie walca Plyniesz juz w ramionach mych i W drugim takcie tego walca Ze mna w glos liczysz juz raz, dwa, trzy Paryz sam rytm walca odmierz I uczucia moje i twe Paryz sam rytm walca odmierza I powtarza i nuci nam, ze To jest walc na trzy pas Co te zalete ma Ma te zalete, ze Nie pieszy sie, ma czas I nie ponagla nas I nie ponagla nas To walc na cztery pas Tanczony znacznie mniej Tanczony znacznie mniej Lecz równy w gracji swej Walcowi na trzy pas A juz po chwili To walc na dwadziecia pas To walc na prawde pyszny Znacznie bardziej niz Daleko bardziej niz Ten biedny walc na trzy A juz po chwili to To jest walc na sto pas To jest walc na sto pas I na ulicznym skrzyzowaniu Biale bzy milonie nuca go W paryskiej wiosny dni To walc na tysiac pas To walc na tysiac pas Walc, który dopadl czas I w tysiac pytan zgadl Co trzeba zrobic, by Znów miec dwadziecia lat To walc na tysiac pas To walc na tysiac pas Walc, który dopadl nas I piewa naszym dniom Ze juz budowac czas Miloci jasny dom No, a w trzecim takcie walca Przybyl kto - tym kim miloc jest W trzecim takcie tego walca Troje nas tanczy po balu kres Paryz rytm równiutko odmierza I w tym rytmie serca nam drza Paryz sam rytm walca odmierza Z nami radoc wypiewac chce swa To jest walc na trzy pas Co te zalete ma Ma te zalete, ze Nie pieszy sie, ma czas I nie ponagla nas I nie ponagla nas To walc na cztery pas Tanczony znacznie mniej Tanczony znacznie mniej Lecz równy w gracji swej Walcowi na trzy pas A juz po chwili To walc na dwadziecia pas To walc na prawde pyszny Znacznie bardziej niz Daleko bardziej niz Ten biedny walc na trzy A juz po chwili to To jest walc na sto pas To jest walc na sto pas I na ulicznym skrzyzowaniu Biale bzy milonie nuca go W paryskiej wiosny dni To walc na tysiac pas To walc na tysiac pas Walc, który dopadl czas I w tysiac pytan zgadl Co trzeba zrobic, by Znów miec dwadziecia lat To walc na tysiac pas To walc na tysiac pas Walc, który dopadl nas I piewa naszym dniom Ze juz budowac czas Miloci jasny dom ************** Troche chmur, troche slonca Co z poczatku, co z konca Troche pieprzu, ciut miety Czec dróg prostych, czec kretych Ciut poezji, ciut prozy Troche plew, troche ziarna Taka miloc, taka miloc W sam raz, idealna :) Dobranoc... |
2006-02-09 (24:02)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 853 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Janusz Radek Naga dziewczyna WyobraL sobie mila moja meke Gdy wiatr co zagle napina I statkiem targa jak lupina Tobie w góre podnosi sukienke A ty bezwstydnie jak w romansidle Na udzie kladziesz reke i miejesz sie Az niebo sie zachmurzy Od wiatru co porwal ci sukienke WyobraL sobie mila moja trwoge Gdy stoisz z dumnym czolem Naga w niedziele pod kociolem A tam wciaz dzwonia podniesienie Wychodzi procesja, stuka bestia A ty wciaz stoisz w górze i miejesz sie Az niebo sie zachmurzy od wiatru, jak platkami rózy WyobraL sobie moje utrapienie Bo chce by naga stala I chce byc wiatrem twego ciala Otulic cie cala wiem, ze nie moge By zachwycona w moich ramionach Jak wiatr sie rozmyla, rozwiala Cicho mówiac: ja jestem twoja, twoja mala... |
2006-02-10 (14:58)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 47 933 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Halina Powiatowska Pytasz Czemu Pociaga Mnie Magia Liczb... Pytasz czemu pociaga mnie magia liczb liczba pragne wyrazic nieskonczonoc mojej tesknoty mojej miloci chce zeby zastygla w krysztale liczb zeby trwala nieskazona mijaniem aby nie byla wiecej ani tesknota ani milocia ************************** BadL Przy Mnie Blisko... BadL przy mnie blisko bo tylko wtedy nie jest mi zimno chlód wieje z przestrzeni kiedy myle jaka ona duza i jaka ja to mi trzeba twoich dwóch ramion zamknietych dwóch promieni wszechwiata ***************************** Szukam Cie w miekkim futrze kota... Szukam Cie w miekkim futrze kota w kroplach deszczu w sztachetach opieram sie o dobry plot i zasnuta sloncem - mucha w sieci pajeczej - czekam... |
2006-02-10 (15:43)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 937 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czec Aniu...Milo Cie czytac:) wprawdzie pierwsze jeszcze kiepsko ,ale w 10-tkach przyniosla mi szczecie Czarodziejko... |
2006-02-10 (16:14)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 47 941 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rafalku - ciesze sie ![]() ![]() |
2006-02-10 (18:09)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 945 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Johann Wolfgang Goethe... Kochajacy pisze Widziec, jak na mnie patrzysz, i w twe oczy patrzec, Na ustach poczuc twoich ust pocalowanie - Który juz tego szczecia doznal - czyz dla niego Moga byc teraz inne radoci bogatsze? Z dala od Ciebie, obcy dla swoich - kolacze Jedno wciaz moich myli pasmo nieprzerwane I zawsze ta godzina przyjdzie niespodzianie - ta jedna, i pier zadrga, i wybuchne placzem! Lecz po chwili wysycha juz lza. Szepcza wargi: Przeciez ona kocha, przeciez nawet w tym momencie Siega jej myl ku mnie, jak moja ku niej... O, uslysz szept daleki tej milosnej skargi! Ty wiesz: moje najwieksze i jedyne szczecie To twa przychylnoc dla mnie. Daj znak sercu! Przemów... |
2006-02-10 (20:29)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 47 954 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Barwy Oto jest fiolet - drzewa cien idacy zwirem, fiolet laczacy miloc czerwieni z szafirem. - Tam brzóz rózowa kora i zielen wesola, a w jej ruchliwej sukni nieb blekitne kola. A we mnie bialo, bialo, cicho, jednostajnie - bo nosze w sobie wszystkich barw skupiona tajnie. - O jakze sie w bialoci mojej bieli mecze - chce barwa byc - a któz mnie rozbije na tecze? Maria Pawlikowska-Jasnorzewska |
2006-02-10 (21:10)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 955 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Stanislaw Grochowiak Upojenie Jest wiatr, co nozdrza mezczyzny rozchyla; Jest taki wiatr. Jest mróz, co szczeki mezczyzny zmarmurza; Jest taki mróz. Nie jeste dla mnie tymianek ni róza, Ani tez \"czula pod miesiacem chwila\" - Lecz ciemny wiatr, Lecz bialy mróz. Jest deszcz, co wargi kobiety odmienia; Jest taki deszcz. Jest blask, co uda kobiety odslania; Jest taki blask. Nie szukasz we mnie silnego ramienia, Ani ci w myli \"klejnot zaufania\", Lecz slony deszcz, Lecz zloty blask. Jest skwar, co ciala kochanków spopiela; Jest taki skwar. Jest mierc, co oczy kochanków rozszerza; Jest taka mierc. Oto na ronych polanach Wesela Z koci sloniowej unosi sie wieza Czysta jak skwar, Gladka jak mierc. |
2006-02-10 (21:15)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 47 957 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co to jest miloc Jonasz Kofta Co to jest miloc Nie wiem Ale to mile Ze chce Ja miec Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miloc Nie wiem Moze w umiechu Czasem ja slychac w piewie A czasem W echu Co to jest miloc Powiedz Albo nic nie mów Ja chce cie miec Przy sobie I nie wiem Czemu :) ? |
2006-02-10 (21:41)![]() Data rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 ![]() | wpis nr 47 961 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kilka niedokonczonych rozmów nadal blisko nas, I nadzieja, która wypracowal dla nas miniony czas. I Ty, który budujesz fundament taki wlanie, Na którym dwoje istnien spokojnie u boku zanie. Kilka pieknie ujetych slów, splecione uczuciem dlonie, Kilka gestów, i marzenia, które kazdy z nas chlonie. I wiatr, który szeptem puka do naszych dusz, A wszystko po to, by nie bac sie wiosennych burz… Kilka taktów muzyki, która czasem naszego relaksu, I lek w oczach ginacy, i umiech wzruszajacy. Nie potrzebna juz rytmiczna, wyuczona mowa, W chwili Naszej, kiedy slowo subtelnie dotyka slowa… |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 32 33 34 ... 181 182 Wyślij wiadomość do admina |